82% no 2017. gadā radītās bagātības aizgāja 1% bagātāko cilvēku

Šodien Oxfam izdevis pārskatu, kurā ir divi fakti:
1) no 2017. gadā radītās bagātības 82% aizgāja 1% pasaules bagātāko cilvēku;
2) 50% no pasaules iedzīvotājiem - nabadzīgākā daļa - 3.7 miljardi cilvēku - 2017. gadā piedzīvoja savas "bagātības" vai īpašuma kritumu vai pieaugumu 0% apmērā.

Tātad - 50% no pasaules pagājušais gads ir bijis pa tukšo. Kā bija nabagi, tā palika. Bet pasaule taču gāja uz priekšu? Bija atklājumi zinātnē, tehnikā? Un tas 1% bagātnieku...

Kur redzat savu vietu šāja pasaulē un vai tā Jūs apmierina?

Torpedo      Interesanti, fargo, kā tad tu taisies paradīzē dzīvot, jo tur tev ar tiem slinkajiem latinosiem un citiem apekvatora iedzīvotājiem būs jāsēž bezgalīgu laiku pie viena galda? :D

daris      Varbūt visu šo netaisnību varētu glābt vai izlīdzināt kāds mūsdienu ROBINS HUDS ? Gaidam uzrodoties !

Rondijs    1 pieņemsim kā tā ir par to 1%. Nu un? Nu un kas? Visiem ir labi tā, kā ir. Ja nebūtu, sāktu kaut ko DARĪT. Tukši vārdi.

hjuumans    1 14:27
sliņķi neiemantos dzīvību, jo gars bija par kūtru un neatbildēja aicinājumam un sirds bija par slinku, lai ietu ceļu.

no vecās derības:
"Es gāju gar sliņķa tīrumu un gar nejēgas vīna dārzu un redzi, tur auga vienīgi nātres, vīna dārzs bija pilns dadžu, un akmeņu iežogojums ap to bija sabrucis.
Kad es to redzēju, es to ņēmu pie sirds, liku vērā, nolūkojos uz to un mācījos no tā: tu gribi drusku gulēt un vēl drusku pasnaust, un drusku salikt rokas, lai atpūstos! Bet tad tev tava nabadzība pienāks ātriem soļiem kā ceļiniece un tavs trūkums kā bruņots vīrs. "

"Sliņķis ielaiž savu roku podā un sajūt kā lielu grūtumu piecelt to atkal pie mutes. Sliņķis iedomājas sevi gudrāku esam par septiņiem, kas dzīves ziņu māca citiem."
(zālamans mācītājs, bībele)


un no jaunās derības:

"Jo, kad bijām pie jums, mēs noteicām jums: ja kas negrib strādāt, tam arī nebūs ēst.
Tagad dzirdam, ka daži jūsu starpā dzīvo nekārtīgi, nestrādādami nekādu darbu, bet tikai izlikdamies. Tādiem mēs aizrādām un liekam pie sirds, atsaukdamies uz mūsu Kungu Jēzu Kristu, lai viņi klusā garā strādā un ēd savu maizi.
Bet jūs, brāļi, nepiekūstiet, labu darīdami. Un, ja kāds neklausa mūsu vēstules vārdiem, to ievērojiet un nesaejieties ar to, lai tas justos apkaunots.
Tikai neizturieties pret to kā pret ienaidnieku, bet pamācait to kā brāli. Bet pats miera Kungs lai jums dod mieru vienumēr un visādos veidos! Mūsu Kungs lai ir ar jums visiem!
Šo sveicienu es, Pāvils, rakstu ar savu paša roku. Tā ir pazīšanas zīme katrā vēstulē: tāds ir mans raksts. Mūsu Kunga Jēzus Kristus žēlastība ar jums visiem!"
(apustulis pāvils, bībele)

Pillerina  2 1 Netaisnīga tā pasaule. Lai ko teiktu dievticīgie jeb kristieši, kas uzsver : nauda laimi nenesot.

Nu nenes arī varbūt. Toties par naudu var nopirkt foršu apakšveļu, aizlidot uz Romu vai Venēciju padzert kafiju brokastīs, iekārtot dārzu un apstādījumus, pirkt pakalpojumus saimniecībai. Un tā tālāk, un tā tālāk.
Saprotat? Nauda rokās tam, kam ir normāls skats uz vidi un sabiedrību, rada daudz skaistu un vajadzīgu lietu. Un te nav domāta asiņainā nauda- varbūt no Āfrikas dimantiem nākusi un melnajā tirgū atmazgāta kā asv prezidentam vai kādam latviešu miljonāram :-)

Nicks    5 un ja Tu saņem virs 1500 euro mēnesī, tad tu esi starp 4% pasaules bagātāko cilvēku, arī fakts.

Drole      Diez vai shitie pasaules kritizeetaaji savas pagultes allazh tur spodras?

https://www.youtube.com/watch?v=Z8_gUmt0k8o

fargo      Drole 18:57 ^
"very, very important thing for people to hear", joe rogan.

Vilksatkal  1   Razkulačitj i razstreljatj naxui !

AivarsN  1 2 Daži bagāti un ietekmīgi veči noorganizē kādā valstī revolūciju,iebīda tur sev uzticamu valdību un mierīgi cērp visas šīs valsts aitas. Nu labi,cilvēkus. Tāda šobrīd ir ideālākā iekārta pasaulē,kuru sauc par demokrātiju. Ja kādas valstiņas vadītājs mēģina pretoties globālajai cirpšanai un gādā tikai par saviem iedzīvotājiem,tad viņš tiek pasludināts par tirānu un jeb kuriem līdzekļiem tiek gāzts. Ja neizdodas sarīkot revolūciju,tad var piešūt aizliegtu ieroču ražošanu,terorismu,vai jeb kādu citu grēku un šo valsti mierīgi iekarot,atstājot tur pilnīgu haosu. Kuras valsts valdība vēl tā rūpējas par savu tautu,lai nevienam pat prātā neienāktu iekarot,kā mūsējā?

Dominika    2 Lūk tā saucās " demokrātija" , runā, kurn , bet neko nedara.
Cer uz Robinu Hudu.
Sad tad aizdomājos, apbrīnojama inerta sabiedrība, kuru viegli vadīt.

kvarts      Man pa bungām, esmu aiz tā 1%, kas sadala pārējos 18% radītās bagātības... bagātība nekad nav pašmērķis , tikai līdzeklis.... katrs pats izvēlas, darīt vai čīkstēt....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu