Balsošana ar TUKŠU aploksni.

Kāds ir jūsu viedoklis? Man šķiet , ja to darīs ĻOTI DAUDZI, tas beidzot izskanēs masu mēdijos kā protests pret šo pārvaldes sistēmu. Es personīgi par LOZUNGIEM vairs netaisos balsot, bet sakarīgu Latvija attīstības virzienu un ceļu neviens no tiek kas grib tikt saeimā , nav spējīgs noformulēt.

7_jeeri (2010-09-27 15:25)      balsošana ar tukšu aploksni nav bezjēdzība. ja nu galīgi smadzenes nevelk, lai izdomātu par ko balsot, tad labāk balsot ar tukšu aploksni, nekā vispār nebalsot. tādējādi tiek pacelts kopējais vēlēšanās piedalījušo skaits, kas ļoti būtiski paceļ 5% barjeru, kas svarīgi, izlemjot jautājumu par vietu sadalījumu.

Feks (2010-09-27 16:10)      Protams, tas pie nosacījuma, ja skaitīs aploksnes. Ja skaita tikai biļetenus, tad tā tukšā aploksne neko nedod...

7_jeeri (2010-09-27 16:27)      aploksnes skaita! :))

gravieris (2010-09-27 17:03)      sabojātas aploksnes gan neskaita,bet tukšās viņiem būs jāsaskaita un tieši tik būs nobalsots PRET.Balsojot par mazāko ļaunumu,tikai ļaunumu vien sagaidīsi.Launums ir un paliek ļaunums.
Kas atiecas uz referendumiem...savu mūžu te nebūs kvoruma,jo neviens pat nenojauš cik balstiesīgo ir atlicis valstī,tātad 50 procentus no mistiska cipara nekad nesavākt.

violinn (2010-09-27 18:47)      Ar tukšām nebalso Pret.
Tak palsiet informāciju.

andzipa (2010-09-27 19:39)      Kurš zin likumu? Kas ir pareizākais: vai tukšu aploksni vi ar vienu lapiņu, kurā visi ir nosvītroti? (esmu pret pašreizējo mafiju)
Palūgšu tos, kuri saka: "paši tādus ievēlējāt" - paklusēt! Jo nav jau iespējas ievēlēt citus!

lapsu_aacis (2010-09-27 19:46)      (C)Palūgšu tos, kuri saka: "paši tādus ievēlējāt" - paklusēt! Jo nav jau iespējas ievēlēt citus!-----> pareiza taktika! jebkursh lobijs zin, ka lai panaaktu SAVA lobija efektivitaati, irj jaaizbaazh mute sircapzinjai un konkurentiem! :DDDDDD

un parj to nespeeju ieveeleet citus, te nu gan tu kljuudies, tantinj. vienmeer ir bijusi gan iespeeja, gan piedaavaajumi aktiivi piedaliities. ja jau nespeeji to visu pat saredzeet, tad (C) "paši tādus ievēlējāt" ir vieniigais,ko tev var adreseet, BEZ jebkaadiem sirCapzinjas paarmetumiem.

nu,aapaac, ku tupa tauta...... aapaac aapaac aapaac....

cilvex (2010-09-27 19:53)      Skaita VISU! Sabojātās aploksnes tiek atzimētas kā sabojātas, tukšās kā tukšās BET nobalsojušās. Sabojātās nav nobalsojušās. Neizmantotās tiek tā arī saskaitītas.
Te dažs stāsta ka tā un tā... vēlēšanās "saskaita kā vajag". Zinu to ko zinu, esmu piedalījies trijās vēlēšanās, vēlēšanu komisijās, balsošanās un referendumos, kādi desmit sanāk tie pasākumi. Veterāns.:) Neko! neviens tur nemuhļī, nav nekādu iespēju, vismaz iecirkņu līmenī. Paldies partiju pārstāvjiem, kuri balsu skaitīšanas naktī piedalas gan urnu atvēršanā, gan balsu skaitīšanas laikā ar likuma tiesībām sēž klāt uz burtiski skatās uz nagiem, drīkst celt iebildumus un tiek pa jaunam tūkstošiem biļetenu pārskaitīti. NAV variantu.
VIENS noklīdis vēlēšanu biļetens ir katastrofa un no CVK zibeņus sper par katru niecīgāko parkāpumu, pazudis biļetens... tas ir vispār...
Tālāko gan nemāku spriest, aizvedam uz CVK gan protokolus, gan biļetenus un tālāk nezinu, LĪDZ turienei kaut ko viltot... es nezinu kā to var izdarīt, ja tev aiz muguras stāv pretējo nometņu pārstāvji un seko visam, i balsošanai, i norises žurnālus skatas, i skaitīšanā ir klāt.
Tur KATRS biļetens ir uzskaitīts. Ļoti šaubos, ka "tālāk" arī kaut kas tiktu viltots. Kādi nu ir tie rezultāti, tādi nu ir. Arī par ES iestāšanos te daudzi muld, ka bija viltošanas, neiespējami, vismaz pirmajā līmenī.

andzipa (2010-09-27 20:06)      vai ir kāda tēma par kuru lapsu_aacis nekomentē? laikam visu partiju modrās acis un ausis... /bezdarbnieks vai apmaksātais komentētājs:)/

pidulis (2010-09-27 20:35)      Balsošana ar tukšu aploksni ir tas pats, kas nobezdēties pilnā trolejbusā un pēc tam kopā ar citiem pukoties par smaku.

lapsu_aacis (2010-09-27 20:41)      andzipa (2010-09-27 20:06) viedoklis

tipisks shaursliezhu dzelzcelja piemeers!

tantinj, es iru friilanceris un darbu,kaa arii maiziiti es nediedeleeju darba deveejam, kaa arii neskraidu apkaart suudzoties,kaa amni regulaaari apjaaj, nedamaksaajot! es darbu uzozhu paC un paC arii nosaku savu cenu! cik sanjemu, tik viss manC. savu pendzijas fondu un inshuranci, es papildinu paC un tz straadaajosho reekjina , uz pabalstiem nedirnu! ja mani arii kaads nopeerk, tad cennjiks parj manas mutes, acu un ausu izmantoshanu irj adekvaaC, vari man ticeet! un veel- kas attiecas uz politiku- es nenododu draugus,kuri taadi ir bijushi, pat esot augstos amatos un nekakaaju vinjiem kabataa, aizmuguriski nobalsojot parj citiem! MAN vinji NEKO nav nodariijushi un vienmeer ir iztureejushies arj cienju. to pashu sanjem pretii.
savukaart tu un tevliidziigie pljuukas, kaa vienmeer, ieveelees tos, kurus pelniijushi . tas= soC par dirshanu bez iedziljinaashanaas, kam pieder zemiite, uz kuras tu savu kluci liec.

metaforas , ceru, iztulkosi pati, bez paliidziibas no zaales!

testpilots (2010-09-28 08:56)      Pārsteidz CILVĒĶU NEZINĀŠANA,kura tiek pasniegta kā neapgāžama patiesība!!!!Patiešām pārsteidz!!!!!!!!!Ļaudis-jūs arī ikdienā dodad 100% apstiprinajumu tam,par ko NAV saprašanas?(tas tiem,kas apgalvo,ka tukša aploksne ir NEBALSOŠANA)
1.IR pilnīgi glupi TEIKT-tad neej vispār!Nu plje,kur šita var pateikt!
2.Tie,kas bvalso ar tām tukšajam aploksnem tie balsos KOnkreeti PRET(smazinās vietu skaitu tiem,kam 5% ir drauds)!Jo tos,kas tiks tochna mes zinam Vienotība SC ZZS!
http://www.pedejapartija.lv/2010/08/21/kam-izdevigs-tuksas-apl
oksnes-balsojums/

automiilis (2010-09-28 10:55)      Pret tukšo aploksni ir tikai viens arguments, tās dos papildus vietas SC.
20 gadus mūs ir čakarējuši pašu bāleliņi, varbūt vajag, lai ir partija, pret kuru apvienojas reāli nacionāli domājošās, jo kurmju sitēja un buldozera bliču finansiālā saistība ar lāčzemi jebkuram, kas interesējas par politiskiem procesiem, nav nekāds noslēpums :) Toties 5% robežas pacelšanās var viņus vispār atstāt aiz borta.
Ja daudzi nobalsos at tukšo aploksni, tad beidzot būs redzms, kādai poliktiski aktīvai iedzīvotāju daļai nav pieņema līdzšinējā valsts politika un viņi pieprasa reālas kardinālākas pārmaiņas, nevis pašņukst kā parasti lupatiņā un pieslienas kādam :)

Feks (2010-09-28 12:28)      Interesani, cik lielam jābūt to tukšo aplokšņu procentam, lai tā barjera kaut cik jūtami paceltos..?

automiilis (2010-09-28 14:04)      Tā nedaudz triviāli ...Iedomājies, uz vēlēšanām aiziet 100 000. Tātad, savācot 5000 balsis, partija tiek iekšā. Ja vēl 10 000 aiziet papildus un iemet tukšās aploksnes, tad tagad jau vajag 5 500 :) Tātad katri 20 tukšie katrai partijai "atņem" 1 balsi. Ar šādu rīcību reāli aiz borta var atstāt kādas 2-3 partijas ... iekšā tikušo partiju skaits būs mazāks, varbūt vieglāk varēs vienoties konkrētiem darbiem ... atliek cerēt, ka arī tautas interesēm, ne tikai savam labumam :)

Vaukskis (2010-10-01 01:06)      Nē, tā nevajag darīt, jo līdz ar to cita starpā kāda sakarīga partija vai to apvienība, piemēram, "Visu Latvijai/TB-LNNK" var neiekļūt parlamentā, jo tiktu palielināts reālais balsu skaita slieksnis ievēlēšanai.

automiilis (2010-10-01 11:41)      Atļaujiet pasmaidīt, sakarīga partija :) Diemžēl ir tikai mazākais ļaunums :)
Arī nobalsojot par kādu Tu pacel slieksni!

Protams, ja salīdzina ar bitēm vai PLL, tad VL nav sliktākā izvēle :)

Jonis87 (2010-10-01 12:42)      Balsot par jebkuru no sīkpartijām vai nebalsot ir vienādi bezatbildīgi šodienas situācijā. Ja patiešām 5,1% nobalsotu par sīkpartijām, kā piemin Valdis Liepiņš no Vēlēšanu reformas biedrības, un 16,7% nebalsotu, tad šie pilsoņi dotu ievēlētajām partijām kopā 22 deputātus. Tie "Saskaņas centram" dāvinātu septiņus deputātus un "PLL" – divus. Atcerēsimies, ka pēdējās Rīgas domes vēlēšanās kopā 21% balsu tika nodotas par 12 latviskām sīkpartijām, kas nepārvarēja 5% barjeru. Šie latviešu vēlētāji uzdāvināja "Saskaņas centram" piecus deputātus, uzvaru vēlēšanās un mēra amatu. Daži cilvēki domā, ka, neejot balsot vai neieliekot aploksnē derīgu balsojuma lapu, viņi izdara protesta balsojumu. Tā ir rūgta maldīšanās. Saeimā tā vai tā būs 100 deputātu un nenodotās balsis palielinās deputātu skaitu tieši tām partijām, par kurām sevi pievīlušais protestētājs negribēja balsot.

Torpedo (2010-10-01 13:08)      Es domaaju, ka tie, kas taisaas balsot par "Sabraukto eziiti" un &, mieriigi var neiet uz veeleesanaam. Kaada jeega balsot par tiem pasiem, lai nekas nemainas? Tad jau veleesanas vispaar nevajag riikot, ne?

senga (2012-03-21 01:33)      AR TUKŠU APLOKSNI..tad kāpēc vispār jāiet balsot,kāda tam tad jēga..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu