Kas sabiedrībai sāp?

Kāpēc liela daļa Latvijas iedzīvotāju ir rasisti un homofobi?

Reds  2 4 Kā Latvijā, kurā pamatiedzīvotāji ir tikai viena rase, var būt rasists? Mēs to vārdu vispār tā reāli ne apzinamies, ne saprotam. Neaizmirsīsim ka melleņu saldējumu nosaukt par melnu esot rasisms to izpratnē, kas uz to te taisa savu biznesu. Jā, jā - mums ir rasisma apkarošanas birojs, cerams ka vismaz daļēji sponsorēts par Eiropas naudu.

Homofobija vispār ir nodrāzts tukš jēdziens - progresīvo izpratnē katrs, kas atbalsta ģimeni, ir homofobs un pie tādas definīcijas... par ko ir jābrīnās? Un vai tas vispār ir slikti?
2023-12-09 11:46

Irgo    3 Dabā tā ir iekārtots, ka strīpainie ar strīpainajiem un punktotie ar punktotajiem! 2023-12-09 11:50

Eneile    6 Manuprāt, ir normāls zināms savstarpējs piesardzīgums. Latvijas iedzimtie, it sevišķi Rīgā, redz mazus, tumsnējus cilvēciņus, kas dīvaini un neprognozējami šaudās rinķī. Šie cilvēki ir tramīgi un piesardzīgi, jo nesaprot latviešus. Šejienes kultūra un savstarpējās attiecības priekš viņiem ir pilnīgs kosmoss. Latviešu atturīgums tiek uztverts kā naidīgums un rasisms. Savukārt, latvieši uz viņiem skatās ar dziļu neizpratni, jo nevar zināt, ko tāds brīnums kurā brīdī izspēlēs.
Viss mainās, kad satiekas konkrētas personas. Tad atklājas, ka tie dīvainie cilvēciņi ir gana forši un sirsnīgi. Un arī atturīgie latvieši nav nemaz tādi rasisti.
Lielais jautājums ir - vai iebraucēji ir spējīgi iekļauties vietējā kultūrā vai arī veido savas kolonijas, distancējoties un mēģinot pārveidot apkārtējo vidi atbilstoši savai izpratnei.
2023-12-09 12:45

Ljekainiitis  1 3 Abus likt zem viena jautājuma īsti nevar. Jo rasisma pamats ir kultūru atšķirības. Un salīdzinoši ne tik lielai tautai veselīgs rasisms ir sevis saglabāšanas un izdzīvošanas pamats. Veselīgs - tas nozīmē, ka tiek pieņemti tie, kas vismaz saprot un pielāgojas mūsu kultūrvērtībām. Var saglabāt savas, bet neuzspiež citas. Divi piemēri - libānietis dakteris Abu Meri un tāds Džordžs Stīls. Ja pirmais ir dabīgi iekļāvies sabiedrībā, tad otrais visu laiku māca, ka uz viņu kā nēģeri šķībi skatās un vispār - vārdu nēģeris nevar lietot. Kaut arī pats principā sabiedrībā pat tā kā ir iekļāvies. Zin valodu, dzied latviešu korī u.t.t.
Otrs - homofobija. Lieta, kurai VISPĀR neredzu pamata. Kā jebkurai citai fobijai nav objektīva pamata. Baidies no zirnekļiem, šauras telpas vai citas sex orientācijas cilvēkiem. Un kā citām fobijām - vaina katra galvā jāmeklē. Slikta bērnības pieredze, slēpšanās aiz fobijas izrādīšanas no patiesā sevis.
2023-12-09 12:54

Eneile    8 Ljek. Lielākajā vairumā gadījumu, to, ko pabāž zem homofobijas, vispār nav nekāda fobija. Lielākajai daļai sabiedrības vispār nav nekādu problēmu ar homoseksuāliem indivīdiem.
Tas, kas krīt uz nerva, ir reāla propoganda. Piemēram, vot paskaidro, kāpēc dumos seriālos, kuru mērķauditorija ir padzīvojušas kundzītes, ir jābāž iekšā homoseksuāli pāri, melnie utt.? Viņas grib skatīties uz skaisto jaunības mīlu, nevis uz divām lezbietēm.
Es domāju, liela daļa sabiedrības ir nogurusi, ka homoseksuālismu bāž priekšā, pakaļā no visām pusēm. Un ir dabīga pretreakcija.
2023-12-09 13:06

tracer  1 1 Man jau liekas ka rasisti ir vechi kuri savaam beibeem liek solaarijaa cepties..jo redz bruunu gribot spaidiit 2023-12-09 13:26

fargo  2 6 dēļ tādiem čmo kā tu, int22, īrijā migrants sadur piecgadīgus bērnus.
dēļ tādiem čmo kā tu, zviedrijā lido molotova kokteiļi policistu virzienā.
ja tādu urodu kā tu nebūtu eiropas tautās, nekam no tā notikt nebūtu iespējams.
2023-12-09 13:36

fargo       foto šajā bildē ir ebba karlunda. 2023-12-09 13:40

fargo_pa  1 1  foto bet šajā bildē ebba karlunda guļ mirusi uz ceļa, saraustīta uz pusēm. kāpēc? jo zviedrijā nonāca 39 gadus vecais rahmats akilovs, kuru uzbekistāna "vajāja" kā islama radikāli. viņš iesēdās fūrā un iebrauca cilvēkos.

nekas no tā nebūtu noticis, ja zviedrija nebūtu pilna ar tev līdzīgiem urodiem, kas lai paši sev uzsistu uz pleca, cik moderni un attīstīti da toleranti ir... uz citu rāķina.
2023-12-09 13:43

LaskovijMerzavec  5 1 Un tādi gnīdas, kā Tu klusē kad Latvijā nometnēs izvaro meitenes… tipa savējie, bet Tu gnida klusē!

Jūs gavilējat, kad krievi izvaro ukrainu….
2023-12-09 13:51

CoCoSan  2 1 Bet protams, mums ir par maz, ka izvaro savējie. Vajag tak vēl, krāsainus, tos, kuriem sievietes nav cilvēki. 2023-12-09 13:58

PatiesibasKalns  2 3 Vajadzētu visus šitos tolerantos ķēmus kopā ar Islāmistiem ieslēgt. 2023-12-09 13:59

ketija64    6 Ja apmēram 40% iedzīvotāju 30gadu laikā ir izbraukuši uz neatgriešanos, tad loģiski, ka tukša vieta nebūs! Par ko dusmoties uz iebraucējiem, viņi tāpat kā mūsu emigranti meklē labāku dzīvi. 2023-12-09 14:03

Hugo7  2 3 >> Eneile
Jā, par homofobijas, kā fobijas eksistenci runāt nav īsti pamata, par to jau rakstīju augstāk. Vienkārši , man šķiet, ka civilizētā, tolerantā sabiedrībā nevajadzētu būt pretenzijām pret to, kā konkrēts indivīds apmierina savu dzimumtieksmi, katram sava dzīves pieredze ar savām morālajām traumām u.t.t.. Bez šaubām ikvienam, homoseksuālim, zoofīlim, nekrofīlim, visiem jābūt tiesiski aizsargātiem tiesiskā valstī. Cita lieta, ja šīs "interešu grupas" tiek likumdošanā ielobētas kā līdzvērtīgas heteroseksuālajām ģimenēm, lūk tas jau ir nepieļaujami, ja tā notiek, tā jau ir sabiedrības degradācijas pazīme.
2023-12-09 14:12

TikaiTu  4 3 14:03 lai meklē to labāko dzīvi,bet tad lai ievēro tās valsts tikumus,likumus kurā ir uzņemti! Bet viņi jau nemeklē iespēju strādāt,bet gan iespēju nestrādāt un dzīvot no pabalstiem. Cik var aukleties ar viņiem kā ar Indijas svētajām govīm? Viņu apetīte,nekaunību un visatļautība tikai aug. 2023-12-09 14:50

Ljekainiitis  1   Fargo - par Rogoļovu, Breiviku un Čikatillo negribi parunāt ? Jeb tie tavā "rāmī" neietilpst ?

Eneile - kuri tad ir tie homoseksuāļu pārbāztie seriāli ? Sekss un lielpilsēta - jā, bija. Un tā teikt - po ģelu ! :) Citādi - kaut kā prātā nenāk. Citādi - kā savi līdz 5% dabā tie ir, tā kautkur loģiski parādās arī filmās.

Padumjajā savienībā nekur
2023-12-09 15:40

av2  1 6 Nu gribeetos jau prootams, lai muusu mazaa Latvija paliktu taada "sveeta, un nevainiiga". Bet taa nebuus, diemzzeel. Jo Latvijaa nav speeciigas ekanomikas, es pat teiktu, nav nekaadas reaalas ekanomikas, kas speetu nodrossinaat valsti, kaa taadu. Un ccurkaam taada zeme , kaa LV , ir pats vienkaarssakais punkts, kaa iekllut EU, un zemees, kaa Vaacija, kas ar mieru vinniem maksaat nenormaalus pabalstus....par neko, lai tik vinni nezagtu utt. Ja EU aareejaa robezza ir tik....ssvaki nosargaata, protams, ka liidiis, un liidiiss paari. Pa iisam, bardaks uz robezzas, tas viss.
Kaapeec cilveeki klluust rasisti? Taapeec, ka laikam jau savaadaak nevar, kad tu ssancee 24/7 , a kraasainie sannem visu par velti. No taviem nodoklliem.
2023-12-09 15:50

Floriana  3 1 Liela daļa joprojām domāšanā dzīvo sovetsky soyuz un par katru štruntu brīnās! 2023-12-09 17:24

tracer  4 3 re kaa palestiinieshu bandiiti tagad njaud.ka uudens neesot shiem..lai nospraagst tie melnie..vinji vispaar bez karoshanas ir kaadreiz dziivojushi? ceru izraeela visus nosliicinaas taas zurkas tajos tuneljos 2023-12-09 17:35

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu