Vai izmantojat šo laiku sevis izglītošanai un spēju attīstībai?

Hi! Gribēju pajautāt, vai izmantojat šo laiku mācību grāmatu, profesionālo rakstu lasīšanai, sevis izglītošanai, savu spēju attīstībai? Piem., internetā var atrast lielu masu pirātisku grāmatu un profesionālo žurnālu, to visu var lasīt. Var nekavējoties izdarīt spiedienu uz Kariņu, lai viņš visiem iedzīvotājiem padara pieejamas Nacionālās Bibliotēkas un Universitātšu bibliotēku abonētās grāmatu un žurnālu datubāzes, utt.

Tāpat var mācīties jaunas programmēšanas valodas, var skatīties youtube kursos. Tiem, kas jau kaut nedaudz māk, tie var sākt programmēt open source projektus github, iemāčīties profesionālo komunikāciju, workflow, iegūt biezus bonusu savā CV (pieredze un projektu portfolio joporjām ir galvenais faktors atlasē), utt.

Droši vien katrs savā nozarē vai savā sapņu nozarē var atrst veidu, kā izmantot šo laiku.

Vai esat pozitīvi noskaņoti un priecājieties par šo laiku?

Vai arī esiet pūlis un tumsoņas, kas neko nedara jēdzīgu?

AivarsN  2 1 Kaut kā par daudz tiek sarežģītas vienkāršas lietas. Ja paskaita, cik laika cilvēkam nepieciešams, lai apgūtu datoru un visas mūsdienu gudrās ierīces, piedevām vēl internets ar visām savām izklaides un nevajadzīgas informācijas plūdiem. Varbūt lietderīgāk vajadzētu izmantot savu smadzeņu iespējas, neejot tik garus aplinkus ceļus? Daudzi jau nemaz nezina, ka vispusīgi attīstīti cilvēki paši uzveic jeb kuru slimību, pat indes un dažādu starojumu iedarbību, bez jeb kādām vakcīnām, tabletēm un citām dārgām, sarežģītām un parasti mazefektīvām herņām, kuras patiesībā tiek ražotas tikai tāpēc, lai kāds labi nopelnītu. Bet te jau būtu jāsāk ar bērnu audzināšanu no agras bērnības, attīstot, nevis bremzējot prāta attīstību, ar ko cītīgi nodarbojas gan bērnu dārzos, gan skolās.

CoCoSan    2 Jājaaa, Aivar, esmu redzējusi jūtūbē, ka vispusīgi attīstīti cilvēki ar domu spēku var sev jaunus zobus atkārtoti ataudzēt. Esi mēģinājis?

AivarsN      Par tiem zobiem, tas tiešām ir reāli. Vajag tikai gribasspēku un daudz pacietības. Man to abu pietrūkst. Var daudz ko ataudzēt un pat smadzenes modificēt. Bet ne katrs var sasniegt tādu līmeni. Tā arī ir evolūcija, kad cilvēki pilnveido sevi, nevis dzelžus, tādējādi paši paliekot arvien nespējīgāki. Spilgts piemērs toreiz ar to cunami. Iezemieši un pat dzīvnieki jau laicīgi pameta bīstamo piekrasti, patveroties augstienēs. Tikai īpaši civilizētie tūristi, vēl līdz pēdējam brīdim mēģināja fotografēt tuvojošos vilni.

CoCoSan    1 Nu tas laikam padumji salīdzināt cunami viļņa selfiju ar domuspēka izaudzētiem jauniem zobiem. Aivar, tad sanāk, ka arī tu nemaz neesi vispusīgi attīstīts cilvēks, jo no jauna ataugušu zobu tev nav?

AivarsN  1 1 Tas salīdzinājums tādā nozīmē, ka iezemieši ir vienoti ar kopējo informatīvo lauku, viņiem nevainojami strādā intuīcija. Bet civilizēts, lai cik izglītots cilvēks, bez datora pat nenojauš kāds laiks gaidāms pēc pāris stundām, kura savvaļas zālīte sadziedē brūci, bet ar kuru remdēt izsalkumu, kur nu vēl par zemestrīcēm un cunami.
Kā jau rakstīju, man nav tādas uzņēmības zobus ataudzēt. Un kur tad es likšu mākslīgos?

CoCoSan  1 1 Lombardā neesi interesējies par cenu?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu