Maznodrošinātais vai trūcīgais statuss.

Tas ir konkrētas personas,ģimenes kauns un negods ka neprot dzīvot un normāli strādāt un tāpēc pārtiek no GMI pabalstiem,pārtikas pakām un bezmaksas virtuves.Vai tomēr tas ir Valsts kauns un negods,ka personas nevar sevi normāli realizēt un tāpēc kaut kā eksistē,neviss normāli dzīvo.

Geisha    5 Es arī esmu bijusi maznodrošināta kad alga mediķim bija 40 lati mēnesī. 10 latus tērējām ceļam, uzturlīdzeķļos saņēmu pliku 0 un vajadzēja 3 cilvēkiem iztikt ar 30 latiem. Tajā brīdī Valsts palīdzēja ar pabalstiem, ar bezmaksas pusdienām. Jutos apkaunojoši. Meklēju labāk apmaksātu darbu. Atradu. Strādāju ļoti daudz. Kā nākošais solis bija izveidoju privātpraksi. Nenožēloju. Bet vispār minimālās algas ir pārāk niecīgas. Par pensionāriem, bērnu pabalstiem, invalīdiem es labāk paklusēšu. Cilvēkam ir jādzīvo pilnvērtīgu dzīvi nevis jāskaita centi.

piladzoga    12 Ir jāsaprot kas ir kas ...GMI ir 49.80 eur ,ko piešķir ,ja cilvēkam NAV IENĀKUMU,maznodrošināts ir ,ja ienākumi nepārsniedz 228 eur,bet trūcīgo līmeni nosaka katra pašvaldība..nekur nav teikts ,ka ģimenes ,kurām piesķirts TRŪCĪGĀ VAI MAZNODROŠINĀTĀ statuss rakājas pa konteineriem. Cilvēkiem situācijas mēdz būt dažādas ..un no ilgstošas slimošanas neviens arī nav pasargāts.Svarīgi ir zināt ,kur meklēt palīdzību un nekautrēties to darīt.

Bazhix    6 Tā jau saka, ka jāprecās, jo nevar visur vainot valdību vai laika apstākļus :)
Kas attiecas uz kaunēšanos par minimālo algu, tad nevajag, ja tiešām, strādājot un cenšoties, nekas vairāk nesanāk :) Biežāk gan gadās, ka nav nekādas ieinteresētības - aizej uz darbu, atsēdi un nolamā darba devēju, ka šis neko nemaksā :)
Un arī valsts, manuprāt, dara visu iespējamo, lai nevajadzētu kaunēties. Ir gan kursi bezdarbniekiem, gan kvalifikācijas celšanas kursi, gan bezdarbnieka pabalsts, lai to laiku, kamēr apgūst ko jaunu, varētu "izdzīvot". Tas, ka 99% cilvēku to(mācīties un pilnveidoties) negrib - kur tur valsts problēmas? :)

P.S. Ja Latvijā dzīvotu tādos apstākļos kā dzīvo Anglijā, Īrijā u.c. zelta zemēs, tad arī šeit nebūtu par ko sūdzēties - ka alga par mazu un darba stundas par garu :) Tikai te, kaut kādu iemeslu dēļ, mēs uzskatām, ka vienam jādzīvo 4istabu dzīvoklī un jāvaino valdība, ka nevaram to atļauties.

joens    2 Nu gan samaisīja kišmiš ar rozīnēm ... pat mazizglītotam fiziska darba strādniekam ir par pilnu darba dienu jāsaņem dzīvošanai pietiekamu summu (lai atliktu arī druska iekrāšanai). Un nav viņam jācenšas kļūt gudrākam, ja vien negrib pelnīt vairāk, jo arī šādi darbinieki ekonomikai ir nepieciešami (ja nav tādu vietējo, nākas ņemt angļiem latviešus vai latviešiem ukraiņus).

Dzīvošana neatbilstoši saviem ienākumiem ir meinstrīma sastāvdaļa un cik smagi iet ar tā mainīšanu, šobrīd pasaulē redzam ļoti labi.

mainiga  4   Tas ir cilvēku dzīvesveids.

Ievinjata    3 Mainīgā...varbūt pārdomāsi? Ja jau ir iespēja saņemt šādu statusu, acīmredzot, tas ir nepieciešams.

annas_atis  1 4 Kas ir valsts? Tak mēs paši esam tā valsts, un vai kādam no mums ir kauns?

mainiga  1 1 Nepārdomāšu. Lielāko tiesu tas ir cilvēku dzīvesveids un profesija. Jā,jā, profesija, pat ļoti profesionāla speciālite. To labi zin darbinieki kuri ar šādiem cilvēkiem strādā. Te nav runa par cilvēkiem, kuri šādu vai tādu apstākļu spiestiem nākas šo pabalstu lūgt,bet gan par ilgadējiem dīkdieņiem, kuri no tā vien pārtiek un nestrādās ne lūdzami. Nestrādās pat tad, ja uz darbu pie rokas aizvedīs. Tā kā vienai liela daļai diskutētāju nav ne jausamas kas aiz tā slēpjas patiesībā.

jurks    1 Valsts- tie esam mēs- bagāti, nabagi- cilvēki! Un, var novērot, lielā daļā sabiedrības, tādu kā nogurumu, vai neskaidru mērķi par ko censties, cīnīties! Liela daļa jaunatnes ir aizbraukusi un tas ievieš tādu bezcerības noskaņu attiecībā uz nākotni! Ir grūts laiks, vai tad varējām kaut ko tādu iedomāties pirms vairākiem gadiem, jo likās ka viss attīstās un iet tik uz augšu!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu