Neviens atpakaļ neatgriezīsies ...jēga, tad tam visam - kāda?

šis jautājums vairāk būs domāts tiem, kuri ir izbraukuši no valsts un savas mājas ir atraduši tālumā, vai jūs domājiet par atgriešanos un ja jā, tad kādā vecumā un kādu iemeslu vadīts? Pārējiem - vai jūs atbalstāt domu par naudas izmešanu vējā, kura tik ļoti būtu noderīga uz vietas dzīvojošiem, kā uzlikt uz nodevīgā āķa, atvilinot atpakaļ aizbraucējus? Viss jau ir izlemts, jaunas darba vietas/radiniekiem/, līdzīgi kā nva, bet jēga, tad tam visam - kāda? ..taču skaidrs visiem, ka neatgriezīsies neviens!

edding  1 8 16:54
Tu varbūt domā, ka aizbrauc kāda cita iemesla dēļ? Pamēģini izdzīvot ar dažiem simtiem uz ģimeni, izskolot bērnus, nopirkt zāles omei, kurai pansija knapi ēšnai paliek, samaksāt nenormālos NĪN uc.

Jurijs1962Augums163  3 5 KAD JŪS SKATATIES UZ VALDĪBU, JŪS SKATATIES SPOGULĪ

tie cilvēki nav atlidojuši no citām planētam, pat no citām zemēm nē, tie ir jūsu līdztautieši

DanaL  1 12 Labi, runāšu par sevi. Maģistra grāds, varu daudzmaz komunicēt krievu, angļu, mazliet pat vācu valodās. Ja savā dzimtajā pilsētā, kur man ir māja, varētu saņemt vismaz pusi no tā, ko saņemu, dzīvojot un strādājot ārpus, sen jau būtu atgriezusies. Man Latvijā ir dēls, mamma un māja, tur visur vajadzīga nauda. Diemžēl. Un diemžēl nevēlos utoties un knapināties no algas līdz algai, kā to dara daudzi mani paziņas Dzimtenē.
Un jā, man gribas redzēr, sajust un izbaudīt kaut ko vairāk nekā tikai Latviju. Tā ka vēl ilgi kalpošu svešiem kungiem, ne savējiem.

Par sakoptību. Jā, Latvijas ainava pamazām kļūst arvien labāka, tomēr vasarā tās aizaugušās ceļmalas nežēlīgi skaudri kontrastē pat ar analogu poļu lauku ainavu. Es pat klusēšu par ceļiem,tie pat pēc 50 gadiem nevilks līdzi sliktākajiem ceļiem tur. Bet apdzīvotu Eiropas vidienes ainavu vajadzētu apskatīt pat Torpedo, vienkārši iedvesmai. Varbūt ka sagribas arī pašam kaut ko sakārtot savā apkārtnē.

Latvijas visumā sievietes ir iedomīgākas un kompleksainākas, uz vīriešiem tas drīzāk neattiecas.

Es noteikti atgriezīšos Latvijā, un izskatās, ka arī mans bērns paliks tur. Un deviņi no desmit šeit sastaptajiem tautiešiem arī grib atgriezties un ilgojas pēc Latvijas. Tā ka vismaz pensijas vecumā mūsu sapnis par Latviju īstenosies :D

Marite55  2 11 Stulbums ir apgalvot ka izbrauc mazizglītotie ,ir tieši pretēji

ketija_20    3 Es varu teikt no savas pieredzes. Es Latvija pelniju pietiekami, lai dzivotu, man bija sava maja, savs suns un savs darzs. Viss super (it ka). Man naudas netruka, gluzi otradi, izgrudu pa labi un pa kreisi, par izdzivosanu pat nedomajot, jo man pietika visam, ko gribu.
Bet tas, kas man noriebas Latvija ir tas nenormalais arpus Rigas provincialisms. Lai ieviestu jaunu ideju, kura arvalstis jau dzivo simtgadi, vietejie pretojas, jo luk vecais no komunisma pierastais ir tas labakais un mainit neko negribeja.
Es jutos interesu zinja absoluti vientulja un nesaprasta lidz man tas vienkarsi noriebas. Jo bija par sauru. Kaut vai, vel viens piemers, dzivojot mazpilseta vieniga izklaides iespeja- piedzerties, vieteja speju zaale spelet biljardu, kadam sadot pa muti un pa kadam bäram un diskotekai. Un cilveki tadi, nu dalja- atvainojos, bet ar mazliet smagam alkohola problemam, ar interesem piektdienas vakara piedzerties, sestdien salapities un svetdien atkopties uz jauno darba nedelju. Vel tas muzigais latviesi pret krieviem un otradi kaskjis kurs kuru lidz riebumam.
Es nezinu no kura laika tada atpalaciba, ka vienigais cilvekiem Latvija vajadzigs ir tikai tukstotis dzivosanai, man pirmaja vieta nav tikai un vienigi tukstotis menesi, bet ari normala un cilveciska sociala vide, kur varu izverst projektus un idejas, attistities, kur tieku redzets cilveks ar ideju, nevis slaucama VID govs.
Un man riebjas sitas viss latviesi pret krieviem kaskjis. Sodien man ir internacionali draugi no visas plasas pasaules, sadzivoju ar katru un neviena tautiba netrauce. Es nezinu vai atgriezisos, planojusi neesmu, velos iegut jaunu pieredzi, apgut lietas, kas Latvija nav iespejams, dzivot internaciona vide starp dazadiem cilvekiem un kulturam- Griekijas, Spanijas, Italijas, Amerikas un tada gara. Ir gruti ko tadu ieplanot. Un tas reklamas, ta velme atgriezt cilvekus nesakartota vide- slima utopija.

antikrize    1 Atgriezties gribas un pat ļoti. Tas kašķis ar krieviem nav saprotams, ja Londonā dzīvo un strādā 270 nacionalitātes.

Labrador      Man divi paziistami viirieshi.Abiem paari 40.Videejaa , profesionaalaa izgliitiiba.Viens traadaa komunaalsaimnieciibaa , otrs mezhizstraades firmaa.Biezhi sanaak ap 12 un vairaak stundaam dienaa. Alaga abiem pie 400 uz rokas.Ar dziivi tiiri apmierinaati , jo makaroniem un gruubaam pietiek un veel dazhreiz kaadam alinjam.Protams , priekshnieciibai apjautaajaas par kaada centa piemeshanai par virsstundaam un darbu briivdienaas. Atbilde bija tiesha un konkreeta - aiz seetas tuukstoshiem izsalkushu , straadaatgriboshu bezdarbnieku , ja nepatiik ,trinies! Abi visai patriotiski noskanjoti un ieniist izbraukushos , jo tie rogjinu -makj prodalji. Daudzu viedoklis- ja vsju zhiznj pahal i zhral gavno!I ostaljnije tozhe dolzhni zhrakj gavno! Manaa pilseetaa NA jaunieshu nodalja bija izstraadaajusi gjeniaalu likumprojektu - visus izbraukushos pasludinaat par dzimtenes nodeveejiem , tautas ienaidniekiem , atnjemt tiem pilsoniibu un visus iipashumus un iekraajumus , ja tie kraaj Latvijas bankaa!

Labrador    1 Situaacija Portugaalee , no kurienes iipashi neemigree.Medmaasas atalgojums ir 1000-1400. Bet uz ielaam praktiski neredzeeju daargus , vai pat jaunus videejaas klases auto. Savukaart Latvijaa daudzos uznjeemumos notiek process , kuru sauc -optimizaacija. Tiek samazinaats reaalaa darba izpildiitaaju skaits un to algas. Svukaart ofisa planktonu skaits un to algas tiek palielinaatas. Jau ieprieshmineetais komunaalsaimnieciibas darbinieks baidaas palikt bez darba un turpinaashot straadaat , ja arii algu veel kaarteejo reizi apcirps.To cirpshanu izskaidro ar kriizi!!!Tachu tajaa pashaa komunaalsaimnieciibaa ir pentagons ar ofisiem, departamentiem , to apakshnodaljaam , kur alga ir 4 ciparu skaitlis. Protams , tur amatus ienjem , pateicoties radnieciskaam vai gultas saiteem.Dazhreiz naacies noskaidrot kaadu jautaajumu - vienmeer atbildiigie ir ljoti aiznjemti , neko nezin,nepar ko neatbild vai visbiezhaak neatrodas darbavietaa darba laikaa. Tas ir zzs elektoraats vai zzs piederiigie.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu