Kad sabiedriskā transporta vadītāji beigs šmaukties?

nesenā situācija - meita ar draudzeni brauc ciemos pie draudzenes ar autobusu.Nākamajā diena kad meitenes atbraukušas no ciemiem un pārrunājam, kā tad gāja, viņa stāsta, ka autobusa šoferis biļeti nav iedevis, bet naudu paņēmis...Par cik meitenes ar autobusu nebrauc prkatiski nekad, tad pieļauju, ka šadā situācijā bija pirmoreiz un droši vien ne jau viņas pajautāja šoferim - šoferīt, varbūt jūs gribat iebāzt naudiņu kabatā un mēs brauksim bez biļetītes?
Kad vienreiz Latvijā beigsies šī zagšana?

[Laskovij] (2009-10-08 12:13)    1 iposse... nedomāju, ka autobusa šoferim alga ir 6-7 simti ...un neviens no pasažieriem netika apšmaukts, jo par attiecīgo summu tika aizgādāts no vietas A uz vietu B...


Ja gribi sev lielāku algu, tad paskaties uz sev līdīgiem valsts sektorā strādājošiem, kur Jūs visu to naudu esat notriekušii... piemēram uz ierēdni, kura pirms krīzes saņēma 30K gadā, tagad nevar iztikt ar 20K ::)

Un vēlreiz atkārtoju, ja valsts reāli čakarē savus iedzīvotājus, nebrīnies, ka iedzīvotāji cenšas čakarēt valsti un visus citus....

KOMPETE (2009-10-08 12:18)    1 iposse varētu nodibināt savu izglītības nozares privātfirmu un beigt ceptiers par to kā citi dara!

selnija_ (2009-10-08 12:19)      Vilku likumi lēnām ieviešas sabiedrībā, tikai loģiskas sekas, nekas vairāk.

hazy_daisy (2009-10-08 12:19)      Manuprāt, te tiešām runa nav par valsti, bet par pārvadātājiem.

Tātad Tavuprāt, Glāsmainais, šoferītim ēst vajag, bet ēst nevajag autobusa īpašniekam, kurš ir pircis šo autobusu (varbūt pat kredītā) un uzņēmies visus riskus attiecībās ar šo valstu un tāpēc varbūt strādā daudz ilgākas stundas par to šoferīti, un vēl naktīs nevar aizmigt, stresā domājot, kā atmaksāt kredītus un nomaksāt nodokļus strauji krītošā pasažieru pārvadājumu apjoma apstākļos?!

Varbūt arī Maximas kasiere DRĪKST iegrābties kasē, jo viņai maksā vēl mazāk?

Zagšana ir un paliek zagšana - sauc to kā gribi. Laikam būs jāgaida, kad pie varas nāks Islāmticīgie un sāk visiem zagļiem rokas cirst :)))

[Laskovij] (2009-10-08 12:38)      daisy... darbinieki ir zaguši vienmēr un zags:) Arī catot internetā no darba datora ir darbadevēja apzagšana un ja esi valsts darbonie, tad nodokļu naudas neliederīga izmantošana:) Jo izmanto darba devēja datoru, izmento darba devēja apmaksātu internetu:) Zog tualetes papīru no tualetes, ziepes:) Cits rīkojas vērienīgāk un nosper piemēram detaļās no datoriem, vai paku ar papīru:)

Arī maksimā zog, apsardze, kasieri, noblēda svaru, piejauc pie latvijas siera klāt lietuviešu sieru...paņem svaigu gaļu sev somā, bet tā vietā ieleik pēctermiņa :) Bārmenis neielej 5 gramus, pa vakaru sanāk pāris pudeles,,,,utt...

Arī arābi zog, ja vien tas ir iespējams... :)

Kāpēc valsts - tāpēc, ka ja valsts atklāti zog, tad arī parastais iedzīvotājs zog un ar ko viņš ir sliktāks par citiem! :)
Tā nav domāšana...tā ir fakta konstatācija:)

gravieris (2009-10-08 12:46)      Normālos apstākļos,nodokļi normāli tiktu maksāti...ja valsts kretīniski apietas ar saviem iedzīvotājiem,nekādu savādāku atieksmi tā nav pelnījusi.Kāmēr manus nodokļos maksātos līdzekļus tā bāzīs karginu un krasovicku ķešās,iztērēs liekēžu finansēšanai,es boikotēšu jebkurus veidus kā mani čakarēt.Reāli,iposse,tu maksāji par vešanu,ne par papīrīti un vai šoferis par tavu latu ēda pusdienas,vai nodeva kasē,ir dziļi viņa paša un viņa sirdsapziņas ziņā.Viņš veda un viņš riskēja.

dekolte (2009-10-08 12:46)      Pati valsts jau zagt nevar, to dara šīs valsts ievēlētie un ieliktie pārstavji. Jāmaina domāšana. Visiem patīk bļaut, ka skolotājiem noņem algas, bet tas pats skolotajs nepaņem kases čeku veikalā. Valsts lielāko daļu naudas var dabūt tikai no nodokļiem. Dānijā ir augstākais dzīves līmenis pasaulē un tas tāpēc, ka tie nodokļi tiek maksāti daudzmaz godīgi.

hazy_daisy (2009-10-08 13:01)      Ou, pārejam uz personālijām :)))

FYI, es neesmu no administratīvā aparāta, man maksā tikai par to, ko es izdaru (savukārt, darba devējs peļņu no mana darba vēl ar uzviju gūst), bet kafijas pauzes un pusdienas stunda ir atrunātas līgumā; savukārt, visu jau daudzkārt apzelēto iemeslu dēļ ziņu portālus nelasu, jo riebj šī smadzeņu skalošana - tad nu atliek lasīt Cilvēcisko Komēdiju šeit :)))

Faktus var konstatēt, bet ne attaisnot. Tā ir bijis un būs - mazos zagļus liek cietumā, bet par lielajiem zagļiem raksta vēstures hronikas.

Šeit vienkārši zagt, kā redzams, skaistās normāli - nosodām tikai tos, kas zog vairāk un nekaunīgāk, jo tikuši tuvāk silei.

Gandrīz kā tāda čigānu nācija - tiem arī par katra nečigāna apzagšanu un apkrāpšanu grēki tiek atlaisti. :))))

lapsaacijs_albiins (2009-10-08 13:02)      /zvieC/

nu,tieshi taapat,kaa PA NAV vieta kur izbreekt savu GiGaSashutumu, tieshi taapat komenteetaaju ruupalas par valsts budzetu, taa deficiitu, zagshanu no valsts kases utt, NAV apsptriezhamaas teemas sakaraa.

elementaars ieteikums topsika autorei: ja jau reiz TAA SAAP, ka nevar iztureet, ienjem ibumetiinu 2 shaibas un zvani pasuudzeeties uz attieciigo autoparku. liidz briidim,kameer tevi pasuutiis naina naina, vismaz buusi nolaidusi savu 7 paaudzees kraajushos tvaiku un kadu briidi no tavaam GiGaSaapeem buus miers.

elementaars ieteikums komenteetaajiem: neatbildeet uz retoriskiem un neatbildamiem jautaajumiem alja : kad latvijaa beigsies shii zagshana. ibo uzz tik..khm.. dumiem jautaajhumiem atbildes nav tieshi taapat, kaa uz jautaajumu,kad saule saaks spiideet 24 diennaktii arii virs lv teritorijas.

selnija_ (2009-10-08 13:04)      Nejauciet takš valsti ar valdību! It kā viedi cilvēki, sakarīgi runā, ir ko palasīt, tiešām, bet kā var jaut kopā šos abus vārdus, tas man gan nav saprotams.

Lotte (2009-10-08 13:41)      Ja Tev ir svarīgi, lai meita "netiktu apšmaukta", iemāci viņai, ka jāpagaida, kamēr šoferis iedos biļeti. Un, ja nedod uzreiz, tad jāpajautā ir biļete, nevis jābrauc nekaunīgi šoferim augumā par to, ka viņš, lūk, šajā brīdī šmaucas un bāž naudu kabatā. Tāpat ar lieku sprēgāšanu šoferi neizmācīsi, taču meita savu biļeti būs saņēmusi. Punkts.

Pele_chiibaa (2009-10-08 15:38)      man ir bijis, kad neiedod biļeti, bet tad pajem mazāku ceļa maksu :D

purva_bridejs (2009-10-08 15:45)    1 saulllaa
Nevis Tu tiki apšmaukta no valsts, bet gan otrādi, Tu nepaspēji apšmaukt valsti! Visu laiku cilvēki skatās, ka tikai mazāk būtu jāmaksā, un ka tikai vairāk dabūtu atpakaļ. Pat labajos laikos daudzi strādāja pa minimālo algu, bet aploksnē saņēma pamatīgu žūksni, lai tik nav nodokļi jāmaksā. Maternitātes pabalsti un māmiņu algas tam ir spilgts piemērs, sevišķi privātajā sfērā ja strādā. Gadu no gada maksā mazos nodokļus, bet tad pēkšņi piecus mēnešus pēc kārtas paliek par labi algotiem darbiniekiem, lieliem nodokļu maksātājiem, jo redz tad var dabūt ar uzviju atpakaļ. Es nesaku, ka māmiņām to naudu nevajag, bet par attieksmi, gan tie tur augšā, gan arī parastie mirstīgie to vien domā, ka tikai vairāk iesūkt nāsīs. Vnk tiem tur augšā ir lielākas iespējas.

a satraukties par latu ko autobusa šoferītis iebāž kabatā ir nožēlojami. parādi man to, kurš no darba devēja neko nav nozadzis, nu kaut vai uz darba kopētāja kopējis personīgus materiālus?

spaare21 (2009-10-08 16:21)      Posse,ja nemaldos,Tu esi skolotāja.(tiešām piedod,ja es ko sajaucu).Kad saņemsi naudu par Tevis pasniegtajām privātstundām,neaizmirsti nomaksāt nodokļus.

evelina37 (2009-10-08 18:40)      Meitenēm vajadzēja prasīt biļeti,jo autobusa šoferi tik tiešām tā dara.Viņi pat tik gudri,ka kontrolieris bauda biļeti,bet šoferis jau brīdina citus šoferus.
Bet ja mēs paši prasīm biļetes,tad tā nebūs.

riks (2009-10-08 18:44)      zināsi, ka beigusies pēc tā, ka autobusi nekursēs vai pēc tā, ka biļete maksās Ls 1,50!

Kapucino (2009-10-08 21:24)      ...biļetes vēl par lētu. Ko ta "nabadziņš"šoferīts tur dabū no viena latiņa. Kad būs biļetes summa desmit lati par biļeti, lūk tad gan varēsim tos dāvināt un biļetes neņemt.
Abi esat zagļi gan šoferīts, gan tas kurš bez biļetes./šo saku ar atbildību/

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu