Kas liek daudziem nolikt savu valsti?

Pat svētkos viens otru nemāk sasveikt,uzreiz sāk īdēt un žulti gāzt.Kas vainas cilvēki?Dzīvojam brīvā pasaulē,visiem ir izvēle ko darīt un kur dzīvot.Kā var murgot un meklēt mūžīgi vainas citos,kā tādi ļumpeni un urlas zākājas par citiem un valsti kurā esi!Vai nu tiešām nav pilns rublis vai svinības ievilkušās?

multi (2017-11-19 21:53)  10 2 Sallija patīk izplatīt dezinformāciju :D 2017 neapliekamais minimums Igaunijā ir 180 eiro! Jā dzērienu cenas Igaunijā tik lētas, ka visās Ziemeļvidzemes pierobežas pilsētās sacelti ntie dzērienu veikali :D
Par Vācijas elektrības cenām nezinu, bet zemniekiem jau gribētos tādās pašas subsīdijas :D Darba spēks pa lēto un ES maksā to pašu ko rietumiem vai nav paradīze.
tilia kaimiņvalstīs cik zinu tāpat ir pacientu iemaksas un neviens bezmaksas medicīnu nepiedāvā.

fargo (2017-11-19 21:57)  10 5 un atkal - kaut kur citur kāds dzīvo labāk. tā ir? tā ir!
bet kas būtisks šajā skatījumā iztrūkst?
iztrūkst jautājums - vai cilvēki, kuri vēlas dzīvot tik pat labi kā kaimiņi arī veic vienādu darba daudzumu ar viņiem? vai arī ir tā, ka apskaustie kaimiņi veic vairāk darba, bet kaut kādu iemeslu dēļ, gribētāji veic mazāk darba?
darba produktivitāte. jo tā ir augstāka, jo konkurētspējīgāks kļūst viss, kas ar to ir saistīts. latvijas vidējā iedzīvotāja produktivitāte ir... zema. nopietni! tas IR nopietni. viena darba stunda latvijas vidējā strādājoša ir aptuveni divas reizes zemāka kāda tā ir asv strādniekam.
patiesībā vairāk, jo darba tirgi atšķirīgi un tur ir vēl citi faktori.
bet paiesim tālāk, uz produktivitātes likumu.
un tas ir tāds, kvadrātsakne no kopējā strādājošo skaita rada 50% darba augļu.
tagad, ka tas izskatās praktiski.
uzņēmumā ar 100 cilvēkiem, 10 rada 50% radīdā(kas nu tas būtu konkrētajā gadījumā).
un jo lielāks uzņēmums, jo absolūtais skaitlis augsti produktīvo darbinieku kļūst mazāks attiecībā pret kopējo.
no viena miljona tie būs... viens tūkstotis cilvēku. to ir grūti aptvert, to produktivitātes disproporciju, bet ja to aptver, tas maina priekštatus par to, kurš un ko ir pelnījis un cik taisnīgi vai netaisnīgi ir sadalīti ienākumi pasaulē.
un tie ir sadalīti netaisnīgi... PAR LABU cilvēkiem ar MAZU produktivitāti.
tas viss strādā arī valsts līmenī, protams. ja ekonomiskie apstākļi nav ar ļoti īpašiem nosacījumiem. bet visumā, tas strādā no mamutu mednieku cilts līdz megauzņēmumiem.

fargo_pa (2017-11-19 22:03)  8 4 https://www.youtube.com/watch?v=1Lz-yhjh1kw

es silti iesaku šo īso paskatīties par tēmu, kuru rakstīju ieprieš.(kas saprot anglu valodu)

Sallija2 (2017-11-19 22:05)    14 multi, no 1. janvāra būs 500 eur neapliekamais minimums Igaunijā, bet Latvijā šogad ir 60, pagājušajā gadā bija 75!, bet nākošgad būs 0 eur. Tikai minimālajām algām piemēros neapliekamo minimumu. Man te slinkums rakstīt, bet vēl ir 100 un viens tāds iemesls pieminams.

runcs51 (2017-11-19 22:34)  5 15 Autors ir vienkārši fašisteļu nozombēts jauns šmulis,kuram drusku par daudz sakāpis galvā,tāpēc ir atrāvies no realitātes...bet dzīve visu noliek savās vietās....pagaidīsim drusku.

marmorakaraliene (2017-11-19 22:57)  2 13 HardSoftDunk, es labprāt iespertu tev pa tavām virtuālajām olām, turklāt ar lielu baudu! Kāpēc, domā pats, pareizais tu mūsu! Pati nobrīnos, goda vārds, par savu "asinskāri"!

reka55 (2017-11-19 23:44)  4 8 …......marmorkaraliene, nu viekārši fui !!!.….kā tā var, spert pa tukšu vietu(varbūt tur nekā naf), gailēns vienkārši balsi iemēģina!!!.......runcs51, esi tik laipns un nemētājies ar terminiem,citādi iznāk ka tie , kuri nedomā kā Tu, ir fašisti.…...fargo, izlasi kārtīgi LV satversmi un zināsi ko garantē valsts, kādi ir pilsoņu pienākumi un tiesības........par darba ražīgumu; sajūta , ka raksta padomju laika ekonomists, redz ciparus un neaptver situāciju kopumā.....…visiem jauku vakaru.…

fargo_pa (2017-11-20 01:21)  8 3 reka55

tas, ko es mēģinu izstāstīt ir vairāk kā nepilnīgu cilvēku rakstīta nepilnīga satverme, nepilnīgā valstī. tie ir praktiski un universāli likumi, kurus izprotot cilvēkam rodas vairāk iespēju uzlabot savu dzīvi. ne tikai sev, arī apkārtējiem. viens veids kā aprakstīt dzīvi un laiku ir koridoris ar durvīm un kādā brīdī(cilvēks nezina kurā) kādas no durvīm paveras, bet tikai uz īsu brīdi. tad aizveras. laiks(gājiens pa tuneli turpinas) iet, viss, kas ir neizmantots, ir palicis pagātnē. neko darīt vairs nevar. tikai iet. bet mēģinot pietuvinaties atbildēm, jautājot un jautājot, cenšoties saprast redzamo rezultātu iemeslus, cilvēks var priekš sevis iegūt bagāžu, kuru var lietderīgi izmantot brīdi, kuru tas varbūt negaida, atveroties kādām durīvm, rodoties iespējai.

"neaptver situāciju kopumā"
tas NAV svarīgi! jo problēma ir individuāla. lūk teikums "pirms tu centies labot pasauli, tiec galā ar savu namu." ko tas nozīmē? to, ka situācija uzlabosies, ja cilvēks būs tendēts uzlabot kaut ko, kas ir viņa kompetences sasniedzamībā. jo to, kas tajā nav, viņš vienalga labot nevar. to gan var apzinaties un vajag, jo konteksts ļauj apzinat lomu un vietu laikā un telpā, bet reāls darbs var tikt veikts tikai nelielā perimetrā ap sevi, savā dzīvē. citur nevar.
un valdības vainošana tādā veidā kļūst par slazdu uz ´labāku klājību´. jo problēmu, kura ir ļoti tuvu, nomaina problēma, kura ir ļoti tālu un nav cilvēka spēkos labojama. tas ir rīcības iespējamības slazds.

un tas ir par ko rakstīju iepriekš, par to, ka veidot apsākļus sev vēlamiem notikumiem, vai vismaz palielināt vēlamu apstākļu varbūtību, bet otra iespēja ir paļauties, ka apstākļi kadas nejaušības dēļ izveidosies labi vai labvēlīgi paši. piemēram, valstij kļūstot turīgākai. ko vēlas cilvēks, kurš savu labklājību saista ar valdības/valsts pienākumu par šo indivīdu rūpēties. tie ir ārēji apstākļi gar kuriem tam ietekmes nav.

varbūt kads kam tas n

reka55 (2017-11-20 02:50)  2 8 ..........fargo atvaino, bet gadijumā neesi sludinātājs kādā sektā !!!???.....situācija ir izveidota tāda lai , tavā pieminētajā koridorā , nevienam durvis neatvētos( bez speciāla klauvējiena)......ļoti saprotama Tava doma; mācītāji sola paradīzē, komunisti komunismā un kāds iet,iet....uz nekurieni !!!!........cilvēku neapmierinātībai ir pamats, šie jaukie politikāņi neizpilda savus solījumus ( zināmās aprindās par saviem vārdiem ir jānes atbidība , kādā veidā laikam noproti)....

JurisK (2017-11-20 05:38)  7 3 Es vispaar neredzu iipashas atshkjiriibas starp dziives liimenjiem Latvijaa un gandriiz jebkuraa citaa Eiropas valstii. Ko bljautu muuseejie bljauriishi, ja par hipotekaaro krediitu kopaa ar komunaalajiem buutu jaamaksaa virs 2000eu meenesii? Ja valsts panjemtu tieshajos nodokljos 60%? Starp Igauniju, Latviju un Lietuvu iipashu atshkjiriibu vispaar nav. Igaunjiem tik valdiibai labaaks ´´marketings´´ un taa lielaa laime, ka jau no 90-gadu beigaam Tallinaa somu lielveikali un somu shopingotaaji. Ir taada cilveeku suga - sameeraa pretiiga - taadiem nekas nav labi. Parasti vinjiem arii nekas nav labi, jo vinji pashi sevi ar savu negatiivismu ir pie zemes piespiedushi. Ljoti biezhi pakljaujaas kaitiigaam atkariibaam, lielaakoties nodzeerushies, azartspeelmanji utt. T.s. lumpenjproletariaats - neaizvietojams elektoraats dazhnedazhaadiem politiskajiem iznireljiem veeleeshanaas.

Drole (2017-11-20 08:25)  4 1 Elektriibas cenas sapnjuzemee Vaacijaa : https://1-stromvergleich.com/electricity-prices-europe/

solvitas (2017-11-20 08:37)    5 JurisK, statp Latviju un Igauniju ir milzīga atšķirība. Pajautā Valkas iedzīvotājiem! Viņi visi strādā Igaunijas pusē. Igaunijā minimālā alga 2018.gadā būs 500 eur un arī ar nodokļiem neapliekamais minimums būs 500 eur, kas nozīmē ka šī valsts dod iespēju katram cilvēkam nopelnīt savus ikdienišķos 500 eur bez nodokļu sloga. Tur jābūt īpaši stulbam lai nesajustu atšķirību.

Drole (2017-11-20 08:46)  2   Lai sakaartootu beeninjus, visiedarbiigaak buus noklausiities visu JBP :

https://www.youtube.com/user/JordanPetersonVideos/featured

marmorakaraliene (2017-11-20 10:01)  1 8 HardSoftDunk uzskati, ka tas būtu veids, kā tev likt saprast, ka ja viena tava ciema zeltene, kurai laikam bijuši tie tavi nīstie 40+ un kura tevi pasūtījusi trīs mājas tālāk kā šaurās pierītes nēsātāju, nav pamats ņirgām par sievietēm 40+ kā tādām. Spriežot pēc anketas, tev tie 40 pašam ne cik tālu vairs, nepaspēsi ne acis pamirkšķināt, ka klāt būs. Un kā ar tava bērna māti? (spriežu pēc anketas, kopā nedzīvo). Arī ar tevi kā pagasta pārstāvi ar " kāju starpu nedomāja"? Kurā kategorijā tu viņu esi iedalījis? (Par to arī mans virtuālais spēriens).
Uz mani savas negācijas vari neattiecināt - man viss kārtībā, par mani pagasts nerunā un nerunās šinī aspektā.

JurisK (2017-11-20 10:17)  6 2 Nu un, Solvita, ka straaadaa Igaunijas pusee? Toties igaunji iepeerkaas Valkas pusee! Un minimaalaa alga arii Latvijaa celsies no naakamaa gada. Jaa, igaunji ir godiigaaki pret valsti, vinju valdiiba, shkjiet, nedaudz vairaak domaa par valsts, ne personiigo labumu. Bet savaadaak nekaa iipasha, iznjemot vinju izcilo savu sasniegumu propogandu:)

marmorakaraliene (2017-11-20 10:41)    9 HardSoftDunk Es gan domāju, ka bērna mātei viss nav kārtībā, jo sasējusies ar tevi. Kad viņai būs 40+, un tas noteikti būs, arī viņu tu sauksi par emku! Viennozīmīgi! Tāpēc beidz te locīties un atvainojies publiski! Parādi, ka esi Vīrietis, nevis kārtējais lupata, kurām visas sievietes maukas, tik pats tāds svēts un nevainīgs!

M_ela (2017-11-20 11:02)    2 brīnums, ka daži atsakās redzēt acīmredzamo :) tas, ka kaut kur kaut kas maksā dārgāk, nenozīmē, ka ir sliktāt, bet tikai to, ka ir cits ienākumu līmenis.
igauņi laipnāki, valdība godīgāka? un tas nav labāk?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu