Cik vērtīgas ir padomju cilvēku dzīves?

Cik vērtīgas bija to cilvēku dzīves, kas piedzima un nomira te padomju laikos - mūsu vecāku, radinieku, skolotāju utt. dzīves? Vai mazāk vērtīgas par tām, kas dzīvoja pirmskara Ulmaņlaikos un tagad? Viņiem bija traģiski nepaveicies?

Dulcineja  3 1 padumjajos laikos centralizēti auklējās ar narkologa pacientiem, kapitālismā-ja radi neuzņem uz sava klāja, tad ir tūdīgi. tātad no vienas puses, kapitālisms ir kā nesaudzīgs graudu-pelavu siets,kas būtībā veicina civilizācijas izaugsmi.
bet ne tāds izkropļots postsociālisma telpas kapitālisms, kā bijušajās psrs republikās, sevišķi piejūras valstiņās. no vienas civilizācijas bojāejas būvējot nākamo labi informēti krimināli fiksie prāti uztaisīja sevi par būtībā baroniem.
un tad ir tādi, kas klīst apkārt atindētā krāsā no lētā alkohola, melnām panadzēm un vieglu a
tpali-īstie pirmo minēto darba ņēmēji. Vidusšķira aizlaidusies.cību-īstie

AivarsN  1 2 Kā vispār var salīdzināt cilvēku labklājību kara, pēckara un šodienas apstākļos? Tagad,kad karu atceras tikai paši vecākie cilvēki, mūsu labklājībai jau vajadzētu būt nez kādos augstumos. Taču pa visu tā saucamo neatkarības laiku ir drīzāk novērojama lejupslīde,kā uzplaukums. Aug tikai parādi,nodokļi,cenas un šaura iedzīvotāju slāņa kapitāls. Lielākajai sabiedrības daļai,kuri šo valsti vēl nav pametuši,tā labklājība negrib uzlaboties, lai kādas arī pūles nepieliktu. Cik tad ilgi var vainot sociālismu pie šodienas nebūšanām? Tik daudz pūļu ticis pielikts,lai to sistēmu iznīcinātu. Labākie kadri vairākus gadu desmitus ciešā sadarbībā ar rietumu partneriem,grāva sociālisma nometni,pēc tam saņemot augstus apbalvojumus un brangu laupījuma daļu. Vai mūsu valstij vispār ir kaut kāds nākotnes plāns? Vismaz toreiz,kad pēc neatkarības atgūšanas,mūsu priekšstāvji brauca uz Ameriku uz konsultācijām,kā to valsti pareizi vadīt,nekāds attīstības plāns netika pat pieminēts. Viss,kas toreiz tika ieteikts, šodien ir precīzi realizēts,panākot vēlamo rezultātu. Vai kādam vispār ir idejas,kā dzīvot tālāk,kad ES pārtrauks subsidēšanu,kad būs jāsāk atmaksāt milzīgie parādi,bet uzņēmumu un strādājošo būs palicis vēl mazāk. Ja kas saglabāsies nemainīgs,tad vienīgi ierēdņu armija,kura nodrošina šo varu. Tikai tie,kuri imitē strādāšanu vairākos augstos amatos, saņem augstu atalgojumu un turpinās to saņemt. Kamēr tie,kuri patiešām strādā un uz kuru pleciem balstās visa ekonomika,spiesti strādāt arvien smagāk, lai nodrošinātu sevi un savu ģimeni,ja tādu vispār var atļauties. Tāds iespaids,ka lielākā daļa Oho publikas ir tieši šie ierēdņi, kuriem garantētas lielas algas, neatkarīgi no padarītā un tie,kuri pateicoties šai iekārtai,ir veiksmīgi pametuši šo valsti un par šeit notiekošo uzzina tikai pēc izpušķotajiem masu mediju nostāstiem. Cik vērtīga katra šodienas latvieša dzīve savai tautai,to nu lai izvērtē katrs pats pēc savas sirdsapziņas,ja v

ketija64    3 Paskaties vecajos albūmos fotogrāfijas,tad sapratīsi. Ja tur redzamie cilvēki izskatās laimīgi ,tad arī viņu dzīve bija vērtīga.

Vizmonta      dažās veceiropas valstīs būt labā noskaņojumā sabiedrībā ir bezmaz vai ar likumu noteikts. ja nu tāda uzveības kultūra bija arī agrāko laiku Latvijā-*ui pateiksi, laimīgi, vai nē(

adias  1 1 Padomju laikos piedzima un nomira?
Tad teikšu, ka viņu dzīves bija diezgan īsas.
Un ja retoriskā jautājuma uzdevējs, ko citu bija domājis, tad šī doma man īsti nav saprotama.
Ir lietas, cilvēku radītās, darbi paveiktie, personības, kuras netika vai neļāva novērtēt.
Dzīves vērtība? Tas ir tas, kas paliek pāri pēc cilvēka nāves. Tāpēc, uzskatu radošie cilvēki ir visvērtīgākās dzīves nodzīvojuši no lielākā vairuma citu.

neko    1 "vai mūsu vecāki, kam dzīves pagājā okupācijas apstākļos bija kkāda ziņā sliktāki vai pie kkā vainīgi"

Kā nu kurš. To pēc tā, kādi bērni sanākuši labi var redzēt.

Geisha    3 Jebkuros laikos galvenais ir palikt CILVĒKAM.
Palasi Bulgakova "Meistars un Margarita". Viņš brīnišķīgi parāda cilvēka dabu.

av2    3 principaa, visos laikos labi dziivoja zaglli, kurus nenokkeera. Arii krievu laikos, ari pirms tam, arii ssodien.
Bet, visos laikos bija, un ir arii lloti daudz godiigu cilveeku, kuri ar savu darbu sapleniijusi savu daudzmaz normaalo iztiku.Un bija/ir laimiigi. Taa kaa viss nav tik druumi, kaa te dazzi izsakaas...tuuliit "viss uzspraags" utt :) Kaa krieviski, paartuulkojot , saka, paskaties uz pasauli vienkaarssaakam aciim, un cilveeki naaks pie tevis smaidot. Punkts.
Veel 100% piekriitu tam, ka dalla cilveeku ssodien vienkaarssi nenoveertee to, cik laba tomeer ir dziive, cik mieriiiga, una rii nodrossinaata muusdienaas. Vieniigas , kas var visu sabojaat, ir veseliiba.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu