Oligarhu sarunas - nedaudz citāds skatījums

Ir pamazām publisko oligarhu sarunas. Protams, ir jautājumi, kur viņi sarunas ir dabūjuši, kāpēc tas notiek pamazām, kāpēc tas notiek komerciālā veidā (Ir no tā gūst peļņu, raksti ir pieejami tikai par naudu - tas vien jau pierāda, ka Ir nav nekādu ideālu un vērtību)?

Es personīgi vēl neesmu šīs sarunas lasījis un nezinu vai to darīšu. Jo - šīs sarunas ir pagātne. Tagad ir cits laiks un citas sarunas, kuras nez kāpēc neviens nelūkā rokā un nenosoda. Es domāju tās sarunas, kurās visādi "uzņēmēji", vadītāji, sabiedrisko organizāciju pārstāvji (visādas kameras un konfederācijas) spriež par to, kā Latvijā paturēt un ieviest vēl vairāk regresīvos nodokļus, kā Latvija paturēt darbaspēku nabadzībā un paklausībā, lai darbaspēks būtu tik nabags, debilizēts un paklausīgs, ka ietu vergo par kapeikām primitīvajos biznesos, tās sarunas, kurās it kā latviešu varenākie uzņēmēji spriež par bēgļu uzņēmšanu un lētā darbaspēka imigrāciju. Visas šīs sarunas rezultējas ar regresīvu un valsti degradējošu, aziātisku politiku, kuras rezultātā no strādājošo maciņiem pilnīgi legālā veidā tiek pārpumpēti miljardiem eiro un bagātnieku maciņiem. Tik regresīva nodokļu un transfēru politika, kāda ir Latvijā, tāda nav iedomājama nevienā Eiropas valstī. Un tas viss ir izplānots un izrunāts legālo bāleliņu sarunāš.

Un, diemžēl, to visu latviešu vēlētāji akceptē katrās vēlēšanās balsojot par labējām partijām un labējo politiku. Tātad - īstās sarunas un īstais cinisms no tautas joprojām tiek slēpts. Bet tauta samierinās un kaut kā velk dzīvi tālāk, bet daži uzvārās...

derevnja10    5 Nevar fargo nepiekrist. Gribi, pērc manu darbu, par daudz prasu, atvaino, es savu cenu zinu. Tagad ir visi ceļi vaļā. Kad nebūs vairs ko slaukt, varbūt sāks domāt....

MrJones  1 7 Diemzheel, jaapiekriit AivarsN teiktajam...shii verdziibas sisteema ir Tik perfekti nosliipeeta, kaa veel nekad! Avis pat nav jaagana, taas pashas sevi gana,,..un nauda ir ljaunums...taa ir saindeeta! Paveerojiet cilveekus, kuru rokaas koncentreejas Liela nauda,,taada, kura dod ietekmi un varu,,.patiesiibaa, vinjiem taadas nemaz nav,,..vinji ir sasaistiiti ar naudu, kalpo tai...un nonaak, taa saucamo, paraziitu uzmaniibas lokaa.. Briiviiba,,..taas ir mulkjiibas! Nauda nedod briiviibu, bet uzliek vairaak atbildiibas par vergu tureeshanu noteiktos raamjos...pameegjini izstraadaat kaadus trikus,,.kaut ko mainiit cilveeces labaa un beigsi kaa Kenedijs..vai daudzi citi, kuru oficiaalie naaves iemesli tik absurdi, ka briinums, kaa cilveeki to speej pienjemt.....?
Katra iesaakumaa laba ideja, veiksmiigi komercializeejoties, tiek sabojaata gala rezultaataa...un tas ir absoluuti ar ik katru nishu...vai tu esi maakslinieks, uznjeemeejs..jebkas...,tev ir saistiibas ar kaut ko Lielaaku! Viss cilveeces radoshais potenciaals ir paverdzinaats, uzraudziits...taa lai atbilstu paraziitu intereseem!
Nav nejaushiibu...kas notiek ar Google, kas notiek ar Facebook,,.muuzikas, kino industriju...massu mediji,,..tas viss tiek attieciigi reguleets no dazhaadiem liimenjiem,..izmantojot cilveeciskaas vaajiibas...naudas un varas kaari, tie tiek ievilinaati saatana tiiklos...,kljuust par uzticamiem massu regulatoriem..bez moraales...vieniigi, kalpo kaadam noteiktam meerkjim..
Teiksiet, taa nav...? Tad padomaajiet, kaa visas shiis nejeedziibas ir iespeejamas..??! BET,,.ne virspuseeji...ruupiigi,,.iedziljinoties, dazhaados veestures liiklochos, izskatot faktus...,kaa Deivids Aiks teiktu, savienojot punktus!!!

Karmensita      darbojieties radoši un viss iepriekšminētais būs pie kājas

jo nebūs laika par to domāt, būs jārada

fargo    1 bet džonisij! vergi, verdzība? jā, ir cilvēki, kas pelna uz citu vājībām. bet vai paši atkarīgie nav pirmā problēma? vai vainīga ir pati iespēja būt atkarīgam, vai vainīga ir rakstura vājība, kura personu noved, novelk lejā?
paņemam ķīnu. cilvēki staigāja lupatu lēveros laukos. ap 600 miljonu cilvēku katru! dienu bija badā. tikai vēl 60-70 gados. un tad, partijnieki, ar visām "koračkām" azotē sasēdās pie galdiem un sāka štukot - tā biedri, ir tūdi, ko mums būs darīt? un "gaišās galvas" ilgi netirinājās ar ekonomisko marksismu. viņi to paglaudīja, papaijāja un... ielika atvilktnēs un izvilka rietumu kapitālisma filosofus un teica viens otram - daram tā! paturēsim partiju kā "garīgo" vadītāju, bet ekonomiski dosim cilvēkiem kapitālismu.
varbūt paskatamies rezultātus? nezinu par šo gadu, bet kad es skatījos, ķīna bija otrais lielākais graudu eksportetajs pasaulē. ekonomiskā izaugsme gadsimtu mijā bija tādā tvaika mašīnas kondīcijā, ka tā bija jāpiebremzē, jo valsts vadība saprata, ka tādu apgriezienu ekonomiskā izaugsme var beigtiem ar bezdibeni. viņi mākslīgi sāka to bremzēt.
iegūglē šanhaju! tagad un 1960. gadā. salīdzini. vergi? ķīnā ir vairāk kopsummā miljonāru kā visā pārējā planētā. vergi? hardly.
cita lieta ir garīgā. bez tās nevar. īstenībā, "rietumi" nekad nebūtu bijuši iespējami bez protestantiskās vērtību sistēmas, gan garīgās, gan ekonomiskās. stiprākā sabiedriksā institūcija gadu simtus bija... gimene. viens pie otra turējās. garīgais pamats nebija mantkarība, bet rūpēšanās par saviem tuvākajiem. sliņķis, bezdarbnieks, tas bija kauna traips ģimenē. tagad? godājams cilvēks. tā ir mainījusies vērtību sistēma, ka vīra/sievas rūpes par otru ir kļuvusi par izsmejamu miglu. sen aizmirstām vērtībām un dienām. tāpēc, tāpēc lietas iet uz leju.
varetu vēl un vēl varīties, bet diezgan. ja vīram atņem materiālo stimulu kā darbības jegu, tad iestājas nabadzība. dod vīram iemeslu būt turīgam un lietas vnk notiks. n

LaskovijMerzavec    4 Labi... nost ar iluminātiem, masoniem un citiem. Nost korupciju, nost kapitālismu, nost valsti... visu nost. Lai dzīvo brīvība!!!

Un tālāk? Kas būs tā vietā? Bļaut un sagraut ir vienkārši, tikai bļāvēji pazūd, kad jāceļ. Skatīt Lielbritānijas "brakeit" - visi lielie blāvēji uzreiz retušēja...

Bazhix    11 Andri, ja drīkst, ieteiktu Tev izlasīt Andreja Upīša grāmatu "Sūnu ciema zēni". Tur ir aprakstīts, kāpēc Tevis piedāvātais modelis nestrādās.

estepat  2 1 Šo-banais furgo murgo ar murgainajiem senžīdu tekstiem:"Tāpat arī šie, sekodami saviem sapņiem, apgāna miesu, nicina augsto valdnieku, zaimo debess varas." To pat tu ar savām cāļa pusspārniņu pussmadzenēm varētu saprast- ja ir tāds bardaks- kāds viņš te uz Zemes ir- tad secinājums ir, ka dieva nav, vai arī- ja viņš ir, tad viņš nav normāls- viņam ir pilnīgs p-ohujs, ka daži tūkstoši- te uz Zemes- mērdē citus pusbadā, parazitē uz miljardiem citu rēķina, ka tik daudz visādu vīrusu, baciļu, kaitēkļu, plēsēju un grauzēju, slepkavu, zagļu, sadistu un to pamuļķu, kuri draud ar īpaši nežēlīgu un ilgstošu miesas dedzināšanu: to pat tu varētu saprast, ka tāda nav dievišķa, bet gan sātaniska rīcība. Tu sātaniski nežēlīgas rīcības žīdu pasaku personāžu sauc par svētu! Kas tad ir vēl sliktāks par tādu svilinātāju?

AivarsN  2 1 Nekas jauns jau nav jāizdomā. Vienkārši jāatgriežas pie tādas iekārtas,kāda tā bija pirms to pārņēma parazīti. Tikai dažus gadsimtus viņi valda pār pasauli,bet jau paspējuši pārrakstīt vēsturi,lai cilvēki nezinātu,ka iespējams dzīvot daudz labāk. Nav īsti zināms Vēdu izcelsme,bet tā ir visperfektākā instrukcija,kā vislabāk dzīvot uz zemes, saskaņā ar dabu un vienam ar otru. Vēdiskā kultūra pastāvēja uz zemes tūkstošiem gadu. Pat grūti saprast,kā tumsas spēkiem ar viltību izdevās pārņemt varu.

Nellda    3 ko nozīmē dzīvot daudz labāk? šodien esmu pārēdusies pēcsvētku ēdienus. ledusskapis pilns. esmu apmeklējusi pirms svētkiem gan koncertus, gan teātrī pabiju. tūlīt būs atvaļinājums, braukšu paskatīties, kas Izraēlā darās. drusku nogurums, negribās iet siltumnīcu laistīt, bet skapī ieskatījos. par pilnu. kaut kas jāizmet. miskastes mašīna būs tikai pēc divām nedēļām, bet izskatās, ka vajadzēs piemīt, lai aiztaisītu.atkritumus arī esam saražojuši. un tas pats notiek kaimiņu mājās, cilvēki pārēdušies, noguruši svētkus svinēt.
nu nevaram ne divus kuņģus pieēst, ne divus kreklus reizē uzvilkt. un pēdējais tik un tā būs bez kabatām

LaskovijMerzavec      Vēdas tie paraziti ari izdomaja, ja kas :)

Torpedo  1 1 Var just, ka labējās partijas gatavojas nākošgada Saimas vēlēšanām. Tā šajās dienās ar lielu pompu tika prezentēts BEIDZOT (!!!), ka ieviesīs Progresīvo ienākuma nodokli, kas likvidēšot sociālo nevienlīdzību. Tik tā izrādījās kārtēja parodija, mēģinot noķer trūcīgos vēlētājus uz plikiem āķiem. Jo izrādās, ka 4000 EUR algu saņēmējiem pat būs pieaugums tak, ko saņem uz rokas, jo atcels kkādu Solidaritātes nodokli :D

LaskovijMerzavec      Progresīvais - kārtējā valsts shēma, kurā tiek shēmots, kā paņemt naudu no tiem, kas maksā. Pie tam vēl demonstrē valsts nabadzīgo attieksmi, ja liela alga jau skaitās 4500 eur.

Es vēl saprastu, ja progresētu uz lielām algām, 10k un vairāk.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu