Pārdomass par vakardienas vēlēšanām

Nu ko - vispirms apsveicu visus klātesošos - viss paliek pa vecam, nekādu radikālu pārmaiņu Latvijā manuprāt šīs vēlēšanas nenesīs. Tā arī turpināsim muļļāties uz priekšu, un neticu, ka šis sastāvs novilks četrus gadus.

Vakar mazliet aizdomājos par katra politiskā spēka elektorātiem :

SC - viss skaidrs - "saprātīgie" (tie, kas nenobalsoja par PCTVL) krievvalodīgie + kāda daļiņa reāli domājošu latviešu + tie kam pa 20 gadiem zajebalo visas "labējās" partijas

ZRP - naivie, kas tic, ka atjās princis baltā zirgā un Muļķu zemē viss būs skaisti un labi. Ir atrasts galvenais nelaimju vaininieks - trīs "oligarhi", kas nu tagad par divām trešdaļām iznīdēti. Nu koroče - par ZRP balsoja Sūnu ciema aborigēni.

V - tie, kuri ir par klusu un mierīgu čammāšanos vēl vismaz 20 gadus. Ka tik kaut kas nemainās !!! Daļai no viņiem ir kaut kādas siltas vietiņas un viņi visvairāk uztraucās par to, ka nepaliek sliktāk. Naivi lūkojas Briseles virzienā, ka tur nu viss tiks pateikts priekšā. Katram vēlētājam vismaz viens hipotekārais kredīts un viens īstermiņa līzings. Sauksim viņus par aprobežotajiem mietpilsoņiem.

TB/LNNK-VL - visi patriotiski noskaņotie pensionāri, kas uz vēlēšanām gāja ar pie krūtīm piespraustu "auseklīti". Viņu lielākais murgs - "krievu tanki" jau pie Jēkabpils un tuvākajā Maximā pārdevēja šiem saka - "govoriķe čelovečeskim jazikom !".

ZZS - visas Ventspils rajona pensionāres, kā arī visi tie, kas savā mūžā ir iestādījuši kaut vienu gurķu dobi un tagad uzskata sevi par "zemniekiem". Tikai savā aprobežotībā nesaprot, ka Lembergam ar zemniekiem tikpat kopēja kā man ar kordebaletu

Jūsu piebildes, komentāri, viedokļi un sūdzības ? :)

mieru_tikai_mieru (2011-09-18 20:15)      ļoti saturīga politinformācija :) Paldies no sirds.

/iet zīmēt plakātu - Maveriku par prezidentu/

piparbecinja (2011-09-18 20:18)      pārmaiņas būs. for sure.

piparbecinja (2011-09-18 20:23)      karbonāde - tāpec, ka bauri. mazizglītoti, pašpārliecināti, bļaustīgi bauri.

selavi_5 (2011-09-18 20:28)      Paldies par viedokli, mūsu domas dalās. Kaut kā neatceros nevienas vēlēšanas pēc kurām manītu krasas izmaiņas mūsu valstī uz labo pusi...

Vucis (2011-09-18 20:40)      karbonaade,
1.kārt tapēc, ka krievi savā izvēlē ir vienoti
2.kārt tapēc, ka pensionāri ar sirdi un dvēseli tic, ka SC indexēs pensijas (to es gribēšu redzēt)
3.kārt tapēc, ka viena daļa dunduku spītīgi pasaka A VOT NEBALSOŠU - IEPŪTIET! kuri tie ir - paši redzat.

marmorakaraliene (2011-09-18 20:43)      Mana personīga rīcība - apdomāta un izsvērta - IGNORE jebkurām vēlēšanām, kamēr netiek mainīta vēlēšanu sistēma kā tāda, kas neļauj man balsot "pret" nevēlamiem ģīmjiem Saeimā. Pamatojums tam - ja kāda partija savās rindās pulcina cilvēkus, kuriem gribu pateikt savu "Nē", tad arī kopumā - ne tikai šis viens/divi/trīs cilvēki, šī partija nav pelnījusi manu atbalstu. Diemžēl, šobrīd tas nav iespējams. Turklāt pat neievēlēšanas gadījumā partijas iekšējo rotāciju kartībā izbalsotie pēc kāda laika, kad noklusušas vēlēšanu kaislības, klusi un nemanot ieslīd deputātu krēslos. Es šīm jautājumam pievērsu uzmanību pēc 9.Saeimas vēlēšanām, kad, zinot, ka Kārlis L. par deputātu ievēlēts netika, pēkšņi parādījās Saeimas deputātu vidū. Izrādījās, ka 30 % 9.Saeimas deputātu tika nomainīti! par 10. Saeimu man informācijas nav, taču domāju, ka arī tur stāvoklis idents. Tāpēc neiesaku priecāties, ka Kristovskis vai kāds pa tiešo nav ievēlēti - nepaies necik ilgs laiks, un, skat, lepni gozēsies kameru priekšā atkal.
Arī krasas izmaiņas nav gaidāmas - nav no kurienes tās gaidīt.

Vucis (2011-09-18 20:47)      a vēl: fascinēja vakar pa TV intervēta meitene, kas balsojusi par SC - Ko latvieši neizdarīja pa 20 gadiem, to tagad izdarīs krievu ļauži!

Mja. JAU gaidu!

Ingaxx (2011-09-18 20:53)      Maverik es vairs negribu bērnus no Tevis :D

dviiniite (2011-09-18 20:58)      SC jau tagd ir gatavs atteikties no pensiju indeksācijas, lētticīgie pensionāri.
V vismaz nemeloja. Es arī ticu, ka pārmaiņas būs lēnas un pozitīvas.

diana1960 (2011-09-18 21:31)      Politika vispār ir amorāla ,jebkurā veidā.Visi politiskie solījumi un partiju platformas ,Tautas interešu aizstāvība,tas ir veids ,kā dabūt velētāju līdz vēlēšanu urnai , bet pēc tam sākas parastais bizness,ar ko pelna lielu naudu .Riebjās tā demokrātijas spēle,kas domāta vienkāršai tautai ...Un jūs ,muļķi ,pārdzīvojāt ,kurā makā tā nauda tiks.Kas darbojās biznesā,tas par to zin vairāk ... Kaut par iespēju ne tikai skaitīt vai neskaitīt nodokļus,bet saņēmt no budžeta.Bet tas jau domāts visiem ..tikai uzvarētājiem ...nav vētrs pat saspringt par tām lietām ,kuras nevar ietekmēt...

pijolite (2011-09-18 21:33)      Visi latvieši, kas nobalsoja par SC ir locekļi.
Lai dzīvo rubiks valdes loceklis,
Lai dzīvo mavers kā viņa loceklis,
Lai dzīvo visi locekļi,
Lai dzīvo bazars šis!

ketija_20 (2011-09-18 21:44)      Tas, ka daži saspieduši smadzenes, balsoja par Saskaņas Centru, protams ir šausmīgi, bet kamēr šos grāvjus neizlaipos, tikmēr nesapratīs. Tautai laikam patīk viss, kas liek ciest. Skumji.

daisy777 (2011-09-18 22:08)      Maverik, budžeta konsolidēšanai mazajā Latvijā nekādu milzu rūpniecību nevajag - pērnā gadsimta 20.-30.gados iztika bez Alfas un Vefa, lai Latvija būtu viena no pirmajām Eiropas valstīm. Pilnīgi pietiktu, ja izķertu nodokļu nemaksātājus "biznismeņus", kas pie banku iemaksu automātiem rindas veido, un saliktu cietumā, kā to dara Zviedrijā, kur nodokļi ir krietni lielāki.

Katrai tautai gan tāda valdība, kādu tā pelnījusi...

100latnieks (2011-09-18 22:18)      kameer lv par limonaadi buus iespeejams dibinaat neierobezhotu partiju skaitu visaadi smadzenju pis....ji nomainiis viens otru jeekaba ielaa un shaadas neaugliigas diskusijas piesaarnjos publisko telpu. briinums, ka nav 100 partijas...

traka_naara (2011-09-18 22:29)      Jaa, arii palasot komentaarus paraadaas latvieshu tautas mentalitaate.... dziivosiet visu muuzhu ar plikaam pakaljaam, un esmu buutu par to laimiiga, ja nu vien pati sheit nedziivotu....

prusacins (2011-09-18 23:44)      atpakaļ oligarhus pie varas..:) cerams, ka viņi aizmuguriski vēl kaut ko spēs izdarīut un mazinās ārvalstu ietekmi!

sofija1 (2011-09-19 00:25)      Neesmu nekāda pensionāre, bet balsoju par "Visu Latvijai".

garaamejoshais (2011-09-19 00:31)      Jaa, jaa.. pasaki veel, ka Tautas kontroli vajadzeeja ieveeleet :D

laura1967 (2011-09-19 07:27)      jaunatne iemācīsies krievu valodu-plusus skataties!

jozolsen (2011-09-19 08:37)      Palielam ,tagad vienīgais par ko var tā riktīgi ņemties, ir pārriešāana uz eiro.Lielā sadale,budžeta veidošana,jāatpelna tērētais vēlēšanām.Čehija ir atlikusi pāiešanu uz eiro un nesteidzas.Interesanti ceļu uz Venstpili labos?Nacionālisti ir gāzuši kādas 6 valdības ,laika gaitā.No Zatlera bail,visu dzīvi ņēmis pateicības un sieva arī komandē.Var rīkoties emociju,aizvainotā,iespaidā.Saskaņiešus valdībā diezvai ņems,jo priekš kam jālaiž pie pīrāga svešie nezināmie!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu