Kultūras mantojums.

Vai esat pamanījuši sakritību,ka tās valstis,kurām ir vistrūcīgākais kultūras un garīgais mantojums, visvairāk cenšas uzspiest to citām valstīm,tās iekarojot un paverdzinot? Vai varat nosaukt spilgtākos piemērus?

fargo (2017-01-11 21:12)    7 tēma ir ļoti "auzaina". lasot par amerikāņu kultūras neesamību un kā ar hemingveju? vai hičkokau? varbūt autors man varētu nosaukt latviešu ekvivalentu mailsam deivisam vai geršvinam? tas ir vnk patētiski nosaukt amerikāņu kultūru par neko, salīdzinot ar latviešu. ignorance.
bet tālāk tikai labāk. vācieši tagad ir ar zemu kultūras mantojumu? kkko???
kafka, heinrihs heine, bertolds brehts, bahs, gēte, t. un h. manni, šillers, bēthovens, brāms, vāgners, šūmanis, nīče, kants... tak apstāties nevar, ja sāk domāt par to, ko ir devusi vācu nācija kulturāli.
es labāk beigšu komentāru, lai nepateiktu kaut ko sliktu. vien ietekums: lūdzu, pardomā labāk pirms raksti.

uusins (2017-01-11 22:03)      Nu, ja! Tieši to arī ir iespējams izlasīt jautājumā!

Paula6 (2017-01-11 23:52)  1 1 Nepiekritīšu tam, ka valstis, kurām it kā ir trūcīgs kultūras un garīgais mantojums, cenšas uzspiest to citām valstīm. 1. Vai mēs tik labi zinam šo valstu, kaut vai ASV, kultūras un garīgo mantojumu lai varētu tā apgalvot? Būtu tādā gadījumā jāapmeklē fantastiskos šo valstu muzejus..un jāmēģina izlasīt šo valstu vēstures grāmatas..gan angļu vai kādas citas valsts valodā.
2. Ja ir tik trūcīgs tas mantojums, tad kā var tādu mantojumu uzspiest citām tautam? mēs vienkārši to nezinam un tāpēc, apmeklējot citas valstis, ar to var iepazīties..es gan tā neuzdrošinos apgalvot jo esmu citās zemēs redzējusi ļoti daudz interesanta un nezināma.
3. Pasaulē gandrīz katra valsts vai tās veidojums centās paplašināt savu teritoriju...arī senās baltu tautas. Latvieši paši nezin savu vēsturi, īpaši seno, pat nevar nosaukt 9 senās ezeru pilis un to dzīvi Latvijā, nerunājot nemaz par Livonijas un Atskaņu hronikām un citiem avotiem.
Problēma ir tikai tā, ka padomju laikos pie tās netika klāt, jo šie fondi bija slēgti, bet ja vairāk interesē, tad jāmeklē Misiņa biblotēkas krātuvēs un arī internetā. Tas tā īsumā...

Jevpistinija (2017-01-12 00:09)  1 3 Ar tik lielu putru galvā laikam nevajadzētu grābāties pa tik aukstiem plauktiem. Sākumam paskatīties tv, tad var kādu grāmatu palasīt. Var arī netā pameklēt, bet uzmanīgi, jo nets ir bīstams mazizglītotiem cilvēkiem, kam nav izveidojusies kritiskā domāšana, tāpēc viņi neširojot norij jebkādu informāciju, ja vien tā ir pasniegta viņiem piemērotā mērcē. Bet labāk gan atrast kādu dodošu tanti un vienkārši darīt TO. Ja krāns vēl klausa. Baudīt mirkli.

Drole (2017-01-12 01:38)    4 Redz, kas sanaak, ja balta lapa paarskataas debilizato.ru. Te pat nav jeegas dzeseet muti, kaut ko skaidrojot; shitam antosham paurii sakjepis krietni ieruudzis propagandas shtampu gogelmogelis.

Postremo (2017-01-12 05:05)    3 cilveeks runaa par lietam, par ko nav nekaadas sajeegas. Vislabaakais ir par asv un vaaciju :))

LaskovijMerzavec (2017-01-12 09:15)    1 Ok, ar autora viedokli par Vāciju,ASV iepazināmies.

Vai tagad autors nevarētu dot arī piemērus, kuras ir tās valstis ar bagāto kultūras mantojumu, kas ir baltas un pūkainas?

Drole (2017-01-12 10:11)      LaskovijMerzavec , kaads tu neattapiigs - protams, ka visvisbagaatiigaakais duhovnoje nasljedije pieder auksti kultureelaam valstiim, kas atrodas uz austrumiem no Eiropas! :D

http://www.unz.com/akarlin/topic/literacy/
https://en.wikipedia.org/wiki/Likbez

neko (2017-01-12 10:20)      Es gan teiktu ka ir pretēji; ka visbagātākais kultūras mantojums nāk no valstīm kas visu savu pastāvēšanas laiku, ja ne vienmēr tad vismaz regulāri ir karojušas. Sākot ar grieķiem un romiešiem, vēlāk skandināviem/britiem. Tad franči/vācieši. Tas pats ar Āzijā un arābu valstīs.

NARINJA (2017-01-12 10:35)  3 1 -skarbais kungs, apgaismo lūdzu, kuras zemes austrumkaimiņš šobrīd iekaro, un varbūt būsi tik drosmīgs un apgaismosi, ko dara kaimiņš aiz okeāna:DDD

annas_atis (2017-01-12 10:37)      Nu protams, gan fraņčiem, gan vačiem ar to mantojumu tā pašvaki...

LaskovijMerzavec (2017-01-12 10:48)    2 AivarsN... konkrēti, kuras religijas un kuras valstis?? Neviss ļaļaļā....

Ja gribi piesiet latviešiem lielu kultūras mantojumu un miermīlību, tad iesaku iepazīties ar citām baltu ciltīm,piemēram žemaišiem, kuršiem, vecprūšiem, kuri nemaz nebija balti jēriņi.

LaskovijMerzavec (2017-01-12 18:20)      Nu AivarsN, palasi Tibetas imperijas vēsturi un Indijas vēsturi!!!

Tur kariņi ir bijuši arī ne mazie.

Šobrīd ir tāda mode aizrauties ar austrumu reliģijām, kur cilvēki pat nesaprot par ko vispār runa.

Drole (2017-01-12 19:00)      par ko vispār runa - tantes straadaa, onkulji nododas gara kopshanai un civilizaacijas glaabshanai:

https://www.youtube.com/watch?v=QaCItcf2iSA

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu