Kāpēc ir vērts dzīvot Latvijā?

Man vēsturē ir jāraksta eseja par augstākminēto tēmu, taču neko sakarīgu nevaru izdomāt . . . Lūdzu palīdziet. Jau iepriekš mīļš paldies !

Lucy (2009-11-08 09:38)      Cilvēki izvēlās dzīvot tur kur viņiem ir labāk,jo patiesība viņiem tāds vārds dzimtene nepastāv,nu tipisks slvāvu variants,gde živu tam ir rodzina.

Personīgi es nespēju iedomāties dzīvot ārpus Latvijas!!

irgo (2009-11-08 09:48)    1 Nekur nav tik labi kā mājās
Nekur tevi negaida tā....

iris (2009-11-08 09:54)      Tāpēc, ka gandrīz katram cilvēkam vajadzīgas Mājas. nekur citur Tu nebūsi Savējais. Manas Mājas ir arī mana Valsts. Un te neko nevar sajaukt!!!!

JurisK (2009-11-08 10:09)      Un vispaar - atkal kljuvis moderni, vai veel stulbaaks teiciens - kruta, buut patriotisma noliedzeejam Latvijaa. Taadi pashi krutie noliedzeeji savaa laikaa buchoja staljina tankus!

andzipa (2009-11-08 10:15)      Kāpēc ir vērts dzīvot Latvijā? foto Tagad grūti būt par patrioti šai valstī... Bet ievēro: lielākā daļa, kas aizbraukuši gan agrāk, gan tagad - arvien atgriežas Latvijā. Nu ir nostaļģija.... Tātad: vēsture; daba; ozoli, jūra.... un Kaltenes akmeņi:)

dolce_no_pasaran (2009-11-08 10:16)      /izlasa jurisk komentāru un nožāvājas...tā padebīlajam tekstam var pretī lik ne mazāk debīlu- savukārt krutie patriotisma atbalstītāji šāva žīdus. nu i ko tagad?/

pianissima (2009-11-08 10:54)    1 Nezinu, tikko biju 2 ned. Holandē. Nu lai cik viņi tur attīstīti būtu, nu riebj man tie līdzenumi un pārapdzīvotība. Bet vērts dzīvot Latvijā ir kaut vai tikai tāpēc vien, lai Latvija būtu kā valsts. Ja lielākā daļa aizbrauks un asimilēsies citur, un vietā sabrauks cittautieši, tad Latvijas vienkārši vairs nebūs. Nu vai arī būs tikai nosaukums un latvieši būs tikai aborigēni.

cirteejs (2009-11-08 10:57)      dolce- ja varbūt zini, tad žīdi šauti(kārti, sisti, durti u.c.veidos iznīcināti) vienmēr un visur! Bet ja par tēmu, tad diezgan nožēlojami, ka cilvēks pat tīri teorētiski nevar izdomāt ko un kā rakstīt savā esejā! Tas taču ir gara darbs, kur ar reālo dzīvi var nebūt nemazākās saistības...

gultaskaraliene (2009-11-08 11:06)      Nepiekrītu tiem, kas saka, ka paši esam izveidojuši tādu sabiedrisko vidi Latvijā. To izveidoja iebraucēji no kaimiņu valsts! Es atceros savu bērnību, tos latviešus... un, ja tagad salīdzinu savus tautiešus, tad viņu uzvedība un domāšana ir mainījusies un palikusi līdzīga, kāda tā bija iebraucējiem tajā laikā. Jau no 1939. gada sākās latviešu smadzeņu kropļošana un turpinās visu šo laiku! Retajam pietiek spēks un enerģija nepieņemt to svešo sevī!!!

cutie75c (2009-11-08 11:12)      Piederiba; sajuta, ka esi dala no lielakas cilveku grupas ar lidzigam ipasibam un vertibam; kopiga valoda; netiksi uzskatita par arzemnieci/imigrantu; gimene; draugi; radinieki; apkartejie sapratis un piedalisies, ja gribesi Lieldienas kauties ar vai ripinat Lieldienu olas; bus, kas Pupolsvetdienas rita noper ar pupoliem, lai slimiba ara & veseliba ieksa; Janos ir kimenu siers, alus, tradicionalais sasliks, ugunskurs; var apligot kaiminus & rotaties ar vainagu; zied papardes; vasara gulet siena; garsigi piragi & maize; Ziemassvetkos iet kekatas & zilet; mezs, kur ir gan senes, gan ogas, gan ir pietiekosi liels, lai varetu apmaldities; 4 gadalaiki; ozoli; jura; plasums - mazs iedzivotaju blivums uz kv.m.; magones, rudzupukes & margrietinas laukmale; pirts; Sigulda; Liepaja, Ventspils; Riga utt.
Visa ieprieksmineta +vel kombinaciju vienuviet originala var dabut tikai Latvija.

irgo (2009-11-08 11:23)      Skaists ir Dieva likums un gudrs kas to tur,
Kas savā zemē paliks , tas nezudīs nekur.....

cilveex (2009-11-08 11:48)    1 "To izveidoja iebraucēji no kaimiņu valsts!"
Kaut kādā ziņā piekrist var. Bet ja parok dziļāk, tad Eiropā ir tikai kādas 6/7 nācijas, kuras klusuciešot ir panesušas tādu gadsimtiem ilgu ņirgāšanos kā latvieši, igauņi, valahi(rumāņi da moldāvi), krievi un ukraiņi. Tur vēl dazu var pieskaitīt, bet šīs tautas ir ĪSTENI mazohisti. Pilnīga pakļāvība apspiedējam, mazi māāzītiņi pašcieņas uzplaiksnījumi, neveiksmīgu un neorganizētu dumpju izskatā... Mhm, es vispārinu, bet vēsturi nepārrakstīt. Iekšēji brīvu cilvēku ir oj ku grūti ilgi paverdzināt. Bet tautām, kuras tikai dazus gadsimtus atpakaļ ir atbrīvotas(NEVIS atbrīvojušās!, to es gribu akcentēt) no verdzības arī pat šis nav slikts rezultāts.

oktaava (2009-11-08 11:56)      Ja Latvija ir Tava dzimtene, Tavas mājas un vieta, kur vēlies atgriezties, lai kur ārpus tās būtu, tad to arī pastāsti. Tev noteikti ir kāda mīļa vieta Latvijā, un tuvi cilvēki, ar kuriem vēlies būt kopā viemnēr, kuri Tevi gaida un pēc Tevis ilgojas. Būtiskākais ir tas, ko Tu vēlies dot Latvijai, nevis saņemt pretī.

gultaskaraliene (2009-11-08 11:57)    1 cilveex, par to piekrīt par visiem 100% -Iekšēji brīvu cilvēku ir oj ku grūti ilgi paverdzināt!

Vucis (2009-11-08 12:11)      Grūtups centies izveidot klipiņu, kam būtu latviešos jāmodina patriotisms. Garām - klips neuzrunā un brīžiem nav pat saprotams.

Bet man patīk šī čipsu reklāma: http://www.youtube.com/watch?v=fdmTRBJFdZk
Bet, nu ja nav nevienas idejas, ko par savu Latviju uzrakstīt, tad varbūt tā arī saki: nav nekā laba, ko varu teikt par zemi, kur esmu dzimis un uzaudzis.

edmunds (2009-11-08 12:13)      ir veerts padomaat, vai lielaaka veertiiba ir nogulties zem veestures celjarulla un iet bojaa, vai uz briidi emigreet un atgriezties ar naudu un idejaam.

arii zveeru bars, kad tam uzbruuk speeciigaaks pretinieks, muuk prom, nevis izveelas palikt uz vietas un iet bojaa.

manupraat ebreju taktika un strategija ir neslikta - savstarpeejaa paliidziiba un vienotiibas sajuuta jebkuraa valstii.

oktaava (2009-11-08 12:14)      Varētu vēsturi cilāt no dažādiem aspektiem un tomēr beidzot pašiem jāsaimnieko savā zemē, nevis jāpilda citu norādes, vai visam jāpiekrīt:"Gan jau valdība un parlaments ir pareizie lēmēji!". Muļķības, valdība un parlaments ir tautas kalpi, nevis otrādi. Laiks būtu to saprast un negaidīt, ka šie bez mums spējīgi jebko risināt. Bez mums viņi nav nekas!

Tessa (2009-11-08 12:27)      piekriitu cirteeja viedoklim par nespeju uzrakstiit eseju pashai. tagad sanak ta:davai kustinam smadzenes un runajam skaistus vardus,bet es,nepatriote,visu parrakstiishu un uzcepshu eseju par zemi,kura dziivoju.
Lielais Fuj.
un shIitadi beidz augstskolas un tiek augstajos amatos,un tapec mes esam,kur esam,un neviens pie ta nav vainiigs,ne zhiidi,ne cittautieshi,tik pashi vien!!
pat pirkstus nekustinatu,lai jelkada veida paliidzetu.

iris (2009-11-08 12:48)      Man ļoti patīk tas ko uzrakstīja cutie75c 11:12. Lieliski!

cutie75c (2009-11-08 12:49)      Latviesi ir viena no retajam tautam, kas tomer ir spejusi saglabat savu "es" neatkarigi no ta, kadi valdnieki formali ir valdijusi. Piemeram, daudzas Eiropas valstis paganu tradicijas pazuda lidz ar kristietibas ieviesanu un musdienu tradicijas & rituali ir salidzinosi jauni. Latviesi lidz ar baznicas apmeklejumu tapat ticeja saviem dieviem un piekopa ritualus, un kulturas mantojums ir saglabajies vel sobaltdien. Ja ta butu tumsonibas pazime, tad Latvijas vards jau sen butu pazudis no kartes.

P.S. Nav ko mocities ar esejas rakstisanu. Ja nav viedokla, tad nav. Iedod skolotajai oho.lv adresi, lai pati visu izlasa. Varesi mierigi pa setu dracit.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu