Kapec tai pasa Lietuva vai Igaunija dzives limenis ir labaks ka pie mums?

kapec ta Latvija ir sliktak pat no tam 3 baltijas valstim?

Luusila    9 neko- gribu vēl vienu gadījumu izstāstīt.
Sievietei gadu desmit līdz pensijai, bet pēkšņi viņas mātei smags insults, un reizē tēvam atklāj vēzi. Māte pieskatāma, jo vairs nav īsti savā prātā. Tēvs to vairs nespēj, jo stāvoklis strauji pasliktinās,- pats paliek uz gultas.
Ko darīt? Aiziet no darba, skaidri apzinoties, ka atpakaļ netiks, vai uzgrūst valstij?
Cilvēciski būtu kopt pašai, līdz vecīšu vairs nav. Un tad? No kā iztikt, ja pensijas vēl nav, iepriekšējā darbā viņas vieta aizņemta, bet dabūt citu darbu pirmspensijas vecumā gandrīz nereāli?

kur_tu_esi  8 4 Latvija ne ar ko nav sliktāka! Cik var čīkstēt? Tie, kas vēlās ko sasniegt, uzceļ veiksmīgus biznesu vai karjeras, tie, kas grib tikai “atsēdēt 8h”, tie arī dabuj to, ko it pelnījuši.

rokons  2 2 Kur tad ir tā valsts, kur piena upes plūst ķīseļa krastos?
Nekvalificētu darbu daudzviet veic IEBRAUCĒJI...pat GB vai EIRE kaut slimo kopējs
saņem minimālo algu, ar kuru izcili bagāts nekļūsi, un uz Bahamu salām nebrauksi

Keel  6 6 1. Mums ir krietni vairāk ņergu, īdētāju, kā Aivars N un tamlīdzīgie, kas tikai īd bet darīt neko nevēlas, padomijas reālprodukts.
2.Leiši un igauņi mazāk stašta par savām sliktajām lietām. KAd runāju ar turienes cilvēkiem, viņi saka- jūs dzīvojat labāk :D
3. Kas nez izmērīja, kurš labāk dzīvo? Tie pamuļķi, kuri postē degvielas cenu bildes no neizskaidrojamiem datumiem?

:D Īsi sakot, fufelis tas viss ir.
Tas, ka mums ierēdniecība ir kā milzu cilpa kaklā visai valstij, tas gan. Bet es lieku lielu procentu, ka te sēd liela daļa ierēdneļu un no viņiem atkarīgo personu. Nu nevar citādi visu dienu te sēdēt un skricelēt.

patiikama  3 5 Kamēr mūsu valstī, prioritātes nebūs izglītība,drošība un medicīna, tikmēr nekas nemainīsies! !!!!!!!!

AivarsN  8 5 Veiksmīgu biznesu var uzcelt tikai tad,ja atrod pietiekami daudz vergu,kuri gatavi strādāt par nepilnu samaksu. Par cik strādnieki un arī speciālisti paliek arvien mazāk,uzņēmēji mēģina panākt, lai ievestu lēto darbaspēku no vēl nabadzīgākām valstīm. Valdībai tas gluži pa prātam,jo iebraucēji nevarēs piedalīties vēlēšanās,bet radi, draugi un ierēdņu armija vienprātīgi nobalsos par viņiem. Kā jau Romas impērijā pieklājas,elite ievēl pati sevi,bet pārējiem nemaz nav balss tiesību.

kur_tu_esi  2 5 Darbinieki jau arī ir briesmīgi izlaisti. Ar paziņām bija neliela firma, vajadzēja apkopēju uz piusslodzi. Dienā 3 h varbūt jāpastrādā. Un daudzi gribēja 600, 700, 450 par pusslodzi primitīva darba.

Keel  1 8 Aivar, tev putas pa muti nenāk, kad tu tos savus murgus drukā ? :D

Tev no biznesa nojēga ir tikpat kā cūkai no aviācijas.

Chris1986  6 3 AivarsN, vai tad ir vēl nabadzīgākas valstis par mūsējo? Mēs tak ES esam stabili pēdējā vietā bez kādām izredzēm tik grimt un grimt .. Nu, gluži kā mūsu futbola izlase, bet nē - tā, laikam jau ir pēdējā pasaulē!

hewy  1 8 22:23 Jā, es arī, kad Rimī pie kasēm atradusi īsāko rindu, stāvu un garlaikojoties skatos uz priekšā stāvošajiem, ar kaudzi pārkrautajiem ratiem, nekādi nevaru saprast no kuras valsts visi tie priekšā stāvošie iebraukuši mūsu visnabadzīgākajā valstī. Rīgā, caur tramvaja logu skatoties uz garām braucošajām mašīnām vispār nevar saprast, vai te maz dzimtbūšana atcelta......

Drole      https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp?title=2019-mid®ion=150

Mēs ES esam stabili 22. vietā.

Letija  1 7 Dzīve ir īsa, ļoti īsa - vai ir vērts visu laiku sūroties?
Pie kam situācijā, kad galīgi nedzīvojam slikti.

siikaa16    3 Atver savu ražošanas uzņēmumu un tad sapratīsi. Visa tā birokrātija, pārbaudes, nodokļi. Viena daļa slinki cilvēki. Grib, lai maksā tikai ka atnāca uz darbu. Igaunijā ceļu bedrītes aizber savādāk kā pie mums. Kādēļ mēs tā nedarām? Jo latvietis jau neies sarežģītāk izdarīt. Gaida tik ES naudu, ko tērēt. Iemeslu ir daudz.

runcs51  3 6 Tāpēc,ka Latvijā ir viszagļīgākā,alkatīgākā,nekompetentākā un korumpētākā varas elite ne tikai starp Baltijas valstīm,bet visā Eiropā.....

Pilskungs  2 2 Lai tā runātu, vispirms katram vajadzētu sev noskaidrot 2 jautājumus :

1. Kas tas ir - "dzīves līmenis", ko mēs ar to saprotam ?
2. Uz kādas informācijas pamata par Lietuvu un Igauniju pastāv tāds viedoklis ?

runcis51> : tas ir tāpēc,ka Latvijā ir visneizglītotākā,alkatīgākā,slinkākā un muļķākā tauta - piemēri ir tepat pa rokai, tādi ir vismaz 67% oho biedru, komunistus un sociālisma mīļotājus neskaitot.
Pieminētā elite ir tikai sīks no tautas nācis atvasinājums. Nebūšanās vaina pašiem vien jāuzņemas ...

Vaukskis    8 Tur, it īpaši Lietuvā, ir homogēnāka sabiedrība, citiem vārdiem sakot, dzīvo mazāk krievu vai to, kuri par savu pamatsaziņas uzskata šo valodu, daudzu civilo okupantu un viņu pēcnācēju darbošanās un izturēšanās ir par cēloni dažādām nesaskaņām, kas Latvijai kopumā traucē attīstīties pat mentālā līmenī. Igaunijas ekonomikai par labu nāk tās visai attīstītā sadarbība ar Somiju un patriotiskāk noskaņoto iedzīvotāju skaits , savukārt Lietuvā vismaz kopš padomju laikiem pie varas ir bijuši saimnieciskā ziņā pašapzinīgāki politiķi, kuri panāca, ka agrāk salīdzinoši ne tik daudz labumu tika sūtīts prom meslos uz citurieni un ne tik salīdzinoši mazāk kā citviet Baltijā dabūts atpakaļ no "centra", pēcāk ir izdevies to zemi nostiprināt kā vadošo vismaz ražošanā un ceļu infrastruktūrā, kam būtiska loma uz dzīves līmeni.

Lobo1  1 5 hewy, tie jau Tavi kolēģi no valsts un pašvaldības aparāta, ar nelielu to, kuri ganās budžetu leknajās pļavās, piemaisījumu. Tie, kuri strādā reālu darbu, nevis papīrus bīda un nēsā keisus ar kešu, ne sūda atļauties nevar. Tikko gribēju legalizēt pirms gadiem 20 uzbūvētu garāžas piebūvi un tam nepieciešams projekts. Fuck, kā domājat cik man par to 3 sienu zīmējumu paprasīja? 300 eiropas naudiņas, kas ir kā reiz puse no manas algas par to, ka es organizēju vilcienu kustību. Bļāāā, kur pasaulē taisnība!

vaitiesam  4   ...organizē vilcienu kustību...
Laikam smags darbs, fiziska slodze milzīga, a ja vēl organizē skrienot pa sliedēm un mājot karodziņus 🙀

laukroze      piekrītu gan Pilskunga, gan Vaukšķa viedoklim, mūsu sabiedrība ir tik ļoti sašķelta, n-tās partijas un vēlētāji vnm tic, ka atnāks, kāds laimes lācis visu sakārtos...
nu tā nenotiks, pamazītēm jau tā demokrātija iet uz priekšu un vēlētāji ar paliek gudrāki, aizvien ticu, ka latviešu tauta nav nekādīgi muļķe, lai mums visiem kopā izdodas gan tuvojošos svētkus nosvinēt, gan par sevi iestāties.

Lobo1  1 1 Nezinu ko dara vaitiesam, kurš domā, ka atalgojama cienīga ir tikai smaga fiziska slodze, bet mums ikdien ir nepieciešams ķirbī turēt tādu zināšanu apjomu, kādu vaitiesam pat iedomāties nav spējīgs, bet kad notiktu PV avārija, pirmais skrietu un bļautu par nepietiekamu LDz darbinieku profesionalitāti. Kā tev vaitiesam liekas, ja es pimpi pasmērētu ar medu, tev patiktu norīt, vai tomēr izspļautu?

hewy      Lobo1, apbēdināšu Tevi, izskatās, ka ierindas valsts " aparatčiki" nesaņem pat tik daudz kā Tu , bet ja gribi, vari pieteikties uz tām leknajām pļavām. Pievienoju vakaci -

https://www.pmlp.gov.lv/lv/sakums/jaunumi/darba-piedavajumi/2019/10/04/pmlp-kolekt%C4%ABvam-aicin%C4
%81m-pievienoties-klientu-apkalpo%C5%A1anas-speci%C4%81listus-!/

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu