Dimiters

Uzaicinu uz diskusiju,.. labi zinaamais boheemists/maaciitaajs un kas vel tik ne K. Dimiters gribot atteikties no Lv pilsoniibas. Itkaa baisais patriots esot(bijis). To lasiiju apollo. Varbuut ir kaadas domas,paardomas-kapeec taa? Cilveeks ir novests " liidz ruchkai" vai tomeer permanents praata aptumsums?

Als40      Sapņoja puisis par savu sveču rūpnīciņu un dīkām vecumdienām, nu kurš gan nesapņo? Nu nesanāca, ne katrs mākslinieks var būt veiksmīgs uzņēmējs, bet kurš gan vainīgs, ja ne pats?

Polus      Tiem, kas viņu dēvē par absolūtu patriotu, derētu nedaudz iedziļināties, kas tad īsti ir patriots/-isms un kādiem cilvēkiem būtu tiesības sevi par tādiem dēvēt.

Galu galā, kas tad īsti viņam nepatīk? Kāds politiķis? Vai pensiju lielums? Te būtu vietā atcerēties, ka nav pagājis pat gadsimts, kad daudzi jēdziena "Latvija" vārdā atdeva dzīvību, nešķirojot, cik tas bija vai nebija racionāli vai filosofiski pareizi. Šajā kontekstā grūti runāt par patriotismu attiecībā uz cilvēku, kurš ģenerē rupjas, uzskatos visai primitīvas dziesmas, kuras labāk pārdot, ja piekarina kaut ko no tēmas par Latviju. ASV viņam nepatīk, ES arī ne; tad kāds ir piedāvājums? Politiskais autarkijs? Ksenofobiska, radikāla sabiedrība? Derētu tajā visā tomēr kaut mazākā realitātes piegarša.

Ja kļūdos, laipni lūgti izlabot.

izshautais_rieksts      pofig. ziņas portālos manī interesi neizraisa. katram savas izpausmes. dimiters ir mākslinieks, tas visu izsaka.

nakc      Laimīgu viņam taciņu...

marmorakaraliene      manuprāt, kas ir Dimiters, lielumlielam vairumam nav skaidrs un arī netaps skaidrs. Padomju gados mammītes aiz ausīm no sūdiem , paša savārītiem, laukā vilkts - nu ne jau pateicoties tikai skaistām Artmanes acīm, konfesijas kā zeķes mainījis, kopa ar savu gara vājo sievu neiecietību un naidu sējis cilvēku starpā... kāds vēl mākslinieks - intrigants, tas gan.

edmunds      ir iipatnis bet skjiet ka visu dara no sirds, arii dzied.

izshautais_rieksts      Salvatoru Dalī arī par jukušu uzskatīja Spānijā. tas tā - par māksliniekiem...

VisuNauduMocii      par shitiem LV "maaksliniekiem" reizeem gribas nu... jaaa- maaci beerniem gjitaaru speeleet, raksti muzaarunju teijaateriem....

JurisK      Dimiters ir alkoholikjis, shii slimiiba arii virza visu vinja darbiibu. Liiga ir sava viira upuris, bet vispaar pietiekoshi gudra, bet viegli ietekmeejama. Jauniibsdienaas pazinu abus, Liigu pat labi.

Peerliite771969      cilvēku personīgi nepazīstu,,,tāpēc neņemos spriest,,,,
apmelnot, ap,,,,, mūsu valstī pierasta lieta,,,,

gravieris      varbūt izlasi delfos par iemesliem kāpēc Kaspars Dimiters ir izteicies par atteikšanos no pilsonības? Es jau labu laiku nesajūtos kā šai valstij piederošs.Pat papildināt ZZ karti man jālūdz citiem/tas tomēr ir ērtāk,kā pirkt to lielveikalā/,jo mans konts swedbankā ir tiesu izpildītāja nobloķēts.Lai saņemtu naudu par padarītu darbu uz pārskaitījumu,man jāizmanto radinieka karti citā ārvalstu bankā .Nopirkt tēraudu darba materiālam pa tiešo no tirgotavas nevaru,jo neesmu juridiska persona un lai varētu strādāt nākas izmantot paziņas firmas dokumentus un rekvizītus....varbūt pietiks iemeslu,lai labāk izvēlētos nepilsona statusu,ja tāds jau natūrā sajūtos?Tāpat droši vien arī Kaspars Dimiters jūtas.

kuks10      to Dencijs bija,bija un 2.vdsk.mērījās ar krāniņiem -šim bija visgarākais..?!))

Polus      gravieris,
Situācija tiešām drūma, taču šajā gadījumā runa ir par patriotismu un pseidopatriotismu. Tavā versijā sanāk, ka patriotismam ir cena, kas vienāda ar maksimālo saistību apjomu, kuras konkrētais indivīds spēj pildīt. Ja robeža tiek pārkāpta, tad valsts automātiski kļūst slikta, tās pilsonība bezvērtīga un kārtējais alvas zaldātiņš ir gatavs emigrēt.

Tev tas nešķiet kaut nedaudz absurdi? Patriots nav tas, kurš izsaka patriotiskus saukļus, bet gan tas, kurš attiecīgi rīkojas. Dimiteram līdz tam ir krietni patālu.

Papildus, konkrēto situāciju vēl varētu apskatīt atbildību griezumā, proti, kur sākas/beidzas paša indivīda atbildība, uzņemoties saistības.

P.S. Ja jēdziens "patriotisms" šķiet pārāk spēcīgs, to var aizstāt ar "nacionālā pašapziņa".

dabonams      Neko nav vērts cilvēks,kas mētājas ar pilsonību.Par visu dzīvē ir jācīnas,nekas nevienam no gaisa nekrīt.

Maybex      Laikam jau tā ir pārprasta lietu būtība. Patriots tomēr ietu un kaut ko darītu savas valsts/tautas/zemes labā. Šī demonstratīvā dezertēšana neliecina par patriotismu. Drīzāk par nelīdzsvarotību vai reklāmas triku.

cilveex      Polus>
Tu esi drošs, ka spriestu tieši tā pat, ja tev tiktu atņemts turpat viss piederošais, arī alga, arī nākotnes ienākumi no dziesmām/(tava darba)?
Šeit iedibinātajā sistēmā, privātpersonai banrotēt praktiski nav iespējams.
Ir jāatbild par saviem darbiem un izgāzušamies plāniem? Ir. Bet...
Šis pats Kargins, par nopelniem saņēmušais pilsonību. Šo personu īpašumi, konti, auto ir dajebkādā veidā arestēti, vai vismaz ierobezoti? Nu, kaut kādā dajebkādā veidā ir cietuši?
Viņs nes dajebkādu atbildību par savu izgāšanos? Nē. Viņa bērni vēl ar šantāžu un draudiem uzpērk svešu zemi un taisās dzīvot kā tādi franku markgrāfi Latgalē, tā vietā, lai sēdētu parādu cietumā, vai vismaz visu atlikušo mūžu maksātu ja ne visus ienākumus, tad vismaz turpinātu segt sevis radītos zaudējumus?
Друзьям все - врагам закон.

garaamejoshais      Vinsh neko nedara taapatvien.. :)

Lucy      Lai tak atsakās,pagāns vien ir.
Kad māte bija ievietota mazpilsētas klīnikā,vienu reizi tik šams apmeklēja,bet kad nomira,tad nu gan vajadzēja klausīties pigoros.
Man dziļi pie kājas no,kā viņš atsakās.

spriganaa      Lai jau atsakās! Ko pats Dimiters ir darījis, la ši valsts būtu labāka? Kārtējais - "dodiet, dodiet, man pienākas tikai tāpēc, ka ESMU"!!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu