Kā vērtējat gaidāmās izmaiņas bezdarbnieku pabalsta izmaksu laikā un apjomā?

No nākamā gada tiks saīsināts bezdarbnieka pabalsta izmaksas laiks un samazināts tā apmērs. Kā vērtējat šīs izmaiņas? Prātā neiezogas doma, vēl viens iemesls mazāk, lai maksātu nodokļus?

siikaa16  3 6 Kādēļ citiem jāuztur citu bērni? Nevajag nekādas brīvpusdienas. Pirms tam varēja paši vecāki samaksāt, lai maksā tagad.

neko  1 3 13:52: piekrītu. Pabarot es savus pats varu. Skolotājiem vajag maksāt.

krumuzagis  1   drīzāk nāk prātā vēlme nekur nereģistrētas ne darba ne biržā neizmantot bankas, darīt to ko māk un ta ka māk, ja kāds pašā ko tad tu te sāka komercnoslēpuma u konfidenciāla informācija, nēsāt zilus džinsus kedas ādas vai plaška jaku un visu likt mugursomu to ko vajag, vēl braukāt ar velosipedu

siikaa16    3 krumuzagis
Skaties, ka drīz nodokli par velosipēdu uzliks.

av2    9 Kaa tas ir , nevar straadaat mazaak apmaksaatu darbu? Kas...par probleemu ta reaali?
Nu labi, ko es domaaju par pabalstiem. Ir situaacijas, kad tiem ir jaabuut, nopietni saslimis cilveeks, vai tavs beerns saslimis utt. Bet to, kad cilveeki saak dziivotu gadiem (kaa Vaacija, piemeeram) tikai uz pabalstiem, jo , redzi, nnemt mazaak apmaksaatu darbu ....tarakani galvaa nellauj? Tiessaam , tik taalu esam , ka ir jau nospllauties, ka citi , kas straadaa , ar saviem nodoklliem makssa man, debiilam slaistam ? Preiigi. Punkts.

Aivariga  4 7 Mīļie cilvēciņi, jūs aptrakuši vai paveicies ar darba apstākļiem, kāpēc uzskatiet ka cilvēka dzīve sastāv tikai no verga darba , kur vēl ceļš uz/no darba.
Darba laikā citu darbu nav laiks meklēt un uz pārrunām neaiziesi, atliek izmantot atvaļinājumu, kurš tā arī paliek neizmantots ģimenei atpūtai.
Darba laiks aizņem visu gaišo dienas laiku, ģimeni redzi tikai tumsā, un jūs apgalvojat ka tik jāstrādā, bet kad dzīvot ??? Bezdarbniekos esmu bijusi 1x un jutos cilvēcīgi- i atpūtos, i ar ģimeni izdzīvojos, i draugus apciemoju, i darbu atradu.
Pēc 20 gadu mūžīgā darba un piestrādāšanas gadu vajag lai atkoptos un saglabājot vidējo izpeļņu!!!

dille  1 9 Tepat, netālu ir valsts, kur bezdarbnieki maksā valstij sodu, ja nestrādā. Un tas ir pareizi! Savairojušies parazīti, kas dzīvo uz citu rēķina. Darba spējīgam cilvēkam ir pašam jānodrošina sevi.
Pabalsti lai paliek tiem, kam tiešām tas ir nepieciešams.

riebekle  1 6 Izmantoju NVA pakalpojumus apmēram reizi sešos gados. Mani apmierina, ka 3 mēnešus varu mierīgi atpūsties, tālāk jau vienmēr atrodu nākamo darbu. Patiesībā varētu arī ātrāk to darbu atrast, ja tāda nepieciešamība būtu, bet ja ir iespēja padzīvoties un atpūsties, kāpēc ne? :)) Tātad, mani neuztrauc tas, ka samazina pabalsta maksāšanas ilgumu. Pa manam varēja uz 6 mēnešiem mierīgi pāriet, un tas vēl būtu ar uzviju.
Par brīvpusdienām runājot, tās jau sen vajadzēja noņemt. Vecākiem pašiem bērni jāuztur. Gribat, lai valsts uztur? Nododiet bērnunamā! Protams, ja ir situācija, ka ģimene trūcīga vai cita bēda, tad ir pašvaldībās sociālais dienests, kas varētu tās brīvpusdienas piešķirt atsevišķiem bērniem.. Bet citādi - tavs bērns, tu viņu uzturi.

virietis1973  2 6 Ari nezinu nevienu,kurš būtu aizgājis no darba speciāli lai varētu saņemt bezdarbnieka pabalstu.Jūs laikam esiet pārēdušies haluciogēnās sēnes,ja reiz visur rādas slaisti un parazīti.Pats galvenais,lai šitie"apzinīgie un pareizie"paliekot bez darba,būs arī tikpat"apzinigi un pareizi"atrodoties bezdarbniekos,un atteiksies no pabalsta vispār,sakot,man tikai lūdzu lūdzu nemaksājiet,,gan jau es kaut kā,lai jau tiek citiem.D.

Alma9  2 4 Apjoms gan nevar samazināties, jā, laika periodam vel piekrītu, bet ja cilvēks godīgi strādājis pirms tam, ilgstoši un iestājas posms, ka kaut kas krasi mainās.....nav pareizi samazināt, tā cilvēku iedzen postā, depresijā.....nevis palīdz. Jādomā soli tālāk....

Nate    3 Galīgi nesaprotu, ja cilvēks godīgi maksājis nodokļus, tad atņemt viņam pabalstu nebūtu godīgi. LV taču jau tā maksā ierobežotu laiku un ik pēc 3 mēnešiem pabalsts sarūk. Ja pabalsts būtu neatkarīgs no iepriekš saņemtās algas, tad varētu mainīt. Ja kāds te domā, ka dzērāji visu laiku sēž uz bezdarbnieku pabalsta, tad tā nav, jo pirms tam ir ilgu laiku jānostrādā, lai to saņemtu.
Par brīvpusdienām gan būtu jāpadomā, kādēļ miljonāru bērniem tās vajadzētu.Varbūt noteikt kādu ierobežojumu, lai tiem, kuriem tas galīgi nav nepieciešams, tomēr neuzspiestu. 1 TV pārraidē redzēju, valsti aizmirsu, kur klasesbiedri nemaz nezina, kurš bērns mācās par valsts līdzekļiem, kurš pats maksā, lai neapceltu.

ketija64    6 Domāju tā ir cilvēku apzagšana,tāpat kā LV pensiju sistēma. Šeit runāju par godīgiem darba darītājiem ar lieliem darba stāžiem utt.

krumuzagis      siikaa16 es nekā nezin nodokli maksāju iepērkoties un pa tiešo pie ražotāja bez starpniekiem, ja biržas strādniece saka, ka nezin ko māca skolā, kas atrodas Latvijā, lai piemeklētu tālākus karjeras ceļus sorry zūd motivācija sadarboties, kā ir teikts profsajuza leksikā vaizmi instrukciju i pračitai

uzplanaledus    2 Svarīgākais tomēr, iespējams, ir fakts, ka samazinās sociālā nodrošinātība. Neviens nevar būt drošs, ka atkal kaut kur netiks palikta kāja priekšā. Un neviens nezina, kurā brīdī darbs var izbeigties un jauns tik vienkārši nav atrodams. Un kad tiks pacelti nodokļi un samazināti ienākumi. Un kad VID pierēķinās nodokļu parādu no zila gaisa. Utt. Tas viss ir no vienas operas.

Nate  1 4 Jauniem viegli runāt, no 1 darba aizej, otrs jau gaida. Tikai neaizmirstiet, ka LV cilvēki no 50 gadiem nav vajadzīgi darba devējam, vienīgi, ja nu uz minimālo aldziņu.

krumuzagis  1   jātaisa individuālās universitātes, iespējams lekcija par playsteišon remontu būtu daudziem intersanta, no vecmeistaru skatu punkta, prikļučeņija eļektroņikov

anis  1 3 Kādēļ būtu jāuztur citu bērni-lai nāk ķīnīzeri aizpildīt ļaužu trūkumu! Tad paskatīsimies kā dzīvosi ar viņu tikumiem-savējos jau nebalstīsim. Ģimenei ar vairākiem bērniem strauji krītas vidējais ienākums. Laiks atgriezties pie kārtīga bezbērnu nodokļa-kā rezerves variants...

siikaa16  3 2 anis
Vidējais ieņēmums nekrītas. Ja ir trīs bērni skaitās daudzbērnu ģimene un ir visādi atvieglojumi. Bet mums jau nav ģimeņu. Taisa bērnus, katru no cita vīrieša. Vai vīrietis sataisa vairākām sievietēm.

Astronaute      Televīzijā viens vīrs teica, ka bezdarbnieka pabalsta daļu no soc. nodokļa vajag apvienot ar pensiju. Tad katrs pats varēs izvēlēties vai izmantot bezdarbnieka pabalstos vai uzkrāt savai pensijai.

AndrisL_1972      Tā tik vēl tŗūka, lai visiem maksātu kā Īrijā vai kā UK bezdarbnieka pabalstus- tad mums vispār strādniekus būtu ar uguni jāmeklē. Invalīdi un citi handikapa cilvēki ir cits stāsts, bet ja vecis labākajos gados vāļājās pāri par pusgadu uz dīvāna, valdību lamādams, tas nav normāli

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu