Valstisko prioritasu redzējums.

Par ko svarigak butu „jaruna” ?
Par sunisku ciltsrakstiem,vairošanas licenzesanu , genoma noteikšanu
Vai ir kadas ari citas aktualitātes?
Vai varetu nosaukt kadu Valstisku aktualitāti,kuru butu tuvāka laika jaizskata?

Laskovij (2016-12-06 19:29)    3 Izglītības kvalitāte? Interesanti un no kurienes rodas tie jaunieši (līdz 30 gadiem) kas sekmīgi veido visādus startupus, ir pilni idejām un spēju šīs idejas realizēt??? No sūdīgas izglītības vai?

Nepieciešamība pēc darbaspēka kā tādu ar katru dienu samazinās. Paskataties apkārt - veikalos ir pašapkalpošanās kases, kur viens darbinieks sēž uz sešām kasēm. Jau tiek veidotas automašīnas bez šoferiem. Uber jau testē takšus. Taxify arī nesnauž. Cik taksisti zaudēs darbu?
Droni likvidēs pastniekus. Daudzas rūpnīcās jau tikai automātika. Cilveks viens gab, kas laiski vēro ekrānu. Pat seksa lelles jau pēc profesionālām prostitūtam izskatās...

Bet visam tam būs vajadzīgi kvalificēti inženieri, programmētāji, uzraugi utt..

Daudzas firmas ņem darbā pilnīgi zaļus darbiniekus un apmāca. Nav bezdarbs, bet jūtams kvalificēts darbaspēka trūkums. Un nejau dēļ sliktas izglītības, bet dēļ pašu slinkajām pakaļām.

Bet valsts pat nevar sakārtot nodoķļus, likumdošanu. Vienu dienu dod, nakošā jau cenšas paņemt atpakaļ divkārši.
Kautvai viens piemērs - reinvestēto peļņu neaplikt ar nodokļiem. Daudzi uzņēmumi cīnās neviss ar darbu, bet ar birokrātiju un apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

Savukārt PVN izkrāpšanu nes no vida naudu maisiem ārā, bet Vids lūk ar binokli pētīs, kuri dzīvokļi īrējas, kuri nē.

limonija (2016-12-06 19:38)  1   Par izglītību viedokļi, visticamāk, dalīsies, bet vienu varu teikt - informācijas revolūcija skolās ir notikusi, nav vairs cieņā vecās, labās burtnīcas un kladītes, ir telefoni un planšetes, digitālās tāfeles utt. Nav sekmju žurnālu, skolēnu dienasgrāmatu, pat liecību - viss e-žurnālā(protams, ne 100% visur, bet lielākoties tā ir). Nav iemesla runāt par tehnisku atpalicību. Bet SISTĒMA klibo, jo te jau pieminēja, ka pēc vidusskolas nav ko darīt, ja neiet uz augstskolu. Man simpātisks Vacijas izglītības modelis, kur vidusskolās iet tikai ar vienu mērķi - studēt augstskolā, bet valsts visādos veidos atbalsta profesionālo izglītību. Lai gan - valdība jau nav tur vainīga, ka daudzi vecāki ļauj saviem bērniem bezjēgā atsēdēt vidusskolu...

fargo (2016-12-06 19:43)    2 bet iedomājies, Kungs tev dod - dari tā, kā vēlies un notiks. ko konkrēti tu vēlētos mainīt izglītībā? es saprotu, jautājums nav sekls un vajag radīt vidi, kurā tad personības attīstīsies un tomēr. man ir interesanti. tev ir dota vara. pār savu nozari. ir kaut kādi pirmie, tūlītējie štrihi, kas būtu jāmaina sistēmā? vai tas nestradā tā, varbūt? limonij.

limonija (2016-12-06 19:55)  1   Fargo - Tev nepatiks, bet diezgan skarbi un vienkārši var atrisināt slaistīšanos skolās - jāievieš kredītpunktu sistēma, ja nav savācis par apgūtajiem priekšmetiem vajadzīgos ieskaites punktus, tad ir savu nākotni pasējis...Protams, var atstāt iespēju kā eksternam pārlikt abitūriju(ja nāk pie prāta). Daudzās valstīs šī sistēma jau sekmīgi darbojas. To var ieviest jau pamatskolā. Maz kredītpunktu - visdusskolā neņem, un viss. Un nevajag te, ka bērni ir bērni, kam negadās uttt. Tas vienreiz ir jābeidz - slaistu un bezatbildības kultivēšana. Tvnets jau nedēļu vajā vienu skolotāju, kura neesot pareizi 2.klases skolēna pārbaudes darbu novērtējusi, bet dzīve vērtēs vēl nežēlīgāk un skarbāk, tikai pēc tādas ucināšanas skolā neviens nespēs darbā "aklimatizēties". Darbā taisnība būs bosam, nevis pārgudriem vecākiem un izlaistiem bērneļiem. Uz skolu jāiet kā uz darbu - no 5.klases, rotaļas atstāsim sākumskolai.
Laskovij, Tev pilnīgi piekrītu, ka atpalicība ir daudziem galvās, nevis izglītībā - tie, kuri vēlas, visu sasniedz. Zinu daudzus jauniešus no lauku pamatskolām un vidusskolām, kuri ir izsitušies ne tikai LV, bet daudz tālāk un dara tikai godu savai valstij un ģimenei.

Jevpistinija (2016-12-06 20:04)    1 Laskovij, ir talantīgi jaunieši un tādi ir bijuši vienmēr. Tikai par mūsu vidusskolu beidzēju "konkurētspēju" pasaules līmeņa augstskolās apmēram pusgadu atpakaļ jau bija cepiens. Par disciplīnu skolās, kas arī attiecas uz izglītības kvalitāti, cepiens sācies tagad un labi ka tā. Un vai tu zini, cik idiotu, kuri 90% nododamo darbu "nospiež", pērk atlants.lv un citur, katru gadu "izglīto" par valsts naudu RTU?

av2 (2016-12-07 05:56)    1 jaa, nummr viens ir lloti, lloti atbalstiit jaunaas ggimenes ar beerniem. Jaamaksaa maaminnaam , jaapaliidz, jaadod kautkaads stimuls arii teeviem darbaa , jaadod 0% krediita dziives vietas iegaadei utt. Atbalstiet , bankas ! Arii juusu bizness, banku, buus trubaa, ja nebuus taas jaunaas paudzes !Da kaut apgrieziet, deputaati, savas algas. Nereaali? Un nedomaat absaluuti par Latvijas naakotni ir reaali , normaali jums , ja ?
Un otrs ir, reaala, laba izgliitiiba, kuraa buutu atmests viss liekais, bet atgriezts pazaudeetais.Aiztaisiet ciet visus liekeezzus ssajaa sisteema, un atstaajiet labaakos. Kaapec neuztaisiit normaalu skolu, ar ieksseejas kaartiibas noteikumiem, ar beerniem vienaadaam uniformam, nekaads mobiilaas iekaartas skolaas laikaa beernam nedriikst buut kabataas , kaa ir , nu piemeram, asv privaatskolaas.Jaa, rezziimss, un pareizs ! Lai beerns ietu uz skolu MAACIITIES , nevis izraadities.
Ticiem man, valdiibas viiri, rinda staaves uz taadu skolu !

jurks (2016-12-07 09:11)      var buut Valsts jau ir sasniegusi to attiistiibas liimeni, kad vareetu drosmiigi uzdot sev shaadu jautaajumu: kas ir taas lielaakaa veertiiba un virziens kaadaa tai attiistiitie?? ja vissvariigaakaa veertiiba buus cilveeks un tiesiibas uz dziiviibu, tad veel ir ceriiba!! bet lai nonaaktu liidz shaadam atzinumam ir vajadziiga gariigaa apskaidriiba!! kur lai piekljuust shaadai paraadiibai?? tikkai un vieniigi Dievs speej apskaidrot praatu dariit labu sev un apkaarteejiem cilveekiem!!!

neko (2016-12-07 11:14)      Nē nu mani šobrīd vairāk uztrauc kāpēc Tartu pie uzņēmu reģistra stāvlaukums tā par pildīts ar mašīnām ar LV numuriem, ka tās tiek turētas arī apkārtnes ielās un pagalmos. Bet ko nu es te ar savām šauri specifiskajām bažām traucēšu publiku, labāk paklusēšu un ļaušu par nopietnākām lietām domāt.... lāčādas dalīšana, tā tomēr ir nopietna lieta. Īpaši, ja tiek prognozēts, ka tuvākajos gados kāds pat LV varētu ieklīst. Varbūtības procents esot auksts.

fargo (2016-12-07 12:40)      "Tev nepatiks"
pirmkārt, paldies par atbildi.
otrkārt. kāpēc tu domā, ka man nepatiks? es... nesprotu. kas nepatiks? patiks. ja tam būs rezultāts. ja rezultāts būs par sevi un apkārtejiem spējīgi parūpēties PAŠI cilvēki, tad carte blanche rokās.
līdzīgi kā tramps tagad vāc labākos savas jomas profesionāļus nevis no politiķiem, bet no darītājiem - ģenerāļiem vai mediķiem. lai izdarītu lietu. lai būtu rezultāts.

man patiks. "tut, ti, fjodor, ņeprav.":)

neko (2016-12-07 12:52)      " ja rezultāts būs par sevi un apkārtejiem spējīgi parūpēties PAŠI cilvēki"
fuj... cik politnekorekti:) Un kā tad tevi varēs kontrolēt, ja par visu rūpēsies pats? Sāksi vel ar brīvdomību nodarboties. No partijas vadošas līnijas ceļā uz sociālismu atšķelsies.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu