Vai Jūs strādātu labāk, ja būtu labāki apstākļi? Vai esat sasnieguši savu spēju robežu?

Tieši tā - vai Jūs strādātu labāk, ja būtu labāki apstākļi, t.i. vai Jūs radītu lielākas vērtības, ja Jums būtu iespēja iegūt izglītību un strādāt jomā, kas Jūs interesē. Vai Jūs strādātu labāk, ja Jums būtu pieejams mentorings, labāki sadzīves apstākļi, lielāka alga, labāka darba vide, pieejama izlgītība un veselības aprūpe, utt., utt. Vai jau esat sasnieguši savu spēju potenciālu, vai arī jūtat, ka Jums ir neatbrīvotas rezerves, kuras apstākļi nejauj realizēt?

Jautājums mani interesē divu iemeslu dēļ. Pirmkārt - politisku. Sociāldemokrātiskās partijas ir par strādājošos empowerment - investēt cilvēkos, lai viņi strādātu labāk, radošāk, radītu vairāk vērtības. Vai tāds empowerment ir vajadzīgs Latvijā, vai tāds ir vajadzīgs Jums? Un otrkārt - cik daudz mēs varam palīdzēt otrai pusītei augt, atbrīvot savas spējas?

Attiecībā par sevi - man jau liekas, ka pie labākiem nosacījumiem es spētu radīt vairāk. Bet grūti pateikt, vai tā ir. Te var būt uzskats, ka kapitālisms jau ir izdara visu, lai atbrīvotu maksimālās spējas un ja kaut ko neesi sasniedzis, tad tas ir objekts spēju trūkuma dēļ, nevis sabiedrības iekārtas vaina.

Tīri ekonomiskos terminos - vai investīcijas cilvēkkapitālā ir ar piesātinājuma robežu un vai šī robeža ir sasniegta Latvijā un Eiropas labklājības valsīts?

Svece (2017-03-04 21:05)    2 20.47 Piemaksas socialisma bija arī par nevērtīgiem , pat debīliem racionalizācijas priekšlikumiem. Rūpnīca bija soc sacensība un vajadzēja tik un tik rac priekšlikumus. Cik vajadzēja - tik sacepu.
Ja nav darba prieka- pats vainīgs. Brīva tev izvēle- kur un ko darīt. Ja ir tikai ambcijas saņemt - bet nav profesionalitātes- tad čīksti un meklē vainīgos.

Satan (2017-03-04 23:37)    1 Darbavietas nezog imigranti vai globalizācija.

To dara IT un automatizācija.
===================
Laskavij merzav.
----------
Piekrītu :D
---------
IT vispār dara brīnumus.
Da vispār.
Derētu uz pāris dienām/nedēļām izrubīt štromu planētai Zeme :>
Puse sajuktu prātā,kautkādi proči pakārtos...

JurisK (2017-03-05 08:34)    1 IT tiešām dara brīnumus - tik daudz ierēdņu nekad nav Latvija bijis - un katram priekšā pa kompim!:) Un vēl esot par maz!

AivarsN (2017-03-05 10:34)      Tas gan tiesa,ka visi grib pie kompja sēdēt un lielu algu saņemt,bet kurš tad gribēs reāli piedalīties ražošanas procesā,līdz ar to izpelnoties lūzera,neveiksminieka statusu?

kautkad (2017-03-05 11:40)      Citos apstākļos es izdarītu vairāk. Kādos? Motivējošākos. Kur no manis arī vairāk prasa.

24gunti (2017-03-05 13:58)      Te jau no viena grāvja otrā,sociāalisms labi slikts,kapitālisms slikti labs,patiesība ir kaučkur pa vidu(Latvijā gan vēl nav sasniegta neviena no šīm saimniekošanas formām!,mēs vēl turpinām eksistēt tādā īpašumu un svēru pārdales posmā,kurā par cilvēku parasto,neviens nesatraucās!).

AivarsN (2017-03-05 14:18)  1 1 Patērētāju sabiedrības attīstības iespējas ir ļoti ierobežotas dēļ nepietiekamiem resursiem. Attīstītās valstis jau sen dzīvo uz mazāk attīstīto valstu resursu rēķina. Ir pēdējais laiks radīt jaunu iekārtu,kura saudzētu resursus,pie reizes atvieglojot dzīvi cilvēkiem. Sākt ar videi draudzīgākas enerģijas izmantošanu,neuzspiest cilvēkiem pirkt nevajadzīgas lietas un ražot izturīgākas vajadzīgās. Bet tas jau ir tieši pretēji kapitālisma interesēm.

annas_atis (2017-03-06 21:03)      Man ir pret jautājums, ko Tu pīpē?

Muktiana (2017-03-07 19:07)      Man liekas, ka rutīna nokauj iniciatīvu. Arī neadekvāti pārslogots darbs par neatbilstošu samaksu. Tad sāk aizdomāties, vai vērts un ko vērts. Labai, cienījamai attieksmei pret darbinieku arī jābūt, lai nav verga sajūta. Tam droši vien lielāka nozīme nekā skaistam ofisam. Lai gan tas arī butu bonuss.

av2 (2017-03-11 09:55)      pirmkaart , alga , ja cilveeks straadaa par algu, ir buutiibaa tikai...kompensaacija, ko cilveekam maksaa tie, kas ir skolaa iemaaciijussies legaali zagt, tas ir, ir iemacaiijussies kaa izdariit likumiigi taa, lai kaads (tu )vinnu labaa straadaatu par puscenu , vai vissa tauta lai vinnu labaa straadaatu (valdiibas aparaats ).Taa kaa izveeleis, jau agraa jauniibaa, kuraa pusee buusi.
Otrs, ja cilvekam piedaavaa vissu ko, vinns izlaizzaas. Uz augssu, ja ir veeleessanas, ir jaacinaas ar "zobiem un nagiem", tad tam ir veertiiba , un buus rezultaats.
Un nevajag sapnnot, ka ja bomzim piedaavaasi iet maaciities,ieguut labu profesiju , kas sanaaks. Da nekas tur nebuus ;(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu