kāpēc medikamenti paliek dārgāki?

muterei pērku zāles, kā nepilnu gadu atpakaļ sāka lietot paciņa maksāja 11 eur , šodien pirku jau 19.90 eur. voot domāju vajadzētu oficiāli pieprasīt pamatojumu interesanti, zāļu reģistram, ministrijai vai tiesībsargam varētu uztaujāt lai uzskaita iemeslus kur rodas zāļu sadārdzinājums?

un_es      nu negvelžiet niekus...valsts ir noteikusi ar likumu zālēm gan recepšu, gan bezrecepšu savas cenas, kuras pārkāpt nedrīkst...paši neesat slinki un pārbaudiet
Te links: https://www.zva.gov.lv/?id=588&top=588&sa=111
Cita runa ir par uztura bagātinātājiem.

fargo  1 1 "valsts", tas nozīmē ierēdņi. un tāpēc, ka šī ir nozare, kurā vienkārši neeksistē tirgus attiecības nevienā no valstīm, kuras skaitas tirgus ekonomikas valstis, visa cenu politika ir nenormāla.
un tas darbojas tiešā saķerē ar apdrošinātājiem.

ieskicei. cilvēks salauž pirkstu. lai pirkstu ieģipsētu, viņš iet pie ārsta un izmaksas sedz apdrošinātājs. viss tas notiek asv. jautājums - cik šī operācija izmaksāja, vadoties no valsts(birokrātu) noteiktiem izcenojumiem? atbilde, gandrīz PIECUS TŪKSTOŠUS dolāru.

un tā ir ar pilnīgi visu, sākot no aspirīna cenas, beidzot ar operācijām. gandrīz visā rietumu pasaulē medicīnas izmaksas ir astronomiskas. kāpēc? tāpēc, ka šī nozare ir izslēgta no pakalpojumu tirgus.

var pieņemt, ka dažādās valstīs viena un tā paša ražotāja zāles maksā dažādi, nodokļi, transports utt. tas varētu sastādīt teiksim 20%, varbūt visus 50%. BET! ne jau cenu PIECKĀRTĒJA atškirība rodas dēļ zin vai zinātnisko pētījumu izmaksām vai mistiskās "kvalitātes". un par mistisko to es saucu, jo zāles ir izgājušas visas pārbaudes abās valstīs, izgājušas abu valstu farmācijas pārbaužu ciklu. bet cenu atškirība ir... pieckārtēja.

fargo      vēl, vnk piemēra pēc, lai ir saprotams, ka šādas lietas nav tikai latvijas problēma.
angiogramma. sirds pārbaude stresa situācijā. procedūra ilgst 20 min. zini, cik tiek prasīts samaksā? sēdi? 30 tūkstoši usd. 2 tūkstoši no paša pacienta, pārējais caur apdrošināšanu(labu).
normāli? un man ir tādi stasti, gadiem ejot, un par visādām lietām runājot un rakstot.

8008    1 I guess it’s only business 2023-07-18 08:27

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu