Kad sabiedriskā transporta vadītāji beigs šmaukties?

nesenā situācija - meita ar draudzeni brauc ciemos pie draudzenes ar autobusu.Nākamajā diena kad meitenes atbraukušas no ciemiem un pārrunājam, kā tad gāja, viņa stāsta, ka autobusa šoferis biļeti nav iedevis, bet naudu paņēmis...Par cik meitenes ar autobusu nebrauc prkatiski nekad, tad pieļauju, ka šadā situācijā bija pirmoreiz un droši vien ne jau viņas pajautāja šoferim - šoferīt, varbūt jūs gribat iebāzt naudiņu kabatā un mēs brauksim bez biļetītes?
Kad vienreiz Latvijā beigsies šī zagšana?

JurisK (2009-10-08 21:26)    2 Sistēma ir skaidra, bet pasakiet man vienu lietu! Kāpēc Ventsplī maršrutnieki ir ideālā kārtībā, tīri, šoferi baltos kreklos un šlipsēs, par braucienu vienmēr iedod biļeti. Un kāpēc Rīgā maršrutnieki ir grausti - vai ne tāpēc, ka reti kad šoferis biļeti iedod?

buusjaulabi (2009-10-09 11:30)      Laikam nekad nebeigsies,ja reiz pat uz Tavu tēmu ir tāda reakcija kāda ir;)
Dažs labs tik gudrs- vajagot bērnu iemācīt paprasīt biļeti. Iemācīt paprasīt jau var,tik vai šoferis viņam dos to,ko viņš prasa;) Tāda sajūta,ka te daudzi nav braukuši ar Rīgas maršruta taksometriem.

sapnjainis (2009-10-09 20:57)  1 1 Da Bļāviens, ko cepās par kādu debīlu biļeti un autobusa vadītāju, paskaties kādu busu bija vadījusi mūsu valsts visus treknos gadus, aizvedusi līdz pat kliņķim, esi dzirdējusi tādu atzinju kā tu pret mani tā es pret tevi, tā naudinja kas tika maksāta vismaz nonāca šofera un vinja gjimenes kabatā, nevis kāda pretekļa BMW X6 benzīnbākā!!!tāpat valsts neizaugs un nekas nemainīsies ar satiksmes autobusa vadītāja priekšzīmi biļešu jautājumā!

Waterlill (2009-10-10 10:27)      Tad, kad Tu pati beigsi atbalstīt zagšanu ar savu klusēšanu, neērtības sajūtu - nu kā es tā, aizrādīšu. Patērētājs rada piedāvājumu [situāciju].

Spriidiite (2009-11-06 16:45)    1 Gadiijums iz dziives kaadu gadu atpakalj - iekaapa sieviete autobusaa un iegaadaajaas biljeti pie vadiitaaja, samaksaat samaksaaja, bet shoferis biljeti neiedeva, sieviete arii neuzstaaja, lai dod biljeti. Paaris pieturas taalaak iekaapa kontrole ... Sievietei biljetes nebija ... Tad nu saakaas skandaals pa visu autobusu, kaa lai vinja pieraada, ka bija samaksaajusi, ja biljetes nav? Bet vadiitaajs izlikaas, ka neko nezin ... Toreiz iesaistiijaas puse pasazhieru, kas biaj to redzeejushi, man bija jaakaapj aaraa, taapeec nezinu ar ko tas beidzaas. Nav jau zheel, jau baazh kabataa tos nolaadeetos santiimus, bet lai arii peec tam protaas uznjemties atbildiibu, ja gadaas shaada situaacija. Es labaak izkaujos ar shoferi un dabonu to nelaimiigo "mini tualetes papiiru", jo praataa nenaak veel peec tam kontrolei maksaat! Ja jau pieaudzis cilveeks neko nevar pieraadiit kontrolei, ko tad meitenes var izdariit?!?

mojito (2009-11-19 22:58)      Manupraat biljete ir jaapieprasa,jo tas ir vienigais pieraadijums kontroles gadiijumaa,jo preteeja agadiijuma ashoferis izlciisies,bet juus -ne! Otrs faktors,-ja shitaa sisteema turpinaas,RS aatri vien pacels tarifus,un finaalaa zaudeetaaji visi,iznjemot shoferi.

mojito (2009-11-19 22:58)      Manupraat biljete ir jaapieprasa,jo tas ir vienigais pieraadijums kontroles gadiijumaa,jo preteeja agadiijuma ashoferis izlciisies,bet juus -ne! Otrs faktors,-ja shitaa sisteema turpinaas,RS aatri vien pacels tarifus,un finaalaa zaudeetaaji visi,iznjemot shoferi.

Faniiite6 (2009-12-10 20:00)      Starpība ir tāda, ja konduktors kādā vietā iekāptu un pārbaudītu biļetes, tad viņām nebūtu un jāpiķo sodiņš.. :P

eksotiskaaa (2010-04-28 18:01)      no vienas puses skiet-lai jau soferitim lieks latins tiek,bet no otras zinu vietu,kur atcela vairakus reisus,jo redz maz cilveki brauc(soferitis daudziem neizsniedza bileti,ta ka neuzradijas patiesie ienakumi.domaja,ka maz brauceju,nav aktivs sis marsuts).pec tam iedzivotaji protesteja,ka viniem sis marsruts ir svarigs,vajadzigs,bet neviens ta ari neatjaunoja,jo redz maz brauceji,it ka esot.

ednens (2010-05-08 17:51)      ko šeit plosities vienam ar otru, vai tad nezinām, kādā valsti dzivojam? Agrāk bija bardaks, bet tagad tiecamies uz super bardaku......kārtiba ir jāsāk katram no sevis , bet tad jau ejam uz karu......

murmuls (2010-10-07 19:37)      kad pūcei aste ziedēs

northman (2011-04-14 12:24)    1 Smieklīgi gan:) Daži te cepas - nu ko- naudiņu žēl iedot šoferītim, ja? Tieši tādu idiņu dēļ arī Latvijā slēdz daudzus reisus! Šoferi naudu sabāž kabatā un firmas konstatē, ka reisi ir nerentabli un tos aiztaisa ciet! Un pēc tam tie, kuri biļetīti neprasa un ļauj ,,nabaga,, šoferītim iebāzt naudu ķešā jeb nozagt, rīko skandālus par autobusu maršrutu slēgšanu! Stulbums laikam nav izdziedināms...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu