Par ko jūs esiet pateicīgi Padomijai?

Par ko jūs esiet pateicīgi saulainajai bērnībai Padomijā? Es par to, ka man iemācīja ienīst jebkāda veida netaisnību, kad cilvēks izmanto cilvēku savās interesēs - gan to, kā bagātie izmanto nabagos, gan to, kā sievietes izmanto vīriešus

pusmuuzhs  1 7 Par to kad sexsa nebija😂

sandra111  9 13 fargo!!!peleciba???kada peleciba???ja esi personiba,tad tev nav vajadzigi ariskigi elementi lai paustu sevi.un tas nav tikai runajot par psrs. vai tiesam so var saukt par evoluciju???attistibu???ko mes esam sasniegusi???
piekritu ka tehnika utt attistas,BET uzskatu ka cilveks degrade.
nesen atlidoju no francijas,,,nekad nebiju domajusi,ka sajutisu fizisku nelabuma lekmi uz ielas,kad garam gaja kleita gerbts virietis ar spilkam un rokas somunu,,,

ketija64  6 11 piekrītu sandra111
pelēcība nebija gan,es pat tagad ar smaidu atceros zaļi rūtainos svārkus,samta kļošenes ar apakšā piešūtu rāvējslēdzēju:) dzelteni rūtainu vilnas auduma mēteli utt.,ja godīgi ,tad tagad tādas mantas maksatu milzu naudu...tagad ir visu veidu polisters :))

fargo  7 5 sandra, rietumeiropa dodas ātriem soļiem sociālisma virzienā. tāpēc arī morālā, ekonomiskā un demogrāfiskā deģenerācija. avots ir tur - ateisms, iekārta.
tajā ir rūgta(?) ironija. bet kaut kāds cikls te ir izteikts. tapēc, austrumeiropa, izskatās, ka ir eiropas nākotne, nevis rietumeiropa.

DanaL  5 12 Kas tev tagad traucē sist futeni vai hokeju no agra rīta līdz vēlam vakaram? :D

solvitas  16 17 OMG, atkal Torpēdis dzied savu pensionāra slavas dziesmu padimijai, partijai un Saskaņai. Tak nekā laba tur nebija, tagad, kad rīta panorāmā rāda sižetus no vecajiem laikiem, apmēram 90-tie, tur viss izskatās tik briesmīgi, medmāsas sūdzas, ka viņām pat penicilīna neesot un halātu tikai reizi nedēļā varot nomainīt. Kaut kādi dzelteni ikarusi ar melniem dūmu mākoņiem pa ielām pārvietojas, visas fasādes nolupušas, noskretušas. Es jau tikai uz Maskavas olimpiādi piedzimu un maz tos laikus piedzīvoju. Bet pats fakts, ka latviešiem nedeva pierakstu Rīgā un tos bezmaksas dzīvokļus arī krieviem blatņikiem dalīja. Visur Ļeņinekļi un dzīvā valūtā ir nevis rublis, bet pusstops jeb polšs, bez kura tu nevari ne zemi apart, ne sienu novākt. Visi masveidā dzer. Skolā stāsta, ka mums ir vislabākās rotaļlietas, bet visi nez kāpēc stāv rindā pēc importa. Skolotājas bļauj uz skolēniem un klases priekšā rausta aiz ausīm un sit ar rādāmo koku. Aste pufaikas visām meitenēm vienādas un kaut kādi rūtains mēteļi, lāpītas retūzenes sporta stundās, jo vnk nevarēja nopirkt. Veikalā tikai zivju konservi. Vēl tagad atceros kā brokastīs ēdu sviestmaizes ar šprotu pastēti, tagad tādu pat neražo vairs.

valmierietis333  2 8 13:31,
Pilnībā pievienojos par degredāciju !

Viltus izvēles brīvība , viltus dzīve , viltus izklaide un beigās mākslīgs cilvēks ,kurš sevi mākslīgi uzskata par pašu evolūcijas augstāko punktu , bet realitāte ir pārāk briesmīga ,lai par to vispār gribētos runāt ! Tādēļ daudzi arī vienkārši samierinās un izliekas ,ka viss ir kārtībā , lai gan viss ir dziļā pakaļā !
Ar katru nākamo paaudzi vairojas tikai vārguļi un idioti!

valmierietis333  1 5 13:58,
Toties meitenes izskatījās pēc meitenēm un daudz ko dzīvē noderīgu iemācījās!

nedolce_negabana  12 11 Nu ko padomju slavinātāji, uz priekšu, par Saskaņu!!! Varēsiet cerēt, ka Latvija iesniegs Krievijai lūgumu pievienoties atpakaļ!
Kas par ļautiņiem, neviens par Sibīriju neko nav dzirdējis...Saulainā bērnība, ptu!
Pievienojos fargo, kā man trūkst zilo skolas formu, pionieru kaklautu, Ļeņina pieminekļa galu galā... Deņj pobedi tuvojas...

Ellocka  3 4 Par savu 1.augstāko izglītību, ko paspēju iegūt bez maksas RPI vakarniekos paralēli strādājot Tā man nodrošina darbu Latvijā un jau no Latvijas strādāt starp robežām. Protams, turpinot mācīties un mainīties līdzi darba tirgum.

Kontiki  5 6 Vienīgais ko labu deva okupācijas laiks - diezgan labu izglītību. Bet citādi - nekā pozitīva, it īpaši ja salīdzina ar šo laiku iespējām!

solvitas  8 11 Arī tagad var iegūt augstāko izglītību bez maksas, ja vien labi mācās. Es arī studēju bez maksas un atjaunotajā Latvijā, vēl stipendiju maksāja par kuru varēja par kopmītnēm samaksāt.

Ziids  6 9 laikam neviens no slavinātājiem nepiedzīvoja ne savu radu, ne draugu lokā cinka zārkus..., sabojātas psihes 18.g,-21.g. puikiem... laimīgie..

Garoznieks  7 10 Bija savi plusi padamju laikam. Lai kā, bet bija lielākas rūpes par cilvēku no valsts puses, cilvēks auga uz garīgām vērtībām. Jau no bērnības kaut vai ar tām multenēm tika iepotēta cieņa un mīlestība pret līdzcilvēkiem, patriotisms...
Kas galvenais - bija drošības sajūta par rītdienu - šodien pazaudē darbu, rīt jau cits.

sandra111  2 6 solvita,,,mani dels iepazistina ar savam draudzenem-un es vinas NESPEJU ATSKIRT!!!
visas vienadas,visas izstiepusas savus pilu lupinas ,,,tjunetas-visas pec vienas snites!
paldies dievam,ka par gimeni vel nedoma un tas ir tikai pagaidu draudzenes.

kokote  6 10 Interesanti, ka izlasot jautājumu, acu priekšā fotogrāfijas no Varšavas geto: cilvēki svin kāzas, dzimšanas dienas, laimīgi, sapucēti bērneļj ar rotaļlietām...un arī badā mirušos izģindušos līķus ielas malās.
Torpēda Tev tiešām vecuma marasms iestājies. Līdz šim domāju, ka Tev ir smadzenes.

sandra111  14 11 okupacija,,,smiekli nak,,,ko nu mes zinam par okupaciju,par asv miera baloziem sirija,vai ne?
biju,pati redzeju.pretigi lidot uz lv,jo nepartraukti iet militaras kolonnas pa autoceliem,,,nosaukt,kuriem???
pretigie muli,kuri dala nodoklu naudu militariem angariem,,,kuri jau ir pardoti,celsanas stadija citai valstij ka norakstiti,,,naosaukt ,kuri???

Ellocka    7 Man onkuli izsūtīja. Par to, ka skautu pulciņš gatavoja atentātu pret Kirhenšteinu. Onkulis atgriezās un Latvijā un radīja vēl 4 bērnus. Mans draugs ir Afganistānas VDV veterāns. Karš izmaina vērtību sistēmu. Es lepojos ar abiem.

Adelante  4 8 Mjā, izglītība masām toreiz bija kvalitatīvāka, izglītības programmas dažādos priekšmetos bija saskaņotas (1.-11.kl.).
Un par stipendiju varēja ne tikai par kopmītni samaksāt, bet arī kādu grāmatu nopirkt, uz teātri aiziet, apģērbties un paēst, ja prata rēķināt (1988.g. pamatstipendija bija 40 rbļ., tramvaja viens brauciens 3 kap., rupjmaizes ķieģelītis 16 kap., cik maksāja kopmītņu īre, teātra biļete precīzi neatceros, bet uz teātra izrādēm bez problēmām varēju atļauties iet cik nu bija laiks, interese, atceros kā toreiz 2x braucu skatīties skaistu izejamo kleitu par 74 rbļ.- nauda bija iekrāta, bet nebiju pārliecināta vai man to tiešām vajag- grupas biedrene ieteica pirkt, jo savādāk es vēl nez cik reižu braukšot skatīties, nopirku un ilgi bija kleita ar ko iet uz teātriem, koncertiem, kāzām utt.).
Interesanti arī, ka tagad toreiz iegūto augstāko izglītību pielīdzina maģistra grādam.

joens  3 6 Tā bija šodienas 50-60-gadnieku bērnība un jaunība (šodienas 40-gadniekiem padomija bija vēl zīdaiņa/pirmskolnieka vecumā). Ja šo laiku nespēj atcerēties ar prieku, tad jādomā, ko ar tādu īgņu darīt. Arī 70-ie un 80-ie atšķiras (par agrākiem personīgās atmiņas tik no pamatskolnieka skatpunkta), daudzi nez kāpēc pin klāt 90-os, kad jau bijām kapitālismā ar sabrukušu sociālismu, laikam jaunākās vēstures smagākais laiks, kaut ar cerībām par spožāku nākotni (tāpēc 2008.gada krīze laikam tomēr smagāka, jo ilūziju tad nebija). Tie, kas piedzīvoja izsūtīšanas utt., šodien ir 80-gadnieki, cik tādu oHo (feikus neuzskaitam)?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu