Vai ir pareizi aizliegt 16. marta pasākumus Rīgā?

"Lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, Kalve aizliedza visus 16.martā pilsētā pieteiktos pasākumus."
Tātad, forumiešuprāt
a) vai leģionāru atceres pasākumi ir jāaizliedz vai jāatļauj?
b) vai krievvalodīgo organizāciju protesta pasākumi pret leģionāru atceres dienas pasākumiem ir jāaizliedz vai jāatļauj?

lapsu_aacis      publiska pakazuha ir publiska pakazuha, lai no kurjas puses naakusi.

sofija1      Nesaprotu, kāpēc daļa sabiedrības to uztver kā "pakazuhu"? Drīzāk prese to visu tā nostāda, parāda tādā gaismā un vēl kam tas izdevīgi. Pati piedalos šajos piemiņas pasākumos un nekad neesmu izjutusi no šo cilvēku puses, ka viņi ierastos kā uz "pakazuhu".

Decijs      vajadzeja nelais garniti lv, bet dot pretii aubee kaa Somi i butu dienas ir ciena. Tos kurus apsava protams apsautu tapat, bet butu saprotams kapec un kadel. Tas ka iesauca vaciesi un Psrs savas armijas laudis no okupetam teritorijam ir kara noziegums un punkts. Protams atceroties pirmo neatkaribu Latvju karaviri domaja , ka vaciesi laus veidot tipa savu armiju bet tie bija maldi... dala karaviru ir vienaa ir otraa pusee noasinoja tai vietaa lai laicigi nebutu bez kaujas adevusi 40 gadaa Latviju....

lapsu_aacis      sofija1 (2011-03-10 18:18) viedoklis
nesaproti, saki? :D
nu, paskaidroshu.
dienaa,kad kedas atmetiis peedeejais legjionaars un padumjaas armijas veterinaars, shis kveschenC, uz neatgrieshanos ,tiks nonjemC no dienaskaartiibas kaa iipashu uzmaniibu prasossh.
vel peec 3 gadiem, prasiijumi riikot shaadu te pasaacienu, vairs neapmeklees rd .
veel peec 5 gadiem, par taadu 16 martu un 9 maiju, atgaadinaas tikai pa kaadam , uz ielas kozhot nokjertam 1/2 muuzha alkonautam vairaak .

taa nav demonstraacija, taa nav militaara paraade, tas nav protesta gaajiens. un, ja taa- sirgt ar padumjijas obligatoriju - slava kaapeeeses, slaba ljenjinu, staljinu, slava, bļeķ veljikomu oktjabrju i hujovoj, no pobeģe, ibo tas viss naak no padumjijas, kur bara lopiem tika iepoteeC, ka taa uzvesties ir norma!

biju gan domaajusi,ka vecie kreekas legjionaari nav nekaadi tupi krieviem pakaljcaur(SK)rejas, tacu,kaa izskataas, arii shameejiem par variiteem gribas bibiishiem pameeriities.

ko par to domaa jaunaa paaudze?
ZA JE BA LJI!
ar savu politiku, pastalotajiem ausekljiem, krieviem, atmodu, uzvaraam un demonstraacijaam - ZA JE BA LJI!

absolute      16.marts ir latviešu svētki atšķirībā no 8.marta!

KraaKraa      Es tik nesaprotu kāpēc vajag to parādi. aizej noliec savu ziediņu pie pieminekļa un piemini savu biedru kaut visu gadu.
Ja gribētu tik tiešām lai iekš LV atceras leģionārus un viņu cīņas, vienam takš vajadzēja pietikt prātam un spiest uz LV vēstures padziļinātu mācīšanu skolās. Efekts būt daudz pozitīvāks un vērtīgāks, nekā šitā pakazuha no kuras 95% ne silts ne auksts. Bet protams vieglāk ir pašņukstēt vienu dienu iekš šņupdrānīša, ka redz neviens vecos nesaprot un 364 dienas atkal nevienam no tiem pensīšiem atkal nevajadzēs nekādu leģionāru pieminēšanu.

JurisK      sofija1 - vēlreiz paskaidroju - tur nav un nebija nekāda sakara ar Latvijas valsti! 16. marts ir kārtējā sēru diena, jo latvieši tajā dienā savstarpēji izkāva viens otru Krievijā pie Veļikajas upes. 16. marts var būt tikai kā piemiņas diena latviešiem - otrā pasaules kara upuriem. Ja kas - vismaz 90% leģionāru tika mobilizēti piespiedu kārtā, zem nāves draudiem, Bangerskis ir Latvijas tautas nodevējs vistiešākajā mērā - vienalga, vai tā bija apzināta kalpošana okupācijas režīmam vai idiotiska cerība par brīvu Latviju! Ja kas, viens mans onkulis bija leģionārs, otrs krita sarkanajā armijā pie Kenigsbergas. Paldies dievam, mans tēvs bija nedaudz par jaunu. Nav daudz to cilvēku vairs, kas atcerās patiesību kā tas bija, kad vidusskolas pēdējās klases puišus visus iesauca leģionāros. Atnāca krievs, un nākamos gadagājumus - sarkanarmijā. Mana vecmamma nosirmoja vienā gadā, kad viņas dēli viens uz otru šāva! Stulbi ir cilvēki, kas uz tautas bēdu rēķina griež savas rebes. Atceres pasākumam pie Brīvības pieminekļa jābūt, bet bez tādiem cilvēkiem kā sofija1, gan vienas, gan otras nepatiesības paudējiem!

Mezhavecis      Leģionāriem protams jāļauj bez vārda runas.
Bet tā žīdu-eks komunistu-krievu šovinistu organizācija vienreiz jāpieliek pie sienas.

Karkla_Kruminja      Leģionāru pasākumi jāatļauj. Protesta pasākumi organizējami ārpus LV.

Nepieejamais      Legionaaru pasakumi ir jaatlauj!
Krievu ordas gajieni jaaizliedz un ar speeku jaizdzenaa! Shiii ir Latvijas valsts!

kad jus latvieshi vienreiz to muguru iztaisnosiet..

voshelis      sofija-interesanti cik tev padomju vara paari nodariija,kurā tu pavadīji labi ja 10... gadu,dzīvoji badā vai kā?

Ivans_neBargais      http://www.delfi.lv/news/comment/comment/davis-stalts-16-marts-vai-radisim-risinajumu.d?id=37266196

austra2      Noteikti nedrīkst aizliegt leģionāru pasākumu, bet no rējējiem jāaizsargā. Toreiz tā bija vienīgā iespēja cīnīties pret krievu iekarotājiem un slepkavām. Kaut arī vācieši piekrāpa solot palīdzēt latviešu armijai, tā vietā pievienojot savai, latvieši cīnījās par Latviju.

lapsu_aacis      mja... kamer popinsas, sofijas, marijas, austras un aivari neapmirs, nekas nemainiisies....

juus, cuukcepures, vismaz tik daudz sajeedziet savaa vieniigajaa rievaa no pilotkas- atdot godu kareivim, taa ir sveeta lieta! un, tas ,ka jums ir ieshaavies praatinjaa gjeniaalais "davaisitamkrievus", veel nenoziimee,ka arii tie,kuriem ir smadzenes, taisaas akli jums pakaljskriet!
man, ljichna, ir pie vienas vietas, kuraa barikaazhu pusee ir karojis cilveeks, kuru kaa marioneti aiz strikjiem ir raustiijushi tie pashi kuudiitaaji, kuru deelj juus te uzstaajaties ar savu populismu, man ir pietiekami praata, lai saprastu, ka ir lietas, kuras ir jaanodala.
man un man liidziigajiem- vienaa barikaazhu pusee vienmeer staaves politkaanji, nacionaalpatrioti- ausekliishdirspleeseeji, krievniideeji, vaacniideeji, zviedrniideeji latvieshniideeji un citkuudiitaaji un otraa pusee- upuri,kritushie un tie, kuriem jasadziivo ar shitiem jampampinjiem un vinju skanjajaam riikleem!
aber savu paarspiileeto nacionaalpatriotismu, esiet laipni, sarulleetaa veidaa sev pakaljaa iebaaziet!

sofija1      absolute - 16.marts nav svētku dienu, tā ir piemiņas diena atšķirībā no 9.maija apdzērušos ļautiņu orģijām, kas nez kāpēc ir atļauts pasākums. Vienu okupācijas varu atkārtoti nomainīja otra okupantu vara, tad kāpēc 9. maijs ir atļauta viņu svinību diena kā "atbrīvotājiem"? Tāpat tā nav arī nekāda parāde. To arī cilvēki dara, kā aiziet un noliek tos savus ziedus pie Brīvības pieminekļa. Tie kas tur bļaustās ir tie paši kas sajūtās kā "atbrīvotāji". Neviens tur neiet ar saukļiem "sitam krievus". Esmu pietiekoši zinoša par šo vēstures posmu, lai Jūs JuriK man nenorādītu, kur man atrasties šajā datumā. Tāpat, kā ieteiktu vēlreiz pārliecināties kas īsti notika pie Veļikajas upes nevis tik pārliecinoši paust muļķības. Latviešu strēlniekus ar nodomu pret leģionāriem aci pret aci nolika Kurzemes kaujās.
Uz cienījamās Lapsas komentu, kas saredz visā tikai "sitam krievus" neredzu jēgu ko vairāk atbildēt.

snamlet      Tiem vecajiem vīriem ap 80 (+/-) un viņu cīņas biedru piederīgajiem 16. marts ir atceres diena, kad bija daudz brīvības cerību, zaudējumu sāpju un vilšanās laiks. Viņu nav daudz palicis, bet viņi iet nolikt savus ziedus par sevi un saviem kritušajiem biedriem, kuriem nebija lemts sagaidīt brīvu Latviju. Viņi klusi piemin savus biedrus un noliek ziedus, bet kliedz un rīko vētru "ūdens glāzē" citi politiskie spēki, lai demonstrētu savas ambīcijas. Valsts ar aizliegumiem tikai parāda, ka tā nav vēl līdz galam demokrātiska un ziedu nolikšana nav nekāds gājiens. Bet bļauj un ārdās parasti tie, kuri neko nezin no Latvijas vēstures. Paldies JurimK!

lapsu_aacis      sofija1 (2011-03-11 00:44) viedoklis

bijusi pietiekoshi zinosha, saprastu, ka 9 maiju kaa uzvaru paar fashistisko vaaciju, svin visa eiropa, ne tikai krievi. taa ir diena, kad uzvareeja visi sabiedrotie, nevis tikai viena valstele.
un, buutu pietiekoshi zinosha, saprastu, ka ikkatrai valstij, lai notureetu savu bezsmadzenju aitu baru kontrolee, ir nepiecieshams aareejais agresors vai ienaidnieks. taads ir visaam valstiim, arii shodien.
un buutu pietiekami zinosha, nekjertos uz shii uz aakja uzmauktaa kaula, katru gad no jauna, kad tev to pamet provokaacijai.
un buutu pietiekami zinosha, sajeegtu, ka jaunatnei, paaudzeem, kuras turpinaas tad, kad tevi jau taarpi grauziis, shiis tavas riiveeshanaas un vaukskji, ir dzilji pieriebushies. vinji grib dziivot, neskjirojot, nebakstot ar pirkstiem un neizmantojot sen mirushus cilveekus, savaam ambiicijaam.

zinoshaa atradusies, ko neteiksi

sofija1      Ja, Jūs būtu tik zinoša, tad Eiropa svin 8. maiju, kā uzvaru pār fašismu nevis, kā šeit 9. maiju svinošie "atbrīvotāji",kuri "atbrīvoja" Latviju no vienas svešas varas, ieviešot šeit savējo.

av2      neredzu iemeslu vispaar kautko vardarbiigi aizliegt briivaa valstii.Lai tak iet savos pieminnas gaajienos gaajienos, vai lai arii iet protesta gaajienos utt. Vai tiesaam LV valdiiba tik lloti "raustaas" no visiem ? :((

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu