kaa muus pieradina

teema sekojosha..par zinju portaaliem.paarsvaraa zinjas var lasiit datoraa vai telefonaa bezmaksas..bet ir taads delfi.tvnet..tur jau tik par naudu..itkaa jau tas eiro meenesii leeti..bet taa tendence nav laba..leenaam pieradina ka jaamaksaa..un trakaakais ka ir taadi kuri maksaa..nesaprotot ka pashi sev bedri rok..ka peec laicinja taa buus norma..esiet solidaari..nemaksaajiet..neesiet mulkji

CoCoSan      Nu, jebkuras izmaiņas parastajā lietu kārtībā ir nepatīkamas. Taču dzīvē viss plūst, viss mainās un spiestā kārtā mainās arī vecā kārtība. Lielākajos un nozīmīgākajos pasaule ziņu portālos pamatā viss saturs ir par maksu. Var jau saprast. Kvalitatīva, profesionāla, operatīva un nosacīti neatkarīgā žurnālistika maksā nopietnu naudu. Gribot negribot, par to jāmaksā arī šīs informācijas patērētājam. Bet, tas kurš negrib vai nevar pirkt informāciju, tam taču ir saglabātas visas tiesības uz bezmaksas informāciju.
Delfu, tvnet, apollo maksas kontentu nepērku, jo neuzskatu to par vērtīgu.
2024-01-14 16:22

Lexx      Drole--""Jaamaksaa neatkariigajiem zhurnaalistiem, ....""
Par nožēlu jāsecina ,ka Latvijā nav neatkarīgu žurnālistu...
2024-01-14 18:14

elsa      kapeiku *isēja tēma. 2024-01-14 18:31

jozolsen      Pūlis ir tik viegli vadāms un pieradināms..Tirgotājiem strāda daudz dažādu zinātnieku- kā labāk vadīt pūli un iebāzt galvā viņiem vajadzīgo..Paši vairs nemana, kā blēj unusonā.
Lai izvairītos no reklēmām JĀMAKSĀ!!
Latvijas masu mēdiji tik vienveidīgu info iebaro pūlim, ka atliek tikai brīnīties. Tie iebarotāji jau arī no tā pūļa vidus . Intresesē, kuri izstrādā stratēģiju un viņu nodomi!
2024-01-14 18:57

Ljekainiitis      Tracerīt - maksas satura abonēšana NAV nekāds Latvijas ļauno sorosītu izdomājums. Pasaules mēdiji dara tāpat. TIMES ir abonements, BBC ir abonements. Un tā tālāk. Visi maina biznesa modeli.

"Jaamaksaa neatkariigajiem zhurnaalistiem" - un kā iegūstam naudiņu, lai tiem maksātu ? Pareizi - ieviešam abonēšanas maksu ... :)
2024-01-14 19:00

CoCoSan      Kā tur ļeņins bija teicis?- informēts, tātad apbruņots! 😅 2024-01-14 19:00

DanaL      Starp citu, arī tā saucamais bezmaksas saturs ir ļoti dārgs, jo bez žurnālistiem tu iesaistīts milzīgs aprīkojums un personāls, kas to uztur. Daļu, protams, sedz reklāma, bet tas arī viss.
Vari salīdzināt ar pastkasti pirmsinterneta ērā: . Bez maksas ir tikai reklāmbukleti. Ja gribi ko vairāk, pērc vai abonē normālu avīzi.

Salīdzinājumam:
Es gada beigās nopirku Delfi abonomentu 2 personām par 15 eiro visam gadam, un ap to pašu laiku paņēmu taxi, lai fiksi nokļūtu no Doles uz Gaiļezeru. 20+ eiro. Uzmini nu, par kuru no tiem abiem es padomāju "mātes" valodā?
2024-01-14 19:55

janisb      Nauda jau kaut kā jāpelna cilvēki palikuši gudri, reklāmas bloķē, žurnālists par velti nestrādās un pat Leta par ziņām naudiņu prasa, be tā jau radina - pirkt nevis zagt kā pdumjos laikos, gan programmas, gan mūziku, gan filmas, gan ziņas... 2024-01-14 20:25

DanaL      tracer, tieši tas pats viss attiecināms uz ziņu portāliem - kad atskaita visas uzturēšanas un apkalpošanas izmaksas, tad pašiem darbiniekiem štrunts vien paliek. 2024-01-14 20:31

rokons      Ir gan maksas, gan bezmaksas ziņas. Arī Latvijā(LSM). Pasaulē msn ir arī pietiekami informatīvs.
Tas pats uz tualetēm attiecas, Ir vietas kur jāmaksā ( reizēm stulbi, noteikta veida monētas prasa), ir arī vietas, kur nav.
Tik liela daļa info netā ir bezmaksas piem. Google Map.
Kas nu katram der.
Tēma gan pēc knauzerības un kašķīguma izlasās :D
2024-01-14 20:41

jozolsen      ..un visur prasa it kā piekrišanu par tavu datu apstrādi!!, lai itkā personīgi tevi čakarētu -personalizētās reklāmas. Atkal pārdod tirgotājiem, kuri tos pārdod izmanto un tālāk.
Es divas bankas (sia Šļuka) pasūtīju oficiāli tālāk, kad sāka prasīt info par trešo personu!!
Tagad netā neļauju, kur vien tas ir iespējams..Jo nav valsts iestrāde -valsts kur esmu lojāls pilsonis. Tagad arī caur bankām (sia ´šļuka´) nevarēs autoratizēties valst iestādēs. Arī valsts līmenī tagad ir saprasts, ka tas bija marazms. Pagaidīšu´, kad arī tigotājus ´perdalēs´.
Maksāt par to ka mani zombēē, bēē., bēē..!!
2024-01-14 21:28

Lexx      laskovij ,Es tevi fakal!! tu saki ,KA VALSTIJ NAV NEKĀDA SAKARA AR MASU MEDIJU IZPLATĪTO INFORMĀCIJU???
Vai nu tu esi vecs krokodils ,kurš kā propogandists groza ļaudīm smadzenes ,vai nu nejēga.Jebkurā gadījumā pierādīt aksiomu neatrodu par lietderīgu .
Da pribudetj s tobaoi sila!)))
2024-01-14 22:55

dabasmiilis      Smieklīgākais tajā visā, es vēl saprastu, pērciet, maksājiet un lasiet bez reklāmām! Bet nē - lietojiet ar samazinātu reklāmu apjomu! Labāk, tad iztieku!

Lietoju netu bez reklāmām, pēkšņi man viens biznesmenis saka, nopērc manu saturu, es tev par to mazāk reklāmas rādīšu!

Savā laikā bija rēcīgi, kad arī covafēras rakstus sāka krāmēt maksas sadaļā!
2024-01-15 05:50

jozolsen      Interesanti, ko var palasīt šodienā par bojā gājušiem palestīnīšiem ,sievietēm bērniem!!Par ANO darbību pret ebrejiem un valstu balsojumiem, par ko balso.. Rimi, maksima, lidli vālē vielaicīgi TV, lai nevarētu izvairīties- pārslēdzot citu programmu. Galvenais iezombēt..
Un to pieņemt jau par normu?!! Bankas lobē savus mērķus (iedzīt dzimtbūšanā visu dzimtu-galvotāji) un grābj liekšķerēm, iestāstot ka tev jābūt laimīgam- jo atstāj tev vēl sniega lāpstai.
Visvairāk pārsteidz ar avisms, nespēja domāt un vēl par to maksāt- paldies vēl pateikt. Apvainojoties uz pakalpojuma sniedzēju, kuru vari izmantot, vai atsakies) taksistu..
Tupisms
2024-01-15 12:11

Felix      Nuu, taksists visa brauciena laikā tev nebāž ģīmī reklāmu. Un. Ja Tu lasi tos liberastu portālus, tad karogu Tev dibenā! Pēc tam staigāsi apkārt muļķības vēstīdams. 2024-01-15 20:47

arikot      Autorizēties, nevis autoratizēties, jozolsen. :DDD
Maksas ziņas lasīt neviens nespiež, ir izvēle.
2024-01-15 20:56

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu