Vai katoļu baznīca ir parādā latviešiem?

Man šķiet ka katoļu baznīcai vajadzētu latviešiem izmaksāt 700 miljardu eiro kompensāciju par 700 verdzības gadiem. Plus vēl latvieši ir pelnījuši 400 miljardus no Vācijas, 50 miljardus no Zviedrijas un 1 triljonu eiro no Krievijas.

fargo (2017-01-03 09:23)    2 jums nav ne jausmas par baznīcu, draudzi, cilvēkiem. man ir aizdoma, ka baznīcu jūs labākajā gadījumā redzat z-svētkos. reizi vai divas gadā.
baznīca, tie ir cilvēki, tā ir draudze. jūs tajā vai nu esat. vai nu jūs tajā neesat. atnākot reizi gadā, sejas ir svešas, viss ir svešs. jūs nezinat mācītāja vārdu, neko.
tāds spriedums ir ļoti sekls un ir visraksturīgākais nejaušiem... "apmeklētājiem". mise ir tikai maza daļa, lai arī svarīga, no tā, kas notiek draudzes kopējā dzīvē. tas ir tā, ka jūs redzat cilvēka mēteli, bet esat gatavs spriest par visu no uzlūkošanas vien.
tas nav pareizi.

fargo (2017-01-03 10:13)  1 2 lielu daļu savas dzīves es biju ļoti skeptisks. par baznīcu. "tur Dieva nav, viss ir tikai naudas dēļ, bla bla" manas dzīves lielais pārsteigums bija iepazīt cilvēkus, kas ir... baznīca. līdz manīm nonāca bībeles domā, ka draudze ir kristus līgava. vārdi, kas nenozīmēja neko, ieguva jēgu.
es to iztēlojos kā veci cilvēki trīcošām rokām tur dziesmu grāmatas, nu... kaut kā tā. cik naivs es biju. satiku sava vecuma vīriešus. veiksmīgus savos arodos, smaidošus, atklātus. teikšu kā ir, ja ko es negaidīju, tad tie ir vīrieši. jā. jo nu... kādu ainu uzbur iztēle? ačgārnu. ne - īstu. pārsteigums. tas ir vārds, kuru es izmantotu.
un par gudrību, intelektu... nevajag. tā ir augstprātības izpausme, kas sēž daudzos intelektuālos cilvēkos. tas pārākums ir traucēklis, kā nasta, kuru vislabāk noņemt no sevis un atstāt pie durvīm. bet ieet pa durvīm bez tās.
dziļas teoloģiskās diskusijas ir privātas. var notikt visu nakti, ugunskuram degot. var nonākt pie atziņām, kas ir sasniedzamas tikai sarunā.

limonija (2017-01-03 11:17)      Fargo - brīnišķīga liecība+++(Negribētos te atgādināt par cūkām un pērlēm).

solimarja (2017-01-03 11:53)  1   Pareizi, Fargo, katram savs laiks saprast, kas ir Dievs, Jēzus un baznīca. Diemžēl tas vairāk notiek caur ciešanām... Tā bija ar mani, manu meitu. Esmu pateicīga, ka man ir tādi palīgi, kas palīdz ikdienas dzīvē rast prieku. Patīk kardināla Pujāta teiktais, ka tikai cilvēku lepnības dēl baznīca ir saškelta. Paldies Dievam, ka sākusies ekumēniskā kustība. Bija prieks uzņemt savā dzīvoklī Tēzē Eiropas jauniešu dienu brīvprātīgās meitenes, kas ar lielu atbildību veica savus pienākumus. 2 bija polietes, katoles, 1 ukraiņu meitene arī grieku katole, 2 ukraiņu meitenes ortadoksu baznīcas pārstāves.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu