Par ko jūs esiet pateicīgi Padomijai?

Par ko jūs esiet pateicīgi saulainajai bērnībai Padomijā? Es par to, ka man iemācīja ienīst jebkāda veida netaisnību, kad cilvēks izmanto cilvēku savās interesēs - gan to, kā bagātie izmanto nabagos, gan to, kā sievietes izmanto vīriešus

janisb  7 13 Par to, ka sabruka bez lielas manas palīdzības un nebija jāemigrē vai gulagā jāsēž...

nedolce_negabana  5 9 Dažs labs domā, ja pats nepiedzīvoja izsūtīšanas, tad neskaitās...

kvarts  8 14 Pakaļā to padomiju redzējis, neviena laba vārda nav par to ko teikt...vienīgais labums , ka nobeidzās...

Drole  10 14 Paldies, ka nospraaga. Zheel tikai, ka ne 50 gadus agraak.

Apriori  7 9 Man domāt, Putins par šo teicis vispareizāk: Tie, kuri nejūt nostaļģiju par tiem laikiem, tiem nav sirds. Tie kuri grib tos laikus atpakaļ, tiem nav prāta...

ketija64  10 15 solvitas gan bijusi grūta bērnība :)
Mums tā nebija, varējām gaļu nopirkt cik grib un kādu grib,laukos ome audzēja vistas un olas arī bija vienmēr.Krustmāte veikalā strādāja un visādus importus arī varējām nopirkt,Ogre ražoja ļoti kvalitatīvu trikotāžu,to pat Amerikas radi ,kad ciemojās veda uz ASV.Jā arī ārzemnieki varēja te atbraukt un ja atsūtīja ielūgumu varējām braukt arī uz ārzemēm,biju tajos laikos VFR un Kanādā.Neslavinu tos laikus ,bet arī nenoniecinu.

pomerance  14 12 pietrūkst stāvēšanas rindās, pietrūkst pārtikas talonu, pietrūkst apziņas, ka nekad nekur ārpus roģinas neaizbraukšu, pietrūkst, ka visi par visu stučī un, ka var a tāpatās uz orgāniem izsaukt, oi, un kamunaļniku kā pietrūkst ar vaļeru kaimiņos un piemīztās kāpņu telpas un , ka tirgū nevarēju dilles nopirkt, jo nezināju krievisko nosaukumu, oi, varētu turpināt, bet negribas sūdus atmiņās cilāt

gertrude  5 12 Torpēdi, nejauc padomiju ar bērnību. bērnībā vienmēr debesis ir zilākas un vārnas lielākas. vienīgais labais, kā jau daži kolēģi minēja, bija bezmaksas izglītība. tikai ne visiem veikalā strādājošās krustmātes visu iznesa par sētas durvīm, bija arī parastie cilvēki, kuri lai tiktu kaut vai pie normāla šampūna vai zobu pastas pusdienu stāvēja rindās. un runājot par bērnību, mums Saldus centrā bija viens (!) kiosks, kur vasarā dažreiz (!) tirgoja saldējumu, rinda - 3x ap tirgus laukumu un vēl šodien atceros tās ,,foršās´´ sajūtas, kad paliki bešā. un man patiešām ir gandarījums, ka manam mazbērnam tas nebūs jāpiedzīvo.

neko  1 13 Bērnībai nebija ne vainas, bet tas bija tuvinieku un draugu nevis padomijas nopelns. Tas, kāda ir bēnība ir atkarīgs no ģimenes nevis no tā kas tur valstī pie varas. Varas nāk un iet, bet savējie paliek vienmēr.

medusbite3  2 12 Labi ka padomju vara beidzaas, tikai zeel ka LV valdiibaa vel komunisti

Gojko  5 13 Par to ka viņa laikā sabruka, un nenācās dienēt "krievos". Zinu, zinu,- kas nav dienējis, nav īsts vecis, bet man draugs no dienesta atgriezās zārkā.

coldlands  14 13 ...ka garšoja šokolāde....
...nevajadzēja baidīties no pedofiliem...
..braukšana maksāja kapeikas...
Vai tiešām jums uz vecumu galīgi smadzenes atrofējušās?
Cik to šokolāžu marku bij, 2-3, daudz kur varēji aizbraukt, izņemot podomijas teritorijas?
Pedofīlu nebij, ha-ha, tak par tādam lietām agrāk nerakstīja, jo padomijā viss bij labi, un pareizi, lidmašīnas nekrita, kuģi negrima, manjaku nebij....., tik kapitālistiskajā zemes bij ļaunums.
Es pat visus komentārus neizlasīju, zilo debesu, un zaļas zāles cienītāji!

Jurijs55  11 16 5 kapeikas autobusā - tikai mīni kad tas atbrauks ? (kustību saraksti neeksistēja, bieži vien pēc pusstundas nostavēšanas, pieturā pienāca veseli 3 gabali).
Smirdīgie, apdirstie sabiedriskie tualeti, visur - no stacijas līdz skolai un slimnīcai.
Puse strādājošo saņēma mazāk par 100 rubļu mēnesī. Kostīms maksāja 100, džinsi 150, (krāsas) televizors 700, importa televizors - 5000.
Lai dabūt sviesta paciņu, vai burciņu krējuma, kilogramu desas, jānostāvēja 1-3 stundas rindā. "Deficitā" - nandrīz viss.
Bāri bezsaimnieku suņu un kaķu visur, laikā no laika živodojru nežēlīgas atakas uz tiem - no tiem taisot ziepes (vārda "patversme" nebija).
Nebija tādas zāles kā rietumos. Netālu no mums bija ķimijas kombināts. Cilvēki mīra ka mūšas no audzējiem.
Taisnas informācijas medijos par gandrīz visu - NULLE
Netālu no Čērnobiļa 1986 gadā pēc reaktora avarijas komunisti velka cilvēkus pirmā mājas demonstrācijā - kad viņus vajādzēja glabt vedot steidzīgi prom!

confety  12 7 20:32 pagaidi,kad tavus mazbernus iztirgos zilajiem pedaliem-tad varesi slavet 150 skirnes sojas meslus,kas tirgojas zem nosaukuma sokolade .
falsa valsts,falsas vertibas,falsas morales,falsas savienibas,fals ediens,un ta talak.

Klarine  6 12 Zinātnisko komunismu un visus plānprātīgos kongresus! Tie , kas beidza augstskolas pirms neatkarības , labi to atcerēsies!
Zivju dienas , kad visa vidusskola un universitāte smirdēja tā, it ka mūs visus gribētu masveida iznīcināt!

coldlands  4 13 20:40, tavējos jau iztirgoja? Ja ne, tad man nav saprotama šī podomijas atraugu urkskesana.
Nav vērts ko idiotiem atgādināt. Palasot interneta komentārus, kur cilvēki pat Staļinu slavē, gribas tādiem seja iespļaut.

newgame  6 8 Kādus argumentus Tu chris gribētu dzirdēt? Tu jau neuzdevu jautājumu par bērnību ka tādu, bet par padomijas bērnību.
Es Tev varētu simtiem argumentu sarakstīt, bet vai padomijas atraugas to gatavas pieņemt?!
Rakstu no cita profila, jo komentu limits izsmelts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu