Pārdomas pēc 101. dzimšanas dienas par emigrāciju

Kā raugāties uz tiem, kas bēg no savas valsts? Protams, tur ir citas garantijas, bet arī Latvijā daudzi dzīvo salīdzinoši neslikti. Vai bēgšana ir gļēva, nespējīga cilvēka pazīme? Vai stiprs cilvēks nespēj "izsisties" tepat uz vietas?

Geisha    6 13;54 Man kā mediķim alga toreiz bija 16 lati bet par dzīvokli bija jāmaksā 20 lati.
Kolektīva domāšana beidzās? Kā tas ir? Gudri vārdi. Vienkārši naudīgi kļuva tie kuri pieprata zagt, spekulēt un laupīt. Bija rekets. Varbūt tavā ciemā nebija, bet Rīgā bija. Un nav ko tagad ģīmī spļaut tiem kuri bija godīgi cilvēki un ticēja meļiem. Rīgā sociālajām mājām pēkšņi uzradās saimnieki. Izmirušām dzimtām uzradās mantinieki. Vai ta prihvatizācija bija godīga? Piemēram - Rīgas Sarkanā krusta 4. slimnīcu uzbūvēja par saziedoto naudu, bet uzradās saimnieks. Dažam labam tā domāšana ir nedaudz samežģījusies vai Alcheimers iemeties.
2019-11-24 15:49

Orchia  3 3 Geisha, tikai drūmākajā ciematā mediķis pelnīja 16 lati mēnesī, un tikai ja dzēra 25 dienas mēnesī...kgan 16 latus tolaik pelnīja sanitāri nevis mediķi.
Man saule par reketu nestāsti, tu pat nezini, kas tas vispār bija.
Ha, gudram bija jāpaliek uzreiz pēc bankas baltijas un auseklīša. Nevis godīgie, bet tūdaliņi pec tā visa varēja turpinat godīgi ticēt visiem lētticīgajiem vieglās peļņas un dzīves piedāvājumiem.
2019-11-24 16:57

anis  1 1 Repše un Godmanis sliktie cilvēki? Vajadzēja turēties pie Rubika un Bergmaņa-ekonomista kurš izmisīgi aģitēja par turēšanos pie rubļa... Jā,arī man pirmās algas latos bija piecpadsmit gabalu! Bet vienā vietā un bija dārzs un blakusdarbi! Sievas draudzene- ārste,no Rīgas 1. slimnīcas aizdevās uz laukiem,kad diviem bērniem esot,pieteicās dvīņi... Ne tikai izdzīvoja,bet tika no vietējiem cienīta un lolota-grūtā brīdī neļāva salt un badu ciest. Bija bandītu laiki un prihvatizācija,bet kur atrast zemi bez blēžiem un neliešiem? Man arī gribas uzticēties cilvēkiem vairāk kā būtu pamatots,bet viļoties nevainoju visus un nelaižos lapās... 2019-11-24 18:18

Mavs  5   Emigrēt - tas ir vienkāršākais ceļš, kā cīnīties ar to nejēdzību, kas notiek valstī.
Bet no otras puses - paši jau pirms tam nedomāja ar galvu, kad gāja vēlēt.
Kad saprata, ka kaut kas nav kārtībā, vienkāršākais risinājums bija sakrāmēt čemodānus un paraut pēdu. Savukārt palika tā tautas daļa, ko var apzīmēt latviskā vārdā "kotadnues" :)
2019-11-24 18:49

Chris1986    3 anis, nedomāju gan, ka 90to gadu bandītu laiki ir beigušies, tie tikai evolucionējuši un pārgājuši augstākā kvalitātē - tagad neviens treniņbiksēs neskaraida apkārt un nebāž iedomātajam pretiniekam gludekli pakaļjā, tagad viss notiek caur deputātiem, valdības struktūrām, karteļiem un shēmām
Jā, man arī baigi gribētos pastrādāt kkur ārzemēs, kādā Īrijā, paskatīties pasauli, bet nu - tā kā esmu slinks un neuzņēmīgs, tad nu neko - varbūt, ka nākošajā dzīvē :D
2019-11-24 18:55

Aurora  2 1 Neesat pamanījuši, ka Eiropā visaugstākie Džini koeficienti ir postpadomju republikās, kuras atrodas jūras krastā?
Vajadzēja 90-jos cīnīties ar austrumu bandītiem-kā zvēriem. Varbūt vēl šodien var kādu nelielu revolūcijiņu uztaisīt:
Emigrācija ir problēmas risināšana individuālā līmenī. Emigrantam tāpat kā valdības loceklim sevišķi nerūp pārējā tauta, tikai atšķirībā no valdības LOCEKĻA (jocīgi, aitas, piemēram, skaita pēc galvām) emigrants ir likumpaklausīgs, parasti godīgs, strādīgs cilvēks. (Kaut teorētiski pastāv iespēja, ka LV paputējis biznesmenis, kas iekārtojas UK uz pabalsta DD). Nedziedāšu emigrantiem slavas dziesmas. Vairumā gadījumu šie ārsti un inženieri studēja par šodienas pensonāru nodokļu naudu. Dziedāšu slavas dziesmas tiem, kas tos pensionārus ārstē un juridiski konsultē etc etc šodien un šeit.
2019-11-24 18:58

Geisha    2 Aurora, mosties ir jau rīts! Domā, ka ārvalstīs pabalstus pakaļ met? Ņi figa nemet. Ar platu smaidu saka :"mēs jums atsūtīsim vēstuli". Gaidi to vēstuli mēnesi vai 3 mēnešus. Un nekādas garantijas nav, ka iedos. Dod žīdiem un gumijas čībām. Mums saka, ja nepatīk tad brauc mājās. Nerunā par to ko nezini.
Orchia, reketu labi pazīstu. Nācās ar tiem šmurguļiem pacīnīties.
Ani, man nav ko teikt, ja Tev žuļiks Godmanis ar psihopatu Repšiku ir cienījami cilvēki.
Viss aizveros un eju gulēt.
2019-11-24 21:13

Drole  1   >18:58

cinnij, kad beidzot pati saaksi straadaat un maksaat nodokljus LV, nevis pa melno haltuureejusi pa jevropu, tad vareesi publikai spredikjot, bet tikmeer pastaavi pie ratiem.
2019-11-24 21:29

Aurora  2   Kāda pati, tādas tev tās ārvalstis, geiša. Vai ir vēl kāds, kas vācieteļu valsti uzskata par vietu., kur ko iekrāt? P. S. strādāju. LV. 2019-11-25 01:15

Geisha    1 Aurora, ne tu mani zini, ne manu dzīvi. Pēc sevīm spried? Es neesmu Tu. Mana dzīve ir mana. Netiesā citus ka nedabū ar bumerangu pa pieri.
Kādas man ir ārzemes? Tāpat kā visiem. Grūti. Brīžiem domā ko es te vispār daru, varbūt vienkārši sakraut koferi un aidā atpakaļ uz mājām, uz silta cepļa. Mūrītis silts, savi odi, tējiņu var jebkurā grāvmalā salasīt, mazapmaksātu darbu pakaļ met. Nāc un dzīvo nost! Langstiņš sauca par saimnieci viņa mājā. Viss kā uz paplātes. Atliek tikai pagriezties par 180 grādiem un pievienoties Lv čīkstētājiem. Cep pankūkas, Auroriņ, braukšu pie tevīm uz bļiņām. Zapti savārīji? Man garšo zemeņu, melleņu un ķiršu zaptes. Medus Tev ir? Ja nav tad paprasi kaimiņam, lai iedod izsalkušajai Geishai kura ir izvazājusies pa puspasauli.
2019-11-25 12:21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu