Vēja lokatori Zemgalē!!!!!! Kam pieder šī valsts?

Vai jau parakstījāties pret?Ja neziniet kas tas ir par projektu, ieteiktu uzzināt!

coldlands  1 1 Fargo ir viens no tiem kunkstetajiem, kurš cenšas tik atrast, saskatīt mīnusus.
Nedaudz aivaru atgādina, visur cenšas atrast sazvērestību.

nazis    2 Vai tomēr nebūs par daudz emocionāli pārspīlēti? Lielumam un jaudai nevarētu būt korelācijas ar sekām - tas nav kodolreaktors. Iznīcināta daba - JĀ, sabeigta cilvēka veselība - IESPĒJAMS, izpostītas dzīves - ?????. Prātiņ nāc mājās!

rabinovics    2 kaut kaads murgs...izejot no imbicilu sludinātaa cilvekam ir kaitiiga atrassanaas blakus vejdzirnavām???

coldlands    3 Liepulapa, kāda tev izglītība? Izpostītas dzīves, veselība, daba..., šo te cilvēku var uz cirku sūtīt par klaunu.

1VERSUS1    1 Lielie augstsprieguma vadi ir kaitīgāki nekā kaut kāds pats no vēja atkarīgs ģenerators, kas atrodas neapdzīvotā vietā nezin cik metru augstumā.

medusbite3    2 ....nekad nav labi, nu jau ķeras klāt vēja ģeneratoriem)))))

anis    2 Kaut kāds murgs... -it kā no dabas varētu dabūt ko bez kaitējuma! Būtiska ir tikai koncentrācija.
Savādāk arī kodolenerģijai nav ne vainas...

1VERSUS1      Protams, tagad jau redz ģeneratori vainīgi, jāsavāc paraksti, lai neceļ.
lai nekas nemainās.
medusbite3 +1 un anis +1

neko    2 Ļ. cien. autore: pirms lasīt šādu projektu dokumentāciju/aprakstus paņem ka nu sākumā no bērniem skolas fizikas mācību grāmatu un izlasi to. Citādi tās ideja par vēja ģeneratoru izpostītajām ģimenēm nav pat smieklīgas.

Jurijs55    1 Skolu autorei pabeigt tomēr vajādzētu, ir taču vidējas izglītības vakarskolas pieaugušajiem.

Tessa    3 es esmu cilveks, kursh no politikas ir patalu un teikshu ta.
jus, tie zaljie dabas miiljotaji un koku aizstaveji, demonstratiivi staigajiet uz tirgu ar stiklu burku un lieciet iekša nopirkto galju, jo, redz, maisinjsh piesarnjo dabu, kad jus piedaliijaties pedejo x kada talka?
kadas territorijas sakartoshana? kada sabiedriska darba, par velti? lai vienkarši mums apkart ir tiriiba nevis tapec, ka citi piemesloja, bet lai mums apkart ir sakartota vide? kad kads no jums deva darbu citiem? daudz darba, ar labu algu?
mums, Liepaja, tie zaljie ir tadi stipri gaisa pasisti, kuriem kabatas ir tarakani un galvas pterodaktilji. ka saka ciiniities par kokiem, ta tadi putni lien lauka, bet lai kadreiz vinji kkur kopa ar mums piedaliitos? da jus ko. aicinajam, pazud ka žiids pa mikjeljiem. tad atkal uzrodas ka regi, mauro, staiga ar parakstu lapam un konsekventi tiek sutiiti tris burtu virziena. apvainojas.
staigat vinjiem laika ir. muljkjiibam arii. bet darbam gan nav laika.
tas ir ta, iisi. riebjas vnk.

Pilskungs    1 liepulapa> Tu patiesi esi neizglītota muļķe, ja vari sarakstīt tādas blēņas.
Pats dzīvoju apkārtnē, kur ir 34 vēja ģeneratori, un nekad neesmu dzirdējis,
ka viņi trokšņotu. Par pārējo nemaz nerunājot.
Tessa teikto pilnīgi atbalstu ! Cilvēki, kad sāksiet strādāt ?

av2      nu, nu, "zinaataaji" te saradussies, kas "zina" kas , ko, par ko maksaa :)) Vispaar , izlasiet savus tekstus arii kaadreiz passi ?

etc      Vēja ģeneratori paši par sevi ir labs un videi saudzīgs (es neteikšu - draudzīgs; jebkura ietekme uz vidi nav tai draudzīga) enerģijas ieguves veids. Cita lieta, ka vēja staciju īpašnieki, kā jebkurš saprātīgs indivīds, par savu saražoto vēlas saņemt samaksu. Mīnusi - salīdzinājumā ar ne-zaļajiem energoieguves veidiem izmaksas šeit ir augstākas, līdz ar to elektrība dārgāka. Plusi - fosilo resursu (naftas, gāzes, ogļu u.c.) ietaupījums un 0% vides piesārņojums. Ņemot vērā tehnoloģiju straujo attīstību, vēja ģeneratoru cena ar laiku pazemināsies un šis elektrības ražošanas paņēmiens atmaksāsies. Pie tam, kā jau zinām, arvien vairāk apritē parādās 0% izmešu transports - elektroauto. Tātad gan no vides aizsardzības, gan fosilo resursu taupības viedokļa no vēja saražotai enerģijai ir lielas priekšrocības.

etc      Bet, kā jau zinām, nesen bija liela cepšanās par savā laikā elektrības cenā iestrādāto OIK daļu, kas padarīja ekonomiski izdevīgu elektrības ražošanu no t.s. alternatīvajiem avotiem ("zaļā enerģija"). Lauksaimnieki sabūvēja biogāzes stacijas, citi uzņēmēji - vēja ģeneratorus, vēl citi - mazos HES. O.K., par kukurūzas audzēšanu un sapūdēšanu biogāzē varētu sevišķi necepties - tik un tā lauksaimniekiem vajadzēja audzēt kādu kultūru, lai neaizaugtu auglīgās platības, kur pirms tam audzēja cukurbietes. O.K., laukos bija vairāk nodarbinātu cilvēku un mazāk aizbrauca prom.
Bet lielākā "kļūda" (principā nevis kļūda, bet smalks politiķu aprēķins) bija tā, ka uz "zaļo enerģiju" attiecināja uz Rīgas TEC-1/TEC-2 saražoto elektroenerģiju, kas izmanto importēto dabas gāzi. Principā visi patērētāji bija spiesti pirkt dārgāku elektrību, lai Latvenergo un daži Lielrīgas uzņēmumi varētu strādāt ar labu peļņu, pēc tam tēlot labdarus un ar plašu žestu ieskaitīt šos miljonus valsts budžetā...

Drole      "salīdzinājumā ar ne-zaļajiem energoieguves veidiem izmaksas šeit ir augstākas, līdz ar to elektrība dārgāka." (C) -zemaakas, nevis augstaakas. Izmaksas ir izmaksas, bet cena atkariiga no veikliem zelljiem, kas tikushi pie teikshanas.

https://cleantechnica.com/2016/12/25/cost-of-solar-power-vs-cost-of-wind-power-coal-nuclear-natural-
gas/


"0% vides piesārņojums" - kaa paskataas. Protesti ir tieshi par vides esteetisko piesaarnjojumu.

http://www.spiegel.de/international/germany/green-headache-resistance-mounts-to-germany-s-ambitious-
renewable-energy-plans-a-756836.html

av2    1 Drole - kurss elektroenerggijas razzossanas veids nepiesaarnno vidi esteetiski? Kaut viens ir ? Kas ir smukaaki, kupossi skuursrtenni, paarpluudinaatas upes, mezzi, atomstacijas, vai kas???? Veeja ggeneraatori arii ssanii joma ir vieni no saudziigaakajiem, ja kas.

Zalllie protesteetaaji vienkaarssi ir aaksti. Tad kad vinni passi dziivos absaluuti bez energoresursiem, nu mezzaa , buudinaas, tad lai protestee. Un arii tad, viss , kas ir sseit uz ssiis planeetas, pieder mums visiem kopaa, nevis kautkaadai mikraskopiskai aakstu grupinnai vienai passai !

Drole    1 >>>14:03

btw zaljie nevis protestee, bet biida veeja fermu projektus.
Protestee civiliedziivotaaji.
"NOT IN MY BACKYARD!" Jo "zaljo" energjijas razhoshanu nereglamentee tikpat stingri, kaa,piemeeram, nukleaaro un vienaa jaukaa dienaa aiz zhoga saak griezties turbiinas un iipashuma veertiiba nokriit desmitkaart.

https://www.bbc.com/news/world-europe-25966198

http://www.spiegel.de/international/germany/not-in-our-backyard-popular-protests-put-brakes-on-renew
able-energy-a-673023.html

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu