Latvijas karavīri Afganistānā

Š.g. 01.maijā, Afganistānā bojā gāja 2 mūsu karavīri. Kā Jums šķiet, vai Latvijai ir jāsūta kareivji starptautiskās misijās, kurās mūsējie ir tikai marionetes politiskajās spēlītēs? Un vai šie upuri ir attaisnojami?

SoulBoil (2009-05-05 15:16)      Protams, Kaligula, Atilla, Staļins un Berija gan bija izcilākie humānisti, kas valdīja pār apgarotām un harmoniskām cilvēku kopienām, kur nebija vietas ne ļaunumam, ne naidam, ne varaskārei, ne alkatībai, ne nāvei.... aleluja!!!
---
Nu taada gadijumaa veel tuvaak pie sakneem jeeit un pie veel speeciigaakiem piemeeriem - palasieties ka nu Veco Deriibu - tur arii ir pilns ar humaanismu, ar apgarotām un harmoniskām cilvēku kopienām, kur nebija vietas ne ļaunumam, ne naidam, ne varaskārei, ne alkatībai ! :)))

Exstars (2009-05-05 15:32)      Nu mūsu karavīru atrašanās noziedzīgos karos/irāka,afganistāna/ zem šīs valsts karoga vispār nav attaisnojama.Privāti,savas izvēles dēļ-lūdzu.Un vēl man nav skaidrs,kāda hrena pēc viņiem pienākas valsts apmaksāta rehabilitācijas programma pārrodoties no "misijām"ārvalstīs?Ja jau savs risks,par labu algu,tad nafig man vēl apmaksāt viņu "psihotraumu"ārstēšanu?Un cipars labs ap pusļimonu katru gadu.

Diem (2009-05-05 15:44)      Viena izteikta līdzjūtība no 44 komentiem, afigetj! Nu, ohujisti....

hot_a_bitch (2009-05-05 16:25)      Ja krievs ienāk Latvijā un sāk apspiest vietējos - OKUPANTS!!!!
Ja latvietis dodas jenkijam palīgā apspiest Afgāņus - Atbrīvotājs....

Davai, būsim reālisti un sauksim lietas īstajos vārdos....

A par cilvēka bojā eju - pie kam jebkādos apstākļos - izsakāma līdzjūtība....
Un nav nozīmes tam, ka kāds riskē ar savu dzīvību naudas, baudas vai cita iemesla dēļ....

ponytail (2009-05-05 16:43)      hot_a_bitch - nejauc vēsturisko putru ar vēsturiskajiem kāpostiem, šīs divas Tevis nosauktās situācijas nav pat vulgāri salīdzināmas. Bet tas - tā, starp citu.
Diem - KAM šeit jāizsaka līdzjūtība? Te nediskutēja ne kritušo mātes, ne citi tuvinieki, bet vienkārši tautieši par uzdotu tēmu. Un ļoti loģiska un interesanta diskusija.

dolce_no_pasaran (2009-05-05 16:57)      ponytail, a kur ir būtiskās atšķirības starp šīm situācijām?

adelheide (2009-05-05 16:57)      (shokaa par Silver p.s.) tjipa - ja visi teelotu slimus, tad nevienu nesuutiitu???

BuutlsBamtrinkets (2009-05-05 17:09)      Afganistānas situācija nav Irākas. Vnk cilvēki nezina ko nozīmē taleban. Ko taleban izdarīja kā vienu no pirmajām lietām, kad pēc slēptas vienošanās ar Pakistānas šobrīdējo valdību, viņiem atdeva šariatā pārvaldīšanā vienu no puštunu provincēm? Sodīja ar nāvi ČETRUS tūkstošus sieviešu, kuras pirms viņu likumu ieviešanas nenēsāja parandžu.
Aizdomājaties par to. Ir bildes, ir video... to ir vērts sameklēt un tad spriest ko tieši arī mūsējie tur dara.
Taleban un citiem islamistiem NAV nekādas brīvības tur, valstu neatkarības, kaut kāda eiropiešu patriotisma. Viņi nezina kas tas ir, viņi zina, ka ir jāveido Halifāts, uz VISAS zemes, amerikas, eiropā... visur.
Bet Pakistānā, izskatās, ka drīz atkal varu pārņems armija un taleban atkal padzīs.
Kas notiek pašā Afganistānā, ir daudz smagāk. Šis lienošais islama fundamentālisms, cīņa ar to, nav izpatikšana Semam. Vai tad neapjēdz, ka Pakistānai pieder 100 kodolgalviņu. Ko darīs taleban, ja nāks tur pie varas?
Bēdīgākais, ka eiropieši/nato netiks galā.
Atliek domāt to, ko Zbigņevs Bžezinskis un Kisindžers tagad bīda. Dot pasaulē lielu teikšanu Ķīnai, apmaiņā pret islāmisma iznīcināšanu un Ķīnas armija to spēj.
Ar barbaru valstīm nespēj cīnīties paēdušie un pārtikušie, tiem pārāk daudz ir ko zaudēt.
Ķīnieši to varēs, ātri, nežēlīgi un būs kolektīvā atbildība, ģimenes atbildēs par saviem nāviniekiem.
Labi? Slikti?

Un kā ar ANO pēc Ruandas? Vai tāda neko nespējīga organizācija ir kaut vai da arjebko labāka par NATO?
Un eiropiešu bezzobainība hamas priekšā, Izraēlas konflita laikā ar viņiem, vispār ir nemazgājams kauna traips.
Karavīri?
Karavīri mirst un tā tas paliks.
Arī līdzjūtība.
Lielākais mirušo skaits:
briti 143,
ASV 636,
Kanāda 117.

Palomino (2009-05-05 18:46)      Protams, žēl to 2 mirušo puišu, tomēr būt ar profesionālo karavīru bija viņu pašu izvēle, nāve šai gadījumā ir ar profesiju saistītais risks. Nepatīk, ka mūsējie dodas karot uz svešām zemēm, bet par to vajadzēja domāt agrāk, kad balsojām par/pret NATO un sazin ko vēl.

lapsaacijs_albiins (2009-05-06 02:03)      imagine, ja tu nebuutu taada pati neta trepla, kaa ``mees te visi``, es tevi personiigi nogaadaatu liidz kaadai no algotnju nometneem ,lai tu tur vari izpausties ar savu punkji. un es tev garanteeju,ka,ja tie algotnji uz tevi 5 minuutes paskatiijushies, neizjaas visos iespeejamos veidos, tad triisstaaviigaa mataa najuh pasuutiis, kaa 2 pirkstus apmiizt! ibo ,nepljuutii,sieviete, par lietaam, no kuraam tev ir tikpat maza ponja,kaa no kjiiniizeru valodas!

zinaashanai: pofik -algotnis vai struktuurnieks- saveejos neatstaaj! un nospraagst ki$kas smiltiis satecinot, bet saveejos neatstaaj! un piedraazt vecenes ar kinderiem maajaas un shitaadas te breecoshas maatiites, ir tikai viena sveeta lieta- tie ir ierocha braalji.

veesturiski -gjeopolitiskos aspektus jau apskaidroja buutliic.

un lai tevi pavisam attureetu no iideeshanas- ja es iestaajos algotnjos, aizbraucu ar savu vieniibu uz to hrenjchuhnju,kuraa tu mitinies un mana misija ir izskjaidiit tev smadzenes, tici man, es to izdariishu pie pirmaas izdeviibas, bez triicoshaam rokaam, ar to ieroci,kas pagadiisies pielietojams, kautvai ar kinzalu pa riikli-no vienas auss liidz otrai.
ibo,kaa algotnis, es esmu uz to parakstiijusies.

nu, ponjala,vista?!

lapsaacijs_albiins (2009-05-06 13:34)      a tur nav ko komenteet. reality chekam , silti iesaku kaadreiz aprunaaties kautvai ar specnaca vechiem, par taam shausmaam, kuras vinji ir skatiijushi, tev nekaadu afganistaanu nevajadzees, lai mati staavus saceltos. un tad , mosh tev priekshstats radiisies kas ir karaviirs, kas algotnis, kas politika un tad vareesi gudri vaavuljot par teemu.
zana d arka, bljin.. :D
arii psihologa apmekleejumu vareesi vinjiem parekomendeet, kaut gan-vinju atbildi tev, es jau zinu.
un ILR, es tev aciis pateiktu tieshi to pashu,ko sheit, vista.

amailija (2009-05-06 13:38)      ...kurš no mums nav marionete politiķu spēlēs?....un tiešām - paši tur brauca, tātad iespējamos riskus apzinājās!!!!

Imagine_PA (2009-05-06 13:54)      Klau, albīn, vai es iepriekš Tevi apvainoju? Kāpēc sāki savu komentu ar uzbraucienu? Ja Tu būtu tik gudra/-s kā izliecies, nesēdētu šajā portālā, bet jau sen zvilnētu uz savas privātās jahtas Vidusjūrā, piemēram. Savu lūzerismu nevajag ietērpt "viedās un visu zinošās frāzēs", noliekot visus pārējos. Turpini vien kverkšķēt, vardīt, savā varžu dīķī un uzskatīt, ka tā ir visa pasaule. Vēl jau vari izveidot savu sektu, lai tevi pielūgtu un ar sajūsmu uztvertu tavas īpaši izveidotās virtuālās valodas pērles. Skumji un pat bīstami tādi lapsāciji sabiedrībai.. Labāk patiesi, nevazājies apkārt, sēdi savā 1-istabas hruščovkā ar saviem sabiedrotajiem - tarakāniem un klabini savu nospeķoto klaviatūru.

posse (2009-05-06 13:59)      Aplausi Imagine:)

lapsaacijs_albiins (2009-05-06 14:08)      imagine, jaa,mani pat ljoti apvaino stulbas baabas. lasiiju tos tavus murgus visa topsika garumaa un shausminaajos, kaa tu pamaniijies pat pusdienas bez galjas iepiit iekshaa! karaviiru vinja zeel esot,vazin.. savukaart,man lasot, radaas priekshstats, ka tev aiznavkodariit parunaat gribas, da nav ar un par ko, ibo,kaa redzu-par subjektu tu nezini ne suuda! tik vien ir kaa krievu parazaas, kad uz mireeja maaju tiek saaicinaats bars vecenju,kuraam amats taads- skalji breekt, dauziit galvas pret stenderi, skjaidiit asaras un taa- ja nemaldos 2 dienas no vietas! vot, tu man arii peec taadas izskaties. veelreiz atkaartoju- taisi reality cheku ar lv esoshajiem specvieniibu vechiem par lietaam, kuras norisinaajaas tava deguna priekshaa, tavas pashas hru$chovkas pagrabaa un tad zvanksti par teemu.
jahtas vidusjuuraa mani nevilina,ir buuts, atpuusties var, paareejais nepatiik. luuzerisma definiiciju jau ierakstiiju kaadaa citaa teemaa,kaa atbildi veel vienam, citus par luuzeriem saucosham eezelim. lv un taas iiresnamiem pat tuvumaa neesmu, taadeelj, klabini vien pati to nospekjoto klavu.

un dziivee satiktai,es noteikti tev sagaadaashu iespeeju pateikt man aciis visu to,ko sheit atljaavies. PEEC tam, kad populaari uz pirkstiem buushu paskaidrojusi dazas lietas, no kuraam tev nav pilniigi ne mazaakaas nojausmas, kaa to, tieshi vai netieshi noraadiija 3/4 komenteetaaju.

tizlas taas tautumeitas paliek (c) exstar

Exstars (2009-05-06 14:18)      Pareizi jau būs Būtlītim,un arī lapsim un vēl,kam tur.Bet kālab man būtu jāuzņemas atbildība par adrenalīna ķērāju dzīves gaitām un secīgu apraušanos.Taleban dēļ?un tās četri tūkstoši sievietes bez parandžām ir traģisks stāsts,bet arī viņas bija musulmanietes un secīgi,mēs viņam nebijām nekas ar visu savu mātes terēzes misijas apziņu.NEKAS.Un nevajag te stāstīt par hārdiem vīriem kamuflāžā,kas tur slaktējot kinderus glābj manu karmu šeit.Ne sūda tā nav.Puikām sagribējās adrenalīnu un paspēlēt kariņu,iekrita līdz pat aprikozēm un tagad jāizdzīvo-tāds tas stāsts īstenībā izskatās.Un kad "patrioti" viena sūdīgā talebaņa pēc noslauka visu kišlaku,ar visiem kinderiem un aksakaliem,tad tā ir stratēģiskā kļuda,vai kādam vienkārši nepaveicās?Karā un navē nav nekā cēla un hiroiska,tas ir zemākais politiskais instruments,kas pēc būtības izsledz jebkādu humānu risinājumu.es nēesmu pacifists,un ja vajadzē,es uztīšu savas ķiskas uz elkoņa un par ŠO zemi atstiepšos bez kunksta,bet te teoretizēt par ideāliem afganistānā ir vienkārši stulbi,tāpat,kā idealizēt algotņus un viņu lietas.
Lapsi,atstāt biedru vai neatstāt,tas ir viņu pašu kodekss,,viņu vērtības mērs.Un labi,ka tā.Bet tam nav nekāda sakara ar politiku un pasaules kārtību...Tikai būt par algotni,jau ir šķibs mērs pirmssākumā.

Nimfa (2009-11-30 23:55)      viņi zin uz ko iet..un viņu sievas zin ko ur apprecējušas..personīgi pazinu vienu no bijā gājušajiem..
Tā ir viņu brīva izvēle braukt misijās..vai nebraukt..;)

barans35 (2010-04-02 21:11)      Kaadreiz dziljos krievu laikos,taapat zaldaatinji bij izsuutiiti pa soc zonaam,cik baalinji tad no Afgaanjiem neatgriezaas cinka uzvalkaa,Chehija Kuba,sleeptaas operaacijas pa visu pasauli,tad neviens Tev neprasiija gribi braugt vai nee,tas bij tavs pienaakums,citaadaak baltos laachus barot... Kad bij kaads aksidents,tad vadoshais personaals naaca aiz muguras un paarbaudiija,vai visi centiigi dodas uzbrukumaa,ja nee-200krava garanteeta par tautas nodeviibu,kaa deelj tad mees ciiniijaamies?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu