Par progresīvo nodokli

Šobrīd portāls Kreisie.LV aicina elektroniski parakstīt petīciju par progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanu Latvijā - ar, manuprāt, tādu izklāstu, kas ļautu Latvijai ierindoties līdzās citām plaukstošajām Eiropas valstīm, kurās tāda sistēma jau ir realizēta. Taču Latvijas valdība spītīgi neatzīst, ka dažādos reitingos valsts ir pēdējā vietā, un mehāniski ceļ "plakanos" nodokļus. Ko Jūs par to domājat?

P.S. Kreisie.LV uzskata, ka nodokļus ir krietnāk jāceļ tiem, kuriem tīrā peļņa pēc nodokļu nomaksas no visiem ienākumiem pārsniedz 20000 Ls gadā, bet pārējiem jāatstāj nemainīgi vai jāpazemina.
Pilns petīcijas teksts: http://ej.uz/akcija

ponytail (2010-08-20 17:56)      Ko tas glābs, ja nupat ziņās dzirdēju spožo statistiku - aptuveni 62 % Latvijas iedzīvotāju pēc nodokļu nomaksas saņem mazāk kā 300 Ls. Tā ka to vareno maksātāju tikpat būs cik uz pirkstiem saskaitīt. Protams, jādomā kā palielināt ieņēmumus, tajā skaitā arī no nodokļiem, bet visupirms būtu jāaptver, kā tērēt to, kas ir.
Nav tas progresīvais nodoklis nekāds glābējzvans. Kaut kā nāk prātā tā anekdote par dekabrista mazmeitas sarunu ar proletārieti - revolucionāru. Jo viņa brīnījās, ka jaunā kārtība paredz likvidēt bagātos kā šķiru. Viņas vectēvs cīnījās par to, lai nebūtu nabagu.:)

damn (2010-08-20 18:05)    1 Ja progresīvo likmi sāks piemērot no 500 Ls, tad tāds likums nav vajadzīgs. Paaugstinātai likmei jāsākas no 1500 Ls (uz papīra)

damn (2010-08-20 18:28)      Atzīšos, ka steigā izlasīju tikai pirmo rindkopu. Ma bad :D

SoulToil (2010-08-20 21:24)      Laskovij (2010-08-20 15:18) viedoklis
Manuprat tiesi otradi, tiem kas vairak pelna tbutu jasamazina nodoklji, ka bonusu par to, ka esi njemies, darijis un daudz naudas iemaksajis valsts kase,
Citadi sanak ka esi cerpjama kaza, jo vairak pelni jo velvairak tevi apcerpj
>>>
Piekriitu, bet tikai tad ja biznesaa un atteiciigi ar peljnjaa no kuras tiek maksaatas dividendes un algas nav iesastiits ne viens pats vieniigs buddzheta santiims ! :)
Bat venspils kretiiniska apundura gadiijumaa, kad vienlaiciigi ir gan augsta valsts amatpersona gan arii privaataa biznesaa pelna miljonus - taadiem ierubiit progresiivo nodokli kvadraataa veel ! :)

lapsu_aacis (2010-08-20 21:39)      21% preceetajiem un tiem, kuru algas ir zem 25K per annum un 42% nepreceetajiem un virs 25K per annum. un basta!
obligatorija visiem- veseliibas apdroshinaashanas polises, auto apdrosjinaashanu izmaksas -kaa paareejaa civilizeetajaa airopaa, uz viena auto regjistreetajiem paareejiem brauceejiem- apdroshinaashana triiskaarsha!
bizness- 1/2 gadu bez nodoklju maksaashanas, tuudalj peec regjistraacijas,pie bankroteeshanas, iipashumus nafik nost. lai staigaa pliku dirsu, kameer nenomaksaas paraadu.
visus zhiidu kupi pradaj biznesus - nahren.
visus par cilveeka cienju aizskaroshu algu straadaatgribeetaajus- pie sienas un lai dziivo bez darba un negremdee paareejos!

vot ,tad arii buus kaarotaa afigenna krutaa latvija un varees taas tagadeejie patrioti pamatoti savus pirksteljus veedeklii meetaat un raut degunus gaisaa, ibo buus par ko.

sauliite_ljauljiite (2010-08-20 22:17)      Pilnīgi pievienojos Laskovij un Just!
Tie, kuri te aizstāv progresīvā nodokļa ieviešanu - vai jūs tiešām esat tik dumji, ka esat gatavi sevi apcirpt?? Jūs, ko, tiešām, domājat, ka progresīvo ieviesīs no lielām algām? Nu ne taču! Ja ņems, tad ņems no tiem, no kuriem var visvairāk paņemt. No tādiem kā es - par minimālo nestrādāju, bagāta arī neesmu, bet negribētu, lai esošo vēl apcērpj. Muļķagalvas gatavie! āksti kvadrātā..

falko_1967 (2010-08-20 22:29)      Suomi ir maza tauta,bet buuve miljardus vertus kruiza un karakugus,auto,ierocus,municiju utt.,Nokia korncerns vien ir ko verts.tur ir taas simtiem tuukstosi,labi apmaksaataas darba vietas.veltiigi peerties par nodokliem ja spiez uz ES subsidetu govs pupa raustiisanu.

hefny (2010-08-20 23:54)      HI HI
NU JAU ARĪ JAUNIE--DUMI BAILĒS ŅAUD!KĀ PENŽAS.RAKSTĪTS-NODOKĻUSsākot NO 2 000lS MĒN!
dānijā var,citur var--Latvija -patiesi izredzeta--nu jau jaunās paaudzes muļķu zeme!/saulītes,justi,uc nespējōigie-bailīgie/-ejiet pensijā+miers.
hi

hefny (2010-08-20 23:58)      ak,jā-aizmisru--penžus--laskoviju-tprpedo--īpašā suga--uc--nu ņaudīgie .
sorre-nekā personīga,bet nepatīkama tādas tukšas runas--vīriešu mutēs-nu i blondīņi mums vairumā!
Tiem viena tēma-apaksgalā--i tā-vājā vieta.
jautri gan.hi hi

JurisK (2010-08-21 01:59)      Skaudiibas juutas it kaa pieprasa progresiivo nodoklju sisteemu, bet nezinu, vai tas ir labi, iipashi kaa te pirms laika jau bija plaani saakt progresiivo turpat vai ne no 300ls algas! Ja valdiiba nemelo, tad Latvijaa nodoklju sisteema esot orienteeta, vismaz saakot orienteet, uz pateerinju, ne ienaakumiem. Taatad tiek paaugstinaati pateerinja nodoklji, tipa pvn, dazhaadi ikgadeejie - iipashuma, autotransporta utt, shaubos, ka veiksmiigi, bet principaa pareizi - vairaak maksaa tas, kas vairaak pateeree. Un nekad neviens cilveeks nekur nevienaa pasaules valstii nemaksaas nodokljus ar prieku un baudu:)

Laskovij (2010-08-21 08:22)      Un 2000ls inav nekāda bagātā alga, bet gan izglītota un laba speciālista alga...

Cilvēks ir mācījies, attīstījies,papildus mācījies un cīnījies par savu nišu darba tirgū... un tagad visādi, kas nav to darījuši, vai kam nav veicies viņu ierindo "bagātnieku" statusā un pieprasa - maksāsi vairāk nodokļus, jo mums liekas, ka Tu saņem par daudz ....

Un jā, tie kas min citu valstu pieredzi progresīvā nodokļa iekasēšanā, neaizmirstiet pieminēt, ka arī pati valsts dod daudz,daudz vairāk atpakaļ. Sociālas garantijas un serviss ir nesalīdzināms Dānijā un Latvijā... lai gan nodokļu apjoms jau ir salīdzināms...

Hefny.... neaizmirsti samaksāt nodokļus par dzīvokļu izīrēšanu!!!!

ROODY (2010-08-21 10:48)      Ja ieviesiis progresiivo...
VISI peekshnji kljuus NABAGI..
...........
Un visi dziivos laimiigi taalaak..))))))

riks (2010-08-21 12:02)      protams, ka vajag progresīvo nodokļu sistēmu. bet CIK progresīvu?
nedrīkst arī visus darba devējus izputināt - darbu dot jau arī nabags var, tak samaksāt par to kaut ubaga grašus nevar.

Estere12 (2010-12-26 14:13)      Nesen kaut kādā portālā ( vai tik ne TVNET) bija aprakstītas algas 2010. Un tikai apt.9% tās bija lielākas par 500 lVL/m/mēnesī. Kādus būtiskus uzlabojumus valsts iegūs apliekot šos 9% ar paaugstinātiem nodokļiem. Ja jau gribas tik ļoti to sociālo taisnīgumu, tad labāk vajag atcerēties latviešu revolucionārās tradīcijas jeb.piem.Kauguriešus un doties ielās,

kuks10 (2010-12-27 17:17)      figņa vien ir...vajadzētu nodokli no visiem miljonāriem,jo šie nav maksājuši valstij pvn un citus nodokļus!!!Visi tik muhlījuši un zaguši..?!))Ja ir kāds miljonārs ,kas ir devis tūkstotim darba vietas plus normālas algas strādājušiem + maksā par viņiem nodokļus ,tad šā nav ko vilkt nodokli..jo jau samaksājis ar savu biznesu..Nezinu tādu cilvēku Latvijā..?!((ir tik šmugli ,vugli..?!((

GJII (2011-08-23 20:30)      Progresīvais nodklis LV - kas viņu administrēs:))?? Šī iemesla dēļ to arī 9desmitajos atcēla - grūti administrējams. Un kas viņu maksās - labi es:)) Bet kopējie nodokļa ieņēmumi būtiski saruks, jo nemaksā jau mūsu tautieši tos nodokļus:)) No sākuma vajadzētu samazināt esošo un panākt, ka to maksā visi, kad radīsies tautiešiem apziņa, ka nodokļi jāmaksā, tad var uzsākt diskusiju - pēc gadiem 10mit. Kkāda apziņa jau bija sākusi rasties, bet to sagrāva valdības tuvredzīgie lēmumi

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu