Par sabiedrības infantilitāti

Dzīvojam it kā modernā sabiedrībā, un laiks būtu atmest akmens laikmeta cīņu metodes. Runa ir par totēmismu, ko vakar varēja redzēt uz AB dambja. Dedzināt simboliskus klučus, kas tikai piesārņoja ne bez tā netīros lv ūdeņus, sairst upi ar sveču degļiem un vaiņegiem, (pietrūka vēl bufetes un šašlika), viss sausais atlikums no cīņas ar oligarhu sevī. Jautājums ir, vai jūs tiešām atbalstat šādu protesta veidu, kas savā izpausmē ir infantila mutācija starp pagānisma atavismiem un patiku stihiski pulcēties, treknā liekulības mērcē?

daisy777 (2011-06-09 09:59)      Redz, Maveriks sadarbosies :) Tieši tādu kā Maveriks dēļ, kuri gatavi savu māti pārdot, lai lieku dālderi nopelnītu, arī šajā valstī oligokrātija ir izveidojusies... jo nav jau neviena, kurš ierobežotu - viens otram gatavi rīkles grauzt, lai tiktu tuvāk pie siles, un aizgalda saimnieki tikai vēlīgi noskatās...

Vārdus "moderna sabiedrība" jau kopš senās Grieķijas laikiem lieto ikviens, kurš runā par savu paaudzi, bet nekas unikāls, izņemot tehnoloģisko progresu, taču nav noticis - cilvēku kaislības ir vienas un tās pašas, un pūļa manipulēšanas likumi arī pavisam vienkārši un nemainīgi.

Nu, nav nekā jauna šai pasaulē...

Bet tēmas autors, protams, izredzēto tautas garā tikai jauc gaisu.

cirteejs (2011-06-09 10:09)      Vai jums neliekas, ka tā visa ir masu psihoze Saules magnētisko vētru iespaidā? Varu derēt, ka, ja vienā jaukā brīdī prezis paziņotu, ka viņš ar tiem 3 oligarhiem kļūdījies, ka tie nav šie 3, bet pavisam citi- ar uzvārdiem uz K, Ē, S, B, L,...tad viss tas vakardienas pūlis mestos virsū šiem personāžiem un Š, Š, L būtu tie labie...Ja vienā jaukā dienā paziņotu, ka vispār ir kļūdījies, tāpēc, ka nepareiza taimkoda dēl neprecīzi pasniegta informācija, tad šis pats pūlis mestos slavināt iepriekšminētās personas...P.S.Kas finansēja vakardienas pasākumu- tas ir kaut kur publicēts?

marmorakaraliene (2011-06-09 10:27)      Mani vairāk interesē - kas bija šā pasākuma "apmaksātājs" - finanses kurš deva?
Tikai nestāstiet, ka neviens santīms nevienam ne par ko netika maksāts.

saulespuke1970 (2011-06-09 10:32)      Sākas pirmsvēlēšanu aģitācija......
Pievienojos cirteejs (2011-06-09 10:09) viedoklim

Shalote (2011-06-09 10:44)      Spriežot pēc vakardienas Domburšova, pasākuma jēga bija nevis cīņa "pret", bet "par", tobiš aicinājums sākt ar sevi, kas manā izpratnē ir visnotaļ jēdzīgs uzstādījums. Diskusijas vērts būtu jautājums, ko konkrēti mēs katrs esam izdarījuši, lai šī valsts kļūtu labāka?

cilvex (2011-06-09 10:45)      "kas bija šā pasākuma "apmaksātājs" - finanses kurš deva?"
Ļoti normāls un sapratīgs jautājums un interese.
""Mums finansiāli ir palīdzējuši daži “čomi”, bet nevēlos pagaidām nosaukt viņu vārdus. Varu pateikt tikai to, ka naudas devēji nav saistīti ar politiskajām partijām, principa pēc neņemtu naudu no politikā esošajiem," portālam Diena.lv sacīja V.Dūle."

"Bet vēlos pateikt - mēs neko neslēpsim un katrs santīms tiks uzskaitīts un būs publiski pieejams. Visi izdevumi un ieņēmumi tiks publiskoti mājas lapā manabalss.lv, visticamāk tas notiks šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļa sākumā," sola V.Dūle."

Acīmredzot, ka drīz tajā www.manabalss.lv kaut kāda info būs. Gaidīsim.

cilvex (2011-06-09 10:46)      bet jādomā, ka sorosfondi tur būs kaut kā iesaistīti.
"No publiski pieejamās informācijas izriet, ka 7413 EUR mājas lapas manabalss.lv izveidošanai piešķīris Sorosa fonds Latvija. Granta saņēmējs ir Sabiedrības līdzdalības fonds."
http://www.diena.lv/sabiedriba/zinas/dule-pagaidam-neatklaj-oligarhu-kapusvetku-finansetajus-1388758
1

cirteejs (2011-06-09 10:47)      cilvēx- ņemot veŗā pieredzi, kas bija vērojama vienās no iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, vai nepastav iespēja naudu izmazgāt caur legāli nevainīgiem un it kā neieinteresētām personām?:)

Lynda_ (2011-06-09 10:54)      Latviešiem nekad nav bijis prāta noorganizēt protesta akciju.Vienmēr ir kaut kāda parodija un beigās blamāža.

Maverick (2011-06-09 10:59)      Da parasts priekšvēlēšanu šovs. Tūlīt taurēm skanot Stiklakalnā uzjās kārtējais Antiņš ... un pēc vēlēšanām izjās visu tautu :)

Un par to "nesadarbošanos" ... varbūt daisy777 sāks ar sevi un nepirks šķēles koncerna ražotos piena produktus, nelidos caur "šlesera lidostu" vai nedosies ar prāmi uz Stokholmu caur "šlesera ostu" ? Vai varbūt dos zvērestu neapmeklēt Kurzemi ?

Jums pašiem smiekli nenāk ? :)

daisy777 (2011-06-09 11:12)      Aizķēra, ja? :)))
Šķēles koncerna produktus nepērku tāpat - negaršo no pulvera taisīti "krējumeļi".
Turklāt parādi manu tekstu, no kura izriet, ka es (!) nesadarbošos - pūļa viļņošanās mani nesatrauc.
Taču savu dzīvi es labprātāk vadu antiņu, donkihotu, ziemeļmeitas lūkotāju un citu ideālistu sabiedrībā, nevis starp putras bļodu strēbējiem...

hefny (2011-06-09 11:30)      hmmn
a pats ko piedāvā?
ko pats dari?
visu,visur noniekā/
variantu studijā,ja ne:pats kā ņerkstīgs penža,kas tagad saņem penžu,vai līdzīgs tādam-kas izshēmojis sev 4000ls mēnesī!
un ja ko raksti-noniekā,-variantu,idejas,argumentus-izvērsi -korelācijā ar faktiem,esošo situāciju,prablēmanalīzi,konstruktīvu taktiku-stratēģiju!
ņerksteklis-vārgulis te iznesās!
Atbalstu-jebkuru-/ja vien negriež rīkles nevainīgiem /! Arī agresiju,jo Itālijā vismaz ir Vendeta,un mafiju cīņa un reāla Valsts cīņa pret MAFIJU_NOZIEDZĪGIEM GRUPĒJUMIEM>mums te tādi--naudas shēmotāji-valsts varās pārstāvji.
Via tagad mums būs musulmanisma variants-Lielais ar daudzaj`;am sievām un bērnu klanu,kam visiem va;`jag lielas naudas noņammāt/kā siseņu baram -Latviju izrīt!/un vēl šķelistibuldozeristi--kā jau varenā kliķē!
hi hi-titēmisms!hmm-varjaubut,jo kociņi jau avā starpā nevarēs /nevajadzētu/pāroties!

hefny (2011-06-09 11:31)      izya-feikais niks-provokators!
slauki vien putekļus no klavierēm.

binarycode (2011-06-09 12:06)      autors ....pesimists pēc būtības:)) Tautas valodā runājot - nūģis!
Labi jau labi...vārguļus nesit:) Paši iznīkst:)))
Par tēmu: mani uzrunāja šī protesta akcija kaut vai ar savu APOLITISKUMU! Ar mēģinājumu mainīt uztveri...sākot ar savējo...

babyjag (2011-06-09 12:25)      jocigie..
nu un, ka vini brauc ar mashinam, kuru cena varetu mierigi pabarot 10 pensionarus 5 gadus? nu un, ka viniem pieder vairak ka jums? nu un, ka vini darbojas savas intereses? nu un, ka visi parejie ir tadi santimu p**ji, ka vemiens nak? es nepazistu nevienu sliktu oļigarhu. lai jau viniem tiek - Jums, 40-gadnieki, bija tiesi tadas pasas iespejas izsisties ka viniem - kapec tad esat tur, kur esat? ministrijas, dzelzcels, lielie uznemumi, utt, - 70% tautas strada pie oligarhiem - ko mes tagad - zagesim zaru uz kura pasi sezham? duraki :) bet nu jaa - amerikai vajadzeja binladenu, mums oligarhus.. pliks pr un aprobezhotiba.

Decijs (2011-06-09 12:49)      izya tad ko esi gatavs moderni kaa filmas tipa melnais junijs sakt inficeto oligurku novaksanu no lauka un uz miseni? Nu tad toc izbrinisos , ka Latviesiem drazkopibas specialisti bus paradijusies D. Varesi palikt vesturee, to visu laiku tik dzird Latviesi Revoluciju Maskavaa un sovjet unionaa taisijusi, caru pat savusi a Majas kaa pa celmiem.
Nu neker krenki katrs proces ir labs lai ko kartotu un vestu sakartotibu valstii. Es personigi tikai par modru tautu, kas nelauj sevi piekrapt!

wolands (2011-06-09 13:05)      Jā atbalstu.
Babyjag - vispār jau runa bija par oligarhiem _sevī_. Tieši tas, ar ko Tu negribi/nevari cīnīties. Tas nekas - nekas jau Tev nedraud visiem nav jābūt ideāliem. Daži vienmēr paliks "NEgauši" /patika Reiznieces runa/.
Bet runājot par 3A oligarhiem - man patīk un es cienu biznesmeņus. Tas ir ļoti grūts un cienijams darbs. Taču tas nedrīkst tikt jaukts ar politiku un valsti. Nekad! Un ko šie 3 oligarhi ir tadu izveidojuši (nepērkot un neprivatizējot par apsaubāmas izcelsmes naudu)? Kaut ko? Nu kaut vienu lietu? Sākuši ar pašrakstītu operāciju sitēmu, kā Bils Geits? Ar pašlodētu elektroniku garāžā kā Hewlett Packard dibinātāji? Steve Jobs ar Apple1 datoru?
Mūsu 3A "biznesmeņi" ir veikli mahinatori (), kas atradušies īstajā vietā ar īstajiem sakariem. Ar biznesu tur nav nekāda sakara un jo mēs no tiem ātrāk atbrīvosimies, jo LV biznesam veiksies labāk ...

babyjag (2011-06-09 13:22)      es domaju, ka pa prezidentu ievelot vienu no rauseejiem, mes esam paradijusi savas patiesaas vertibas. es domaju, ka visas tadas protesta akcijas ir tikai lai paraditu savu skaudibu un nenovidibu, apm ka aiziet uz greksudzi baznica - sadarit blenas un palugt kadam mistiskajam tur augsha piedoshanu un otrreiz ta nedarishu.. jo piechukus dakteriem un policistiem mes tapat turpinam dot, limlapinas un pildspalvas no darba uz majam nesam, tualetes papirus ofisos zogam, benzinu notecinam no talbraucejiem un sabiedriska transporta, un galvas visu laiku ir motorinsh, kas mekle nakamo iespeju kko ietaupit, apchakaret un panemt. ar ko tad tie oligarhi ir sliktaki? vini tak ir tieshi tadi pashi, tikai apmeri citi. ja man butu iespeja noprivatizet rupnicu, vai tad es to nedaritu? un protams, ka ne jau sev,bet, lai cilvekiem butu darbs, lai nesabruk un ir razhots latvijaa! :D
man ir reali kauns, ka esmu latviete. man riebjas, ka musu tauta ir tada, kaa ir. ka vieglak ir aizbraukt uz angliju kuti tirit, kaa savu durvju priekshu saslaucit.
un vispar - man liekas smiekligi visas sitas akcijas, parakstu vaksanas utt. cik ilgi var labot un partaisit? kapec nevar jau no pasa sakuma visu pareizi un labi izdarit?! kapec es varu, bet citi nevar?!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu