Dimiters

Uzaicinu uz diskusiju,.. labi zinaamais boheemists/maaciitaajs un kas vel tik ne K. Dimiters gribot atteikties no Lv pilsoniibas. Itkaa baisais patriots esot(bijis). To lasiiju apollo. Varbuut ir kaadas domas,paardomas-kapeec taa? Cilveeks ir novests " liidz ruchkai" vai tomeer permanents praata aptumsums?

walmets      mēles trīšana neparko!!! Kāda kuram daļa par to, vai tad tiešām nav ko citu darīt???

Polus      cilveex,

No emocionālā viedokļa es Tev piekrītu - ļoti žēl, ka pastāv situācijas, kurās cilvēki saistību dēļ tiek novesti tuvu izmisumam. Jā, viennozīmīgi. BET - atļaušos tomēr iebilst, ka valsts piesaukšana šajā jautājumā ir augstākajā mērā liekulība. Vai valsts ir spiedusi kādu uzņemties saistības? Vai valsts ir aizliegusi lasīt līgumus pirms to parakstīšanas? Es saprastu, ja runa būtu par bērnudārzu, bet te tomēr runa ir par [it kā] patstāvīgi domāt spējīgu sabiedrības daļu. Ja jautā personīgi, tad savās likstās ārējos ienaidniekus nemēdzu meklēt - ne valsts, ne Sorosa, ne NLO veidolā.

Par Karginu runājot, kamēr nav parādīts neviens shēmas darījums, īsti neizprotu, kur slēpjas nozieguma sastāvs. Mēs katru bankrotējušo uzņēmēju liksim cietumā vai kā? Nevajag arī aizmirst, ka Parex akcijām bija zināma vērtība (ne maza), kas tad arī veido K&K zaudējumus (arī ne mazus).

gravieris      Polus
Valsts automātiski nekļuva slikta.To tādu padarīja tie,kas 20 gadus atpakaļ veidoja likumus savam labumam.Tie,kas prihvatizēja kopīpašumu.
Par K&K.Mani stipri izbrīnīja fakts,ka šie sāka mainīt valūtu toreiz,kad šai preorgatīvai vajadzēja būt valstij.Par valūtas spekulāciju iepriekš smagi sēdināja - pēkšņi privāts kantoris to dara bez jebkādiem ierobežojumiem - legāli un lielos apjomos.Pirmās iestādes,ko toreiz atvēra lielā skaitā ,bij spēļu zāles - "neatkarīgas " valsts pirmās bezdelīgas.Vietas,kur jaunu cilvēku veidot par naudas atkarīgo - merkantīlo.Par dzīvošanu uz parāda,kā tas esot pieņemts ārzemēs , arī tika izvesta īpaša kampaņa.Par muļķi uzskatīja to,kas neņēma ārvalstu bankā kredītu.Tad nu cilvēki arī ņēma to,ko "pakaļ meta".Nebrīnos,ka K.Dimiters,lai izdotu albūmus, iekūlās parādu jūgā.Nav lēts tas prieks ierakstīt mūziku.Atpelnīt ieguldīto ar procentiem gan ir visai grūti.

neratni_stasti      Draugos.lv Dimiters dienasgrāmatā par iemesliem rakstījis. Taču sanāk, ka pats vainīgs - lielus parādus sataisījis, nespēj tos dzēst, manta apķīlāta, bet vainīga - valdība. Ja cilvēks nespēj uzņemties atbildību par savu rīcību, tad arī visa viņa atteikšanās no pilsonības vienkārši izskatās pēc histērijas.

Adamsone      Savulaik izlasīju L.Lapsas grāmatu par Karginu - kaut kādā mērā pārliecināja, katrā gadījumā, citu neko līdzvērtīgu nav gadījies lasīt /neesmu gan arī meklējusi/Viņi riskēja, kad riskēt bija bīstami, radās iespaids, ka daudz strādāja, nesakasījās un, kā saprotu, tad lokomotīve tai grūtajos laikos bija Ņina Kondratjeva, kas esot faktiski uztaisījusi banku.
Arī citos dzīves gadījumos - lietas ne vienmēr ir tādas, kādas tās izskatās pimajā acu uzmetienā un tā...
Par topiku - Dimiteru nepazīstu, bet viņa balss man patīk, būtu tā domāšana citādāka, būtu īsts tautas dziesminieks. Agrāk pazinu dažus līdzīgus tipus - protestē pret visu un vienmēr un principā, emocionāli un tendēti uz dzerstīšanos un pilnīgi nespējīgi praktiskajā dzīvē - kļūda kļūdas galā. Ir tādi cilvēki....

Dzhokonda      Valsts attieksme pret indivīdu.....vismaz tā domāju. Es arī labprāt atteiktos no LV pilsonības, šī valsts pilsoņus neciena...

Effy      visi tie, kas ir gatavi atteikties no Latvijas republikas pilsonības tikai tāpēc, ka paši sava stulbuma dēļ sataisījuši sūdus, NAV nekādi patrioti.
varētu padomāt, ka māte Latvija ar visiem valdības kvekšķiem piespieda paņemt kredītus, tad naudu atņēma un par to tagad kādam jāmaksā.
pie vainas ir vēlēšanās tērēt vairāk, kā nopelna, kā arī nespēja reāli novērtēt iespējas aizņemto naudu atdot.

un vēl interesanti - kā tad tā pilsonības nomainīšana atbrīvos no parādsaistībām? da nekā! tāpat vilksies līdzi! ja jau varētu atbrīvoties no kredītiem un līzingiem, nomainot pilsonību, tad LR piederīgo būtu jau uz pusi mazāk.

hondols      Nekā personīga...Izvaroja manas skolas meiteni, Artmane izglāba no kolonijas.

Vucis      Man zināmi cilvēki tai kolonijā strādāja laikā, kad tas notika. Tādēļ šis stōrijs par glābšanas operāciju no kolonijas puses zināms.

Vēlāk gan Artmane memuāros rakstīja, ka tas bijis Dimitera ārlaulības dēls ne Kaspars un tā...

neiet      Droši bruaciet uz veikaliņu Viestura prospektā 35, iepriekš uzzvanot 26672406 Anda.
Varbūt tur Dimetera sievai apskaidrība uznāks:)

jodo      Mīļā, neiet Anda. Nekas tā nečakarē labu biznesu, kā stulbas un trulas reklāmas,kuras izvietotas nevietā.

nekjer_krenkji      ja pārvērtē savu varēšanu, tad sanāk tieši tā, ka banka novelk pēdējās bikses..būtu dzīvojis no tā, ko pats nopelna, tad būtu braucis ar savu veco golfu uz nebēdu..

vivija33      citādāk nemāk vairs sev pievērst sabiedrības uzmanību...

riks      sveiki dzīvotspējīgie un prakstiskie patriōti un matriōti!
ja ne elementāras neērtības (vīzes un pastalas jāgādā uz ārzemi braucot u.t.t.), man a nebūtu žēl atdot. jā, padumjajā laikā sajutos kā speciālais aģents - rezidents - ienaidnieka zemē, bet VISMAZ bija cerība, ka tas murgs reiz beigsies - karroče, šī postpadomju brīvā Latvija nav tas, par ko cīnījāmies.
ja kas, Džons Lennons Berlīnes mūra nokopšanā vairāk izdarījis ar savām dziesmām, kā kāliem un dučiem pirdaki politiķi.
pienākumu vēlēt (morālo - zakona nav, ka obligātōristiski jāņem dalība vēlēšanās!) arī ar dalītām jūtām uztveru. pie laba takš tā vēļēšana nenoved.
mazliet ir tie godi. un viņa māsasmeita baigā simpatjaga!
pirmās ziņas par Kasparu man bija no viņa skolas biedrenes 50. videnē - «mūsu skolā mācās Artmanes dēls un viņš vienu dienu aizdedzināja akmeņogļu kaudzi. mēs tā skatījāmies, bet tā neuzkrītoši, lai ne-1 no skolotājiem nepamana, cerējām, ka visa skola nodegs!»!

Torpedo      Vareetu padomaat, ka taa muusu pilsoniiba ir kaada megaveertiiba, ne? :D

riks      Dimiters foto cita starpā - ja nu kāds nezina: Lidija Lasmane - Doroņina attiecās no vai atgrieza 3-zvaigžņu (?) ordeni. un zinkad? kad tādu pašu piešķīra bijušajam KāGēBistam par īpašiem nopelniem Brīvvalsts labā.

Peerliite771969      starpcitu-kāda vaina viņa sievai???
pareizticīga-neslēpj to, samērā strikti ievēro baznīcas likumus.
to , ka protestē pret praidiem???pareizi dara--slimiem cilvēkiem nav ko skraidīt pa pilsētas centru un demonstrēt savas perversās noslieces.

Ronija      Perversa nosliece ir dzīvot ar Dimiteru.

Sandra1      tad jau sanāk, ka esi dzīvojusi, ja vari dot tādu vērtējumu.

8008      Un ko šodien teiksiet? 2023-03-20 22:38

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu