Vai es saņemšu pensiju, kad būšu pensijas vecumā?

Vai tiešām varētu būt tā, ka pensijas nebūs vispār, kad pienāks laiks to saņemt, varbūt tiešām veltīgi strādāju, tiek vākti arī paraksti, lai būtu iespēja mantot 2 līmeņa pensiju mantinieki un kas tad notiks ar 3 līmeņa iemaksātiem uzkrājumiem, tas viss veltīgi, tas tā kā tāds teātris, pirms skaļajiem aplausiem?
Un vēl arī tie, kas cer sapelnīt savas pensijas ārzemēs, tiem arī viss būs tu tuu..? Kas tad mūs vecumdienās sagaida?

inito4ka    4 ...tieši manas domas---vai mēs nodzīvosim līdz pensijai??? tā katru gadu attālinās :D
un šobrīd 50gadnieki mirst kā mušas :(

Pilskungs  1   Saņemsi saskaņā ar likumu par valsts vecuma pensijām. Tas neparedz, ka pensijas vecums pārsniegs 65 gadus. Pensijas lielums - tieši atkarīgs no tavām pašreizējam sociālajām iemaksām.
Vari VSAA dabūt izziņu par prognozēto pensiju (1.līmenis + 2.līmenis + 3.līmenis), un arī par to, no kura datuma viņu piešķirs. Nevajag panikot !

RRAGANA    5 20-30 gadu laikā likums var tikt mainīts līdz nepazīšanai...

janisb    4 Pensija ir pabalsts, ko no darbspējīgo nopelnītā atpogā nespējīgajiem, balstoties uz viņu savulaik atpogātā, pasākumam ir tik vien seguma, kā cerības...
Gribi dzīvot labi, veido uzkrājumus, pērc likvīdus īpašumus (kurus ir cerība pārdot arī globālās sasilšanas laikmetā) u.t.t.

miglainaa_plava      Par šo jautājumu domāju jau daudzus gadus, tomēr pie rezultāta neesmu nonākusi. Drošvien jāpieiet daudz mērķtiecīgāk, jāizpēta iespējas.
Žēl to cilvēku, ka necer sagaidīt pensijas gadus - un ja sagaidīsi, tad ko darīsi? Pakārsies?
Žēl tos, kas dzīvo tikai vienai dienai. Pat ja iekrātais nenoderēs, kas nu tā par skādi. Tomēr jādzīvo tā, lai būtu tas iekrātais, jo var gadīties nodzīvot līdz 100.

Izčeko pensijas-dzīvības apdrošināšanas fondus.
Iegādājies īpašumu. Pērc sīkas dārglietas, ko varēsi pārdot.
Ja ir kāre ņemties un iedziļināties, var pirkt akcijas vai investēt kādā uzņēmumā, savā, piemēram.
Varbūt kāds gudrītis vēl ko pateiks?

Pilskungs      janisb> virziens pareizs, tomēr vairāk vajag iedziļināties likumdošanā.
Kas tā par pašizdomātu teoriju ? Skaidrs, ka tagadējā nauda nāk no šībrīža budžeta, no kurienes tad vēl ? Bet viņa vienmēr būs atbilstoša tavām kādreizējām sociālajām iemaksām(+indeksācijas)
- visa pensijas laika garumā.

Miglainaa_plava> ...Par šo jautājumu domāju jau daudzus gadus...
Par to nevajadzēja domāt daudzus gadus, bet gan daudzus gadus maksāt pēc iespējas lielākas sociālās iemaksas. Jo piešķirtā pensija būs uz mūžu, bet uzkrājumi - tik, cik ir.
Kā vari zināt, cik ilgi nodzīvosi ? Atvaino, ka tā ...

av2  1 4 tiessam, nodziivot vajag liidz tai nenZijai vispirms. Un , otrs, jaaa, nu tiko saaksi justies stabili, samainiis ko, nu ...naudu, piemeeram, devalvees utt. Nu taa, lai peleekai masai paliktu tikai kauli, nekaada galla. Kaa parasti veesturee ir bijis, diemzzeel. Kaa vareejaa taa izdariities, kad juka krievu laiki??? KRETIINI !
Vieniigais, kas ir reaali, ir ieguuldiit daargmetaalos, dimantos, un tureet to Sveices zoliidaa bankaa. Kaut mazliet, lai ir back-up. Ja kas.

Geisha  1 4 Par kādām pensijām vispār var būt runa, ja valsts dzīvo uz parāda? Pagājušā gada beigās Finanšu ministrija atrada kur aizņemties valstij naudu uz mazākiem procentiem. Aizņēmās. Tik tālu vis ok. Bet neaizmirsa arī Finanšu ministrijas ierēdņus palutināt ar prēmijām. Tie kuri ir par slinku ienākt VSAA mājaslapa un paskatīties kāda pensija jums ir sagaidāma turpināt tik tālāk dzīvot šodienai jeb no rokas mutē. Dievs ar jums. Lai jums laba veselība un ilgs mūžs!
Es jau 12 gadus veidoju "uzkrājumu" AB bankā. Nebija manas kaprīzes dzimušai rīdziniecei ņemt dzīvokli kredītā. Un paldies Dievam, ka laicīgi paņēmu, jo redzot kā dzīvo daudzi rīdzinieki - ķīlnieki saimnieku mājās raudiens nāk - sākot no 200 eirām + komunālie.
Vēlējiet par kuriem gribat vienalga visa saima 90% būs atpakaļ savos krēslos. Paskataties filmu " Pie bagātās kundzes", nekas jau nav mainījies. Ja nu tikai tērpi un matu sasuka.

laukroze  1 2 tieši tāpēc ir jāseko līdz politikai, lai zinātu par ko balsot, ceru, ka vismaz oho klubiņā esošie nebalsos par hūti, kaut reitingi viņiem it kā labi...man personīgi patīk Progresīvie, izskatās, ka tiešām grib aizņemt soc.-dem. nišu labākajā nozīmē...

pensiju sistēma mūsu valstī tāda pati kā valsts , kur nav nopietnu politiķu, kuri būtu ieinteresēti LV izaugsmē, bet pa lielam kaut kādas mazas interešu grupas kabatu piepildīšanā- oligarhu skandāls, OIK utt...

Geisha      Laukrozīt, liela meitene esi, bet joprojām pasakām tici?
.... ak, Tu baltā dvēselīte.

Pilskungs      Geisha> nevajag ņirgāties par cilvēkiem, kuriem labāka galva par tavējo.

Bet Epifanija - par cik tu man ļoti patīc - tev būs pensija !

Geisha      Godatais Pilskungs, es par cilvēku neņirgājos, bet tikai konstatēju, ka kundzei tiešām ir balta dvēselīte. Vai tas ir nosodāmi?

Pilskungs  3   Cienījamā Geisha ! Tagad tu formāli atraksties - kā mācīta birokrāte. Zemteksts tomēr bija !
Un sanāk, ka tava dvēselīte nav viss tik balta ... Vispār es tev neko nepārmetu, visiem ir tiesības
aizstāvēt savu viedokli. Veiksmīgu Jauno gadu !

Geisha      Ha, ha balta es neesmu. Tagad pat ziema vairs nav balts. Drīzāk reāla esmu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu