Brīvprātīgais darbs bērnu aprūpes jomā

LM aicinās sabiedrību iesaistīties bez vecāku gādības palikušo bērnu aprūpē kā brīvprātīgajiem. Kāds ir jūsu viedoklis par šo iniciatīvu?

Geisha (2017-11-20 20:34)    3 Stradiņos ir zīdaiņu masāžās kursi. Stradiņi Kapseļu zīdaiņu namam piedāvāja sadarbību. Mediķi profesionāli masieri apgūtu iemaņas uz zīdaiņu nama bērniem. Kapseļi pieprasīja neadekvāti lielu maksu. Čuššš...
Runājos ar Kapseļu zīdaiņu nama darbinieku. Tad realitātē ir tā ka veselie bērni ir adoptēti, bet zīdaiņu nama palikušie ir ar veselības problēmām. Kurš ņems daunīti vai smagi sirgstošu bērniņu? Savu slimo bērniņu mamma izcilās, bet kura sieviete cilās svešu 30 un vairāk kg smagu bērniņu?
Sunīti var izvest pastaigā, bet cik sunīši sameklē mājas? Maza daļiņa. Apniks atvedīs un atdos atpakaļ. Bet suns jau nav bērns. Bērnu atpakaļ neatvedīsi. Kaut gadās arī tā.

Sallija2 (2017-11-20 20:57)    2 Geisha, dažas no diagnozēm ir vnk izdomātas vai radušās tieši bērnu namā valdošās atmosfēras dēļ. Mani paziņas arī paņēma puisīti ar it kā šizofrēniju, bet reāli viņš ir parasts bērns šogad pabeigs 9.klasi parastā skolā. Sportists, parasts bērns, nezinu no kurienes tur tā diagnoze izdomāta, nekādu noviržu viņam nav.

Lovetta (2017-11-20 21:20)    3 Sallij, tu dzīvo sapņu pasaulē. Un nesalīdzini savus bērnus ar bērnunama pusaudžiem, kas ir dzīvu vecāku bāreņi, izgājuši uguni, ūdeni un vara caurules. Kam 12 gados sexuālā pieredze ir tāda, kādu nevienam bērnam nevar novēlēt, kas izmet puslitru šņabja aci nepamiedzot un iesper grupas audzinātājai pa vēderu un iespļauj ģīmī. Kas bērnu namā nonākuši no ielas, protoniem, hazām un maļinām. Kas zina,kas ir hanka, ganža, suņu kaifs,līme un tramadols. Kas var mācību stundās fiksēt uzmanību 15 min.
Esi mēģinājusi ar tādiem strādāt??? Varbūt gribi pamēģināt?? Jo tie nav parasti vispārizglītojošo skolu jaunieši. Un tie nav bērbji pampēros, ar ko paspēlēsies.

minnijai (2017-11-20 21:47)  1   Lovetta pārspīlē. Jā, tādi bērni arī ir, bet ne visi, pat ne puse. Otrkārt nav jābūt dzīvojošam bērnu namā, lai bērns sadomātu kaķim acis izdurt, vai striļīt cigaretes un naudu pie lielveikaliem, vai narkoties....

Es vidusskolu pabeidzu vakarskolā, un mani klasesbiedri bija tieši bērnu nama bijušie bērni. Neko ārprātīgu neredzēju. Nu neko tādu, kas nebūtu redzēts no citiem cilvēkiem.
Mazāk cilvēki uzliks zīmogu uz bērnu nama bērniem- labāka tiem bērniem būs ikdiena un nākotne.

Sallija2 (2017-11-20 21:51)  1 1 Lovetta, nu es nezinu šos nosaukumus, bet ja kāds sper audzinātājai pa vēderu un spļauj sejā, tad tādu jāsūta uz Cēsu pāraudzināšanas iestādi, jo viņš apdraud arī citus bērnu nama bērnus. Tak ne jau visi viņi ir tādi.

Geisha (2017-11-21 09:26)      Pēc zīdaiņiem rinda stāv. Līdz skolas vecuma bērnus arī adoptē, bet ar vecākiem bērniņiem jau ir grūtāk. Un, ja viņš vēl ir tikko izņemts no ģenētiskās ģimenes tad grūti ir gan bērnam gan audžuvecākiem. Es esmu 3 gadus nostrādājusi bērnu dārzā kur bija bērniņi ar garīgās attīstības traucējumiem. Dažādi bērni. Dažādi vecāki. Bija bērniņi ar ļoti labām prognozēm, bet bija arī smagi gadījumi. Nav jau teikts, ka veseliem vecākiem būs veseli bērni un alkāniem būs slims bērns. Daudzos gadījumos tieši otrādi. Raksturīgi bija, ka tēvs māti ar slimo bērniņu pamet. Jebkurā gadījumā ar bērnu ir jāstrādā gan mediķiem gan pedagogiem un vismaz kāds pozitīvs progress būs. Kaut gan savā praksē vienu reizi atteicos strādāt ar bērniņu. Pilnīgi bezperspektīvs gadījums.

Liete (2017-11-21 10:05)  1   nu nezinu. M.Rītiņš vienā pārraidē teica, ka no sliktām izejvielām labu ēdienu pagatavot nevar. Diez vai racionāli ucināt katru atkritumu, kurš spēj pacelt roku pret neaizsargātu dzīvnieku vai audzinātāju, kura par viņu mēģina rūpēties. Labāk minētos kadrus jau laicīgi iepazīstināt ar atbildības par rīcību jēdzienu, bet nodokļu maksātāju naudu investēt tajā, lai normāli jauni cilvēki taisītu normālus bērnus un nevis aiz jūrām, bet tepat, dzimtenē.

Liete (2017-11-21 11:06)    1 Bērnu namu likvidēšana, kārtējais lēciens līdzi vecās eiropas paraugam. Kā vienmēr šādos gadījumos, daži varēs iegūt popularitāti vai pat pa burzmai uzvārīties, bet sabiedrība kopumā vēl ilgi liekšķerēs seku parādības.

Melisa (2017-11-21 11:43)  1   Vispirms jāsāk ar paša aprūpētāja iepazīšanu.Vai potenciālais aprūpētājs vispār mīl bērnus un vēlas veltīt savu laiku bērnam. Ir jābūt patiesam aicinājumam, vēlmei bērnu aprūpei. Mīlestība.

ketija_20 (2017-11-23 22:47)      es stradaju saja nozare un man ir izglitiba, lai to daritu. zinu vien to, ka lai to daritu brivpratigi, tam ir jabut aicinajumam, citadadak tam nav jegas. darbs ir jamil.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu