Par nacionālo pašapziņu.

Lasot šeit komentārus, nereti var pamanīt latviešu nonicināšanu un lepošanos ar piederību citai tautībai vai jaukteņiem. Pie kam - rakstīts tiek LATVIEŠU valodā (bieži arī tīši kropļotā vai ar daudzām gramatikas kļūdām).
Var jau būt, ka latvieši nav pati labākā tauta. BET - katrai tautai ir labāki un sliktāki pārstāvji. Fašisti bija gan itāļiem, gan vāciešiem. Deportācijās piedalījās gan krievi, gan ebreji. Utt.
Jautājums tiem, kas lepojas ar to, ka nav latvieši : kāpēc tad jūs dzīvojat Latvijā un kāpēc runājat latviski ? Pasaule par mazu ?
P.s. Tā nav ne mega, ne giga sāpe. Vienkārša ziņkārība.

Adamsone (2010-12-21 13:23)      snamlet - manā skatījumā tīrs sakāvnieciskums ir doma, ka tie labākie ir tikuši iznīcināti, bet pāri palikuši vien deģenerāti (es drusku pārspīlēju). Tēlaini sakot - vētra var nolauzt virsotnes, bet no pameža arī var izaugt kas tīri jēdzīgs, ja vien augsne ir laba. Es nedomāju, ka jaunos cilvēkus var iedvesmot doma ka viņi nu ir tie nevērtīgie, bet tie citi, tie nu bija....Mēs esam iebraukuši šausmīgās auzās ar savu romantisko retrospektīvismu un tā kā būtu laiks to piebremzēt.
Ivan-ne bargais - ir teiciens "Bīsties no sievietes, kas neslēpj savus gadus, jo tādai nekas nav svēts". :D:D
Traf - šodienas nacionālismu redzu kā reakciju uz globālismu un reakcijas sazin kāpēc mēdz parādīties kā aprobežotība un konservatīvisms un kaut kāds pašmērķīgs romantiskums. Pinīgi iespējams, ka mazām tautām nav attīstības perspektīvu un tās izbeigsies, bet to mēs droši vien neredzēsim. Tā vismaz man izskatās...It kā jau vajadzētu būt tai daudzveidībai un dažādībai, bet kas zin, kā procesi notiek īstenībā....

2_shokolaades (2010-12-21 13:34)      nelasīju komentārus, bet visiem tiem, kas šeit ir atlīduši un aizmirsuši ceļu atpakaļ novēlu to atcerēties....

daisy777 (2010-12-21 16:16)      Tessa - Mēs māsiņas svešinīcas/Mums balsiņas saveicās/Sak` ļautiņi stāvēdami:/Tie ir vienas māmuliņas. ;)))

Nez, cik ilgi zilasiņu īstenticīgais pats varētu dainot?

Šovakar nāk jaunais Saules gads - priekā, mīļie brōļi un mōsas, visu zemju jauktasiņi! Tiekamies šovakar pie bluķa vilkšanas, lai var vecos grēkus sadedzināt un sākt grēkot no jauna. ;)))

Tessa (2010-12-21 19:54)      daisy:))
Ai, Dievinj,nomet mieru,
Nojoz zalju zobeniņju,
Jauni puishi veci kljuva,
Zem karoga stavedama./pamaj ar galvu/:))

riks (2010-12-21 21:13)      nu, kas ir, nacionālpsihopāti?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu