Ko jūs domājiet par jauno likumu?

Kas paredz atlaist no darba skolotājus, kas neslavē valsti un citādi domājošos, kuru viedoklis nesakrīt ar oficiālo?

fargo      chris. nevajag precīzu, var kaut kādu nosaukumu. kaut ko vismaz. tv pēdējo reizi skatījos ukrainā, tas bija vasaras sākumā. delfi/tvnet nelasu. bet varētu paskatīties, ja būtu vismaz kāda atsauce. labi, lai nu paliek.

neko. veltas pūles, viena daļa vienalga neticēs.

sandra111      piekritu neko,es ari no tiem kas tv neskatas jau gadiem ilgi.
par temu-esmu pret.

Jason    3 Nedomāju, ka visādiem putlermīļiem un valsts valodas nepratējiem būtu jāmāca bērni. Ja likums ierobežos šādus skolotājus - es PAR.

kokote    6 Nedzen demagoģiju. Izglītība nav privāta bodīte, bet valsts (sabiedrības) institūcija, kurai jāveido, jāizglīto valsts (LR) pilsoņi (ne juridiski, bet kā iedzīvotāji- šo terminu lietoju).
Domāju, ka beidzot ir kaut kāda kārtība, kāds normatīvs ieviests, ka tikai darbotos. Manā skatā nav normāli, ka vienā no prestižākajām krievalodīgo izglītības iestādēm strādā cilvēks, kurš publiski pauž lepnumu ar to, ka nemīl, pat neieredz šo valsti, valodu un to viņš ieaudzina savos skolēnos. Un te nav jājauc dažādas lietas: katra privātais viedoklis par valsts funkcionāriem un attieksme pret Latviju kā tādu. Likums jau nez cik gadus nosaka, ka skolotājam jāzina valsts valoda augstākajā līmenī, bet cik ir tādu skolotāju, kas uz jautājumu par kaut ko atbild "jā, jā, sapratu", vai nespēj komunicēt latviski- tādi pirmāmkārtām būtu jāpatriec - un šoreiz ne nacionālisma vai šovinisma motivācijas, bet elementāras likuma ievērošanas dēļ. Un tad bez problēmām realizētos pāreja uz vienotu izglītību latviešu valodā (protams saglabājot mazākumtautību skolas kā kopienu vai privātskolas)
Torpēdiņ, nekā personiska, bet pēc jautājuma formulējuma izklausās, ka esitotāls putinietis - Tavas tiesības, bet vai tā ir?. Pirms bļaut, nedaudz arī padomāt vajag.

derevnja10      kokete,paskaties uz šo jautājumu no citas puses. Vai valodas zināšanas var mainīt cilvēka domas,man šķiet ka nē. Domas var mainīt apstākļi,kas viņu negribot spiež domāt savādāk. Tik mums līdz tam vēl tālu......

Tessa    2 neko, ar to nevajadzetu lepoties. viduslaikos sarti no gramatam arii bija mode.

Jason    4 derevnja10, valodas zināšana pati par sevi, protams, domas nemaina, taču valodas nezināšana uzskatāmi demonstrē indivīda attieksmi. Ja cilvēks ir visu mūžu nodzīvojis kādā valstī un sauc to par savu "roģinu", tad demonstratīva nevēlēšanās visas dzīves laikā iemācīties valsts valodu apliecina šīs personas urlismu.

derevnja10      Jason,bet kas ir darīts,lai šo cilvēciņu nepiespiestā kārtā piespiestu iemācīties? Absolūti nekas. Cilvēkā ir jāpamodina kaut ko darīt.

kokote      derevnja- es nerunāju par "cilvēku parasto" - es runāju par skolotāju (amatpersonu) un par likumu, kurš nu jau ir gadu desmitiem, bet joprojām nedarbojas.
Valodas zināšana dod piekļuvi citai informatīvai telpai. Tas nenozīmē, ka valodas zināšana automātiski padara šo cilvēki lojālu, bet dod daudz vairāk iespēju iegūt informāciju- tas ir būtiski, ja mēs kā a priori pieņemam, ka skolotājam būtu jābūt domājošai būtnei.

dogville    1 Citaadi domaajosh,lai domaa savaa nodabaa un virtuvee,bet nezombee smadzenes jaunajai paaudzei....Bojaaram bija raidijums par krievu skolaamm...vaajpraats!

vilks28    2 Neko labu. Krievu skolām sen jau bija jābūt slēgtām un izglītībai ir jābūt latviešu valodā. Učenes ir jāpurina par haltūrēšanu un nespēju labi veikt savus tiešos darba uzdevumus , lai no skolām muļķi nenāk ārā vagoniem.

Labrador      Turpmaak visi pedagogi,kuri beernu galvaas nespees iezombeet,ka Latvijaa Lembergs ir dieva vietnieks zemes virsuu un zzs ir Latvijas veiksmes pamats,tiks pieskaitiiti pie sisteemai nelojaalajiem.Pieljaiju,ka turpmaak skolu programmaas buus tikai sagroziita veesture,kur visi nopelni tiks pieskaitiiti zzs un dziedaashana,kur apdziedaas zzs.Matemaatika,fizika veicina nalatisko domaashanu,un analitiski domaajoshi ir sisteemai neveelami.

jozolsen    1 Valoda un lojalitāte!! Vācu laikā bija 6 bataljoni SS no slāviem Latvijā iesaukti..
Nelojāliem nevajadzētu spriest par lojalitāti..
Nevajag jaukt valdības objektīvo kritikau ar lojalitāti pret valsti.

vilks28    2 Ja šinī valstī jau no neatkarības atgūšanas būtu normāli sakārtota izglītības sistēma, tad nevaidzētu tagad pieņemt stulbus likumus, lai kādam krievu nacionālistam aizbāztu muti. Ko tagad -tagad dara ko var, lai sagābtu savu nacionālo pašcieņu? Šāda grimstošas laivas glbšana LV ir vērojama praktiski visās sfērās. Pasakit man lūdz kāpēc mūs būtu kādam jācirna, ja mēs paši nemākam būt saimnieki savā zemē.

kokote    1 Labrador> izlasot Tavu pēdējo tekstu var redzēt zombēšanas piemēru "na ļico" (paranoja un apolitisms, tipiska padomju laiku saukļu domāšana: "plakātu cilvēka" uzskatāms piemērs). Atsaukšu savus vārdus un tepat publiski atvainošos, ja Labradors ar konkrētiem piemēriem pierādīs, ka kaut kur kaut kas tā notiek vai, ka viņa apgalvojumiem ir kāds pamats.
P.S. kā mani vienmēr uzjautrina cilvjii, kuri analizē sistēmu par kuriem viņiem vispār nekāda reāla priekšstata nav. Domāju, ka pat bērnu, kuri apmeklē skolu līmenī (bet tad var tikai par 1 skolu spriest, kas nav "sistēma" un tomēr) te nav ko teikt pēdējo 5 gadu griezumā.

limonija      Kas vispār ir "oficiālais viedoklis", un kurš to ir formulējis? Iveta Ratinīka vakar LTV1 labi pateica, ka zem tā(likuma) var visu ko pabāzt apakšā, lai atbrīvotos no kādas direktoram nepatīkamas personas. Viņu savulaik šaustīja par it kā nepiemērota dzejoļa analizēšanu. Varētu padomāt, ka ne-filologi labāk zinās, kādus dzejoļus analizēt un kādus - ne. Ja jau nevaram uzticēties speciālistiem un viņu diplomiem un jāliek visiem pedagogiem kontrolieri pie sāniem, tad tiešām ir amba...Birokrātijas uzvaras gājiens.
P.S. Par krievu skolām ir cits stāsts.

kvarts    1 Nesaprotu , kāpēc atlaist no darba, labāk uzreiz turpat klases priekšā pie tāfeles nošaut.

Labrador      kokete-LV valsts,sabiedriibas modelis stipri atgaadina Uzbekistaanu,kur pie varas gadu desmitiem viens baju klans,iedziivotaaji tumsoniigi un juusmo par savu vadoni un vinja bagaatiibaam.Raksturiiga krasa noslaanjoshanaas,valstii notiekoshie procesi pakaartoti tikai un vieniigi shii klana labklaajiibas veicinaashanai.Latvijas faktiskais bajs ir Lembergs.Lielaakaa dalja iedziivotaaju juusmo par Lembergu,bet visi valstii notiekoshie procesi veicina Lemberga klana labklaajiibas celshanu un ietekmes palielinaashanu.Prezidentu un citas amatpersonas iecelj Lembergs.Praktiski visu LV pilseetu meeri ir Lemberga stipendiaati.Taads folitiskas figuuras,kaa Lembergs,Karimovs,Kadirovs ir Kremlja marionetes.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu