Vai var uzskatīt, ka LV politisko partiju sistēma ir nostabilizējusies?

Pašlaik izskatās, ka nopietni ir tikai 3 politiskie spēki - SC, ZZS, NA un faktiski nav nekādu faktoru, lai kaut kas mainītos. SC ir savs elektorāts - etniskie+daži neapmierinātie latvieši. Par ZZS balso visi pāritkušie, kuri šajā sistēmā ir tikušie pie zināmas turības un kārtības un viņus stabilitāte pilnībā apmierina. Un par NA balso visi atlikušie - etniskie+neapmierinātie ar globālo kapitālismu.

Vienotība faktiski ir mirusi un jaunās partijas ir sīkpartijas, par kurām savu balso nomest zemē var tikai pēdējais fanāts.

Latvijā ir īpatnējas divas lietas.
Pirmkārt - Latvijā nav spēcīgas sociāldemokrātu partijas (SC tāda nav) un viss centriski kreisais diskurss ir neeksistējošs (nav nedz mediju, nedz redzamu intelektuāļu, nedz domnīcu). Tas droši vien ir tāpēc, ka latvieši dzīvot šeit un tagad un sociāldemokrātijas piedāvātas zinātnes un biznesu izaugsmes iespējas viņiem liekas neticamas. Daudzi ir labi iekārtojušies tāpat un neko vairāk negrib.

Otrkārt - Latvijā nav galēji labējas partijas Eiropas nozīmē - AfD, Le Pēnas, Ungārijas Orbana vai Polijas populistiem līzīgas. Un nav tāpēc, ka katra šāda kustība tiek saistīta ar Krievijas ietekmi, pret ko ir automātisks stop.

Tātad - Latvijā politiskā sistēma faktiski ir nostabilizējusies un cilvēki balso tikai par SC, ZZS, NA. Vai tas Jūs apmierina? Vai varbūt tomēr kaut kur apakšā gruzd dzirkstele, ka īsti labi tas nav?

furnitura (2018-02-01 02:52)      Tiklīdz uzradīsies JAUNA partija visi metīsies balsot par TO. Tikai - kapēc nerodas? Nav cilvēku vai tiem traucē kāds?
Par galvenajām balso, jo citu ta nav. It īpaši pēc 5% atbiruma.

Lauku rajonos daudzkur balso par vietējām partijām ar dīvainiem nosaukumiem, bet savējie toties.

Geisha (2018-02-01 08:16)  1 2 1. No kā sastāv Saeima? Pamatsastāvs ir aktieri. Nu tad arī spēlē tejāteri.
2. Vai kaut viens ir atbildējis par dumu lēmumu pieņemšanu un realizēšanu?
3. Lv galvenais finansists ir ārsts nevis cilvēks ar ekonomisko izglītību.
4. Izglītības fronti vada āksts.
5. Ja Lv palikuši ir tikai ap 1 miljonu iedzīvotāju tad kāpēc mums Saeimā sēž 100 deputāti?
6. Kāpēc mums ir tik nedraudzīga valsts pret saviem iedzīvotājiem? Visās jomās nedraudzīga.

runcis (2018-02-01 09:46)      Vēlētāju balsis maksā naudu, atklātu vai slēptu, tas nav svarīgi. Kam vairāk naudas, tam vairāk mandātu un pilnīgi nav svarīgi ar kādu izkārtni. Kas maksā, tas dancina protams savās interesēs. Tie kas nevēlas maksāt partiju kasēs var tikai vaimanāt,ka viņu intereses neviens neaizstāv. Tīri teorētiski pastāv iespēja izveidot maznodrošināto partiju, bet psiholoģiskā barjera liedz ziedot pat 1 eiro. lai veidotu savu pārstāvniecību. Par brīvu ir tikai siers peļu slazdā.

laukroze (2018-02-01 11:21)  1 1 kas gan tos "aktierus" Saeimā iebalso???.. ja vēlamies kaut ko manīt jāseko līdz politikai, cik daudz tādu personāžu ir, kurus tas interesē??.. nekas tāpat nenotiek, kāds no gudriem prātiem teicis, demokrātija ir dārgs process, bet nekas labāks par to izdomāts nav.
.. es kā optimiste ticu, ka tauta ar katrām vēlēšanām paliek gudrāka, par banāniem (Zīgerists) un reklāmām no trešām personām (tauta partija) .. nebalsos.. viss notiek attīstībā, sekojam līdz.. neguļam, tad arī neiebalsos ākstus un pašlabuma meklētājus, jāatzīmē, ka uz šim vēlēšanām notiks izcila zombēšana un cīņa par vēlētāju balsīm.

Rondijs (2018-02-01 12:30)  1 1 Man piemēram ir "viens pīpis", es nekad nebalsoju, neiedziļinos politikā, nav man tam laika jo absolūti trūkst intereses. Nodarbe klausīties tukšos solījumos mani nekad nav saistījusi.

lailux7 (2018-02-01 14:18)      Šausmas, cik nikni uzrakstīju... bet tas ne aiz naida, drīzāk aiz sāpēm. Cittautieši?! Protams, saimniecisko varu varētu dot žīdiem, politisko - vāciešiem. Bet ne vienu, ne otru vairs nav. Nav ne aristokrātijas, ne buržuāziskās elites, kas spētu uzņemties atbildību. Krievi taču tās iznīcināja vai izgaiņāja.

Vajag uzaicināt vadītājus no citurienes. Viens no labākajiem Rīgas birģermeistariem bija amerikānis, bijušais Politehniskā institūta students. Valsts jau nav daudz lielāka. Vajag uzrakstīt programmu un pieprasīt Eiropas fondu naudu. Eiropas publiskais iepirkums - valdība Latvijai. Uzaicinājums iesniegt priekšlikumus.

encoferrari555777 (2018-02-01 14:49)      andrit.... viss nostabilizesies... kad so valsti parcels uz gobi tuksnesi....tur ir pareiza vieta

Geisha (2018-02-01 16:34)    1 Laukrozīt, nu jej Bogu esi no laukiem. Cik reizes rudo lapsu tauta pasūtīja dillēs? Kā sēdēja tā sēdēja kamēr apnika vai taukaināku gaļas gabalu atrada. Tagad plēšaties par pliko kaulu, kuru lapsa apgrauza. Nu cik var pasakām ticēt, ka nāks Baltais tēvs ar Laimes māti un visiem puņķainos degunus slaucīs un medus maizi dos?
Mani kā Vitebsakas guberņas iezemiešu pēcteci ar krievu var nebaidīt. Ne to pārdzīvojām un ne no kā nebaidos tāpēc iesaku ar netīrām rokām gar mums negrābstīties. Broļi! Pareizi soku?

rupers (2018-02-01 17:47)    1 Visas trīs miskastnienu partijas kas Latviju novedušas līdz kraham !!

laukroze (2018-02-02 11:07)      Geisha - tas , ka es no laukiem mani priecē un lepojos ar to, bet Tev tuvāka Vitebskas guberņa, neko darīt - neiebilstu, tie būtībā tādi paši lauki vien ir, ja nu vienīgi pāris metrus tuvāk metropolei..;)

Hiranja (2018-02-02 14:56)    1 Ir izveidojies partiju kartelis. Neviena partija nesola kaut ko radikāli atšķirīgu, kas reāli varētu mainīt mūsu dzīvi. Piemēram NīN vienīgajam īpašumam - sociālajos tīklos jau pāris gadus tauta cepas, rādīti sižeti pat TV, bet neviena koalīcijas partija savā programmā to nepiedāvā. objektīvi visu apskatot nav jau par ko vēlēt. Šoreiz laikam vēlēšanās vairs nepiedalīšos. Nav piedāvājuma! Nav ko izvēlēties!

laukroze (2018-02-02 21:35)      redz Hiranja , tas, ka nepiedalīsies nozīmē to,ka tava Balss tāpat aizies proporcionāli uz tām patijām..kam ir vairākums.. man te grūti to īsumā izskaidrot, bet tāda mums tā vēlēšanu sistēma.

kuks10 (2018-02-03 21:46)    3 fargo,kur izrāvi ,tik idelisku ainu par Krieviju..?!Tur no laika gala ,visi zaguši +bratvas morāle valda..par letlandiju nav vērts runāt,jo labākie aizbrauca un palika tikai vecāki ar saviem bērniem,kas reāli peras pa sūdiem,un neredz gaismu ..tik nodokļi paceļas,oligarhi ieņirdz..viss sen sadalīts,kas pietuvināti dzīvos labāk,bet pārējie sūkās ledeni+kuram stāv,lai ir patrioti,jo tiks iesaukti visi dienestā x stundā,jo valsts mēslojumam noderēs jebkurš kroplis kā Šveikā,kad dzīvokļa saimniece šo ratiņos stūma uz iesaukšanas dienestu..jaunie taisiet savu partiju ,kam ir 30 gadi..es par Jums balsošu!vecos čekas mērkaķus uz laukiem,lai dzīvo savās pilīs..

Torpedo (2018-02-03 21:55)      kuks10, nu ja, tādā ziņā mēs ar Krieviju esam līdzīgi, ka labi dzīvo tikai varai pietuvinātie. Nu, tie, kam ir atļauts korumpēties un veidot sistēmas mugurkaulu. Es katrās vēlēšanās mainu partiju par ko balsot, tipa, balsoju par jaunizveidoto, jo balsot par tiem pašiem, kas jau bijuši ir būtībā nobalsot par korupcijas zelšanu. Nekādas jēgas jau tam līdz šim nav bijis, bet nu vismaz mēģinu kko mainīt. Kas šogad būs "jaunie un cerīgie"? Strīķes partija?

fargo (2018-02-03 22:32)      nebiju iedomājies, ka tik uzkrītošs sarkasms būtu speciāli vēl par tādu jāpiesaka.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu