Ko Latvijai tagad ražot un uz ko pārkvalificēsieties Jūs?

1) īslaicīgi pabalsti; 2) infrastruktūras darbi (kamēr valstij ir nauda); 3) mūžizglītība-pārkvalifikācija-modernizācija - tāds ir Kariņa un Kazāka (Latvijas Banka) šodienas izziņotais Latvijas atgūšanās plāns.

Divi jautājumi oho sabiedrībai:
1) ko tagad Latvijai ražot/servisēt, kad tūrisms un tirdzniecība permanenti mazināsies?
2) uz ko Jūs esat gatavi pārkvalificēties un vai Jūs esat uzlikuši sev kaut kādas robežas pārkvalifikācijām (piem., "nēēēē, es nekad mūžā pat nepieskaršos parciāliem diferenciālvienādojumiem un robežintegrāļiem" vai arī "nēee, es nekad mūžā neiešu uz lopkautuvi, kura man būs jāņem ārā zarnas un kuņģi no kautķermeņiem")

Mana personīga atbilde Latvijas un Eiropas renesansei ir vienkārša - investējam zinātnē, tehnoloģijās un vienkāršo darbu automatizācijā, lai tehnoloģijas rada vērtības, dodam cilvēkiem pabalstus, universālo pamatienākumu un lai cilvēkiem pašiem ir brīvība radīt un izdomāt, kā iepriecināt otru cilvēku un piepildīt dzīvi. Protams, tas viss tā var notikti tikai pakāpeniski - bet mērķis ir viens - humāns, cilvēcīgs darbas (bez piespiešanas), nodrošinātas pamatvajadzības, radošā brīvība.

Bet no iepriekšējām diskusijām zinu, ka manam plānam līdz šim nav bijis atbalsts. Cilvēki grib, lai viņus kāds nodarbina pat tad, ja darbs ir nežēlīgs un pat tad, ja to var izdarīt mašīnas. Tagad ir pārmaiņu laiks, varbūt attieksme būs mainījusies?

a_ko_ta    2 Subsīdijas saņem silei pietuvinātie mērgļi, dīvānzemnieki, kas par miljonāriem kļuvuši sabrūkot civilizācijai un zemes platības vienkārši savākuši.
Mazie zemnieki agonē!

uzplanaledus    3 Bet patiesība zemestrīce nav bijusi, nekas nav uzsprādzis, kas noticis ekonomikai? Tā ir lēnāka šobrīd, bet kādas var būt problēmas, kad viss šis beigsies? Robežas jau veras vaļā, vajadzības cilvēkiem tās pašas, nav problēmu turpināt iesākto.
Tas ir uzpūsts burbulis, ka ekonomika sagrauta, lai atkal kāds gūtu kādu labumu.
Pie tam nu ir arī jaunas lietas, kas cilvēkiem vajadzīgas, dezinfekcijas līdzekļi un aizsardzības līdzekļi vēl ilgi būs topā. Pat kā modes aksesuārs arī.

Labrador      Prioritaate ir koncertzaale , taapeec visi liidzeklji un resursi tiks novirziiti taas celtnieciibai.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu