Pareiza sociālekonomiska taktika Covid gadījumā

Vai ir pareizi pārdot dzīvokli Rīgā, pamest darbu finanšu starpniecībā un pārvākties uxz laukiem, lai nodarbotos ar keramiku (visu uzsākot no nulles).
Galvenais iemesls šim cilvēkam bijis bailes no nāves )

soulrunner  2 7 palasiet ANO projektu "agenda21". tur kaajas aug gan toleshu registram, gan tam, ka grib likvideet ar malku kurinaamas kraasnis utt.. un projekta ietvaros ietilpst, ka nebuus biznesa kaa taada, un nekas nevienam vairs nevarees piedereet. ne zeme, ne maaja utt... (NIIN nodoklis celjaas) visi jaasadzen pilseetaas. +nevarees arii briivi paarvietoties. shis c19 ljoti labi paliidz brucinaat sisteemu... mazie un videejie uzneemeeji bankrotee, piegaazhu kjeedes paarpeerk globaalisti... to pat geits pats teica. taa ka viss shis nav nejaushiiba, kaa daudziem var likties.

_irjauar_  3 2 palasiet ANO projektu "agenda21". (soulrunner)

Dīvaini šādu komentāru lasīt no personas, kuram galvenais uzstādījums potenciālajai partnerei - lai ar galvu viņai viss būtu kārtībā... :)))))

Trakmens    3 nav tādu terminu "pareizi" "nepareizi"
katrs dara, kā uzskata par vajadzīgu
kā man reiz pajautāja viena zeltene alkoholiķe: "kas Tu tāds esi, lai mācītu kā man dzīvot?"

studentka  1 7 Tas par tām miroņu maskām izsauca atmiņas un smaidu. PSRS lsiku pēdējos gados cilvēki pirka miroņu ziepes, jo citu pat uz taloniem nebija, tāpat miroņu kurpes un uzvalkus, kas pēc pirmā lietus izšķīda pa vīlēm. Zinu, ko rakstu, jo tirdzniecībā strādāju. Par tēmu-ar covidu strauji aktualizējusies ir internettirdzniecība, roku darbs un tiešā pārdošana. Varbūt agrāk nepievērsu uzmanību, bet rokdarbniekiem un amatniekiem ir ļoti pat reāli nopelnīt. Jā varbūt ne tik daudz kā ar finanšu mahinācijām un starpniecību, bet ļoti pat cienīgi piedāvājot reālas, cilvēkiem vajadzīgas lietas. Pie tam tā ir iespēja realizēt savu radošo potenciālu, kas arī nav mazsvarīgi.

studentka  3 5 Aizmirsu piebilst-līdz ar to, ka tirgo internetā, amatniekam vairs nav nozīmes kur dzīvot - Rīgā vai dziļos laukos, pasta nodaļas, lai preci nosūtītu, strādā visur. Visur, kur pieejams internets, pārdod arī savus pakalpojumus-online kursus,apmācības utt. Tiem, kas nav atklājuši savu radošo potenciālu, jā - atkarīgi no fričiem, parazītiem, citplanētiešiem un vēl nezin no kā, kurus var vainot pie visām savām nelaimēm.

AivarsN  2 3 Daudz vienkāršāk un lietderīgāk būtu aizstāt ierēdņu armiju un apkalpojošo sfēru ar robotiem, nekā robotizēt lauksaimniecību. Dabā nekas nepakļaujas standartiem, tāpēc roboti tur vienkārši uzkārsies. Piedevām, kurš varēs atļauties nopirkt kaut vai gurķus, kurus audzējuši un novākuši roboti? Tie maksās vismaz melno ikru cenā. Vai šodienas modernā lauksaimniecība spētu konkurēt ar dabīgo lauksaimniecību, ja nesaņemtu lielās subsīdijas? Protams ka nē, jo dārgā tehnika un tehnoloģijas ir nerentablas. Paskatieties paši statistiku graudu audzēšanā, cik liela raža jānovāc, lai tikai izlīstu pa nullēm. Ja subsīdijas pārtrauks maksāt, visas modernās saimniecības momentā bankrotēs. Kur nu vēl sapņot par robotiem.

LaskovijMerzavec  1 3 AivarsN... Tev ir uz rokas aprēķini, cik maksā izaudzēt un novākt 3,2 miljonus tonnas ar tehniku un bez tehnikas????

Šī ir lieta, ko var sarēķināt, vismaz aptuveni...

AivarsN  1 5 Kādreiz mācījos ekonomiku un ļoti labi saprotu, kāda ir rentabla, bet kāda ir nerentabla lauksaimniecība. Maksimāli vienkārša un izturīga tehnika sevi atpelnīs jau pāris gadu laikā, bet kombaini un traktori, kuri pārbāzti ar liekām ekstrām un maksā pat pusmiljonu, savā ekspluotācijas laikā pat teorētiski nevar atmaksāties. Piedevām, Latvijas lauksaimniecība, kura tagad kļuvusi vienveidīga, netiek ievērota augu seka, viss balstās tikai uz minerālmēsliem un pesticīdiem, ir mērķtiecīga augsnes noindēšna un pārvēršana neauglīgā tuksnesī. Katru gadu dēļ intensīvās lauksaimniecības, pasaulē zaudē miljoniem hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Tas ir strupceļš.

LaskovijMerzavec  3 2 Bla, bal...blaa... ir bal, blaa, blaa... bet reāli pārbaudāmi aprrēķini ir aprēķini.

Un ja esi mācijies ekonomiku, vadi lauksaimniecību, tad Tu šos aprēķinus nosauktu - naktī uzmodināts.

Tirst par zaudētiem miljoniem, nav pašam ķieģeļus nest... Pārfrāzējot krievu teicienu...

vaitiesam  1 2 12:46 kā vai tad rentablāk nebūtu pļaut ar izkapti?🧐

AivarsN  1 4 Ja kas, esmu pļāvis labību ar izkapti un pat pamēģināju kult ar spriguli, lai gan ir izdomātas arī efektīvākas metodes. Arī tīrmašīna ar roku griežama, bez elektrības, var vairākas tonnas iztīrīt. Darbs izdarīts, bet izmaksu praktiski nekādu, ja neskaita paša darbu. Taču globālistiem šādas vienkāršas metodes ļoti nepatīk, jo kas tad pirks viņu degvielu, elektrību un samudrīto tehniku? Kā cilvēkus padarīt atkarīgus un kontrolēt? Pilnīgs aplauziens. Darba mehanizācijai jābūt pēc iespējas rentablākai, nevis mānīgi komfortablākai, lai kādi mahinatori, kuri paši negrib strādāt, uz tā rēķina varētu iedzīvoties. Lai izgatavotu modernu tehniku, sākot ar rūdas ieguvi un beidzot ar administrēšanu, tiek nodarbināti vairāk cilvēki, nekā būtu nepieciešams, lai to lauku darbu padarītu ar viselementārāko mehanizācijai. Piedevām, tas zemnieks, kurš to darbu ar to moderno tehniku dara, visā tajā garajā ķēdē saņem vismazāko atalgojumu. Protams, lielie parazīti šo vienkāršo patiesību vienmēr centīsies noliegt, tāpēc arī skolās izglītības vietā, bieži vien piedāvā ideoloģiju, kuras skartie, to lepni nes pasaulē, kā krustu un svēto pīšļus, reliģiskajos pasākumos.

LaskovijMerzavec  1 1 AivarsN... nu atkal, esmu klāvis ar izkapti, darbs izdarīts, izmaksu praktiski nekādu. Tikai nejau piecās minūtēs to izdarīji.

Lieliski, lūdzu, izdari to pašu ar 3.2 miljoniem tonnu. Saliec kopā, noplaut, savākt, izkult, iekraut. Tu taču esi ekonomiku m;acijies vai man jāstāsta, kā rēķināt...tā vietā lai lietu ūdeni uz citiem, ka Tevi uzmet.

hjuumans      aivar, es šoreiz vērsīšos pie tevi, nevis pret tevi, bet kā tev liekas, ko nozīmē grieku termins filosofija?
fila ir draudzība, tā ir viena no mīlestības izpausmēm. philia. draudzība.
un kas ir otra vārda daļa?
sofia.
gudrība.
filosofija nozīmē burtiski draudzība ar gudrību. mīlēt atziņu.
vnk padomā par sengrieķu ielikto jēgu vārdos, kuros mēs visi(arī es) nereti izmantojam turpu un šurpu.
filosofija nozīmē mīlestību pret gudrību.

vaitiesam    2 Tad kāda hera pēc tu brauc ar skuteri, bet ne ar zirgu, vai vispār kājām.
20:58 tu tiešām prātā pasists, tev uz sienas nav salīmēti avīžu izgriezumi, veidojot kaut kādu tev saprotamu shēmu, lai atmaskotu vispasaules sazvērestību pret tavu personību?

AivarsN    4 Bet pamēģini saskaitīt, cik cilvēku nodarbināti, lai izgudrotu, izgatavotu visu to tehniku, iegūtu degvielu, elektrību, vēl visu to uzraudzītu, vadītu, finansētu, kas nepieciešams, lai iegūtu tos 3,2 milj. tonnu labības! Pat nerēķinot cik tiek piesārņota daba, indīgi un nekvalitatīvi tie paši graudi. Tieši tāpēc jau vairs nav kvalitatīvas maizes, tāpat kā citi pārtikas produkti. Un cik miljonus tonnu pārtikas gadā, pasaulē izgāž miskastē? Jo ražots nav pēc vajadzības, bet gan tikai peļņas nolūkā. Tāpēc prezidējošajās valstīs pārēdas, bet kolonijās mirst no bada.
Mīlēt zināšanas ir slavējama lieta, bet tikai tad, ja tās ir patiesas un arī saprotamas.
Tāpēc jau izvēlējos elektrisko skūteri, lai lieki nepiesārņotu dabu. Zirgs paredzēts vairāku hektāru zemes apsaimniekošanai. Izmantot tikai transportam, būtu līdzīgi, kā uz veikalu pēc maizes, braukt ar traktoru. Strādāju fiziski, spēka un laika jau tā ne vienmēr pietiek, lai visu ieplānoto paveiktu. Tāpēc visekonomiskākais elektriskais transports, ļauj pašam savu enerģiju izmantot lietderīgāk.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu