Kāpēc letiņi brauc tieši uz Īriju un Angliju?

Man vienmēr gribējies pajautāt, kāpēc letiņi masveidā brauc strādāt uz Īriju un Angliju, nevis uz pulka bagātākajām Skandināvijas valstīm, kur tak var nopelnīt pulka vairāk? Un arī civilizācijai tur pavisam cits līmenis

neko  1 13 Man nav saprotams, kāpēc te daži, pielieto vārdu vergot?
---
tā viņi pauž savu riebumu pret jebkādu darbu jebkurā valstī:)

Aranija  1 3 Ja NĪN ir 1200, bet alga 300, tad nekas cits neatliek.
Labāk Anglijas pabalsts simtos, nekā Latvijas pensija desmitos. LV pensiju sistēma nobruks ātrāk, nekā angļu.
PSRS laiku pensijas daļa ir krietni augstāka, nekā tā, kura par stāžu brīvvalsts laikā. Jo cik ir tādu, kuriem visa alga legāla, par kuriem d/d maksājis cītīgi nodokļus. Iesaku jau tagad painteresēties un tad smiekli par UK pensijām smiekli nenāks.
Arī LV ne visi ir biznesmeni, vadītāji, lielākā daļa ir strādājuši tos pašus darbus ko tagad ārzemēs.

neko  1 3 Ja NĪN ir 1200, bet alga 300, tad nekas cits neatliek.
---
Vai nebūtu pareizāk jautāt kāpēc cilvēkam, kam pieder īpašums par kuru jāmaksā šāds nodoklis ienākumi ir tikai 300? Vairāk izskatās pēc neprasmes saimniekot.

dogville  3 2 AivarN,beidz lekties un kaartiigi par kaartiigaam sociaalaam garantiijaam,straadaajoshus cittautieshus saukt par vergiem!
Labaak vergot pashmaaju tuudalinjiem,kuri taa vien domaa,kaa savus tautieshus par minimaalo maximaali izkalpinaat!.

av2    1 daudz tautiessu tur, cellss leets , tuvu majam. Piellauju, ka muusdienaas daudzi to angllu valodu arii daudzmaz zina tomeer. Un valodas zinaasanas ir lloti buutiskas svessaa zemee. Pluss , jaazina amats labi. Ja taa ir, tad nekaada , ibj , "vergossana" nenotiek - vieteejie nopelna pat mazaak daudzi.

Sallija2      Kāpēc nebrauc - brauc! Visi man zināmie celtnieki un galdnieki ir vai nu Norvēģijā vai Zviedrijā. Algas lielas, par dzīvošanu vagoniņā nekas nav jāmaksā un pārtiku lielu daļu ved līdzi no LV. Grūti esot tas, ka sauli gandrīz neredz tajos kalnos. Motivē tas, ka var 3 mēn pastrādāt un tad atpūsties 3 mēn iekš LV. Visu laiku būtu grūti izturēt bez pauzēm. Ap 10 000 eur var nopelnīt pa tiem 3 mēn. Tie, kas Zviedrijā tie gan ar visām ģimenēm jau tur un ir sava celtniecības firma, tie visu laiku tur dzīvo un bērni jau zviedriski runā, atpakaļ vairs nebrauks, nesen savu bijušo māju Latvijā arī pārdeva, jo ir skaidrs, ka neatgriezīsies.

Sallija2  1 3 Vienkārši Skandināvijā nav tik daudz rūpnīcu un sēņu fermu, kur var strādāt bez zināšanām. Jo celtnieks un galdnieks tomēr ir profesijas, kur nepieciešamas prasmes. Tas tev nav sēnes pēc lielumiem sašķirot vai noliktavā preci no viena plaukta uz citu pārvietot. Lai gan paradokss ir tāds, ka mana paziņa, kas strādā Somijā par anestizioloģi algas ziņā nemaz nesaņem diži vairāk par mūsu celtniekiem Norvēģijā.

DanaL    2 Savukārt mana paziņa, kas savulaik strādāja kādā Latvijas bankā par finanšu analītiķi, aizprecējās uz Norvēģiju, kur strādā kādā skolā par apkopēju. Saņem 3-reiz vairāk nekā toreiz Latvijā un tikai par 1/3 mazāk nekā viņas vīrs, kurš ir ierēdnis kaut kādā aizsardzības vai iekšlietu ministrijā.

markess      Neko 9.12
Un ko tam cilvēkam darīt, pārdot māju, kurā mūžs dzīvots un pārvākties uz 1 istabas dzīvoklīti piespļaudītā daudzdzīvokļu mājā. Vai dažās istabās ielaist īrniekus, kuri sabojās un aizķēzīs visu iespējamo?
Ieguvēji ir tie, kuri aizbrauca pašā sākumā, pārējiem jau nav tik ērti tur, taču labāk 3 mēnešus parukāt par labu algu un tad 3 atpūsties, nekā rukāt 6 par minimālo.

coldlands      Man tuva radiniece, ir zinātnieks kaut kāda tur elle rata, manam smadzenēm neaptverama jomā, bet viņai ir jāstrādā vēl papildus darbs, lai varētu kaut cik normāli dzīvot. Kad stāstiju zviedriem, šie smejas, domādami ka es jokoju.
Šausmīgi, mācījās bij afigenna teicamniece, un rezultāta?!
Es uzskatu, ka jāmaksā ne par profesiju, bet ka tiek darbs padarīts, jo arī starp zinātniekiem, celtniekiem, apkopējiem, skolotājiem..., ir cilvēki, kas padara savu darbu godprātīgi, čakli, bet ir pretējie.
Atbildot uz temas uzdoto jautājumu, man šķiet, ka tas vairāk ir delj valodas, lai gan skandināvi labi pārvalda anglju valodu, jo ārzemju filmas viņu TV netiek dublētas, kas ļauj jau no mazotnes apgūt valodu.
Sezonas darbiem pietiek arī ar anglju valodu.

leopardine      coldlands, tur pat angļu valodu nevajag. Zinu tādus, kas grupās brauc uz Norvēģiju strādāt un tur pietiek ar to, ka viens brigadieris no grupas zin to angļu valodu, tas arī komunicē ar pasūtītāju un informē pārējos par darāmo. Bet paši Norvēģi labi angliski runā.

multi      Sallija lieliski izgaismoja vairākuma letiņu labo dzīvi ārzemēs :) Bezmaksas vagoniņš un rublis kabatā :) Daudzi tā dzīvo gadiem un arī nākotnē neko nedomā mainīt. Katram savi sapņi :)

coldlands      Leopardine, es runāju par patstāvīgi dzīvojošiem, bet ne tiem, kas atbrauc un aizbrauc.

neratni_stasti    1 Kāpēc tikai UK vai Īrija. Pavisam oficiāli Norvēģija ir sestā latviešu migrantu vidū populārākā valsts. Un viena daļa tur lieliski strā, zinot tikai latviešu valodu. Ja uz brigādi viens runā angliski, tad vispār super! Aber civilizācija, pardon, visur R-eiropā vienāda, un tad man vienkāršāk ir tikt galā ar Latvijas sistēmu, nekā iedziļināties svešās sistēmās.

neratni_stasti      coldlands, Norvēģijā ir ļaudis, kas uz vietas dzīvo jau gadiem, turp-šupr nemētājas, aber norvēģiski nezina, angliski dveš vāji, bet strādā. Tusē savā vidē. Atzīmēju savu personīgo pieredzi aiz tam, ka es tādus pazīstu/ esmu satikusi etc. Viņiem gan raksturīgs tas, ka nezina, ko darīt tālāk - palikt turp vai braukt atpakaļ, un tā viņi tur kleknē jau kuro gadu.

DanaL    3 Nesaprotu, kāpē tiem aizbraukušajiem tiek veltīti šie nievājošie epiteti - vergot, kleknēt... Tā ir katra paša izvēle. Vai jums būtu labāk, ja viņi vergotu un kleknētu šeit par 5-x mazāku atalgojumu? Kāpēc jums škiet, ka tādējādi viņi ir nodevuši valsti? Varbūt valsts ir nodevusi viņus, akceptēdama nožēlojamus iztikas minimumus?
Atceros, kā reiz stāstīju holandietim, ka valsts pabalsts par bērnu mēnesī ir 11 eur. Sākumā viņš domāja, ka nav pareizi sapratis un man ir 11 bērni un prasīja, cik tad es kopā pabalstos no valsts saņemu. Jums vajadzēja redzēt viņa sejas izteiksmi, kad viņam aizkāpa patiesība...
Tādā garā varētu turpināt...

ketija_20      Es aizbraucu un saku stradat totalako mazkvalificeto darbu, tas gan nebija Vacija. Velak dabuju macibu vietu instituta, tad labaku izglitibu, nu jau Vacija. Ja atgrieztos Latvija, manai izglitibai nebutu seguma un Latvija nekas tads neeksiste. Kadreiz domaju, ka Anglija un Irija skaitas kas ipass, bet jebkura gadijuma izveli par Vaciju nenozeloju. Ir sakartota sistema, laba alga, laba partika, varu divas reizes gada doties atvaljinajuma un pat iekrat. Ir okei dzive, dzivot var, Latija bija garlaicigi- muzigi apniciga plesanas divas frontes, valsts izzagsana un daudzos jautajumos totalaka atpaliciba. Daudzviet zinams provicialisms. Aizbrauc jau ne tikai naudas delj, bet ari attieksmes un kopejas dzives Latvija dej. Domaju, ka Anglija un Irija ir vienkarsi atvertaka kulturali un vajag vienmer darbaspeku. Nezinu gan ka ir tagad pec Brexit.

ketija_20    1 Starp citu, es stradaju diena 5-6 stundas. Darba laiks, no 25- 30 stundam nedelja. Talakais paliek hobijiem un ineteresem. Es pat astonjas stundas nestradaju. Kur Latvija butu kas tads normalam cilvekam iespejams? Videji Latvija strada 8- 10 stundas. Te jums vergosana. Un nelasu ne seenes, neko tamlidzigu.

coldlands      Ketija, arī delj miera, vari braukt ar veljuku, tad nomest grāvmalē, atnākt pēc nedēļas, bet šis vēl tur, ar visiem riteņiem.
Cilvēki laipnāki, smaidīgāki, bjurokratiskais aparāts vieglāk nokārtojams.
Nerātni stāsti, es rakstīju par palicējiem, bet vispār, dzīvot ilgi cita valsti, un nezināt, vai nemācīties vietējo valodu, tas jau ir daudzu krievu stila.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu