Vai Latvijas valstī ir nepieciešamība reāli protestēt?

Izlasiju par neatljautaa paņēmiena aptauju sakarā ar dzeltenajām vesteem, aktīviem protestiem. Un arī komentus, kur lielākā daļa komentētāju zūdās par latvju tautas trulo vienaldziibu. Bet vai tiešām ir kaut kas, jūsuprāt, tāds, ka nupat jaanjem mieti un dakšas rokās un jaasteidz dauzīt valdiibas maajas logi?

Drole  1   >> 12:54

https://en.wikipedia.org/wiki/Bonnets_Rouges
https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_vests_movement

Drole  1   >> 12:54

https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/vesture/atslegas-daugavpils-hes-tautas-dusmu-sluzas.a296467/

http://lr2.lsm.lv/lv/raksts/latvijas-simtgades-stastu-raksti/metro-nav-draugs.a99998/

Letija  1 4 Nē, nu, "gudrinieki"! (Ostrovskim tāda luga "Arī gudrinieks pārskatās").
Bija vēlēšanas. Katrs varēja izteikt savu vēlmi. Vai kāds nevarēja? Kadu sasietu aizveda un lika nobalsot par kaut ko - ne to, ko gribēja?
Cik tas ir smieklīgi - nesaprast, ka mainīties var tad, ja paši ir gatavi mainīties!
Bet, te - vēlēšanas un neilgi pēc tam jau gribas paprotestēt. Tāda iespēja bija 6. oktobrī - ja nu kāds aizgulējās un nepamanīja.
Tieši tāda ir sabiedrība šķērsgriezumā, kādu mēs redzam ievēlēto "materiālu".
Tas, pirmkārt.
Otrkārt - katrs var dzīvē dzīvot tik labi, cik vēlas (izņemot kādus ārkārtējus gadījumus). Ja to nav izmantojis (izglītība, uzņēmība, darbs, hobiji, intereses), tad, latviski runājot - sorry!
Atliek sapņot par protestiem, kas Jūsu vietā Jums visu sagādās.

valmierietis333  2 4 Te jau visu laiku būtu par ko protestēt , tikai kurš tad strādās - vergiem nodevas jāmaksā par dzīvošanu!

iota  1 6 Nepiekritīšu, ka latvieši nemāk, nespēj protestēt. Vai vēl atceraties barikāžu laikus? Kādas tad sajūtas, emocijas valdīja cilvēkos, kāda kopības sajūta? Kur tas viss tagad?
Es domāju, ka mēs, latvieši, neesam vēl izauguši līdz patiesai demokrātijai un nezinām ko ar to iesākt. Pirmā Ulmaņa laiks bija uzplaukuma laiks. Kur tas noveda un vai tikai Ulmaņa dēļ, neņemos spriest, jo vēstures zināšanas man nav spīdoša un vēl jo mazāk politikā. Šis ir tikai mans viedoklis un atļāvos to paust tāpēc, ka sāk apnikt visa noliegšana, kritizēšana, bļaustīšanās un tajā pašā sēdēt mājā ar aizputinātām durvīm, nemaz neiedomājoties paņemt lāpstu un tās atrakt, tak jau visi citi pie šīs neērtības vainīgi.

Chris1986  1 1 Letija, "Atliek sapņot par protestiem, kas Jūsu vietā Jums visu sagādās." Kad tu dodies izbraucienā ar riteni vai vnk pastaigā gar jūru, tev arī svarīgs ir rezultāts vai pats pats process? Tāpatās ar visu citu, kaut vai to pašu banālo trāšanos - svarīgs ir tikai pats process!

dardedze  2 5 piekrīt Geišai-vajadzēja vienotu Baltijas valsti, ai, kā vajadzēja un varbūt vēl nav par vēlu.
Tā, kura sevi dēvē par sniegpārsliņu-sorry, bet tu esi reāli stulba. Nevienam "ārzemniekam"baltiešu problēmas nav saistošas, tie ir tādi pilnas bļodas viltus draugi, Trojāni.
obwohl, nebūtu slikti, ja tevi savāktu kāds pakistānietis, PA būtu klusāk.

Kurts69  3 11 dardedze, nu KĀDU vēl vienotu Baltijas valsti? Kā Tu to iedomājies????????????
Tu tiešām domā, ka igauņiem ar viņu ambīcijām, jeb leišiem ar viņu kultūrvēsturisko atmiņu vajag kaut kādu "Vienotu valsti"? Jā, mēs varam pievienoties Igaunijai vai Lietuvai. ja gribam.
Tikai latvietis ar savu līko muguriņu, kuram gadiem ir klārēts mazo tautiņu, mazajā valstiņā pie miiiilzīgās Baltijas jūras, var izspiest kaut kādus murgus par vienoto Baltijas valsti!
Latvija ir pietiekami ekonomiski un politiski nobriedusi valsts. Nekādas mākslīgas valstu formācijas mums nav nepieciešamas! Vajag beidzot sākt cienīt sevi, savu valsti, tās vēsturi un cilvēkus!

andrisz  6 2 Francija protesti jau ir mainījuši lietas, taču ne pietiekami.

Es vienkārši nesaprotu cilvēkus. Mūsdienu zinātnes un tehnoloģiju attīstība ir sasniegusi tik daudz, ka ir visas iespējas izveidot pārpilnības sabiedrību. Mūsdienu medicīna pat nopietni strādā ne tikai pie vēža pilnīgas iznīcinšānas, bet arī pie bezgalīgas dzīves pagarināšanas un jaunības atgūšanas. Tur nav nekādu fundamentālu limitu. Tas viss ir iespējams. Tikai vajag nedaudz vairāk investīcijas. Bagātniekiem lielākus nodokļus un vairāk investīcijas zinātnēs, lietišķajās zinātnēs un visiem pieejamā izglītībā un attīstībā.

Pēdējo 5 gadu laikā Eiropas Centrāla banka ir radījusi naudu 2.600.000.000.000 eiro apmērā (tieši tā - tie ir 2.6 triljonu un trilojnu patiešām raksta ar 12 nullēm!) un gandrīz visa šī nauda ir ieguldīta privātos biznesos as usual. Ja šī nauda būtu ieguldītā zinātne, tehnoloģijās, attīstībās, tad šodien Eiropa un pasaule līdz ar to dzīvotu daudz, daudz labāk.

Cilvēki! Ir visas iespējas dzīvot labāk. Ir tikai nepieciešams izvēlēties vēlēšanās attīstības un solidaritātes ceļu. Un nekādi protesti ielās šo izvēli nevar aizstāt!

Asenizators      Ar oranžām vestēm tas viss jādara.

Jurijs55  1 3 LV un LT jauc pasaulē un neatšķir 1 no 2. Latvija un Lietuva varētu patiešam apvienoties Baltu Federācijā, galu galā tās ir 2 pēdējas Baltu tautas palikušas, katrs pa sevi mēs nekas, kopā, jau kaut kas. Un, lietuvji ir labāki saimnieki nekā mēs, mums ir daudz kam pamācīties no viņiem.

rokons    7 Gribetu Vilksatkal iebilst, ka neesam ne dirsaa liideeji ne miizeeji. Peec sevis nevajag citus meeriit.
Apvainojums ir nopietns

fargo  1 3 teikšu kā ir, baltijas federācija ir ne-gudra(pieklājīgi tā) ideja.
mums ir labas attiecības un galvenais iemesls ir tas, ka katrs dzīvo savā mājā, neuzspiež otram nekādus savus likumus un netraucē otram realizēt savas labās idejas vai kļūdas.

vai tiešām neienāk prātā, kas notiek, ja trīs dažādas ģimenes saliek vienā dzīvoklī un liek viņiem dzīvot no viena budžeta? karš un nemieri ir tikai laika jautājums. ir labs iemesls, kāpēc nacionālās valstis ir stabilākie valstiskie veidojumi, kuros ir vismazāk iekšējo konfiliktu un sabieriskās trīšanās, kas rezultējas revolūcijās.

gribas baltijas dievnislāviju? vai kaukāzu? piemēru trūkst, kad vienā valstī dzīvo dažādas tautas, tas viss rūgst un notiek bosnijas, kongo un ruandas? neprāts.

atbildot uz tēmas jautājumu - nē.

kokote    4 JuriK - protesti var būt dažādi, nevalstisko organizāciju aktivitātes (vēstules, piketi, akcijas, mediju iesaiste u.tml.) ar konkrētām prasībām, mērķiem, ieteikumiem, vardarbība tikai rada vardarbības eskalāciju.
2019-02-05 09:39 > nevis pret to, ko paši ievēlēja, bet PAR to, lai realizē priekšvēlēšanu solījumus- tas ir ne jau abstrakti, bet līdz ko kāds apspriežamais likums vai partijas ministra darbība, lēmumi ir pretrunā ar pirmsvēlēšanu laikā solīto, tā jā- protests būtu vietā. Tā ir tikai normāla demokrātija, ātri nekas nenotiek, bet, ja nekādas reakcijas nebūs, tad arī nekādus uzlabojumus gaidīt nevarēs.
Geiša pilnīgā murgā (2019-02-05 11:23). Lai cik populistiski un visiem labi neizklausītos, ka vajadzēja saglabāt tos valsts uzņēmumus, tas bija politiski vienīgais pareizais lēmums tajā brīdī (visa interfronte no lielajiem valsts uzņēmumiem barojās, militaŗā rūpniecība saistīta ar spēka struktūrām), cits jautājums, vai to ekonomiski nevajadzēja darīt citādāk, bet pat šodienas pētnieki saka, ka nebija jau tās kapacitātes, nebija to gudro, valstiski domājošo cilvēku, bija entuziasms, uzņēmība. Interesenti var pameklēt, palasīt Vidzemes augstskolas rektora pētījumus, arī nesenajā LTF gadadienas kontekstā bija interesantas, analītiskas lietas, jā daudz kas bija nepareizi- viņi paši to atzīst, bet tajā situācijā viņi vismaz darīja. Par NATO un ES nemaz te neklārēšu- tāpat nesapratīs (palasi kādu grāmatiņu nevis bābu saukļus izbļaukā, bez tās ES Tu te nevarētu pie ārzemju veča dzīvot un vēl gānīt savu valsti)
Letija 2019-02-05 12:22 > nedzīvo ilūzijās, palasi kaut ko par 1905. gadu, ceru, ka interesanta būs arī jaunā filma 1913.gads un tā otra par vācbaltiešiem.
Neko 2019-02-05 12:54- savā praksē esmu piedzīvojusi kā lietas mainās, uzlabojas tikai pateicoties nevalstisko organizāciju aktivitātēm. Tas ir ļooti lēni, bet process virzās, pa solīšiem, ne jau globāli. Demokrātija nav ideāla (demokrātijas reālas eksi

vilks28  1 2 Kāpēc te daži domā ,ka ES mums neko neļauj darit. Un kur ir tie valdoßie un diktējošie līkdeguņi? Ja būtu nopietns iemesls ,tad tauta ietu un darītu,bet ar stulbībām lai nodarbojas grieķi un franči.

neko  1 2 "savā praksē esmu piedzīvojusi kā lietas mainās, uzlabojas tikai pateicoties nevalstisko organizāciju aktivitātēm."

Bet kāds tam sakars ar protestiem? Mērķtiecīgs darbs pie jautājuma risināšanas (piedāvājot risinājumus, virzot viņus, neļaujot aizmirst utt) un protesti tomēr ir divas pilnīgi dažādas lietas.

kokote      13:14> ok, tas ir kā uz to skatās. Tevis aprakstītais būtu tā kā reāls darbs, kas būtu jāveic pārvaldītājam vai likumdevējam, bet, ja tie nevēlas neko mainīt, nereaģē, nesadarbojas. Varētu nepiekrist, ka protests ir tikai vardarbīga vai vizualizēta forma - bet tas jau laikam terminoloģijas un jēdziena izpratnes līmenī...vienkārši joprojām esmu naiva demokrātijas vērtību propogandētāja, varbūt pēdējo gadu "griezienā" liberālisms manī ir mazinājies. Esmu par pilsoniski aktīvu un atbildīgu sabiedrību, bet galvenais DOMĀJOŠU.
P.S. vari pat neteikt, ka manos gados naivums ir vairāk kā stulba lieta, citi tic Jēzum, es ticu saprātam.

Geisha  2 6 Nu, nu.... tauta savācās zem lietusargiem, dziesmas padziedāja un aizgāja gandarīti mājās. Eh, kādi mēs malači! Ko panāca? Neko.
Neesam mēs saimnieki savā valstī. Neesam. Mēs pildam Briseles direktīvas, bet īstais saimnieks dara kā un ko grib savā zemē. Latvija ir parādā Pasaules bankai. Par to arī nevajag aizmirst.
Tās ir tikai ilūzijas, ka esam brīvi savā zemē. Mūsu valstiņa ir maza, bet visu pasaules kārtību nosaka lielvalstis. Vai zilonis jautā skudrām kā viņam uzvesties?
Kokot, nav jau tā ka man nesāp sirds par Latviju. Vācijā es esmu tikai ciemiņš, bet īstās mājas man ir Latvija. Nedomā ka dzīvojot Latvijā esi galvas tiesu augstāka par mani. Cittautieši ar mani kontaktējot spriež par Latviju. Varu Tev droši teikt, ka latvieši pasaulei ir pierādījuši, ka latvietis ir krietns un godīgs cilvēks.

allldis    2 Nekādas kļūdas no latviešu tautas puses Atmodas laikā nebija! Bija agresoru ilgtermiņa plāns un nodevēji-plāna īstenotāji, kremļa politologi, vietējie komunistu līderi-kangari un alkatīgie stulbeņi, kas palīdzēja norakt latvisku Latviju, sākot ar Pilsoņu Kongresu. Un godīgie pilsoņi, bez pieredzes patstāvīgas valsts politikā, tāpēc naivi ticoši viltīgajiem kolaborantiem un to skaļruņiem -"inteliģences eliti”, Tautas Frontes organizētāji utt.citi kangari, čekas stukači visur salīduši vadībā. Un milzīgs kvantums solījumu un melu jūra par gaišo, kopīgo nākotni visiem kopā latviešu zemē! 2019-07-19

allldis    2 Un pirmais šo okupantu un komunistu kangaru darbs bija panākt, lai okupantu milzīgās masas nemuktu prom, kā tas jau bija sācies jau daudzās no psrs režīma atbrīvotajās valstīs, īpaši austrumrepublikās. Krievu okupantiem likās pašsaprotami, ka jāmūk prom no savējo salašņu un kriminālo bandītu piegānītajām citu nāciju zemēm. Bet Latvijā komunistu internacionālā banda darīja visu iespējamo,lai saglabātu okupantus un to privilēģijas un godīgie, labsirdīgie, arī pagļēvie un pastulbie pilsoņi to pieļāva. Un šodienas sagrautais latviešu valsts stāvoklis visās svarīgajās dzīves jomās ir tiešas šis nodevības sekas. Un vēl šodien latviešu vairums nesaprot, ka tikai veicot pilnu okupācijas seku likvidāciju, viss valstī sāks mainīties uz labo pusi. Jo nekad ar pusi valsts iedzīvotājiem, kas ieradušies kā iebrucēji un apzināti dzīvo savas valodas telpā arī publiski, dzīvo mums naidīgas valsts informācijas telpā, uzņem melu un naida pilnu mēdiju saturu ik dienas, nekad nebūs par latvisku un neatkarīgu mūsu valsti! 2019-07-19

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu