Kurā bankā krāt pensiju?

Jautājums īss un vienkāršs - kurai bankai pašlaik ir labākie % 2.pensiju līmenim.. it kā sīkums, bet ienāca prātā doma šo jautājumu papētīt.
Any ideas?????

prusacins (2011-08-23 10:06)      Ja Tu domā par pensiju un krāšana.. ta par dzīvi latvijā aizmirsti! Brauc uz ne Eiropas Savienība valsti kā Norvēģija vai Šveices Konfederācija! Ja arī latvijā darbs ir ok un alga laba.. atceries...ka vecumā atmetīs grašus jebkurā gadījumā.. Latvijas socsistēma totāli sagrauta...un tās iemaksas ir nekādas... ir jāsaņem tik laba alga..lai pats vari atlikt.... bet zinot, ka Latvijai tagad no 2014.gada būs jāatdot parādi.. tā pensiju sistēma ir vispār dzīvotnespējīga! naudā vispār nedrīkst krāt pensiju..tas ir asurds..nauda ir tikai papīrs.. tai krīt vērtība ar katru gadu un tas ir neatgriezenisks proces... ir jākrāj iekrājumi zelta stieņos... Brauc dzīvot uz norway, kur pensija sākas no 5 gadu darba stāža.... un vecumā saņemsi 4 ciparus latos .. nevis pabalstu vai maksimums 150ls! tad visi te dziedās citu dziesmiņu:)

Juris77 (2011-09-03 08:44)      Ja tu gribi krāt pensijai un būt 100% pārliecināta, ka vecumdienās tev būs nauda iztikai pērc zelta monētas un roc dārzā. Neviena banka nav par 100% droša. Tas, ka banka šodien tev piedāvā procentus un sola peļņu, nenozīmē, ka šī banka eksistēs visu to laiku līdz tavai pensijai un tavas pensijas laikā. Jā ir sarakstīti likumi, ir garantijas fondi, ir solījumi, apgalvojumi un pārliecināšana. Tikai tas neglābj no inflācijas, devalvācijas, denominācijas ( naudas maiņa, kā bija 90. to gadu sākumā) banku bankrota, akciju tirgu bankrota. Tāda ir realitāte. Vienīgais cilvēks, kurš patiesi ir ieinteresēts tava pensiju kapitāla saglabāšanā esi tu pati. Tā ir aksioma. Bankām tas tavs kapitāls ir vajadzīgs tikai spekulācijām un tās nenes nekādu atbildību par spekulācijām ar šo kapitālu akciju tirgos. Viņi futbolē atbildību uz tevis pašu - tu paraksties, ka tu piekrīti, ka banka spekulē un, ka tu esi piekritusi jebkuram rezultātam. Arī 0% peļņai vai negatīvam atlikumam. Paļaušanās uz starpniekiem un citiem vienmēr nozīmē problēmas. Spriežot pēc tā cik reizes pasaules vēsturē noguldītāji un ieguldītāji ir pakāsuši kāpostu var secināt, ka vēsture māca, ka tā neko nemāca. Ja tu krāj pensijai dari to pati. Ja gribi spekulēt - tad dari to no brīvajiem līdzekļiem. Un dari to tādās summās, kuras tev nebūs īpaši žēl, lai neķertu nervu sabrukumus, ja pakāsīsi. Brīvie līdzekļi tev būs tie, kas paliek pāri pēc visu izdevumu segšanas un pensiju kapitāla atlikšanas.

pirs (2013-04-08 22:12)      Zarku bankai,lohi

barss5 (2013-04-11 19:16)      Es varētu ieteikt Banka Baltija

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu