Vai esat gatavi sevi uztjūnot (implanti, injekcijas, psih-nootropiķi, utt), lai Jums būtu darbs?

Vai esat gatavi sevi uztjūnot (implanti, injekcijas, psih-nootropiķi, utt), lai Jums būtu darbs?Šīs sestdienas Dienas zinātnes lappusītē bija pārstāstīts konsultāciju giganta PwC (Price Waterhouse Cooper) pētījums par darbavietām pēc 10 gadiem. Galvenie secinājumi būs tādi, ka tehnoloģijas un mākslīgais intelekts būs novedis pie tā, ka cilvēku vidū konkurence par darbu būs nežēlīga un arī firmas uzraudzīs katru darbinieka mazāko darbību (katru taustiņa piesitienu), lai panāktu, ka darbinieks strādā ar maksimālo atdevi.

Lai gūtu panākumus konkurencē, cilēkiem būs sevi jauztjūno - jāļaujas, lai viņos implantē mikročipus, fiziskā darba darītājiem būs jāveic injekcijas muskuļos, garīgā darba veicējiem būs jāizmanto kognitīvo spēju pastiprinošas terapijas, piem., kaut kas līdzīgs elektrošokiem vai psihiatriskām zālēm, kuras sauc par nootropiķiem. Cilvēkie pamazām saplūdīs ar tehnoloģijām, jo korporācijas, brīvais tirgus, globālais kapitālisms to prasīs.

Šajā sakārā ir divi jautājumi:
1) vai Jūs esat gatavi sevi uztjūnot šādā veidā, la jūsu uzņēmuma akcionāri gūtu lielāku peļņu?
2) vai tiešam šāda kapitālisma nākotne Jums liekas patīkama un to Jūs novēlat sev un saviem bērniem? Varbūt labāk būtu investēt vairāk tehnoloģijās un sociālistiskā labklājības valstī, nevis atbalstīt kapitālismu, ja tas iet šādu ceļu?

havjiers (2017-08-20 19:28)    2 ir stratēģiski ģimenei nepieciešamas lietas un ir paterētāju iegribas .mobilā telefona jaunākais modelis kredītā man sķiet neprasa komentārus,tādiem var injekijas muskuļos taisīt un čipēt un viņi palūgs vēl ,lai tik sezoniāli varētu mainīt aksesuārus .

Epifanija (2017-08-20 19:37)    2 kāpēc, jūs domājiet, ka tie ir cilvēki, citplanētieši arī dzīvojot uz zemes, tikai neviens par to nerunā? piem. arī šo saitu ir apsēduši citplanētieši, ej nu atšķir, kas ir kas...

MrJones (2017-08-21 01:28)    2 Nujaa.....shii ir teema, kur vareetu izveersties. Cik paveeroju, cilveeki pieiet shaadaa lietaam no dazhaadu liimenju skatpunktiem...loti izteikti tas te saskataams!
1. liimenis - vispaar, "galva smiltiis"
2. valdiiba ir korumpeeta, vareetu visu mainiit ja pamainiitos partijas...diemzheel taa nenotiek...vai ari notiek ar to pashu iznaakumu un tad atkal ir jaamaina
3. daljeeja konspiraacijas atziishana,..bet tai pat laikaa, sisteemas atziishana par deriigu. T.b., tajos pashos sisteemas ietvaros,,..darboties, ciiniities...un ari daljeeji ticot, ka sisteema straadaa, pamainot shaadas taadas figuuras, kaut kas izmainiisies..
4. sheit jau saprotams, ka viss ir pakljauts nelielai grupinjai pectechu..un viss viss vinju ietekmes sfeeraa ietilpst!
5. saskatiit aiz shiim personaalijaam neZemes civilizaacijas ieziimes!!

Man skiet, shii skatu punkta apzinaashana ir ljoti svariigs aspekts, lai vareetu pieiet taada veida jautaajumiem, tas ari maina visas diskusijas saturu.
Bet,,.savaa zinjaa, saprotams...gribas (..un ari vajag!) buut optimistiem....tikai...CIK...uz KO var atljauties pieveert acis...??! Buutiibaa, mees Visi piedalamies shajos processos....lai nu kaa....,bet tomer......kaut ko ietekmeejam!!!

Vanesa15 (2017-08-21 10:27)      nekad, nekad, nekad.

Polus (2017-08-21 10:45)    2 Tas jau sāk izskatīties pēc Hakslija "Brave New World" praksē. Jautājums par to, ko kāds Latvijā būtu vai nebūtu gatavs darīt, ir lieks, jo, kad megatrendi atnāk līdz Latvijai, tie pāriet pāri kā buldozers, viedokli nevienam nejautājot. Labi, varbūt būs paaudze, kas tam pretosies, bet paaudzes mainās, līdz ar to arī izpratne par to, kas ir pieļaujami un kas ne.

Bazhix (2017-08-21 11:51)    1 Kāpēc Tu par negatīvo pusi? Jau šobrīd ir runa par to, ka liela daļa cilvēki zaudēs darbu (šoferi, programētāji, grāmatveži u.c., nemaz ne tik mazkvalificēti darbinieki), bet.. viņi saņems kaut kādu ikmēneša maksu tāpat vien, par to, ka ir cilvēki :D (kaut kur viss tas saražotais taču ir jāliek. Ja neviens nepirks, nebūs jēga no ražošanas :))
Resp., būs tādi kā andriz, kurš sapņos par smadzeņu uzlabošanu, un būs tādi slaisti kā es, kurš vienkārši par neko saņems naudu :)

P.S. Neviens neko nekontrolēs :) Ir lietas, kuras neviens cilvēks, lai vai cik uztjūnēts, nevar izdarīt labāk par mašīnu un ir lietas, kuras nevar izdarīt mašīna, lai vai cik "inteliģenta" tā būtu. Vienkārši tiks pārdalīti darbi un tikai tādiem andriziem būs sevi jākropļo, jo nepietiek smadzeņu pārkvalificēties :)

neratni_stasti (2017-08-21 12:20)    2 Kad radīsies tāda situācija/ vajadzība, tad domāšu, ko nu šobrīd tur daudz izdomāsi. Arī šobrīd darbs un cilvēki ir dažādi, valstis dažādas utt. Vieni no telefona nešķiras un e-pastu čeko katru mazu brīdi arī caur telefonu, pat atvaļinājumā, citi atļaujas to nedarīt, un tā ir katra personīgā izvēle.

988 (2017-08-21 12:22)      Bazhix - +100 vel atmina palicis Tavs koments par iepazisanos :)

Spicis (2017-08-21 15:40)  1 1 Andrīt, zinām: JenčuPinčos skorbuls nāk un trakā komēta uzskries zemes asij... Ko īdies par dzīvi pēc 10 gadiem. Kurš to var prognozēt patiesu, ja pasūtījums apmaksāts. Vai kāds ir agrāk prognozējis mobilos viedtālruņus ar mūsdienu aplikācijām? Un kā ar sabiedrisko dzīvi, diktatoriņiem un kara draudiem?

Cafe_Noir (2017-08-21 16:05)  1 1 kā vienmēr tas skars tikai tā sauktos VIPus. bet viņiem tas jau tagad ir nepieciešams, tā ka nekas "pa lielam" nemainīsies.

personiski man to nevajadzēs, jo pēc 10 gadiem man būs vēl vairāk gadu, un lēnām no darba tirgus virzīšos uz bērnu pieskatīšanu, burkānu un zemeņu dobēm. un mikročips burkānu domē visticamāk būs tikai turpat blakus vāļājošamies kucenam, ar ko spēlēsies mazdēliņš Rūdis un mazmeitiņa Agnese

Melisa (2017-08-27 20:55)      Pastāvēs, kurš mainīsies...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu