Kāpēc ir vērts dzīvot Latvijā?

Man vēsturē ir jāraksta eseja par augstākminēto tēmu, taču neko sakarīgu nevaru izdomāt . . . Lūdzu palīdziet. Jau iepriekš mīļš paldies !

Krasula (2009-11-08 13:40)      Aizsūtīšu šo viedokļu apmaiņu palasīt māsai- tur tālumā. Varbūt tas būs nedaudz dvēseli skrāpējoši, bet nu nekas. Īstenībā viņai ir tikai 27 nevis 29. Ehh, šis vīns...

SoulSpoil (2009-11-08 14:16)    1 KONSUL (2009-11-08 00:02) viedoklis
tapec, ka te dzivoja Tavi senchi (tas butu bazes punkts), tapec, ka cilveki te ir ok un nav muljki, ...
===
Tieshaam ?!?! :O Tad kaapeec mees , `gudriishi` , tomeer visi kopistiski esam tik smagaa un dziljaa dirsaa no kuras desmitiem gadu mums aaraa buus jaalien ?! ;)))

cilveex (2009-11-08 14:27)    2 "smagaa un dziljaa dirsaa no kuras desmitiem gadu mums aaraa buus jaalien ?! ;)))"
Soul! A tāpēc, ka pofigisti. Ir ļoti vienkārša patiesība - ja tu nebūsi saimnieks pac, tad šo pienākumu uzņiemsies kāds cits. To uzņemas. Dara. Rezultāts? Viņiem jau rezultāts ir pilnīgi oukei. Ir pārdota valsts, zeme, nami... nekustamais resurss ir sagūlis kontos, kustamais - mēs ar tevi un citi ohoisti arī papildina kontus. Vairs pārdot nav ko? IR!:) Gribas? Negribas? Vienīgais veids kā mainīt to "kas negribas" ira kāds? Banālās vēlēšanas, jo sī ir tā iekārta. Masoni un žīdi sagrābusi nabaga bāleliņzemē varu?! Pilnīgi iespējams, nestrīdos, es nezinu, bet kāds ķīlis traucē sapurināties? Poļu piemērs. Pšeku zemniekiem netraucē franču/spāņu/grieķu da portugāļu zemnieku nenormālās subsīdijas? Traucē! Mēs pērkam franču vai poļu ābolus? Poļu. Sou? Varbūt diezgan stenēt, triekt pret sienu šīs četras esošās partijas un kustināt savus dupšus, gaišākās nākotnes vardā? Nē? Labi, gaudosim cik pasaule ir ļauna. Jo viņa IR ļauna.
JO, ja man augstkolā ekonomikas pasniedzeja stāsta, ka Latvija ir tādā autā dēļ iestāšanās Eiropas savienībā, tad esmu mēms. Ko lai vēl oponē. Tas, kas ir iespēja, šiem pārvēršas par problēmu. NEVIS izmantot katru suslu ko var no fondiem izspiest, bet ļurināt par sūro likteni un krieviem? bah!... lūzerisms.

SievieteMelnaa (2009-11-08 15:34)      Sakariigi komentaari.

Par patriotismu. Ko tad Tev, miiljaa sirds, maaciija Tavi vecaaki beerniibaa? Vai Tevi mazu kjiparu nenjeema uz pleciem liidzi staaveet `89 Baltijas Celjaa? Nelasiija pasakas un teikas, neteica, ka Tev kaa katram latvietim pieder sava 1 tautasdziesma? Kad saki iet skolaa, neviens nestaastiija kaa mums gaaja padomju laikos? Ne vecaaki, ne veceetinjs, ne vecmaaminja? Neceljoja ar Tevi kopaa pa Latviju, lai paraadiitu cik vinja ir skaista? Neviens pats nav pateicis, ka sheit ir Tavas maajas un Tava tauta, bet nekur citur pasaulee taa tas nebuus? Nu ko, baigi zheel. Tad trula beerniiba Tev bijusi. Neesi patriote, saki. Pameegjini, iemaacies, paarbaudi sevi, varbuut veel vari taada kljuut. Nosvini Jaanjus taa kaartiigi (laukos un labaa kompaanijaa), aizej 18.novembrii uz saluutu krastmalaa un sapluusti ar tuukstoshiem saveejo uz 20 minuuteem, apmeklee Dziesmu sveetkus, galu galaa apceljo savu zemi un paskaties kaa latvieshi dziivo..Un, ja nekas Tevii neizraisiis taas emocijas, kuras mees saucam par patriotismu, tad Tev arii nav veerts sheit dziivot...

Just_ (2009-11-08 15:57)      Ak dies - nu nošpiko idejas no tā dullā šveicieša, kurš meklēja savu latvietību. Latvijā dzīvot ir ārkārtīgi interesanti, kā izrādās.

nannucis (2009-11-08 16:31)      Latvijaa NAV veerts dziivot,tikai aatraak prom no shejienes!!!!!

gultaskaraliene (2009-11-08 18:16)    1 cilveex, piekrītu Tev par ES, bet nepiekrītu par pofigismu. Deviņdesmito gadu sākumā mans vīratēvs cīnījās pret valsts apkrāpšanu un izlaupīšanu. Rezultāts nebija nekāds! Ieteme uz čekas mafiju - 0. Tie smējās ģīmī un darīja tālāk savus netīros darbus!

MickyMicky (2009-11-08 18:28)      Jā, nekā laba jau nav, bet var pacensties izvilkt- skaisti meži (bet tāpēc jau nav vērts te dzīvot), skaistas meitenes (jāatstāj tēmai "Priekš kam ārzemniekiem braukt uz Latviju?"), skaists.. Nu jā, ir kā viss.. Bāc, stulbi, tiešām nekā vairs nav..

cilveex (2009-11-08 18:38)      "bet nepiekrītu par pofigismu" vnk ņem visumā, jo tu ņem konkrēti un ir tā, kā tu saki, tur nav ko iebilst, bet ja... tavs vecais bija no darītājiem, bet arī darītājs katrs atsevišķi paveic tikai mazumu. Viņš var dosmertji sisties ar sistēmu un nekas nenotiek. Patiesībā jau notiek. "... es daru tāpēc, ka es nevaru tā nedarīt" A.Linkols(īsts savas nācijas valstsvīrs)
Ber ira kas cits, par ko jau teicu tik bieži. Nav ganu.
Divi citāti tikai ilustrācijai.
"Es sitīšu Ganu un avis izklīdīs"
"Izklīdināts ganāmpulks meklē katrs savu paša labumu."
Tas pats ar veco tavu. Goda cilvēki ir vienmēr līdzās. Viņi rada kā jādara, bet paši nemaina. Saproti? Nav ganu! Bet ja nav pieprasījuma ieks nācijas, nekāda valstsvīra nebūs. Tauta akceptē to kas notiek, jā... mēs kurnam, bet kas ir godā? Godā ir cilvēks ar tautā godātām īpašībām. "viņi godā Mani ar savām lūpām, bet viņu sirdis ir tālu no Manis". Tas ir par attieksmi. Saņemam ko pelnījuši. Vadoņi ira atspulgs. Ja tautas vairuma apziņā goda vietā sēd nelietis, viņus gana nelietis. Nekā savādāk. Tavs vecais ir tikai viens no tiem, kas "savādāk nevar".

hefny (2009-11-23 00:41)    1 Nav vērts!
vajag aizbraukt, samelties pasaules bagātības, pieredzi, kultūrvērtības apskatīt, izmācīties, valodas, mazliet naidas un veiksmes----un tad--varbūt--atgriezties,Ja normāla valdība-nepostsovjetu-komunistu ģimenes locekļi--tad varbūt--ir vērts atgriezties-senču zemē!!
Jo te paliekot, neko nenopelnīsi, izglītību nogriezuši, pasaules kultūrvērtības neredzeēsi-nejēgsi-pastulbas baurs-kā partijskolu beigušie-un pērkamie-valsts vadoņi tagad-kam nekas nav svēts-un vērts.
Ja negribi tāds palikt-=lasies prom-cik ātri kājas un prāts nes!!!!!

hefny (2009-11-23 00:43)      Glabies pats un glābsi savu tautu un Latvioju!
Varbūt.

Charon (2010-01-24 19:11)      es domāju patriotisms darbojas tikai tad kad valsts rūpējas par iedzīvotājiem un otrādi, ja valsts par tevi nerūpējas tad manuprāt būt patriotam ir vnk stulbi
dots pret dotu

irgo (2010-04-24 08:30)      Ja Tev radās jautājums : Kāpēc ir vērts dzīvot Latvijā?....tad drīz Tev radīsies arī jautājums - kāpēc Tava māmiņa pirms 23 gadiem neuztaisīja abortu?.... kad zināsi atbildi uz otro jautājumun tad sapratīsi arī pirmo......

Nefrotete (2010-05-28 19:24)      Es teiktu, ka tā ir atbildība. Bet bez personiskā viedokļa, divi vēsturē nozīmīgu cilvēku citāti kā viela pārdomām. :)
1. "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country. I do not shrink form this responsibility - I welcom it. Wiht a good conscience our only sure reward, with history the final judge of our deeds, let us go forth to lead the land we love, asking His blessing and His help, but knowing that here on earth God`s work must truly be our own" (J.F.Kennedy. Washington, 20 january 1961);
2. "you can`t hate the roots of a tree, and not hate the tree" (Malcom X. Detroit, 14 february 1965)
Padomā par to, ka visām valstīm viņu šī brīža stāvokis nav nācis viegli. Visi ir cīnījušies par brīvību un labklājību. Un to sasnieguši. Tā vietā, lai vārītu pati savu zupu, Tu gribi aizbraukt jau pie gatavi klāta galda. Tā ir vieglāk, bet vai pareizāk? Vai tas dos jel kādu gandarījumu?

herbs (2011-02-15 08:48)      lai varētu viens ar otru kasīties!!!

ija11 (2011-11-25 16:19)      Sievietes! Te nav īstu vīriešu... redzams jau no tā kas grozās šajā saitā...

fandango7 (2014-05-30 18:53)      baltais princi.... iedod tiem patriotiem ....... pats saprati....

ogasaldaa (2014-09-24 02:45)      Latvijā ir tikai viena indīga čūska, par indīgiem zirnekļiem nekas nav dzirdēts un nav jābaidās no medūzu dzēlieniem. Postošas zemestrīces vai plūdi arī šeit nav novēroti.... u.t.t.

boogeyman (2016-02-07 17:37)      irgo viedoklis Skaists ir Dieva likums un gudrs kas to tur,
Kas savā zemē paliks , tas nezudīs nekur....
Piekrītu!

Labrador (2016-02-12 03:06)      Jautaajums patriotiem-kaa ar nodoklju maksu savai valstij!?Jeb patriotisms skaitaas karodzinju vicinaashana,sauklju bljaushana un citu tautu gaaniishana?

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu