Vai atbalstāt labdarību?

Kā vērtējat labdarību, un organizāciju ziedot.lv

Laimnese    6 Chris1986, Jums taisnība uz īstām sievietēm turas pasaule....viņas palīdzēs, kaut ar mazumiņu, bet palīdzēs cilvēkiem, kuri ir nonākuši nelaimē....slimībā, nabadzībā, ugunsgrēkā..... 2018-12-31 09:00

jurks    4 Iespēja palīdzēt tuvākajam-tā ir svētība! Jo! Nav nekādas garantijas, ka šodien esmu pašpietiekams, veiksmīgs, draugu ieskauts un nodrošināts, pēc mirkļa jau palīgā saucoš, pamests un sagrauts!
Šī tēma arī mani neatstāj vienaldzīgu un liek aizdomāties par to, kā es varu līdzdarboties šajā žēlsirdības darbā tā, lai nesamierinātos ar mīņāšanos uz vietas, vai riņķot kā pa apli, bet rast izeju, tas ir- necīnīties ar sekām, kas arī ir svarīgi, bet aizrakties līdz cēloņiem, un tie ir garīga rakrtura iedīgļi!
Žēlsirdības darbi palīdz saglabāt cilvēciko būtību, kas atšķir mūs no kiberandroidiem!
2018-12-31 09:04

DanaL  2 5 Kad Chris pagājšziem sapuņķojies žēlojās, ka nav kas maizīti atnes un puņķus noslauka, tad OHO dāmas sarosījās. Protams, ka ne veči. Un tagad viņš par mums šitā.... Vai ir kāds cenzēts vārds, kādā viņu pēc tā visa nosaukt. Palīdziet izdomāt! 2018-12-31 09:34

Liepa53  1 2 Kāpēc sievietes? Tāpēc, ka dzīvības devējas, kurām rūpes par bērniem ir pašsaprotama lieta. 2018-12-31 10:09

bella_    2 kaut ko viņa labu noteikti dara, bet es neziedotu ziedot.lv komandai nav līdz galam uzticības
viņai ir izdevies labs bizness
2018-12-31 10:48

Geisha  1 7 Bērniem ar diagnozi DPC īsti palīdzēt nevar. Un tas ir sapīgi kad tos nabadziņus stiepj kamēras priekšā par cepuma paciņu. Diagnoze diemžēl ir tāda un laba rezultāta nebūs. Esmu tādus bērnus masējusi par simbolisku maksu. Primāri mani interesē diagnoze. Personīgi pazīstu Baibu Baikovsku - jaunu sievieti invalīdu krēslā no 3 gadu vecuma. Malacis Baiba un viņas vecāki. Baiba pat augstskolu beidza. Fantastiska sieviete.
Nekad neesmu sapratusi lauku cilvēkus kāpēc viņi neapdrošina savu īpašumu. Kad nodeg tad gan kliedz ai, ai. Vienu tādu ģimeni pazīstu kopš bērnības. Latgale un nav dzērāji, bet sliņķi. Kaimiņi saziedoja, bet tak kundze sāka degunu grozīt, ka lupatas viņai saziedoja. Jaunas drēbes un še tev lupatas. Cik viņu atceros vienmēr kankaros staigāja.
Suņiem, kaķiem neziedoju. Ja paņēmi suni vai kaķi tad esi atbildīgs par dzīvnieku. Kāpēc visas aitas, govis , kazas ir sačipotas, bet suņi un kaķi nav? Nečipo, lai varētu izmest ja apniks. Cilvēkam ir jānes atbildība par tiem kurus pieradina. Paskataties FB tur pilns ar pazudušiem dzīvniekiem, kuri gaida savu saimnieku. Gaidīs, bet visdrīzāk tā arī nesagaidīs.
Bez tam man rados ir pāris ģimenes kurām labprāt palīdzu. Es labāk konkrēti kādam palīdzu nevis kaut kam caur kaut ko.
2018-12-31 11:22

multi  2 2 Neatbalstu naudas ziedošanu, jo uzskatu visiem vai nevienam. Vecas nevajdzīgas lietas protams var ziedot, jo tāpat nonāks atkritumos. Par šo organizāciju nav viedokļa. 2018-12-31 11:22

JOHAIDI21  2 5 Būsim godīgi! Pajautājiet "ziedot.lv" Blēžiem,cik no viņiem strādā par velti,labdarības nolūkos un cik no viņiem saņem minimālo algu????? Lai viņi uzrāda savus VID datus! Varu apzvērēt,ka jūs nekad nesaņemsiet godīgu atbildi no šiem blēžu kantoriem. Labdarība tas nav bizness,labdarība ir nesavtīga sevis ziedošana citu cilvēku labā.

Man ir bijuši daudzi gadījumi ,kad kāda persona nāk prasīt noziedot naudu viņa slimajiem bērniem. Prasītā summa viņiem parasti ir vienāda-lai sanāk polšam un zacenei. Bet kad es viņiem piedāvāju nopelnīt divreiz,trīsreiz lielāku naudas summu uzrokot man vienu dobīti dārzā,vai saskaldot malku,tad visi mani ziedojumu lūdzēji izgaist kā cukurs tējā!
Kā māca Konfucijs-"Ja gribi pabarot izsalkušo,iedod viņam zivi,bet ja gribi lai izsalkušais būtu vienmēr paēdis-iemāci viņam ķert zivis!"
2018-12-31 12:21

Vilksatkal  3 1 Pederastijā pidaru un zagļu pasākums !
Valdībai algas vajadzēja noteikt tikai no saziedotā ! !
2018-12-31 12:21

Ladybug123    6 Ļoti izvērtēju , kur un kā ziedot. 2018-12-31 12:27

suunuroze  4 4 Lai apgalvotu, ka ziedot.lv ir blēži, tur ju nu jābūt pierādījumiem. Cik zinu, viņi saziedoto pilnā mērā atdod mērķim. 2018-12-31 13:40

rana35  1 4 Pilskungam - ziedot.lv ir ļoti daudz palīdzējis mana bērnam. Varu iepazīstināt. 2018-12-31 13:44

Chris1986  2 3 DanaL, ko nozīmē "OHO dāmas sarosījās"? Izņirgājās te par faktu un ar to tas arī beidzās :D Nekad mūžā ne no viena sveša nekādu palīdzību neesmu saņēmis un arī dot netaisos. Kā mežā sauc, tā atskan! 2018-12-31 14:01

sauljuks    3 Neziedoju organizācijām! Nezvanu uz tiem numuriem! Tā nauda līdz mērķim aiziet tik mazprocentiāli, ka negrasos barot visus starpniekus!

Atbalstu pa tiešo vai neatbalstu nemaz.
2018-12-31 15:06

Jurijs1962Augums163  1   kamēr vieni "atbalstā" labdarību, citu labo dara 2018-12-31 15:19

valmierietis333  1   Tieši tā arī ir vairākumā gadījumu ,kā Vaukšķis saka : "noziedoju KAUT KĀDA kabineta izveidei" ,

un man vienmēr gribas tādiem cilvēkiem pajautāt , vai pēc tam esat gājuši un interesējušies ,kas tas par kabinetu , kur atrodas , vai vispār eksistē ,kādas tā izmaksas bija ,kur novirzīs atlikušo naudas summu utt!
Tas viss atgādina nogrēkojušos cilvēkus ,kas uz svētkiem 2x gadā aiziet uz baznīcu un noziedo naudu , tā it kā atpirktos no grēkiem , bet kādiem mērķiem tā aizies nevienu neinteresē - ka tik labu darbu esmu izdarījis un pašam sirdsmiers!

Nepārmetu nevienam , man nepatīk svešos makos līst , katrs var mētāties ar savu naudu kā vēlas ,bet man interesē tieši tā izpilde , tas vai tos sirsnīgos cilvēkus nečakarē - nav izslēgts ,ka ziedojot cēlam mērķim , beigās nenoziedo kādai pestīšanas armijai , kura sapirks ieročus un savu demokrātiju ies uzspiest demokrātiskām valstīm!

Tā arī es varētu vākt naudu no lētticīgajiem labsirdīgajiem ļaudīm - izdomā tikai iemeslu - būvēšu patversmi dzīvniekiem vai pirti pensionāriem - saradīsies ,kas būs gatavs ziedot , bet tikai retais uzdrīkstēsies sekot līdzi manām darbībām un pārbaudīt vai es vispār ko būvēju ,varbūt visu naudu nospēlēju vai nodzeru!
2018-12-31 15:34

Mirdzina      It kā jā, bet reizēm tomēr šaubos, vai tas nebūtu jādara valstij. Piedalos un ziedoju, kad varu, bet īstas pārliecības , ka tā ir normāla sistēma, nav.
Ja , piemērm, FB vai kur citur kādam kaut ko konkrēti lūdz, piem., pēc ugunsgrēka utml, tad liekas, ka jā!
2018-12-31 16:04

dadzis2    2 Esmu ziedojis Brāļu kapu atjaunošanai. 2018-12-31 17:07

av2  1   ziedojis esmu paaris reizes, bija situaacija. Vairaak to nedariissu.Ir iemesli. 2018-12-31 23:26

Paula6    4 Katru gadu mūsu ģimene piedalās labdarībā, bet konkrētiem mērķiem: nopērkot tuvējai pagasta skolai datorus, krāsas vai kādas citas nepieciešamās lietas, konkrētiem nespējīgiem cilvēkiem nepieciešamo. Šogad Ziemassvētku dāvanu vietā visi piedalījāmies "Laimas namiņa" pasākumā, kur konkrēti bērni uzrakstīja Ziemassvētku vecītim savas vēlmes, jo vecāki nevar atļauties tās nopirkt. Bet pirms to darīt, painteresējāmies, kā tās dāvanas nokļūs pie adresāta un nolēmām vēlāk arī pārbaudīt. Vēlmes bija ļoti dažādas: no pieticīgām līdz ļoti svarīgām (Lego spēle = jaunam matracim un velosipēdam). Cilvēku atsaucība bija ļoti liela...visas vēstules (1600) tika izņemtas un bija nopirktas dāvanas. Viens otrs turīgāks pirka vairākas dāvanas(redzēju, kā viens vīrietis kopā ar meitu izvēlējās 4 vēstules). Ir mūsu cilvēkos labestība...Tai pašā laikā man liekas, ka tā ziedojumu vākšana sāk pārkāpt robežu, piem. "Dod pieci"..nav žēl tā piecīša, bet vai mērķis nav atstrakts? Žēl, ka pārāk vēlu uzzināju par dāvanām veciem cilvēkiem pansionātos (lūpu krāsa, krēms sejai, rokām u.tt.), tāpat arī slimiem bērniem (zināmiem) ziedot ir vērts un patīkami, ja redzi rezultātu. Bet citur neziedoju, jo redzēju, kas notiek ar ziedojumiem...mēs visi ļoti daudz strādājam un zinam darba un naudas vērtību.
Tāpat nekādi nevaru saprast, kāpēc bērnunamos bērni (apzinātā vecumā) netiek mācīti, kā tīrīt kartupeļus, izvārīt olas vai makaronus, bet pēc 18 gadiem izmet kā kucēnus pilnīgi nesagatavotus lielajā dzīvē. Likums? tad tas ir jāmaina...ok, bet tā jau ir cita opera.
2019-01-01 21:20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu