Vai kāds kādreiz ir klausījies un kāpēc?

Vai kāds kādreiz ir klausījies un kāpēc tās līderu Jaungada uzrunas 10 min pirms jaunā gada atnākšanas? Kādai auditorijai tā ir domāta - tiem pensionāriem, kas nevar iziet ārpus mājas un nesvin svētkus? Priekš kam viņi tur vispār runā un ko gudru var pateikt tieši vecgada vakarā, ja visu gadu tik muļķības vien no viņiem nākušas? Es tiešām savā dzīve ne reizi neesmu varējis noklausīties tās uzrunas - jau vēl kopš Brežņevs tās lasīja

Melisa      Uzrunas tautai ir jau iepriekš sastādītas.Atliek tikai tās norunāt vai nolasīt no lapas.Cik saturiski, cik emocionāli? Dažādi! Mani savā laikā uzrunāja bijušās prezidentes Vairas Vīķes svētku uzrunas pirms gadu mijas un arī uzruna dziesmu svētkos- ar spēka vardiem!

lamzaks      Valsts pirmo personu uzrunas ir parastā prakse. Ko gudru var pateikt? Un kas gan būtu jāpasaka? Nedomāju,ka prezidentam savā uzrunā būtu jāiegrimst dziļi filosofiskās pārdomās vai jāpiesauc statistikas skaitļi,kas atspoguļotu padarīto vai nepadarīto.Arī mēs apsveicot piederīgos nemēdzam pieminēt saimnieciskās lietas,piemēram,ka rīt kausim cūku.Apsveikums ir un paliek emocionālas dabas,cik tas iespaidīgs katram iznāk ,tas ir cits jautājums.:)

runcs51  6 1 Es mūsējos neskatījos,bet Putinu gan paklausijos..

Jason      Var taču tās uzrunas vienkārši neklausīties.

joens      Runai 20-gade, tāpēc arī publicēta. Saturs aktualitāti nav zaudējis joprojām, jo pie sniega lāpstas un gludekļa vairākums tā arī 20 gadu laikā nav ķēries (ieskaitot runātāju). Tie, kas ķērušies, pārsvarā to dara ārpus LV robežām.

limonija    2 2017-01-01 23:26 - Domāju, ka Šķēlem Jurģis Liepnieks runas rakstīja. Tautas sliktāko daļu nokritizēja - tas labi. Bet ko šis frukts(Šķēle) ar savu slaveno tautpartijas komandu ir darījis, lai no valsts neizbrauktu tie, kas angļu valodu pārvalda perfekti, nemaz nerunājot par bikšu gludināšanu un pārējām A.Š. piesauktajām "extrām"?

Jevpistinija    1 Cik lietās Šķēle figurē kā apsūdzētais? Un cik ir to lietu, kurās figurētu, bet kuras nekad netiks ierosinātas? Neapšaubu Liepnieka dotības uzrakstīt kaut ko, bet vēl jau ir labi, ja rakstītajam ir jēga. Tāpēc jautājuma autoram zināmā mērā ir taisnība - kam un kāpēc tās uzrunas vispār domātas. Kaut gan iespējams, ka reizēm ir liela jēga izvilkt no miskastes viena ciniķa piems 20g. rakstīto, bet otra, vēl ciniskāka, lasīto. Janu vajag tautiņai atgādināt, ka reiz tai bija vareni šiverīgs premjers izgludinātās biksēs, kas mācēja tā šerpi pateikt... Valsti vadīja kā personīgo firmu, nekautrējoties. Bet tēls palika - skarbs, bet taisnīgs, neizskatījās pēc sabraukta ezīša. Jo tās krimināllietas jau tautas īsā atmiņa tāpat sen ir aprakusi. Takā nav bez jēgas tās jaungada runas.

Adzika18      Tā ir tā mikroskopiskā daļa no pasaules kārtības. Ir valdība un tauta (varbūt arī gani un aitas) un kad vēl šādi uzrunāt tautu, ja ne gadu mijā. Klausīties vai nē - katra paša ziņā. Dažādi cilvēki, dažādas situācijas...bet ja kādu gadu šāda uzruna izpaliktu, mēs lielākā daļa noteikti to tulkotu kā ārkārtas situāciju...neizpratni...vienaldzību vai "tālāk jau nav kur, pat neuzrunā..."

adamsone      Ir pieņemts uzskatīt, ka tās runas ir politisks vētījums nākošajam gadam. Vismaz tam tā vajadzētu būt. Neklausījos gan, jo vairāk interesēja salūts. Pēc bildēm i-netā patika, ka Vējonis bija kopā ar sievu. Tātad ģimene pie mums joprojām ir vīrs + sieva. :)

adamsone      VēStījums. :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu