Politiskā ētika

Vai par to varam runāt mūsu valsts kontekstā? Vai ir normāli, ka tipiņš, kas sasmērējies ministra amatā ir tesīgs pēc tam darboties kā deputāts? Vai prezidentam vai ministru prezidentam nebūtu pienākums reaģēt uz šādu notikumu un vismaz paust kaut kādu attieksmi vai viedokli?

kuks10    1 Tavu naivumu par letlandijas politiķiem, šķēles teiciens jau parāda-kurš no viņiem ir lielāks mērglis, tas jau visu pasaka ,kādi deģenerāti un morālistiskie ģenerāti raujas pie varas...tas pats gobziņš ir pidars, un šlesera šestjorka...tauta jau arī ļoti gudra, kas sabalso par tiem ,kas sasola skaistāk.. un norāda nepilnības iepriekšējās....Neviens konstruktīvi nespēj neko izstāstīt, lai risinātu uz kaut kādu loģisku piemēru...)) 2020-11-22 13:50

saulite34  4 2 Un,par ko tad tai tautai iet balsot,kur tad mums ir tie godīgie cilvēki par kuriem tautai būtu jābalso,un ,ja tāds būtu godīgs cilvēks,tad sen jau būtu ar savu partiju valdībā savu godīgumu un prasmi strādāt pierādījis,bet tāds godīgais pat savu zemes gabalu ar visu savu lielo bērnu baru nav spējīgs apstrādāt un apgādāt sevi un savus tuviniekus ar pārtiku,toties citus apsaukāt un skaitīt svešu naudu ,tas ir vienīgais ,ko šis gļēvais cilvēciņš prot. 2020-11-22 14:36

rinkulis    4 Ar citādu vēlēšanu likumu ir iespējamas izmaiņas, bet tavu bēdu...pamēģini to mainīt - tiesiskā ceļā. :D
Uz vēlēšanām mierīgi var neiet.
2020-11-22 15:35

Chris1986  1 4 AivarsN, vai tad tu pats neredzi, ka saulite34 ir neglābjami tevī samīlējusies? - gadu gadiem vajā pa visām tēmām un rausta aiz bizes - "nu, ieraugi, ieraugi tak beidzot mani!" :D 2020-11-22 15:39

rokons    2 Es varētu 14:36 piekrist, ka enerģisku un mērķtiecīgu cilvēku, kas izvirza mērķus atbilstoši tautas vēlmēm, ir maz. Parasti viņi ir ideālisti, kas atduras pret problēmu KĀ šos mērķus sasniegt. Patreizējais polittehnoloģiju līmenis kopā ar milzu plašsaziņas līdzekļu iespējām, lieliski spēj sagraut jel ko. Ne velti ir sen zināms teiciens: pravietis dzimtenē netiek cienīts.
Ja izdotos radīt veidu, kā cilvēkos iedvest vairāk pašapziņas un kritisko domāšanu, ne tikai negatīvismu, varētu cerēt uz straujāku sabiedrības labklājību.
Tikai es nezinu KĀ to izdarīt :D
2020-11-22 16:47

Chris1986  3   rokons, visa ļaunuma sakne ir kapitālisms - kamēr nebīs atkal sociālisms, tikmēr cilvēki arvien sajutīs netaisnīgumu un vienmēr būs ar visu nemierā. Vienalga arī cik ideālistiski un spēcīgi būtu vadoņi. Jo pats pamats ir sapuvis. Uz tāda neko labu uzcelt nevar 2020-11-22 17:15

AivarsN    2 Vēlēšanas ir pārvērstas par ļoti dārgu pasākumu, kur dalība sākas ar vairākiem miljoniem, lai godīgi, cienījami cilvēki nemaz tur netiktu klāt. Tāpēc jau tauta neko nespēj ietekmēt, lai par ko arī vēlētu. Bet blēži tikmēr arvien vairāk nostiprinās, izmainot Satversmi un vēlēšanu likumus. Pat nekaunās savus grupējumus uzturēt par tautas līdzekļiem. Protams, tā notiek gandrīz visā pasaulē, jo to kontrolē un vada viena un tā pati globālistu banda. Ja līdz šim par to vēl varēja šaubīties, tad sinhronais kovidterors visās valstīs, pat tajās, kuras itkā ir pretējās nometnēs, pilnībā demonstrē starptautisko noziedznieku iespējas.
Daudzpakāpju tautas vēlēšanas nemaksātu praktiski neko. Nekāda reklāma nebūtu iespējama, tikai darbi un reālas zināšanas. Bet lai šo taisnīgo sistēmu atjaunotu, ir vajadzīga pilnīga varas un iekārtas nomaiņa.
2020-11-22 18:31

av2    3 Ja sssodien peekssnni atgrieztos krievu sajuzs, domaajat daudzi pamestu valdiibas eeku? Da nekaa. Silti iekaartojssies, plus visus radinnus pavelk liidzi siltaas vietinnas utt.
Ja Latvijaa tiessaam kaads politikkis buutu no sirds godiigs politikkis daudz kas buutu valstii kaartiibaa, nevis bardakaa.
2020-11-22 19:02

edding    3 Mani arī šausmina Bondara atrašanās Saeimā, pie tam pie finansēm. Tiesāts un atzīts par vainīgu "par naudas nelietderīgu izlietošanu un finanšu līdzekļu izzagšanu" un še tev, sēž kā pupss un neklapē ar ausi. Cietumā būtu jāsēž, ne valdībā. 2020-11-22 20:23

ieva03    5 Nekas jau nav mainijies kopš"Mērnieku laikiem" kā teica vecais Tenis: "mazos blēžus liek cietumā,bet lielos ceļ augstos amatos"..... 2020-11-22 22:06

rokons    1 Ref 17:15
Padlaiku definīcijas par kapitālismu un sociālismu nekādi nesaskan ar reālajām valstu vadīšanas metodēm.
Skati Zviedriju - kāda tā ir. Tak karaliste.
Sauda Arābija - milzu sociālisms, kaut arī karaliste
Austrālija - parlamentāra republika ar lielisku kapitālisma modeli, privātīpašumiem, minimālu valsts iejaukšanos saimnieciskajā darbībā.
PSRS nebija ne smakas no sociālisma, Valsts kapitāls ar nelielām sociālajām garantijām. Bez būtiskas motivācijas inovācijām un darba efektivitātes uzlabošanai, cietuma režīmu valsts mērogā ( izbraukšanas atļaujas, valūtu nekonvertācija, partijas vadības privilēģijas)
2020-11-22 23:43

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu