Pārdomass par vakardienas vēlēšanām

Nu ko - vispirms apsveicu visus klātesošos - viss paliek pa vecam, nekādu radikālu pārmaiņu Latvijā manuprāt šīs vēlēšanas nenesīs. Tā arī turpināsim muļļāties uz priekšu, un neticu, ka šis sastāvs novilks četrus gadus.

Vakar mazliet aizdomājos par katra politiskā spēka elektorātiem :

SC - viss skaidrs - "saprātīgie" (tie, kas nenobalsoja par PCTVL) krievvalodīgie + kāda daļiņa reāli domājošu latviešu + tie kam pa 20 gadiem zajebalo visas "labējās" partijas

ZRP - naivie, kas tic, ka atjās princis baltā zirgā un Muļķu zemē viss būs skaisti un labi. Ir atrasts galvenais nelaimju vaininieks - trīs "oligarhi", kas nu tagad par divām trešdaļām iznīdēti. Nu koroče - par ZRP balsoja Sūnu ciema aborigēni.

V - tie, kuri ir par klusu un mierīgu čammāšanos vēl vismaz 20 gadus. Ka tik kaut kas nemainās !!! Daļai no viņiem ir kaut kādas siltas vietiņas un viņi visvairāk uztraucās par to, ka nepaliek sliktāk. Naivi lūkojas Briseles virzienā, ka tur nu viss tiks pateikts priekšā. Katram vēlētājam vismaz viens hipotekārais kredīts un viens īstermiņa līzings. Sauksim viņus par aprobežotajiem mietpilsoņiem.

TB/LNNK-VL - visi patriotiski noskaņotie pensionāri, kas uz vēlēšanām gāja ar pie krūtīm piespraustu "auseklīti". Viņu lielākais murgs - "krievu tanki" jau pie Jēkabpils un tuvākajā Maximā pārdevēja šiem saka - "govoriķe čelovečeskim jazikom !".

ZZS - visas Ventspils rajona pensionāres, kā arī visi tie, kas savā mūžā ir iestādījuši kaut vienu gurķu dobi un tagad uzskata sevi par "zemniekiem". Tikai savā aprobežotībā nesaprot, ka Lembergam ar zemniekiem tikpat kopēja kā man ar kordebaletu

Jūsu piebildes, komentāri, viedokļi un sūdzības ? :)

binarycode (2011-09-19 08:38)      Es arī balsoju par "Visu Latvijiai"! Un nemaz nejūtos pensionārs:))))

Saskaņas Centrs????? A Jūs ziniet, kāds tiem kreisajiem saimniekotājiem ir budžeta deficīts Rīgas Domē? Par cik % pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējiem saimniekiem? Vai Jūs klausties, ko tas cūka ( gan tiešā, gan burtiskā nozīmē) Urbanovičs gvelž par budžetu, A??? Vai zināt kā notiek uzvarētāju noteikšana konkursos Rīgas Domē? Vai zināt kāds ir skolotāja Dolgopoova "pienesums" Rīgas Brīvostas attīsībai?:)))

Da zdrastvujet samaja gumannaja parķija!!! :DDD

P.S. Vot, Kravcovu par izglītības ministru!!! ( Tak elektorāts viņam uzticās) VEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!

orange (2011-09-19 09:12)      ņemot vērā ķīniešu ļauna vēlējumu: kaut tu pārmaiņu laikā dzīvotu! , labi ka radikālu pārmaiņu nav.
Kopumā ar vēlēšanu rezultātiem esmu apmierinātā, kā jau SoulOil minēja derdzīgākie dērgļi no parlamenta ir patīrīti.
Kādas bija tavas, Mav ekspektācijas, ja ņem vērā ka atturējies?

kokote (2011-09-19 09:36)      Apsmējos, vizualizējot Mavriku kordebaletā uz LNO skatuves...tipa mazo guldīšu dejā :D:D:D
PS. pačkā labi izskatītos, nez vai varētu baletčībās uz purngaliem nostāvēt :D:D
PS. Domāju, ka saeimas atlaišana jau bija bezjēga, ja nebija nosacījumu, ka jāizdara grozījumi sistēmā...tagad - kādus tur brīnumus var sagaidīt...iestādot ķirbi - izaugs ķirbis, tikai pasakās fejas tos pārvērš karietēs (i tad tikai līdz pusnaktij), kādreiz tautai stāstīja, ka feja būs ES, tagad pat pasaciņas vairs nav...tagad tautai jāsaprot, ka nepārtraukti tēvzemes dēļ ir kaut kas jāglābj, jārestrukturizē, jāinvestē...nu tā kaut kā...
PS. ja jebkurš valsts darbā strādājošais tiktu atlaists no amata (tb par pantu par neatbilstību vai kaut kā tā), nekādus pabalstus un citas fīčas nesaņemtu un tālākā profesionālā karjera faktiski kļūtu neiespējama, tikai ne tad, ja esi LR Saeimas deputāts.:D:D
Bet par to būs vai nebūs tur kāda gaisma tajā tuneļa galā- dzīvosim, redzēsim...šitās leitas tikai laika griezumā var vērtēt.

wolands (2011-09-19 10:08)      Pat ļoti normāls iznākums. Paliek jautājums - cik tieši Zatlers būs spējīgs ko nozīmīgu uzsākt. Vienotībai atrunas par "sliktajiem" ZZ atkrīt - naksies darit nevis žēloties. VL - malači, ja pamanīsies nesasmērēties kā LNNK un neradikalizēties, tad kļūs par nozīmīgi spēku. SC - cerams pamazām mainīsies ar savu vēlētāju. Īsti nesaprotu krievu zombētības pakāpi ( heh Ušakovs "cīnās" ar Rīgas Satiksmi??? Give me a break ...) bet tomēr ceru, ka arī viņi kļūs pratīgāki). ZZS aiziet pa skuju taciņu acīm redzot līdz ar TP un LPP, ja vien nepamanīsies atdzimt kā LNNK :)
Apsveicu visus ar demokrātijas mācību stundu - tā turpināt un pēc pārdesmit gadiem kļūsim par normālu demokrātiju :)

debra1 (2011-09-19 10:50)      vispirms vajag likvideet okupaacijas sekas - saseedinaat centraalcietumaa komunistus( nevis kaa tagad - prezidents un partiju vadiitaaji) un tad paleenaam varees tikt pie skaidriibas!

runcis (2011-09-19 10:52)      Saeimā tikušie var svinet, iespējams vēl gadam pietiks kredītu naudas, ko tālāk. Valsts aparāts būs apēdis patas sevi, ierēdņi būs gatavi viens otram rīkli pārgriezt, kad būs jādala pārpalikumi.
Tie, kas prot strādāt un nopelnīt visdrīzāk pametīs šo valsti, jo pagaidām nav nekādu izredžu uz attīstību, skumji, bet fakts

CatNap (2011-09-19 11:06)      neesmu pensionaare ( apvainojos - arii balsoju par VL - tur tak birums jaunieshu, un visapar - daudz studentu bija par VL).
manupraat, ieguutais mandaatu sadaliijums pa partijaam ir visai OK. vareeja buut i daudz ljaunaak.

psychobitch (2011-09-19 11:12)      es ar rezultātu esmu apmierināta, būs ļoti interesanti, jo tauta pati arī bez saeimas ir iemācījusies dzīvot ir viņas vai nav, nekādu atšķirību un atklāti redzamais, jau tagad esošais, draudzības skatiens starp Valdi un Nilu... tad nekādu ārkārtēju domstarpību nebūs un nesadarbošanās partijām ar SC nokaitinās tikai vēlētājus, ar to jau gan ir jārēķinās...

kamergrauzis (2011-09-19 11:20)      Nu ko Mazpisānu SIA vecim gribējās paspīdēt babuļu priekšā ar gudrību un asprātību. Pašvaki jau, bet priekš sūnu ciena var derēt.
Parlametārā sistēmā balso par mazāķo ļaunumu. Tur nav ne Tava, ne manas, ne daudzu citu partijas, jo esam dažādi.
Kaut kas var mainīties tikai pie prezidentālās republikas varianta, jo tad vainu nevarēs novelt uz citiem, kas latviešiem ir ļoti raksturīgi.

qwer76 (2011-09-19 11:54)      Ļoti pat ceru, ka viss paliks pa vecam! Vismaz pēdējo pāris gadu vecam. :)
Kā jau mūždien, lielākā daļa vēlētāju iet un balso paši vispār nesaprotot kas ir valsts pārvalde, kādas tai funkcijas un noteikumi.
Līdz ar to, šādai partiju vēlētāju analīzei jēgas īsti nav kā tādas.
Valdības uzdevums nav nodrošināt katra darba spējīga cilvēciņa materiālo labklājību. Katram vien par sevi jārūpējas pašam.
Mūslaiku problēma - pārlieku daudz vēlētāju ar vecumu 40+ un padomju laiku domāšanu: man bija zelta laiki, nekas nebija jādomā, varēju darbā dzert un man darbu vēl pakaļ svieda... gribu tādus laikus atpakaļ. Un balso par SC. (ar šausmām secināju, ka patiesi liela daļa latviešu balsoja par SC, kamēr tai pat laikā daudzi krievi par SC nebalsoja - tā vietā balsoja par V).
Un par to, ka uzvarēja SC... SC zaudēja. Un turklāt smagi. 69:31.

Selfija (2011-09-19 12:08)      No comment!!!:)))))

Palomino (2011-09-19 13:11)      Man nav ne mazākās ticības tam, ka SC būs tie mesijas un glābēji, jo viņu veidolā es redzu LC tipa partiju, tik ar to starpību, ka kandidāti un elektorāts galvenokārt nelatviešu vidū. Tikuši pie varas tāpat sagrābs atlikušo, iesēdinās savējos siltās vietās, kā tas jau notiek Rīgā, i viss. Ak, jā, jebkurā koalīcijā būs tikpat "uzticami biedri" kā ZZS. Neredzu, diemžēl, ka SC vajadzības gadījumā spēs pateikt nelokāmu "nē" ES kārtējām prasībām, vai ka atjaunos rūpniecību, pacels lauksaimniecību, piem., paputējušo cukura ražošanu, vai izdarīs ko citu derīgu, kas ļautu gūt labklājību visai tautai ne tikai čupiņai savējo. Prognozēju, ka tie, kas par SC nobalsoja pirmoreiz šajās vēlēšanās, ātri atēdīsies un nākamajās jau atkal balsos par kādu citu.
Ja nu par ko reiz ir prieks, tad par to, ka ZZS skaits būs mazāks un ŠRP ir aiz borta, lai gan saprotu, ka ietekme jau tik ātri nekur nepazūd.
P.S. Lai gan pastāvēja dilemma balsot par VL vai V, tomēr beigās nobalsoju par V, jo VL tagadējā apvienība šķiti tāda ķiļķena un klimpas savienība (VL ideoloģisks, TB/LNNK ekonomisks grupējums). Kredītu, līzingu man nav, ja nu pēc pāris gadiem sadomāšu lielāku dzīvokli iegādāt, tad varbūt...
P.P.S. Jā, Maverick, ko pats nebalotējies? Es varbūt beigu beigās pat nobalsotu. Vecs neesi, glups arī nē, kusls, šķiet, arī nē, ja nu vienīgi frizūra nu tā.. uz 3+, bet to jau var labot.;))

canary (2011-09-19 13:11)      Pārmaiņas nenesīs nevienas vēlēšanas, kamēr nemainīsies valsts pārvalde.

mmagda (2011-09-19 15:35)      Un tieši tādu dēļ kā tu, kad āžus ieceļ par dārzniekiem un analfabētus par lēmējiem, kas grib būt kompeNtenti visos jautājumos, viss grīļojas kā mājiņa uz vistas kājiņām.

vilks28 (2011-09-19 17:28)      Viena lieta mani gan satrauc ,ka ar krieviņu piķi varēs viņi tās pensijas indeksēt...

Vaukskis (2011-09-20 04:07)      Es esmu viens no "patriotiski noskaņotiem pensionāriem". :DDD Nu gan, tik daudzi jaunieši par viņiem nobalsoja ar domu, lai tikai krieviskie, pretvalstiski noskaņotie "Vienotās Krievijas" Latvijas filiāles politiķi netiktu pie lielākas teikšanas !

kuks10 (2011-09-20 13:14)      apbrīnoju stulbos letiņus ,kas balsoja par mesiju SC...,cik īsa atmiņa..kas bloķēja lai aiz pautiem neņemtu oligarhus..?!))RD zagšana iet pilnā sparā...?!tika iekšā un pirmais teksts bija ,ka parādīs latviešiem viņu vietu ..?!))

riks (2011-09-22 02:50)      SC - liela daļa krievvalodīgo + kāda daļiņa nereāli domājošu latviešu
ZRP - naivie
V - tie, kas izvēlās «mazāko», tak obligāti ļaunumu, tie, kas tic, ka V ar Durdomski priekšgalā izglābusi Latviju no krīzes, WW-II un Armagedona
VL - nacionālpsihopātiski noskaņotie pilsoņi
TB/LNNK-VL - pensionāri, kuri nejutās obizjāniji balsot par SC brīvtramvaja dēļ, bet ne tikai.
ZZS un ŠRP - vienkārši duraki

par ZRP, nevis par VL/T7B vai V daudzi balsoja ar aprēķinu, ka pietiek nacionālpsihopātiem ar ašpadsmit pogām un par zīmi, ka pabalsta reformas - kad ZRP sakolaboracionēsies ar SC, tad gan zviegšu par tiem idiņiem, kuri paši savos naktspodos iesēdušies!
arī, ja sanāks 67%+ vairākuma valdības koalīcija braucot uz to, ka Ļiļai traki gribās, lai Valdis pēc 3 gadiem kļūtu par pirmo tautas vēlēto Valsts prezidentu.

cilvex (2011-09-22 02:59)      Esiet gudri, atrodiet kopīgu valodu, macaties sadzīvot - atkartošu, lai arī mana balss ir vl pusē, es gribu, lai šie cilvēki izveido kopīgu valsti, jo tā tas ir de facto. Kas abiem nav pieņemams, to vajag... tam ir jātiek pāri. Talāk ir jāsadzīvo kopā. Vienā laivā. Latvieši neizkāps ārā, krievi arī. Tad ko? Katrs airēs savā virzienā? Tadas padlas kādi ir urbanovici, lai viņi ir, tur maz kas darāms, jārunā ir ar cilvēkiem un krievvalodīgie nav nekādi ienaidnieki. Un otrādi. Nebūs šeit valsts, kamēr būs divkopienu valsts. Sevis dēļ.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu