Vai ir pareizi aizliegt 16. marta pasākumus Rīgā?

"Lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, Kalve aizliedza visus 16.martā pilsētā pieteiktos pasākumus."
Tātad, forumiešuprāt
a) vai leģionāru atceres pasākumi ir jāaizliedz vai jāatļauj?
b) vai krievvalodīgo organizāciju protesta pasākumi pret leģionāru atceres dienas pasākumiem ir jāaizliedz vai jāatļauj?

Palomino      Piekrītu, ka aizliedz, tikai tādā gadījumā, ja aizliedz arī 9. maija pasākumus pie Uzvaras pieminekļa. Riebjas mūsu varasvīru divkosība šajos jautājumos.

LaskovijMerzavec      Vai nevar svinēt abas dienas gan 8 gan 9 maiju, ja jau tāda situācija ir izveidojusies...

KraaKraa      Un tagad viens no galvenajiem jautājumiem. Cik no bļāvējiem, ka vajag 16. martu paši taisās iet tajā gājienā?
Un cik no krievnīdējiem, runā tikai ar latviešiem, un kā redz krievu tā velk ārā rungas un ķēdes un iet skrien to nabagu sist?

rozamunde      Par 16. - lai taču šie vecie vīri piemin savus biedrus. Vismaz tā cienīgi, klusējot, ar ziediem.
Apkārtlēkātāji un taurētāji būs vienmēr, tie izmantos izdevību paust savus ne - un par. Tos tad ignorējam un norobežojam.
Par 9. - ja paši šī datuma neatzīmētāji nevazātos apkārt un nemeklētu kašķi, tad ap to Uzvaras pieminekli tik tāds prasts dzertiņš vien sanāktu. Maz tur ir to veco cilvēku, kuriem no sirds ko nozīmē šis datums.

hefny      Man nepatīk 9.maija--Latvijā ienākušo sarkano armijas palieku-orģijas pie Uzvaras pieminekļa-laukumā--kur pAkāra lATVIEŠU ARMIJAS VIRSNIEKU-kARĀTAVU LAUKUMĀ!
VIRSNIEKUS PIEŅEMT NOŠAUT--NEVIS KĀ KRIEVI TO IZDARĪJA--PAKĀRA!
tĀ ir KRIEVU-sARKANĀS -pADOMJU vALSTS --joprojām AFIŠETA UN rĪGAS MĒRA-ATBALSTĪTA ŅIRGĀŠANĀS -PAR LATVIEŠU TAUTU-LATVIEŠIEM!
KATEGORISKI IEBILSTU--pADOMJU ARMIJAS IENĀKSANAS-OKUPĀCIJAS SĀKUMA -svinēsanu!
jA ŠAMIE--KLUSIŅĀM,KATRS IET SAVIEM KAPIEM/-LAI IET!/.
bRĪVĪBAS pIEMINEKLIS ir latvijas un latviešu SIMBOLS--TUR VAR IET KATRS,KAS KO PIEMIN-ATCERAS!AMANI SENČI PAR TO MAKSĀJA!
tĀPAT KĀ ES-SAMAKSĀJU--MAN AR VARU--ATVILKA NO ALGAS-3RBĻ--PAR TO kARĀTAVU LAUKUMA PIEMINEKLI--MAN Ir TIESĪBAS NEGRIBĒT--LAI PIE TĀ AURO,DZER,KRIEVISKI LĪKSMO PAR LATVIJAS IEŅĒMŠANU!
Ja krievi-brauc uz Maskavu--lai brauc un SVIN tur--savu -SARKANĀ TERORA_MĒRA bijušo uzvaras paskrējienu!

voshelis      pieņemu ka šie lielie krievu nīdērji ir izbijušo budžu pēcnācēji? :))
par to ka karoji fašistu,nacistu pusē nav ko reklamēties!

sofija1      Voshel, gribi teikt, ka "atbrīvotāji" par maz Sibīrijā nobendēja?

trafs      Piekrītu, ka vajag ievērot konsekvenci - ja reiz aizliedz 1 pusei, tad aizliedz arī otrai. Pret divkosību.

Tessa      sofija1, gribi teikt,ka krievi pashi nav bijushi legjeros?kad vienreiz beigs nodaliit politiku un rezhiimus no cilveciska faktora?tie lielie bljaveji padomjlaikos ir dabujushi bezmaksas izglitiibas,izbraukajushi visus Sochu un Krimu kurortus pa kapeikam,maksajushi iiri triis rubljus menesii un baudija slimniicas gultas na haljavu.kapec viss shis netiek saistiits ar krieviem?
stulbums k-kads.mani vecvecaki trapiija pirmaja kolektivizacijas vilnii 1929.gada,tikai par to,ka bija kazaki ar zemi un zirgiem,pat kalpu vinjiem nebija,liela saime pati tika gala ar visu-nahren,Sibiirija visai gjimenei-kuru man vainot,tagad,kad pagaja jau 90 gadi?!!no zemes palika tikai mazs plekjiitis,atnjema visu,ar pliku de lepnus briivdomatajus atstaja.
jus nekadiigi nevarat tos pulkstenjus pagriezt,ir jabut cienjai kaut vai pret tiem,kuri tik daudz izcietushi,cik var vicinat tos neesoshos zobenus!!

Tessa      pees.ja nebutu JUSU latvieshu strelnieku un kaujas pie Pinjkjiem,boljsheviku ljumpeni nekad netiktu pie varas,cara gjimene butu palikusi dziiva un visiem joprojam piederetu viss,kas bija vinju,aga.
labak studejiet vesturi,nevis barstat neta naidiigus saukljus-tas attiecas gan uz jautajuma uzdeveju ar krievu saknem,kurus vinjsh visiem spekiem noliedz(??),gan uz parejiem neziniishiem.
saciet griezt ara tos latvieshu strelnieku laikus,tad 70 gadi padomiju varas pat ij neparadiisies.

blaumane      cik var, a? kāds nezin labu soļankas recepti?

JurisK      Es zinu, zinu tāpēc, ka mans vectēvs dūšīgi pasiroja pa kazaku zemēm. Feini esot bijis sadot tiem sotņikiem atriebībā par 5-to gadu!:) nebūtu tādu latviešu sarkano strēlnieku, nebūtu arī Latvijas, bet gan pāris guberņas - Rīgas un Viķebskas vienotās un nedalāmās sastāvā. Lai dzīvo Lielā Oktobra sociālistiskā revolūcija!!:))

Torpedo      Vestures milotaaju pulcinjhs! :DDD Da netu vajaga lasiit - peec 30 gadiem taadu tautiibu kaa latvieti ar uguni vairs nevarees samekleet! Par kaadu briiviibu un neatkariibu ciiniijaas??!! Allo, Garazh!!!! :D Pasi savaam rocinaam taa teikt, ar Dziesmoto Revoluuciju uz luupaam, pa Skuju Taku taa teikt .. :D

vilks28      Ja aizliedz 16,tad nav arī 9 un to stabu pārdaudavā vajadzētu pārvietot uz citu vietu ,bojā ainavu...labi pieminam Lestenē,bet šamējie,tad lai to dara arī citur,piemēram kādos viņu kapos,kuru nav maz.lai brauc un iemet kādu graķi par kritušajiem,kas viņiem to neļauj,svēta lieta,bet kodiens pie pieminekļa,tā ir politika nevis kritušo pieminēšana...Ar cieņu pret kritušajiem kā vieniem,tā otriem.

vilks28      cilveex,labi ka neesam simts miljoni ,tad vēl puspasauli iekarotu:DD

lapsu_aacis      palasot ko te vienC otrs sadrikjeejis, man kaarteejoreiz ar shausmaam jaasecina- ja vidusmeera latvijietis irj tikpat stulbs, cik vidusmeera ohujisC, shii naacija ir vairaak nekaa pelniijusi tikt noslauciita no zemesvirsas. praataa apdaliitajiem nav jaavairojas.

trafs      Lapsu_aacis, Tu , protams, esi pati pareizākā, viedākā ? Tavas gudrības priekšā zinātņu doktori galvas noliec, ja ? Bet, pēc tavas loģikas, Tev vajadzētu vairoties kā trakai . Kādi padsmit bērni Tev jau ir ?
Kā šeit modē - nekā personīga...

lapsu_aacis      trafs (2011-03-11 19:47) viedoklis
topsiks ir par pieminjas pasaakuma lietderiibu, apstaakljos, kad tas provocee plashaakas tautas masas, rada nekaartiibas un ir par iemeslu dazu politikaanju PiiaaRastijai - uztureet dziivu aareejo agresoru un NEVIS par to , cik vairotiesspeejiiga esmu es. ja tevi intereseeju es, ej eeteraa ar jaunu topsiku un baaz sho tavu GiGaSaapi uz apsprieshanu.

ak,jaa, ja nepamaniiji, es she neesmu vieniigaa, kura domaa, ka azhiotaazha ap shiem datumiem, tiek maaksliigi radiita, barota un izmantota.
jurimk, kraa, laskivijam un tessai arii pieprasiisi vairoshanos, ja? :)

Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu