Ko domaajiet par Anarhistu kustiibu?

Vai kaads ir intereseejies...varbuut pats JAU atrodas shaadaa praata staavoklii?? IIsteniibaa, neko nepareizu jau vinji nesaka...ja neskaita, ka pats vaards Anarchy liekas mulsinoshs - no griekju "an" - bez; ""archon" - valdiitaaji, valdnieki
Savaa veidaa, Pozitiivas idejas,..ljoti daudz par Mind control, psihologiju, KAA rezultaataa cilveeki netiek aaraa no matricas,,.neveeleeshanaas, u.t.t. ..psihologjiskais aspekts, Natural law, triisvieniiba (praats, gars, kjermenis) ,,..un jaa...sekoshana sisteemai ir LJAUNUMS - nevar nepiekrist....bet....nja,..tur jau tas Apburtais laoks saakas, ka mees jau vinjaa vairaak vai mazaak esam iekalti burtiski!! Man skiet, tas buutu SMAGS process...,lai kaa noliktu faktus priekshaa, pat risinaajumus,,..bet...taa tas vnk. vienas nakts laikaa nekad nenomainiisies! Vieniigais,,..taa ideja, ka no indiviida, t.i., MUMS, katra pasha vien atkariigs..tas nu ir tocna 100% piekriitu(!)...un tas jau ar ir pats smagaakais procesaa..?
Kaa jums liekas.......?

Ljekainiitis (2018-03-24 17:23)  1 1 Solvita - tieši tā tai pašā Šveicē pašvaldību līmenī arī risina jautājumus. Dabīga un loģiska pašorganizēšanās.
Vēlreiz - anarhija kā iespējama sabiedrības organizācijas forma nebūt nenozīmē haosu un bardaku. Kā te daži mēģina teikt.

Drole (2018-03-24 18:20)      Kad virtuves anarhisti saak pashorganizeeties un piekopt, vinjupraat, tiesho demokraatiju, veesture atkaartojas.

http://articles.baltimoresun.com/1994-04-21/news/1994111199_1_west-africa-rwanda-men-of-africa

Tiem, kas gremdeejas saldos miitos par ideaalajiem Shveices anarhistiem: "Direct democracy has a curious effect on voter turnout – it seems the more of a voice people have, the less often they turn out to vote." Shveices gadiijumaa - veeleeshanaas piedalaas un VISIEM buutiskos jautaajumus izlemj mazaak par 50% balsstiesiigo.

https://www.weforum.org/agenda/2017/07/switzerland-direct-democracy-explained/

neko (2018-03-25 02:56)      "Shveices gadiijumaa - veeleeshanaas piedalaas un VISIEM buutiskos jautaajumus izlemj mazaak par 50% balsstiesiigo."

Paoponēšu - nav tādu visiem būtiski jautājumu. Reti kurš jautājums ir aktuāls vairāk kā 50% sabiedrības. Ir jautājumi, kas skar visus, bet tas galīgi nenozīmē ka visiem viņi ir arī svarīgi.
------
Patiesībā Šveice patiešam ir viena no retajām brīvajām valstī Eiropā. Katras pieaudzis šveicietis den armijā un pēcāk pilnu bruņojumu un ekipēju glabā savās mājās. Valstīs kurās vidusmēra cilvēkam bez krimināls pagātnes pie pilna saprāta esot valsts pat ieroci neuztic visnotaļ nosacīt var runāt par kaut kādu brīvību.
Faktiski dabas apstākļi viņus ir padarījuši par gana patstāvīgu tautu kas vajadzības gadījumā ir izdzīvot spēji ka arī vienas ģimenes ciema vai pilsētas ietvaros. Alpos ziemā situācijas kad uz nedēļu vai divām pazūd kontakti ar pārējo pasauli ir visnotaļ ierasta lieta. Labi, sakari mūsdienās vairs nepazūd, bet pravietošanās iespējas gan. Šādiem cilvēkiem ir arī vairāk sajēgas un piemīt vismaz elementārs spējas patstāvīgi pieņemt pārdomātus lēmumus. Vidusmēra eiropietis jau sen uz to vairs nav spējīgs. Aiz kam Šveices modelis maz kur vēl būs dzīvot spējīgs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu