49% mājsaimniecību patērē līdz 100 kWh mēnesī?

Tā varētu būt? Te ir kāds, kuram ģimene patērē zem 100kWh mēnesī?

"Par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā pašreizējais tarifs - 8,25 santīmi par kWh. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kWh."

snamlet      Man dzīvoklī ikmēneša patēriņs reti kad pārsniedz 100 kwh, bet privātmājā izdevīgāk ierīkot apsildīšanu no zemes, mums tā ir un ļoti labi, ērti, izdevīgi.

Decijs      ta Latenergo viemer atskiries ar orginalu savdabigu humora sajutu, kur citiem nenak smiekli tik vadosajai klikei...

tiritomba      ja būsim precīzi, tad par janvāra elektrību tarifs ir 0.08250 (tai skaitā 22 % PVN), decembrī vēl bija 0.0743 (12 % PVN)

Lucy  1   100kw mēnesī neiespējami,mums ir +-200 kārtējā dir...ka necietīs tauta!!
Tiem kuriem ir ap 100kw menesī,nu tie laikam navīgi ekonomē,bet,kā var dzīvoklī 600-800kw,to gan nesaprotu,ja vien neapkurina ar elektrību,tad varbūt.

Elektrods      Cilveex, to statistiku Latvenergo veido daudzie pieslēgumi, kuri vispār netiek izmantoti. Ir tūkstošiem uzskaites (resp.- klienti) domātajām apbūvēm - pilnas pļavas ar skaitītāju kastēm, kur pat aizejošo vadu nav. Pieskaita arī neapdzīvotos dzīvokļus un vasarnīcas. Nu, un nedaudz ir tiešām taupīgo.
Meli tagad ir vairāk cieņā nekā PSRS.

homo_literatus    1 Ļoti ticams, ka tajos 49% Latvenergo ir ieskaitījis arī dārza mājiņas un garāžas, kur elektrības patēriņš tiešām nepārsniedz (un pat nepietuvojas) 1200 kwh/gadā. Un arī tādas atsevišķas lauku mājas, kur elektrību izmanto tikai apgaismojumam un radio, kā mans tēvs, un gadā par to samaksā tikai 5Ls...
Šai sakarā ir viens diez gan labs pētījums - http://skarbi.eu/, kas atklāj, ka tādas mājsaimniecības, kas tērē līdz 100 kWh/mēnesī, ir tikai 2%.

Bet par saules baterijām/kolektoriem runājot. Saules baterijas mūsu apstākļos nav pietiekami efektīvas. Mums ir pārāk maz saulainu dienu, lai tās sava mūža laikā sevi atpelnītu, turklāt ziemā tās lielākoties būs zem sniega, tātad nestrādās vispār. Mūsu apstākļiem vispiemērotākie ir saules kolektori, kas silda ūdeni, un gan jau ka var tam kaut kā pieslēgt apkuri. Vasarā tas nodrošinās 100% ūdens sildīšanai nepieciešamās enerģijas, ziemā arī kādu daļu.

P.S. Voshod, nē, Tu nesaprati! Lielais tarifs 10,74 santīmi/kWh Tev ieslēgsies sākot no 1201. kilovatstundas periodā 01.04.2011.-01.04.2012.

selnija_      Paldies, ka atgādināji par tarifa maiņu, citādi vēl dzīvotu vakardienā:)
Nē, zem 100 KW pat vienai nesanāk, kur nu vēl ja būtu ģimene.

Palomino      Jā, man sanāk mazāk, vidēji 45-70. Šoziem gan nācās drusku pakurināt eļļas radiatoru, tāpēc vienu mēnesi notērējās pat 200.

Dzhokonda      Kut tik stūlbs Latvenergo paziņojums. Pat mana radiniece-vientuļā pensionāre 1 ist.hruščovenē bez datoriem utml. pieslēgumiem patērē 150kWh/mēnesī. Man ir nedaudz lielāka platība un sanāk 200kwh-taupot elektrību.....Latvenergo vnk grib pamatot kaut arī ar nekompetentiem slēdzieniem elektrības cenas celšanu-un tas ir viss. Vispār jau nevajadzētu viņiem maksāt par pāaugstināto tarifu, jo 2010.g. peļņu Ls 40000,- sagrāba valsts-kaut tā bija jānovirza attīstībai un tagad šim mērķim naudas nav- TIKAI TĀPĒC SLAUC NO IEDZĪVOTĀJIEM PĀAUGSTINĀTOS TARIFUS UN TIKAI TĀPĒC REGULATORS NEATRADA KUR PIESIETIES LATVENERGO IZVIRZĪTAJAM TARIFU PLĀNAM-valsts cer arī daļu 2011.g peļņas sagrābt un sadalīt sev algās-piemēram.

homo_literatus      Latvenergo peļņa tiek ieskaitīta valsts budžetā (šogad 95% peļņas, no pagājušā gada peļņas, kas, starp citu, bija par pāris nullēm lielāka nekā Tu rakstīji, budžetā ieskaitīja mazāku daļu), bet lai samazinātu budžeta deficītu, nevis lai sadalītu sev algās.

Dzhokonda      Es teicu-piemēram, katrā ziņā tas nav tik svarīgi kur novirzīta peļņa-ja to neiegulda attīstībā, jo tas ir skaidrs iemesls-kāpēc Latvenergo ar valsts atbalstu pāaugstina cenu. Sanāk, ka par elektrību tik un tā tiek pārmaksāts-gandrīz slēptais elektrības nodoklis valstij.

voshod      Vismaz viens mierinājums,ka valsts kasei arī kaut kas tiek! :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu